Sziasztok!
Bocsi feltehetek ilyen kérdést, hogy … az oldalamon hogyan lehet a kategóriákat például egy másik menüpontba tenni, mondjuk ha írok egy bejegyzést és kiválasztom hogy diszkográfia kategória, akkor azt hogyan tudom megoldani hogy az diszkográfia menüpontba kerüljön?
Lényegében az a célom, hogy ne csak a főoldalon legyenek bejegyzések, hanem más menüpontra kattintva is! Ez szerintem sok mindenkinek probléma csak nemigazán tudják megfogalmazni mint én sem lehet !
az oldalam: www.madonnahungary.hu
témám: Primewin - A free gambling theme from jinsona designs.
Ehhez fontos, hogy megértsd a wordpress működését.
Ha a menüt az oldalakból generálja a sablonod, akkor ott egy statikus (vagy olyasmi) oldal fog megjelenni. Ha a kategóriákból generálja, akkor pedig alapból oda fog kerülni. Ha nem akarod buherálni a sablonod, akkor keress egy olyat, ami a ketgóriákból (is) generál menüt. Ãgy abban a menüpontban az ahhoz a kategóriához tartozó bejegyzéseket fogja listázni.
Vagy pedig tanulmányozgasd a wordpress codex-et a témában.
Tudnál nekem ilyen plugint ajánlani mert nem nagyon szeretném buherálni a sbalont :D?
Ez a plugin elvileg lehetővé teszi, hogy egy bizonyos oldalon megjelenítsd egy bizonyos kategória bejegyzéseit (tehát pont azt, amit szeretnél):
Category Page (hivatalosan csak a 2.5-ig kompatibilis, de ettől függetlenül lehet, hogy megy újabbakal is).
És mégegy, asszem ugyanazt csinálja: (ez 2.9.2-ig)
Category Show
(én egyiket sem próbáltam még)
De nyugodtan te is böngészhetsz itt.
KÖSZI!!! Este megnézem majd h jó-e és majd szólok!
Ez a megoldás engem is érdekelne. Ha jól értem, egy page-ben kellene megjeleníteni pl. egy “…/?cat=5” kategória-oldalt. Tehát nem csak egy post-listát, hanem amit a “…/?cat=5” ad.
Igen Petros 77!
A Page Show plugin működik csak kicsit fapados megoldás, mivel a kategóriáknak a címét írja ki és az alatt pedig a bejegyzések linkei vannak, aztán ha rákattint bejön a bejegyzés!
Nem tudtok valami olyami megoldást, ahol ugyanúgy mint a főoldalon jelennek meg a bejegyzések, azzal a kivétellel, hogy belehet állítani hogy csak egy bizonyos kategória linkjei jelenjenek meg?!
Vagy másféle út: Egyszerűen nem tudjátok hogyan lehet bejegyzéseket írni más menüpontokba? Majd azokat Z alakban elrendezni, mint a magazin sablonoknál?? ( Nem értem hogy miért nem lehet beállítani egy oldalnak, hogy az milyen tulajdonsággal bírjon, értem arra hogy pl. bejegyzések oldal legyen ! A wordpress ilyen téren fejlődhetne!!! )
( Nem értem hogy miért nem lehet beállítani egy oldalnak, hogy az milyen tulajdonsággal bírjon, értem arra hogy pl. bejegyzések oldal legyen ! A wordpress ilyen téren fejlődhetne!!! )
A Wordpress egy ún. nyilt forráskódú rendszer. A kifejlesztésében nagyon sok ember sok-sok munkaórája van. Úgy van megszerkesztve, hogy aki megtanulja a php, css és html alapjait, önmaga is képes legyen esetleg továbbfejleszteni és bőviteni, majd megosztani a munkáját a Wordpress közösséggel.
http://hu.wikipedia.org/wiki/WordPress
És főleg ingyenes.
Ha úgy gondolod, hogy vannak még hiányosságai - és miért ne lehenének - előtted is ott a lehetőség, hogy egy kissé beletanulj mélyebben és az általad emlitett fejlődéshez a saját munkádat is hozzátedd. Ha ezt sikerül elérned, akkor nemcsak a WP jobbitásához járulsz hozzá mások örömére, hanem még önmagad számára is szerzel egy kis dicsőséget ;)
Úgyhogy hajrá :D
Hát rendes vagy, de mivel szorít az idő itt az iskola, ezért én gyorsabb megoldásra gondoltam s ezért kértem segíséget! Szívesen megtanulnám én hidd el, de egyszerűen rengeteg dolgom van még emelett! Ha így sem tudsz segíteni, akkor sajnálom bocsi! Akkor nem kéne mindenkinek a fórumot ajánlani hogy itt aztán mindent megtudhatsz, mert az nem valami nagy segítség, ha azt mondják tanuld meg, könnyebb ha a saját tudásod által segítesz másnak … na mind1 nincs kedvem itt szentfazakoskodni, csak kicsit rosszul esett tőleg meg varnyu elnézést ha esetleg megsértettelek!
Balint: ha értenék a magazin tipusú sablonokhoz, nagyon szivesen segitenék. De még sose használtam ilyet. Nekem csak olyan hagyományos sablonjaim vannak
Azt elhiszem, hogy szorit az idő meg az iskola. Reméljük, hogy nemsoká jön valaki, aki sokkal jobban ért az ilyen tipusú sablonokhoz. Nem hiszem, hogy valaha is ilyet fogok használni, ezért maradnék azoknál az egyszerűbb problémáknál, amit a sajátjaim jelentenek nekem. Én is szeretném a problémáimat gyorsan megoldani, de ez csak igen ritkán sikerül, mert engem meg az szorit, hogy lényegében csak éjszakánként van erre időm, mert napközben dolgozom, és ha délutánonként időnként nekiülök, hogy darabokra szedjek egy ismeretlen sablont - ez csak ritkán szokott lenni - akkor a kutya se főzi meg helyettem a vacsorát, és a családom nem dijazná, ha napokon keresztül zsiroskenyeret kellene enniük Mert ilyenkor hajlamos vagyok belefeletkezni a WP-be
nem feltétlen magazin stílusú sablonra gondoltam, nekem se olyan!
