Kép és plugin betöltési hiba

Sziasztok!Kezdő WordPress használó vagyok.

Két hiba megoldásához kérem a segítségeteket.Képek feltöltésénél minden esetben háromszor ismételve az alábbi hibaüzeneteket kaptam:

Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-admin/includes/image.php on line 147Feltűnt, hogy a képek a /wp-content/uploads/ könyvtár helyett a /wp-content/ könyvtárba kerültek és így a médiatár felől nem láthatók.

Ha a WordPess felőli feltöltés előtt ftp-el felmásolom a képeket a /wp-content/uploads/ könyvtárba akkor eredeti méretben tudom használni őket, de nem készülnek el a kicsinyített képek.Másik hiba, hogy a bővítmények feltelepítésénél, például a scissors.1.3.3.zip file is /wp-content/ könyvtárba kerül, és tovább nem folytatódik a telepítése.

Kicsomagolva és ftp-vel felmásolva a /wp-content/plugins/ könyvtárba úgy tűnik hogy működőképes lehet a bővítmény, de nem vagyok benne biztos.Üdv. Karsás

Admin > Beállítások > Egyebek (Alaphelyzetben wp-content/uploads)


'karsaimh' wrote on '2009-11-14:
Kicsomagolva és ftp-vel felmásolva a /wp-content/plugins/ könyvtárba úgy tűnik hogy működőképes lehet a bővítmény, de nem vagyok benne biztos.
Ezt mindig így hajtsd végre, a bővítményeket kicsomagolva oda kell bemásolni. A másik problémádra a megoldást hitetlen leírta már, reméljük, hogy annyi lesz csak a gond. (szerintem ám' igen) ;)

Költözésnél sajnos az van, hogy ezt az elérést átírja a motor (az előző tárhelyen található abszolút elérést írja bele) - így minden költözés alkalmával újra kell javítani a relatív elérési címet (már hogy úgy értem, itt: Beállítások > Egyebek)Legalább is nálam így van.


'Efrud' wrote on '2009-11-14:
Ezt mindig így hajtsd végre, a bővítményeket kicsomagolva oda kell bemásolni. A másik problémádra a megoldást hitetlen leírta már, reméljük, hogy annyi lesz csak a gond. (szerintem ám' igen) ;)
Szervusz Hitetlen!


Szervusz Törzstag!

Köszönöm a gyors segítséget.


A bővítmények feltelepítést akkor jól csinálta.


A képek feltöltésével is egy kicsit előrébb vagyok, most csak egy hibaüzenet érkezik:


….


A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-content/uploads.


…. Szöveggel.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv. Karsás

Ezt nem értem karsaimh.Mikor adja a motor ezt a hibaüzenetet?A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-content/uploads.Képek felöltésénél?

Akkor is ezt írja, ha ezt okés?Admin > Beállítások > Egyebek (Alaphelyzetben wp-content/uploads)Mert akkor várnod kell egy nálamnál jobban hozzáértő személyre. Csak sejtem mi a hiba (ez ilyen “osztott” tárhely lehet, vagy mi…), de segíteni nem tudok.Türelem, valaki aki tudja a megoldást, és olvassa ezt a topicot, minden bizonnyal segít neked.


'hitetlen' wrote on '2009-11-14:
Ezt nem értem karsaimh.

Mikor adja a motor ezt a hibaüzenetet?

"A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-content/uploads."

Képek felöltésénél?


Akkor is ezt írja, ha ezt okés?

Admin > Beállítások > Egyebek (Alaphelyzetben wp-content/uploads)

Mert akkor várnod kell egy nálamnál jobban hozzáértő személyre. Csak sejtem mi a hiba (ez ilyen "osztott" tárhely lehet, vagy mi...), de segíteni nem tudok.

Türelem, valaki aki tudja a megoldást, és olvassa ezt a topicot, minden bizonnyal segít neked.
Szevasz Hitetlen!

A flash alapú fájlfeltöltésnél:


"A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-content/uploads."

a böngészős feltöltésnél:


"Hiba a média melléklet mentésekor." szöveg jelenik meg.

Egyébként a FreeWeben van tárhelyem.


Remélem talál valaki magyarázatot a hibára.

Üdv. Karsás

Még egy kiegészítés. Egy hete a FreeWebes tárhelyet nem tudtam elérni ftp-vel, és egy kicsit kapkodva végül az adatbázist letöröltem.

Újra telepítés után a korábban export funkcióval XML file-ba mentett blogot sikerült az importálás menüvel visszaállítani, de lehet, hogy ezzel az alap beállítások több helyen megváltoztak ?!Üdv. Karsás

karsaimh.Erre nem válaszoltál:

Akkor is ezt írja, ha ez van beírva ide? wp-content/uploads itt:Admin > Beállítások > Egyebek
Ingyenes tárhely, mint pl. FreeWeb és társai nem igazán jó a WP-nek, nem tudom elmagyarázni miért nem, de nem jók. Fizetős szerveren sok gondtól megszabadulnál... de addig is:

Flash alapú feltöltés helyett válts át normál feltöltésre (tudod hogyan, nem?) akkor is hibát ír ki? Ha igen, akkor mindenképp próbáld meg a firefox böngészőt (egy hasonló problémámra ez segített) - van Firefox böngésződ? ha nincs, telepíts egy olyat...

Ha még ezek után sem jó, tuti hogy nem tudok segíteni, akkor mindenképp várnod kell egy hozzáértőre..., vagy kézzel feltölteni a képeket (FTP-n).

ui:


nem idézd be az egész hozzászólásom, mert itt ezen a fórumon (már egyébként egyre több más fórumon is) szólni fognak érte, hogy ezt ne tedd. Hogy miért nem, a pontos okát nem tudom, de vagy semmit, vagy csak egy kisebb részletet idézz az előtted szólótól.

