Kategóriát szeretnék menübe tenni

Sziasztok!Szeretném, ha egy adott kategóriában megjelent postok nem kerülnének ki a főoldalra (ez elvileg megvan, letöltöttem az ACE plugint, az egyéb témákban talált infok alapján ez jónak tűnt smile.gif, gondolom, egyelőre azért nem tudom kizárni benne az adott kategóriát mert még nem publikáltam semmit abban a kategóriában. (majd ezt is mindjárt kipróbálom).

Viszont én nem csupán eltüntetni szeretném a postot, hanem szeretném, ha a menüsorban lenne menüpont, ami a kategória neve és ott jelennének meg a postok.Hogy értsétek:

A honlap: http://profipalyazatok

A kategória: Aktuális pályázatok

Azt szeretném, ha a Kezdőlap című menü mellett megjelenne menüként ez, és ide kerülnének fel csupán a pályázati kiírások, a főoldalra nem.Egyelőre nem tudom, hogyan tudnám ezt megcsinálni…Tudnátok segíteni?Azt jól vettem le eddig, hogy ha simán létrehozok egy új oldalt, akkor az csupán egy statikus oldal lesz, és oda nem rak automatikusan bejegyzéseket?A sablon, amit használok: Quietly Simple

Azt hiszem,Ezt:


Code:

illeszd be így:

Code:

<?php

$string = wp_page_menu ('show_home=1&depth=1&title_li=');

$pattern = ' current_page_item "';$replacement = '" id="current"';

echo str_replace($pattern, $replacement, $string); ?>ha aztán több kategóriát is publikálsz, és azok sorrendjét szeretnéd megváltoztatni, telepítsd ezt a plugint, és azután a sorrendet is változtatni tudod: http://wordpress.org/extend/plugins/my-category-order/

Köszi a választ!Bocsi, hogy csak most írok, nem voltam gép közelben…

Megpróbáltam beilleszteni, de nem az igazi…Sajnos csak fekete betűvel írja ki a kategóriát és nem is lehet kattintani rá… frown.gifTudom, hogy meg lehet csinálni valahogy, csak egyelőre nem sikerül…Van valakinek egyéb ötlete esetleg?

Most már aktívabban leszek gép közelben, szeretném a nagyját az oldalnak a héten összerakni…

Előre is köszi mindenkinek? ha szán rám néhány percet!

Használj WP 3.0 bétát, az már tudja, ha megfelelő a sablonod :slight_smile:

Ezen még gondolkozom… egyelőre a WP-t még nem merem frissíteni… nem is én tettem fel a tárhelyre, a szolgáltató adta smile.gif

Egyébként szerinted melyik sablon támogatja ezt? (ha mégis belevágnék a dologba…)

Woothemes sablonok, és a TwentyTen nevű új WP 3.0 alapértelmezett sablonja.

Köszönöm a tippet. Ezek között vannak szépek. A Woothemes sablonok is Wp 3 működnek csak így, igaz? Szerinted próbálkozzam vele így kezdőként vagy találjak ki valami mást? (Eddig semmi okosra nem jutottam…)

Azért mert meg szeretnéd jeleníteni a kategóriákat, nem kell sablon váltani.

Ez OK, csak sajnos eddig még sehol nem találtam választ a kérdésemre, hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy egy adott kategória egyben menü is legyen és az abban a kategóriában publikált postok az adott menüpont alatt listázódjanak ki és a főoldal postjai között ne jelenjenek meg.

A ne jelenjen meg rész OK, az ACE plugin erre tök jó, csak így viszont nem jelenik meg sehol (illetve az adott kategória archívumában igen, de az sztem nehezen megtalálható…)

Hiába csináltam meg az oldalt, letöltöttem a Category Page nevű plugint, mert azt hittem az műxik, de hiába kapcsoltam össze az oldalt a kategóriával, látszólag nem történt semmi…

Szóval nem jutok egyről a kettőre… frown.gif

Így akár sablonváltásra is hajlandó lennék, ha úgy működne a dolog, mert ez a funkció nekem fontosabb, mint a sablon…Amit DjZoNe javasolt sablonok között találtam olyat, ami tetszik, és látszólag (a demo alapján fölülre rakja ki a kategóriákat, mint a menüket) - ez sem pont olyan, mint amit szeretnék, de jobban közelít, mert így megtalálható lesz könnyen az adott kategória, és nem a kategóriák pont alatt lesznek az oldalsávban, és ha kizárom a főoldalról a kérdéses kategóriát, akkor kb. ott vagyok, ahol szeretnék… De ahogy néztem, ily módon csupán a WP 3 demo alatt működik a dolog… Azt meg nem tudom, bevállaljam-e így újoncként…Szóval megoldatlan probléma és egy csomó dilemma… smile.gifDe valami majd csak lesz…

WP 3.0 már RC1, használd teljes nyugalommal.