Lényegében az a célom, hogy ne csak a főoldalon legyenek bejegyzések, hanem más menüpontra kattintva is! Ez szerintem sok mindenkinek probléma csak nemigazán tudják megfogalmazni mint én sem lehet :D !
Ha neked ez a kivánságod, akkor csoportositsd a bejegyzéseidet kategóriákba és a sidebarba meg tedd ki a Kategóriák widgetet. És ha oda valaki rákattint egy konkrét kategóriára, akkor csak azok a bejegyzések jelennek meg a főoldalon, amik abban a kategóriában vannak .
Igy fog kb. kinézni:
Amúgy azt észrevetted már, Bálint, hogy a footer.php-dban milyen takaros 3 hosszú soros kódolt "csúfság" van? :)
Nem hiszem, hogy anélkül menni fog, hogy belenyúlnál a sablonba.
És itt szeretném kérni, hogy ne szpemmelj direkt üzenetben, mert mocskosul rosszban leszünk.
Amúgy azt észrevetted már, Bálint, hogy a footer.php-dban milyen takaros 3 hosszú soros kódolt "csúfság" van? :)
NEM! De miért? Mit csináljak vele? Amúgy a szerkesztőbe mondod nem?
2) Az a megoldás amit mondtál, okés, de akkor 2milliárd bejegyzésem lesz a főoldalon, ezért szeretném egy külön menüpontba megjeleníteni! ( már ne haragudj, de most mit keresssen a diszkográfia a főoldalon? meg stb van még elég..
psztrnk vagy mia neved NYUGI! Nem szokásom! 1x előfordul nem kell egyből a szemem kivenni! ( SRY)
Ha nem szólok rád, előfordul még egyszer, meg még egyszer, meg még egyszer. Attól, hogy megszórsz mindenkit a linkkel, még
[*]nem fogsz hamarabb választ kapni a kérdésedre és
[*]be leszel jelentve szpemmerként.
[/list]
Nem is tudom, miből gondoltad, hogy jó ötlet lesz. BTW azt hiszem kértem, nem "kivertem a szemed". Viszont ebből okulva talán akkor most le is tiltom az üzenetküldés funkciót.
OKÉ BOCSI, látom vannak érzékenyebb emberek is, de tudod mit tilts le inkább az egész fórumról mert egyszer mertem levelet írni! ( télleg ne haragudj amúgy, nem gondoltam volna hogy ekkora hepaj lesz belőle!!!)
Na de létszives nem témához illő a veszekedés, és amúgysincs semmi értelme, úgyhogy kérem aki tud segíteni segítsen!
bálint gazda, lassan de biztosan, barátkozz meg a gondolattal, hogy vannak dolgok, melyeket NEM, (nem, nem nem és nem), azaz N E M lehet megoldani anélkül, hogy a sablont szerkesztenéd.
neked ehhez nem fűlik a fogad, vagy nincs lehetőséged rá, vagy félsz tőle, vagy tudomisén.
szóval szerezz saját tárhelyet és vedd kezedbe a saját honlapod sorsát, próbáld meg szerkeszteni a sablonod és gyakorolj, próbálkozz tesztelj.
amennyi időt belefeccölsz a kérdésekbe és a felesleges pluginpróbálgatásokba, már rég megcsináltad volna magad ha tényleg akarnád! :unsure:
Jó az lesz! De egyenlőre kell egy átmeneti megoldás mert nemsokára suli és az oldalnak meg menni kell! Mivel domaint már vettem… :S
balint!
Késő bánat, eb gondolat: előbb gondolkodni, aztán cselekedni! Senki sem vert össze-vissza, hogy vedd meg a domaint, és senki nem fogja megcsinálni helyetted azt, amire te nem tudsz, nem akarsz időt szánni - bármilyen okkal vagy indokkal.
Válassz egy jó sablont, ha szűk az időd, és vedd tudomásul (mondhatnám: kössél kompromisszumokat), hogy valami nem úgy megy, ahogyan kellene. És éjszakánként az iskolai bulikat követően (ahogyan itt sokan mások is teszik), nézd meg, hogy mi és hogyan működik, farigcsáld a remekműveket, és akkor már csak magaddal kell kompromisszumosnak lenni…
És még egy valamit (egy korábbi hozzászólásod kapcsán): ez valóban egy normális Közösség, ahol segítségre lelsz bármikor, ha megakadsz. Nem azért működő Közösség, hogy a saját szabadidőnkben, a saját pénzünkből és energiánkból elmondjuk az erre járó lelkeknek, hogy mit és hogyan csináljon. Nem megoldásszállító üzleti vállalkozás vagyunk (akkor a szemünkre vethetnéd a megoldás hiányát), hanem egymáshoz tanulni járó, tenni akaró és vágyó Közösség egyénei.
Aha értem! Ez mind szép és jó! Csak mi a fenének ajánlja mindenki h a fórumra írjak ha csak annyit tudnak mondani hogy tanuljam meg, ahelyett hogy elmondanák a lehetséges megoldásokat!!? na mind1… majd ha megtanultam akkor majd tudni fogom… na meg akkor már minek a fórum? azhtittem a fórumnak az a lényege h segítsünk egymáson! ha valaki meg nem ér rá segíteni az ne írjon! ennyi