Kivonatok megjelenítése

Kedves Balou !

Nekem ez van az index.php -ban:<?php

/**
 • Front to the WordPress application. This file doesn’t do anything, but loads
 • wp-blog-header.php which does and tells WordPress to load the theme.

  *
 • @package WordPress

  */  /**
 • Tells WordPress to load the WordPress theme and output it.

  *
 • @var bool

  /

  define(‘WP_USE_THEMES’, true);  /
  * Loads the WordPress Environment and Template */

  require(’./wp-blog-header.php’);

  ?>

  Vagy nem az index.php ra gondoltál?

  köszönöm a segítségedet.

Kedves Mindenki !Meglehetősen kezdő vagyok és nem tudom beállítani a WordPresst (www.stampy.eu/blog)

úgy hogy a különbözö témák amíkról írok azoknak csak a kivonata jelenjen meg a főoldalon, és ha a kedves éreklődő figyelmét felkeltette a kivonat akkor rá tudjon kattintani és akkor jelenjen meg a teljes cikk. Kérlek segítsetek ezt kitalálni.Akárhogy nézem az admin menüket nem bírok rájönni.Előre is köszönöm.

Szia!Az adminban sajnos ezt nem tudod beállítani, ezt az oldalad theme fájlaiban kell matatni. Pl. Az indexben alapból van egy olyan, hogy Ezt kell lecserélned erre:

öh.a “theme” indexéről van szó, nem a wp indexéről!azért mert kezdő vagy, elolvasni még el lehetne az alapokat… :rolleyes:

Köszi !Megtaláltam és ki is cseréltem de nem történt semmi.

Tudom meg kéne tanulnom a PHP-t. (Esetleg erre is van ötleted…)

Egyébként hol vannak ezek a bizonyos alapok?

wordpresshez: codex.wordpress.org

php-hez: Líra könyvesbolt :smiley: meg net :wink:

Köszi !Sokat segitettél.Miért nem működnek a kivonatok? Bemásoltam amit Balou mondott. Mit kell még csinálni?

Fú eléggé megbonyolítottátok ezt szerintem. Miért nem jó úgy, hogy amikor írod a postot, beraksz egy more taget?

Ez az pont ez kell nekem !bigsmile.gifDe nem tudom hogy kell.

Hol van az a more tag. és és…

Kérlek segits legalább elindulni.

Efrud: ő kivonat-megjelenítést kért, nem azt, hogy a more tag-et hogy tudja beszúrni :stuck_out_tongue:Ricinke: amikor írod a postot (vizuális nézetnél) látsz egy olyan gombot, amin 2 téglalap van, köztük szaggatott vonal…arra bökj rá,és be is szúrta a more tag-et,és az oldalon annál a postnál ott lesz egy “tovább” link a cikk többi részéhez.

Gyerekek szuperek vagytok !!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DNekem csak ez kellett semmi több.Remélem nem okoztam konfliktust köztetek.Minden esetre megoldottátok a problémámat a létező legegyszerűbb módon.Hála… Köszönet…Thanks…

Ugyan, miért okoztál volna?:slight_smile:

Még egy hozzászólás (túl a lelkesedésen hogy működik amit akartam , hála a WP-n dolgozó sok sok ember gondos munkájának!!!) meg Balou meg Efroud fejtörésének amivel megoldották egy “vigyázat nagyon kezdő” problémáját 1 db kattintással.

Azért egy átlagos halandó arról a gombról ki nem deritené, hogy az a more meta tag.

Köszönöm még egyszer a www.stampy.eu -t olvasó bélyegzőkészítő társadalom nevében. (Remélem hasznos leszek számukra). Remélem hogy ha bélyegzőre vagy névjegykártyára lesz szükségetek nem felejtitek el hogy adósotok vagyok.

Óvatosan az ilyen kijelentésekkel :slight_smile: Amúgy elhiszem, hogy nem könnyű rájönni, hogy az az…anno én is úgy jöttem rá,hogy végigmentem az összes gombon úgy,hogy megvártam,amíg kiírja abban a bizonyos sárgás buborékban,hogy mi is az a gomb :smiley:

Kedves Balou !Nem akarom túl spirázni ezt a kérdést de tudod mi van nálam a sárga buborékban:"Tovább&;elem beszúrása(Alt+Shift+T)Hát ebből nem jöttem rá hogy mi ez.

De nem is ez a lényeg hanem az hogy végül is a segítségetekkel megoldódott a problémám.

És a másik: nálam miért ez a (számomra) értelmetlen szöveg jelenik meg? Szerintem valami kódolási probléma vagy lehet hogy nem jó verzíót használok?Még egy kérdés (nem akarok visszaélni a türelmetekkel): Minden sablon ugyan azt tudja ? Úgy értem hogy csak a skin változik de a funkciók nem?Még egy dolog.

Nem tudom szabad-e vagy illik-e személyes dolgokról szótejteni egy ilyen szigorú szakmai fórumon de én megteszem.

Engem az mindíg nagyrabecsüléssel tölt el amikor önzetlen segitséget kapok valakitől kölönösen azért mert én is ilyen vagyok (bélyegzőkészítés tárgyban ezért is indítottam el a blogomat mert millió kezdő van akik bolyonganak a technológiai problémák útvesztőjében). Hát itt mos én vagyok kezdő és bizony nagy szükségem van néha segitségre.Remélem számíthatok rátok a későbbiekben is.

Ricinke, ez a fórum ezért van, hogy segítsenek az emberek egymásnak :slight_smile:Most kicsit lusta vagyok megnézni, de szerintem nálam is így írja ki,de valahogy ráérzésre kipróbáltam és bevállt anno :slight_smile:A sablonokról: van néhány sablon, amibe bele van építve egy két plugin pluszba, illetve egy-két extra (pl a sliding doors, amivel oldaltöltés nélkül lehet pl a sidebaron “füles menüben” váltogatni a dolgokat.)

De általánosan elmondható, hoyg az esetek 90%ban csak “finomhangolni” kell egy téma váltása után.

Azért a sliding doors mellett elég sok extrát lehet plugin nélkül is berakni egy sablonba. De abban egyet értek, hogy hangolni kell. Nekem nem volt még olyan sablonom amire azt mondtam, hogy ez igy jó.

Hű, ez a sliding doors nagyon jól néz ki! :slight_smile:

http://wordpress.org/extend/themes/sliding-door

Igazából ez egy theme csak,ami ezt a nevet kapta de a technikának is ilyesmi az elve, töltés nélkül lehet váltogatni :slight_smile: Pl a wpmagazin-nál is van olyan,hogy top cikkek stb az is sliding doors:)

Kedves Tudorok!A kérdésem kapcsolódik az eredeti témához (pontosabban a “more” tag-hez):Már rájöttem, hogy melyik gombbal lehet beszúrni a post-ba a “more”-t, de azt nem tudom, hogy hogyan lehetne a szövegét megváltoztatni, pl valamilyen magyar szövegre. A leírások említik, hogy a "<?php the_content(’…’) sorban kell a pontozot rész kitölteni kedvem szerint, de melyik fájlban??? A Codex-ben azt olvasom, hogy:the_content() is located in wp-includes/post-template.phphát abban nálam nincs, vagy rossz helyen keresem? Segítségeteket előre is köszönöm!Üdv, Gyuri2.7.1 magyar verziót használok K2 témával.