kategória más menüpontba helyezése

Kedves balint, vegulis megkaptad a valaszt (a sablont kell szerkesztened), nem? A Codexben azt is megtalalod, hogyan. De azt ne vard el, hogy majd jon valaki, aki lekodolja neked a sablonodat. Ilyeneket altalaban a munkat adok temaban szoktak kerni.

A forum - a te elkepzeleseddel ellentetben - a codex “kiegeszitese”. A Codex a hivatalos dokumentacio. Ha jol tudom, akkor a forum “hivoszava” az, hogy “elakadtal? Kerdezz a forumon”.

Elakadni viszont csak az tud ugye, aki foglalkozik a dolgokkal.

Hidd el, en is szivesen lennek szocmunkas, de sem idom, sem energiam nincs ra. Ahogy valoszinuleg a tobbieknek is van munkaja, csaladja, elete - akarcsak neked. Ha neked sincs idod, miert olyan elkepzelhetetlen, hogy masnak sincs? :slight_smile:

Egyebkent a problemadra valszeg egy sima exclude a megoldas, ha majd gep ele kerulok, csakazertis lekodolom neked.

Tessék.

A főoldali loopod elé beilleszted ezt:

Code:

/* Ez kiveszi az adott loopból a neked nem kellő kategória bejegyzéseit. Értelemszerűen az "-X"-et a neked nem kellő kategória ID-jára kell lecserélni, pl. "-3". Ha több kategóriát is ki akarsz venni, akkor vesszővel elválasztod őket, pl. "&cat=-X,-Y". Bővebben: http://codex.wordpress.org/The_Loop#Exclude_Posts_From_Some_Category */

Következő lépésként varázsolsz egy menüt a kihagyott kategóriákból. Megkeresed a header.php-ban ezt (vagy pont ilyen lesz, vagy nagyon hasonló):

Code:

És beilleszted az általad kihagyott X és Y kategória likjét:

Code:

/* értelemszerűen itt is kicseréled az "X" és "Y" dolgokat a kihagyott kategóriák ID-jára. */

Ezzel annyit csináltál, hogy a két főoldalról kimaradó kategória bejegyzéseihez beszúrtál egy-egy menüpontot a fejléc-menübe. Ezekre kattintva gyakorlatilag egy kategória-archívum nyílik meg a kategória bejegyzéseivel.

Tegyük fel, hogy nagyon idegesítő vagy és azt mondod, hogy "nem, nekem van egy 'Diszkográfia' nevű oldalam 'diszko' sluggal és egy 'diszkográfia' kategóriám 4-es ID-val és 'diszkografia' sluggal, és azt akarom, hogy ha rámegyek a Diszkográfia oldalra, akkor megjelenjen az oldal tartalma ÉS alatta a diszkográfia kategória behegyzései".

Elmész szépen a page.php fájlhoz és szemügyre veszed. Van benne egy loop, valószínűleg úgy végződik, hogy

Code:

/* esetleg */

Ez UTÁN beilleszted a következőt:

Code:

/* ez biztosítja, hogy az alábbi cuccot ne akarja belerakni minden oldalba, csak a 'diszko' slugú Diszkográfia oldalba. Értelemszerűen a 'diszko'-t kicseréled az oldal igazi sjugjára. */

/* Ez jól kiszedi az adatbázisból a diszkográfia kategória bejegyzéseit. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy a 'diszkografia' slugot be kell helyettesítened a kategória igazi slugjával. */

/* Ide jól bepakolod a loopod tartalmát, tudod the_title, the_content, ilyenek. Itt van hozzá segédanyag: http://codex.wordpress.org/The_Loop */

Érted már, hogy miért nincs senkinek sem ideje, sem kedve megoldani helyetted? Nem ismerjük az oldalad felépítését, a kategóriáid és oldalaid hierarchiáját/ID-ját/slugját - így az egész vaktában lövöldözés.

