Képfeltöltés hibák

Sziasztok!

Olyan gondal küzdök már régóta hogy amikor írom a blogbejegyzést és képet akarok feltölteni webröl nem lehet.Ezért ugy csinálom hogy felrakom a képet ftp-n és direkt linkel beszúrom a bejegyzésbe.

De most egy HEADERT szeretnék felraki a blognak,de ennek a képét csak webröl birom feltölteni,kiválasztom a képet és amikor rákattintok a feltöltés gombra akkor ezt irja ki:

Quote:

Howdy, admin

Help

Missing a temporary folder.

Pedig bevan állitva a media opciónál: wp-content/uploads és létezik is a folder.

ha headert bebirom szúrni máshogy is kódolassal akkor szóljatok

A válasz előre is köszönöm!

üdv.Kgza

És valóban létezik az uploads könyvtárad? Nem véletlenül Uploads, vagy éppenséggel upload? És a könyvtár jogosultság is rendben van? (chmod 775)

a jogosultsagot hol birom megnezni? a nev rendben van

Pl. Total Commanderrel FTP-re lépsz, és megnézed.

Vagy telepíted a wp security scan bővítményt, ő színesben mondja meg, hogy melyik hogyan áll, és hogyan kellene állnia. :slight_smile:

semmi,nem müködik :frowning: probaltam egy plugint amivel majdnem sikerült “Advanced Header” a neve,ide url-t birok beszúrni és müködik is , de csak ha megnyitok egy posztot és ezeknek a kategóriáihoz birom hozzálinkelni a kivánt headert ,minden kategóriának birok mást. Ez igy szuper csak amikor a fooldal nyitodik meg akkor nincs semmilyen kategória és itt üres marad a headet.Esetleg a főoldalnak valami kategóriát birok adni? vagy létezik valami jobb plugiin ami url-röl dolgozik?

Mostmár közel járok a célhoz :smiley:

Közben találtam egy megoldást egy fórumon,csak nemigazán értem hogy hol kell keresnem a php.ini és a többi dolgot.

Aki tud segiteni kérem irjon.

üdv

Első, beugratós kérdés, ugye nem ingyenes tárhely?

Második, a szerver üzemeletetőjét kérdezted-e? (Ugyanis lehetséges úgy beállítani a webszervert, hogy egy php alkalmazás ne tudja írni a tárhelyet, hanem csak ftp-ről lehessen ezt megtenni).

wp2.7?

Felejtsd el, php.ini-t nem lehet mindenhol piszkálni.

A php.ini-t sehol sem lehet “piszkálni”, azt csak a szerver adminisztrátora tudja módosítani.

Viszont ha engedélyezve van a .htaccess használata ott módosítható az upload_tmp_dir értéke.

'DjZoNe' wrote on '2011-12-08:

Első, beugratós kérdés, ugye nem ingyenes tárhely?

Második, a szerver üzemeletetőjét kérdezted-e? (Ugyanis lehetséges úgy beállítani a webszervert, hogy egy php alkalmazás ne tudja írni a tárhelyet, hanem csak ftp-ről lehessen ezt megtenni).

Nem ingyenes,rendes szolgaltatonal vagyok,irtam is neki hogy ez a gondom,de nemtudott segiteni , nem ért a wordpresshez :D

3.2.1 A WP

tegyük fel hogy engedélyezve van,-htaccess használata,ez hol van,mire kell módositani? ez lenne a hiba:?

A szolgáltatódnak nem a wordpresshez kell értenie, csak arra kellene válaszolnia, hogy a futó alkalmazás tudja-e a tárhelyen lévő dolgokat módosítani, vagy azt csak ftpről lehet.

Ha van .htaccess-ed (ha a mutatós link szerkezetet használod, akkor létrejön magátől) akkor a fájl elejére egy ilyesmit kellene beszúrni:

Code:

php_value upload_tmp_dir "ideírdbeazabszolútútvonalatatempkönytárhoz"

hol kell keresnem ezt a .htaccess-t? sehol nem latom…

Például, ha Total Commander-t használsz az FTP kapcsolathozm, akkor a Hálózat (Network) menüpont FTP rejtett fájl látszódjon (FTP show hidden files) menüpontjára kattintva a rejtett fájlok láthatóvá válnak. A .htaccess fájl éppen egy ilyen rejtett fájl.

Boldog Új Évet mindenkinek!

Nem volt időm mostanában ezzel a hibával foglalkozni,de ma nekiestem.

Sajnos nem találom ezt a filet sehol vagyis amikor felmegyek ftp-re akkor ez jön ki http://noob.hu/2012/01/02/sgdg.png ,rejtett filek kipipálva,és máshol sem találom.

Máshol keressem?

Abban a gyökérkönyvtárban kell keresni, ahova telepítetted a wp-t.

Felturtam az egész ftp-t de sehol nem találom.

@DjZone:

A php.ini-t sehol sem lehet “piszkálni”, azt csak a szerver adminisztrátora tudja módosítani.

Viszont ha engedélyezve van a .htaccess használata ott módosítható az upload_tmp_dir értéke.

Ha be van állítva, kereshet php.ini-ket a userdirectoryban és vehet belőlük userre testreszabott értékeket :). De persze veszélyes dolog, főleg ha nem limitálod, hogy miket állíthat.

Ha be van állítva, kereshet php.ini-ket a userdirectoryban és vehet belőlük userre testreszabott értékeket :). De persze veszélyes dolog, főleg ha nem limitálod, hogy miket állíthat.

Sziasztok!

újra levelezgettem a szolgaltatómmal,átnézték a beálításokat,és azt mondják minden ok,talán valami plugin zavar be.Ezt kétlem,mert csak alap pluginokat használok 6 db-ot ami a toplistákon van…

Mindegy.

Ujrarakom a wordpresst,a postokat lementettem,ami kell az megmarad.Kérdés : hogy töröljem? htdocs mappábol mindent töröljek ftpn?

Később újra felrakom a wpt.És kipróbálom hogy alaphelyzetben hogy fog üzemelni,ha továbbra is baj van akkor más szolgáltató után nézek.

“Ezt kétlem,mert csak alap pluginokat használok 6 db-ot ami a toplistákon van…”

Ne mondj butaságot.

Azért mert sokan használnak valamit még nem szükségszerűen tökéletes. miből gondolod, hogy mindenki ezt a 6ot használja együtt? simán lehet olyasmi amit ez a 4-5 együtt nem produkál de a 6ikkal együtt már gond. bár persze ez extrém…

mego:

1esével megnézni h mindent kikapcsolva jó-e.

ha nem akkor visszakapcsolsz 1et. jó-e