Szevasz Hitetlen!Az előzőeket ellenőriztem:

Beállítások > Egyebek > Feltöltött elemek tárolása: wp-content/uploads

Mozilla Firefox 3.5.5. verziót használom.

Segítségedet köszönöm.Üdv. Karsás

Én passzolom a kérdést karsaimh, sajnálom. Várj türelmesen addig amíg valaki nem írja le a megoldást (vagy próbáld meg megkérdezni más fórumokon is, pl: http://www.tutorial.hu/forum/ ) vagy gondolkozz el egy fizetős szolgáltatáson. Addig is még megmarad számodra az FTP-s feltöltés…

Valószínűleg olyan flash-alapú bővítményt hasznász, ami ütközik valamivel.Próbáld meg úgy, hogy minden bővítmény ki van kapcsolva.


'Farkas wrote on '2009-11-15:
Valószínűleg olyan flash-alapú bővítményt hasznász, ami ütközik valamivel.


Próbáld meg úgy, hogy minden bővítmény ki van kapcsolva.
Tisztelt Farkas Úr!

Minden bővítményt (azigen, akismet ,Hello Dolly) kikapcsoltam, de a helyzet nem változott.


Beállítottam, hogy a képeket havi csoportosításban tárolja, hátha valami kiderül, amire újabb hibaüzenet érkezett:

Nem sikerült létrehozni a(z) /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-content/uploads/2009/11 könyvtárat. Ellenőrizni kell, hogy a szülő könyvtár írható-e!

Totál Commander ftp kapcsolatával ellenőriztem a wp-content/uploads könyvtár attributumait:


777-es beállítással a Tulajdonos, a Csoport és a Világ felhasználó is Olvasás, Írás és Futtatás funkciót is megkapta.

Miután feladtam a kényelmes kép feltöltés lehetőségét a wp-content/terkep alkönyvtárat hoztam létre és ide 7,5 Mbyte méretben 20 jpg kiterjesztésű térképet írtam fel, majd elkezdtem a blogokhoz kapcsolását HTML kódok beírásával.


Sajnos most egy újabb hibaüzenetet kaptam amit egyenlőre kikerülni sem tudok:

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 92160 bytes) in /disk/raid23/k/a/karsaimh/wp-includes/category-template.php on line 219

Sajnos rendes, login, vagy install belépéssel sem tudom a hibaüzenetet kikerülni.

A végén belátom ,hogy másik web tárhelyet kell keresnem.

Tisztelettel: Karsás

Tisztelt Karsás! (amennyiben ragaszkodik a formális megfogalmazáshoz…)

Mivel a szolgáltató által beállított php limitet elérte, a rendszer hibaüzenettel tájékoztatja erről. Megoldás: Kérvényezze a limit emelését e-mailben.

Sok sikert!

Németh Vajk alias hgrg

Szia grg!

Köszönöm a segítséget.

Üdv. Karsás

Jó estét!Előzőleg olvastam, hogy ilyen hiba másnál is előfordult, de nem értettem, hogyan orvosolhatom. Az én hibám ez: “Média fájl hozzáadása saját gépről:

Nem sikerült létrehozni a(z) /www/zzl.org/h/a/s/hasznaltnemetbutor/htdocs/wp-content/uploads/2010/01 könyvtárat. Ellenőrizni kell, hogy a szülő könyvtár írható-e!”Oka és lehetőség mi lehet?

No akkor egy kis olvasnivaló:

http://www.google.hu/search?hl=hu&ei=9-hUS7ykA4GCnQObu6yjCg&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAYQBSgA&q=wordpress+chmod&spell=1

ebből is a leg idevágóbb:

http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissionslegalább a második linken lévő dolgokat érdemes elolvasni, megrágni, értelmezni onnantól már szerintem érthető lesz a probléma forrása.

Megoldási javaslat: wp-security-scan plugin telepítése, “scan” opció > kiírja majd a szükséges jogosultságokat (000-777ig) ezek beállíthatók valamely ftp kliens (pld totalcommanderben File-Attributumok) segítségével…

Én még nagyon az elején vagyok ezeknek a témáknak, szóval nem értelek. Amúgy bármit változtatni szeretnék, pl új themes feltenni, mindig ugyan az, szülőkönyvtár írás védett. De ez mitől lehet?

1 mint mondottam: OLVASS azt tudsz szerintem már most is.

2 telepíteni két féleképp lehet:

a) feltöltöd a szükséges fileokat (FTP kapcsolat)

“automata telepítő” a “sablon telepítése” ill “bővítmény telepítése” opciókkal

Neked most az A opcióra van szükséged a B eléréséhez

ftp kapcsolatot létrehozod

feltöltöd a wp-security-scan nevű plugin-t (előbb rákeresel google-el, letöltöd a wordpress.org-ról, kicsomagolod, és a kicsomagolt könyvtárat feltöltöd a wp-content/plugins mappába. Ezután bekapcsolod az admin felületeten (Beépülők menüpont, kikeres >Bekapcsol, lesz egy új menüpont a bekapcsolás után ott megnyomod h scan. utána kiír neked mappákat és mellé számokat. azokat beállítod ott ahol mondtam az előbb)

Addig sikerült eljutnom, hogy megtaláltam a letöltendő dolgot, fel is töltöttem, de admin felületen olyant, hogy Beépülők menőpont, nem talalálok.Nem ide tartozik,de lenne egy másik kérdésem. Miért lehet, hogy lassú az admin oldal szerkesztés?(gondolok az oldalak megnyitási sebességére)