látszik, hogy miskolci. szeretnivaló ember fajta! :slight_smile:

ÉN nem azt mondom hogy furcsa hogy másnak nincs ideje arra hogy segísen!!! Hanem azt hogy fél oldalt írni meg szentszöveget prédikálni van ideje, ahelyett hogy leírná a válaszát, vagy ha nem akarja akkor meg ne írjon inkább semmit! Na de köszi nagyon rendes vagy, hogy leírtad, de úgy döntöttem hogy letöröltem az egész oldalam, maradok a réginél, aztán majd ha kellő lesz a tudásom veszek tárhelyet! Ez a tárhely is úgy volt hogy 3000 ft 1 évre minden mese volt hozzá…hgr vagy kicsoda adta… ftpn nem lehetett csatlakozni úgyhogy lényegében szar! Hálistennek nem vettem meg! De a sok idő amit ráfecséreltem az oldalra mind kárba veszett! De a tudásom megmaradt! :smiley: :smiley:

na, szegény psztrnk!

Leírta részletesen mit csinálj, biztos kb. fél órájába telt mindennek utánajárni és leírni, vagy mégtöbb. Erre te meg odaírod a végén hogy hagyod inkább, és törölted… Rendes ember vagy.

Előtte 25hozzászólásban leírtad hogy segítsenek, valaki veszi a fáradtságot és segít, te meg utána… oké, kösz, de már nem kell.

Nemsemmi

'Tomikaa' wrote on '2010-08-28:

na, szegény psztrnk!

Leírta részletesen mit csinálj, biztos kb. fél órájába telt mindennek utánajárni és leírni, vagy mégtöbb. Erre te meg odaírod a végén hogy hagyod inkább, és törölted... Rendes ember vagy.

Előtte 25hozzászólásban leírtad hogy segítsenek, valaki veszi a fáradtságot és segít, te meg utána... oké, kösz, de már nem kell.

Nemsemmi

Kúrva vicces vagy! Na most mondok valamit!

1) pszt izé nem írt semmit ameddig segíségre volt szükségem, amikor letöröltem rá 1 napra látom hogy leírta! Hát erről most mit tehetek? És másoknak nem segíség????? Ha valaki elakad ugyanazzal a problémával, akkor szerinted hol talál segítséget, hát pont itt! Tomikaa nincs kedvem írni, úgyhogy te is jobb ha másra pazarlod az idődet minthogy engem idegelj!!

2 meg előbb nézz tükörbe aztán szólj meg másokat

Kedves Bálint: (és most ezért le is pontozhatsz, amit irni fogok, jó szokásodhoz hiven…)

Mindenkitől segitséget kérsz, a fórumon meg üzenetekben is. Sokan irtak Neked hasznos dolgokat, amiket csak annyira vettél figyelembe, hogy mindnek az volt a kicsengése, hogy miért nem jó, mert 100 szónak is egy a vége, Te nem szeretsz sablonokba belepiszkálni. Ezt is megérti szinte mindenki, hidd el. Akinek még nincs gyakorlata benne, annak tényleg nehéz lehet az elején. De aztán bele lehet jönni, ezt is hidd el. Saját tapasztalatból mondom. Valszeg Te jóval fiatalabb és rugalmasabb gondolkodású és agyú vagy, mint én. Ha nekem 52 évesen sikerült valamilyen szinten beletanulni, neked fiatalon százszor könnyebben menne. Sajnálom, hogy nincs kedved hozzá, mert sok sikerélménytől és jó érzéstől fosztod meg magad ezzel. Nekem a WP először olyan volt, mint az ördögnek a tömjénfüst. Menekültem tőle. De a párom kezdte el először nálunk használni tinisztárok rajongói oldalainak készitéséhez a Suffusion sablonnal, ami elég bonyolult, nem is magyar, saját maga forditgatja azóta is (mert elég bőséges a hozzátartozó nyelvi file, nem két nap a leforditása). Tőlem csak annyit kért, hogyha már végképp elutasitom a WP használatának megtanulását, legalább az oldalakhoz csináljak már egy kis dizájnt, fejléc és háttérképet.