Nem tudom, hogy mit jelent az RC1. Meg akartam kérdezni, de gondoltam, először inkább a Google …Ezt kaptam: http://translate.google.hu/translate?hl=hu&langpair=en|hu&u=http://wordpress.org/development/2010/05/wordpress-3-0-release-candidate/Úgyhogy inkább magyarázza el valaki egy mondatban :slight_smile: Köszönöm!


Quote:

A programok a végső kibocsátást megelőző változata.

A 'kiadásra jelölt' verzió gyakorlatilag kizárólag formális megkülönböztetést jelent a végleges változathoz képest, hiszen ebben a fázisban sem a program funkciói, sem más vonatkozásban nem kerül már bővítésre, és a módosítások is csak kizárólag hibajavításokra korlátozódhatnak.

Köszi :slight_smile:

Szia DjZoNe! Köszi szépen az infot.A fórumozást még szoknom kell, így nem írtam választ a kérdésemre még. A lényeg, hogy egy ismerősöm párja megoldotta a problémát a jelenlegi verzió alatt is. Így most egyelőre lehet, hogy még nem frissítek…Azt ne kérdezd, hogyan csinálta, de működik smile.gifKöszönöm a segítséget, azért okosodtam ám a fórumon, és ha lesznek majd saját tapasztalataim is, én is szívesen hozzáteszem a magamét.

Viszont érdekelne a megoldás.Nem azért mert nem fogok tudni különben aludni, hanem így a fórumozásnak 0 értelme van. Mivel nem bővül a tudásbázis, és szükség lesz majd “egy ismerősöm párjára” ahhoz, hogy ha valaki más is ilyet akar a jövőben.

Ebben teljesen igazad van. Az a baj, hogy nem árulta el, hogy mit is csinált. Már rájöttem, hogy ez tényleg baj, mert így egy szimpla sablonváltásnál is gondjaim lesznek, és az igazat megvallva, nem vagyok teljesen biztos benne, hogy valóban ezt a sablont szeretném… Tudom, ezt az elején kellett volna eldöntenem, de minél többet nézegetem, dolgozom vele, valahogy azt érzem, nem az igazi smile.gifA lényeg, idemásolom azt a részt a header.php-ból, amit a menüre vonatkozik. Gondolom, ebben van a kérdéses rész:
<?php


/* $string = wp_page_menu ('show_home=1&depth=1&title_li=');*/


echo '
  ';


  echo '
 • '; echo 'Főoldal'; echo '
 • ';


  $cat1 = wp_list_categories('orderby=name&title_li=&depth=1&include=6');


  wp_list_pages('title_li=&sort_column=menu_order&depth=1');

  $pattern = ' current_page_item "';$replacement = '" id="current"';


  echo str_replace($pattern, $replacement, $string);


  echo '
';?>

Ebből kiderül Számodra valami, vagy kell még hozzá más is?

Szívesen megkeresem és megosztom!

(Legalább legközelebb nekem is menni fog.)

SziasztokUgyanaz a problémám mint JakabMSnek is volt. Amit kódot adott, azt próbáltam én is de nem vezetett eredményre, csak össze kuszálta a menümet. Szerintem a sablon más és ezért. Biztos ott van a megoldás a kódban de én sajnos gyenge vok php-ből.Ezért kérem aki érti mit is kell a fenti kódban nekem hasznosítanom, az írja meg. Köszönöm!!!

Az én sablonomban így néz ki ez a rész a header.php-ben:

Code:  <li id="homepage_item"><a href="" title="Kezdőlap">Kezdőlap
Én kizárnám a főoldali loop-ból azt a kategóriát amit nem szertnék ott látni, aztán egy page template-be pedig kilistáznám query post-al.

Nagyon szépen köszönöm a helpet codee47!Mielőtt láttam volna fentebb azt a header.php-s megoldást én is épp hasonlón törtem a fejem, és most hála neked meg a codexnek sikerült. Ezután sűrűbben olvasgatom majd.Egy kis üröm az örömben! Valóban kilistázza az adott kategóriát az új oldalra, azonban mégis van egy kis gond. A főoldalnál a pagenavi plugint használtam ahhoz h megjelenítsem a 2. 3. és így tovább oldalon lévő bejegyzéseket. Ezen az oldalon is megjelennek a pagenavi gombjai, hogy 1.2.3. tovább stb… azonban amikor klikkelek az egyikre nem történik semmi, vagyis ugyanoda dob vissza és nem a következő oldalra.Keresgettem választ rá a codexben és a gugliban is, de nem találtam megoldást.Ebben kérném a segítséget bárkitől aki tudja, és mégegyszer KÖSZÖNÖM az eddigi segítséget!!!

Így próbáld a query-t:

Code:<?php

$paged = (get_query_var('paged')) ? get_query_var('paged') : 1;

$args=array(

'category__in'=> array(4),

'caller_get_posts'=>1,

'paged'=>$paged,

);

query_posts($args); ?>
Pedig ott volt az. :)