Aztán egy idő után felment az agyamban a pumpa … nehogy már ő tudja használni a WP-t, én meg nem!! Magyarán csorbát szenvedett az önérzetem, de nagyon. És október végén, egy éjszaka megpróbáltam feltelepiteni. Véres verejtékkel sikerült, de közben Matt Mullenweg biztos, hogy sokat csuklott, mert állandóan emlegettem, és nem épp dicsérőleg, hogy hogy lehetett egy ilyen kapitális érthetetlen baromságot kitaláni, mint a WP, aminek semmi hasznát nem láttam…

Aztán eltelt egy idő… lassan a fő dolgokba beletanultam. És megszerettem. Csináltam vele egy blogot, ami 2 hónap alatt a Google-ban 3-as pagerankot ért el és azóta is tartja. Januárban feltettem egy másikat, azon weboldalt csináltam, ami húsvétra szintén igen jó eredményt ért el a keresőkben és a látogatottság tekintetében is.

De - hangsúlyozom - nem ezekért az eredményekért csináltam. Hanem szórakozásból. Nekem most ez a hobbim. Nem értek a php-hoz, épp csak egy pár dolgot tudok még benne buherálni, de nem adom fel, hogy azért ennél magasabb szintre jussak. Mert ez nemcsak egy hobbi nekem, hanem kőkemény kihivás is. Kell hozzá nagyon sokat olvasni, itt is, a Codexben is, pedig az angol, én meg valaha összesen 2 évet tanultam angolul, de ott a neten a szótár is. Kell hozzá keresni tanulni a Google-ban is, de ennek máshol is hasznát veszem.

Sokszor volt, hogy itt feltettem egy kérdést, nem kaptam rá rögtön azt a választ, amit én szerettem volna - magyarán a megoldás konkrét szájbarágós leirását -, vagy semmilyen választ nem kaptam, mert valszeg pár órán belül nem volt fenn olyan valaki, aki tudta volna rá a választ. Én meg nagyon türelmetlen vagyok. Amikor akarok valamit, azt lehetőleg azonnal akarnám. Na, ez a WP tekintetében nem mindig jött össze (nem bánom, mert vén fejjel is képes voltam több türelmet tanulni). Egy idő után annyira begurultam, hogy beszóltam itt boldog-boldogtalannak, amivel azt értem el, hogy némitották a régi nickem :slight_smile:

Egy ideig a fórum felé se tettem a lábam. Viszont voltak kérdéseim a WP-vel kapcsolatban … Először csak kivülről olvastam. De az kevés volt, mert úgy nem tudtam a kérdéseket feltenni. Aztán ujra regisztráltam. :slight_smile: És megpróbálam máshogy viszonyulni itt az emberekhez. És meg kellett tapasztalnom, hogy itt is igaz a mondás: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Na, befejezem a kéretlen észosztást. Tartalak annyira értelmesnek és intelligensnek, hogy meg fogod érteni, hogy miért irtam le ezeket Neked :slight_smile:

Kedves balint-izé, mivel legkevésbé sem szeretném, hogy átcsapjon személyeskedésbe a téma, csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy feltettél egy kérdést, amire kb. 36 órán belül komplett választ kaptál progamkóddal, mindennel. Ebbe kalkuláld bele azt is, hogy feltettél egy kérdést, megjelölted az általad használt sablont, de mire időm lett volna foglalkoznom a kérdéssel (és gondolom másnak is), már egy teljesen más sablon volt az oldalon.

Hangsúlyozom, 36 óra. Kb. ennyi egy hivatalos support reakcióideje is.

Arról nem tehetek, hogy te nem bírsz várni, nekem is, másnak is vagy van ideje, vagy nincs - ugyanúgy, ahogy neked is. Megjegyezted, hogy “bezzeg arra van idejük, hogy szentbeszéljenek, de segíteni nincs”. Azért - ha lenne némi alapvető fogalmad bármiről is - beláthatnád, hogy egy négymondatos hozzászólást megírni kb. két perc, a megoldást összerakni meg legalább háromnegyed óra. Hogy te nem bírsz ki annyi időt, amennyi egy tisztességes válaszhoz kell, hanem próbálkozás nélkül feladod és bedurcázol, mint egy kisgyerek – azért ne mi legyünk a hibásak. Majdnem megkérdeztem, hány éves is vagy, de nem kívánok személyeskedni.

Még egy dolog: ha valami professzionális, komplex és bonyolult oldalt szeretnél építeni, akkor á) válj profivá, tanulj, kísérletezz (mint itt mi a legtöbben) vagy bé) bízz meg egy profit (természetesen díjazásért). Még biztosan fiatalka vagy, ha azt hiszed: a világ úgy működik, hogy az emberek szívjóságból neked - sőt, helyetted! - dolgoznak, ráadásul azonnal és gyorsan. Itt mindenki a szabadidejét tölti, annyi időt szán mások segítésére, amennyit tud, ergo követelőzni, nyígni és durcázni nem kifizetődő (hiszen legrosszabb esetben egy egész közösséget fordíthatsz magad ellen) és nem is érdemes, hiszen attól még nem kapsz választ.

Én alig vagyok itt regisztrált tag egy-két hónapja, tehát voltaképp semmi jogom a fentihez hasonló dolgokat leírni. Ellenben érzek magamban egy kis indíttatást, mivel mióta itt vagyok, egyetlen kérdést sem tettem fel, viszont számtalan kérdést megválaszoltam (remélem a magyar WP-közösség javára és épülésére). Rám tehát hatványozottan igaz, hogy puszta szívjóságból teszek dolgokat. Ezzel nem magamat fényezem, csak szeretném, hogy megértsd: nem cserealapon vagy honoráriumért csinálom, hanem szeretetből. És ennek alapján 36 óra alatt komplett kóddal választ adni szerintem iszonyat menő dolog.

Örülök, hogy végül nem sikerült megjegyezned a nickemet (“pszt izé”), vagy például hgrg nickjét (“hgr vagy kicsoda”), hiszen kétlem, hogy ezek után lenne értelme bármelyikünket megszólítanod.

Köszönöm, ha esetleg végigolvastad, nincs több mondanivalóm. Az adminokra/modokra bízom, hogy ezt a hozzászólást megtartják-e mások okulására vagy purgálják - szeretném jelezni, hogy függetlenül attól, hogy “Mr Madonna” válaszol-e, én nem fogok többet írni ide ezzel kapcsolatban.

… azért, amiért gyorsan akartam mindent és sok esetben helytelenül, meggondolatlanul, rendszertelenük össze-vissza írtam elnézést kérek!

(Én is tudok helyesen írni, googlet használni, kérdéseket megfogalmazni, értek alapszinten a html-hez, sok alap dolgot tudok a wordpressről, joomlaról stb… szóval nem vagyok akkora hülye mint ahogy elképzeltek egyesek, meg azt gondolták hogy télleg egy technikai analfabéta vagyok!)

Megértem, hogy mindenkinek van egyéb dolga is, szintúgy mint nekem! Én is csak azért akartam gyorsan a válaszokat a kérdésemre mert amikor ideültem nem akartam felesleges időt töltögetni, mivel voltak nagyobb gondjam is (kémia javítóvizsga, 3000 oldal olvasás és egyéb gondok…), minthogy elkezdjem a wordpresst megtanulni meg mindent ami egy weboldallal kapcsolatos! Nem kis idő, nem kevés törelem kell hozzá, nem elég hozzá 1-2 hét és éppen ezért akartam gyors válaszokat! BOCSÁNAT!! Nem akartam én megsérteni senkit, meg amúgy se vagyok olyan ezt tudják rólam, de sajna a körülmények néha közrejátszanak az érzéseimen és ha ideges vagyok akkor isten őrizz hogy valaki elém kerüljön! :smiley:

Lényegtelen most nem fogom itt leírni, hogy milyen is vagyok valójában… mert arra nem elég a tárhelye a fórumnak :stuck_out_tongue: CSAK AZT szeretném elmondani és azért is válaszoltam, mert úgy gondolom hogy nem úgy viselkedtem, ahogy kellett volna! Két szóval magyaráznám a viselkedésem okát: változó korszak :stuck_out_tongue: ( türelmetlen, ideges, bunkó, pofátlan, feleselő stb. stb. … de attól még egy jó embernek tartom magam épp úgy mint mindenki a környezetemben :smiley:

BLABLA már azt se tudom mit írtam eeddig, így is volt már 2 idegrohamom, amíg leírtam ezt, de remélem javítottam az álláspontomon :smiley:

Úgy gondolom psztrnk segítsége másnak hasznos lesz! Úgyhogy nem veszett kárba!

@balint akkor itt is nyilvánosan mert látom nem érted a dolgokat:

1.Ha akarsz valamit akkor azért tenned kell. Gyorsan kell weblap? 1 bízz meg vele valakit hogy készítse el pénzért. Mondtam h nem tudom neked vállalni mert nem fér bele az időmbe semmilyen projekt most.

2.Ha gyorsan kell de nem akarsz bele pénzt ölni -és esetleg okosodni is akarsz (nem azt mondtam h nem vagy okos csak hogy elmélyülnél esetleg a WP rejtelmeiben)- akkor gyorsba vesd bele magad a fórumba és a codexbe… ha gyorsan kell akkor csináld gyorsan. De ne várd el hogy mindenki pattogjon neked mint a mérgezett egér.Amilyen stílusban nekem írkáltál(ráadásul minden elérhetőségemre 2x) azt én nem tekintem emberek közötti kommunikációnak. Lehet h a középkor földesúr-jobbágy viszonylatában megengedett de nálam nem játszik.

Nincs időd minderre? Akkor miről beszélünk? Senki nem szúr szíven téged hogy csináld. Akkor foglalkozz a kémiáddal meg miegyébbel…

Szerinted az itt levőknek nincs kismillió más teendője? Vagy akik ebben az ágazatban dolgoznak esetleg azonak nincs semmi egyéb tennivalójuk?

Kicsit általános probléma manapság hogy mindenki csak kivenni akar a közösből de gyorsan… csak épp nem is érti h mi az a közös… hogy attól van ott hogy valaki rak is bele…

3.Tárhelyet mondtam hogy adok neked szívesen ingyen játszótér 1 hónapra természetesen korlátozott lehetőségekkel. Kértél FTP-t? nem. Kaptál? néma gyereknek… Fizetős tárhely? Más tészta. azt én megemlítettem neked mint opciót. De mint mondtam annak nincs értelme addig ameddig te se tudod hogy mi a fenét akarsz és kavarsz össze-vissza. A “mese habbal” részről meg annyit h konkrétan és pontosan megmondtam h mit tudok adni és mennyiért.

Kedves Fórumozók!

Balint kapott hideget, meleget. Balint elkövetett pár olyan butaságot, amelyre az tudta mondani némi jogos felhördülést követően: Bocsánatot kérek! És azt is leírta, hogy miért.

Tényleg rengeteg, és hasznos segítséget kapott a Közösségtől, amiért köszönet a Közösségnek! És azt is reméljük, hogy a bocsánatkérés olyan őszinte volt, ahogyan a szavak mutatják!

Bizonyos vagyok benne, hogy a maga keménységével, csattogásával, de mégis a Közösség nemesedett ezzel a vitával. Végső következtetésként: jobb, ha lezárom ezt a témát, mielőtt valamivel elrondítanánk… :slight_smile: