Karakterkészlet

Jó estét!Próbálok lefordítani egy sablont, pontosabban a corporate nevezetűt! A wordpress hivatalos oldaláról tölöttem le, ezért angol nyelvű! Elkezdtem a fordítást, majd megnézem mit alkottam! Az ékezetek helyett átlátszó kis fehér kockák jelennek meg! Megnéztem a sablon header.php fájlát ott a karakterkészletre így hivatkozik:Code:

charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

Egyenlőre nem tudom hogyan tovább...


Várom a megoldásokat!

Ha jól fogom az adásodat, akkor a .php fájlokba írod a fordítást. Feltételezve, hogy minden alapbeállításod jó és működik, az lehet, hogy nem utf-8-ba mentetted el az átírt fájlokat.

Megoldva!

HTML fájlt akartam módosítani! Átnevezetem .php kiterjesztésűre; az adminon megszerkesztettem, majd vissza neveztem .html-re!

Minden jó, az ékezeteket megjeleníti!

Tiszteletem !Új tag vagyok és szeretnék egy problémát és annak megoldását közzétenni, hátha más is vergődött már ebben a csapdában, mint kezdő, de lelkes amatőr. :stuck_out_tongue:

Tehát : sablon fordítása, magyarítása a WP editorában. Bizonyos file-ket enged fordítani, bizonyosakat nem, arra hivatkozva, hogy : “Method Not ImplementedPOST to /wp-admin/theme-editor.php not supported.
Puff neki. A fele magyarítás magvan, a másik felénél a .php file-knál ezt írja ki. Nem baj, irány egy külső szerkesztő. Karakterkészlet UTF-8, rendben. Megszerkesztgetem, visszaírom az oldalra a filet, majd csupa krix-krax, meg négyszög van az ékezetes betűk helyén (a külső szerkesztőben rendben volt, és ha visszahívtam, akkor is. Csak az oldalon viselkedett így a file !)… A manóba is ! Aztán a külső szerkesztőben ( Az én esetemben notepad++ ) átállítottam a karakterkészletet “UTF-8 without BOM”-ra, majd egy új file-be másoltam a szerkesztendő anyagot. Átírtam, elmentettem, megadtam a .php kiterjesztést, visszamásoltam a helyére és… lőn csoda, működik !!!Egyébiránt lenne egy kérdésem is : miért nem enged bizonyos .php file-kat szerkeszteni a WP belső szerkesztője ? (Sablononként eltérőek ezek a file-k, van, amikor mindent enged.)Előre is köszönöm a választ : Rosti

Valakinek nem alap minden. Ha ennyire nem tetszik, ha valaki valamit ír, akkor arra kérlek ne reagálj rá. Vagy ha mégis úgy gondolod, hogy mindenféleképpen meg szeretnéd osztani gondolataid velünk, akkor légyszíves azt megfelelő hangnemben tedd. :wink:

Quote:

2.4 Légy rendes az újakkal. Ne kergesd el őket mert nem olvasták el a fórum etikettet. Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy buták vagy csacskák. Emlékszel a WordPress-el való első lépéseidre?
rosti neked pedig sok sikert, haladj tovább a megkezdett úton.

kovacsdaniel, Edrud elfelejtette leírni, hogy ez az első és az utolsó figyelmeztetés volt! Patai László

'rosti' wrote on '2009-09-25:
Egyébiránt lenne egy kérdésem is : miért nem enged bizonyos .php file-kat szerkeszteni a WP belső szerkesztője ? (Sablononként eltérőek ezek a file-k, van, amikor mindent enged.)
A jogosulatlanok miatt gondolom. Attribútumok módosítása, állítsd 777-re azokat a fájlokat, melyeket az adminban szerkeszteni szeretnél.

Üdvözlök mindenkit!

Az én problémám hasonló, mint a téma indító bluespirit-nek.

A bejegyzéseimben ?-jel jelenik meg az ő és ű karakterek helyett. Minden más ékezetes jól működik.

Megnéztem a sablonban header.php -t

charset=" />

de ezzel nincs is gond, mert az adminban megnézve az olvasási beállításoknál UTF-8.

Azonban azt vettem észre, hogy a bejegyzés frissítésekor az admin felületen rögtön a ?-jelek jelennek meg, és természetesen ezután az oldalamon is.

Frissítettem a legfrissebre de nem változott semmi.

Böngészgetek kb 3 napja, de nem lettem okosabb.

Tudtok segíteni?Köszönettel

tolvajkulcs.phpMyAdmin-ba fel tudsz menni? A karakterbeállítás nagy valószínüséggel ott van rosszul megadva…

hali!

hitetlen jó tippet adott

nekem is ez volt a gondom. két tárhelyen kétféleképp oldottam meg:
  1. itt kevés adatom volt, szóval így volt gyorsabb: teljes adatbázis export > fileban az “illesztések” latinról utf8ra átírása > import
  2. nagyméretű adatbázis miatt a mysql dump nem lett volna jó > táblánként phpmyadminban átállítottam… /így viszont pár karakterrel gond volt…/

hgrg.De ez a “múltra” vonatkozik nem? Van egy olyan gyanúm, hogy itt most egy friss blogról van szó… ámbátor, meglehet, hogy költözött, és visszamenőleg minden bejegyzéseben rossz a karakterkódlás…

nem. sok helyen, a táblák generáláskor latin-hoz lesznek illesztve…

hgrg jó helyen tapogatózik. A legtöbb tárhely, amikor érzékeli, hogy honnan lépnek be, a latin2_hungarian_ci karakterkódolást ajánlja fel, amit a bevándorló örömmel fogad, hisz' látja, hogy hungarian…A latin2_hungarian_ci helyett az utf8_hungarian_ci a helyes kódkészlet, egybevetés.

de az utf8_general_ci is teljesen működő megoldás, amihez sql dump esetén elég utf8at írni smile.gif


'hitetlen' wrote on '2009-11-14:
phpMyAdmin-ba fel tudsz menni? A karakterbeállítás nagy valószínüséggel ott van rosszul megadva...
Nekem is van ilyen gondom a sablonommal. Fel tudok menni a phpMyAdminba. (Bár még elég bátortalanul) Mit nézzek, mire állitsam át, hogy legyen hosszú ú és hosszú ő, mert nekem is csak kérdőjelek vannak.

'varnyu' wrote on '2009-12-24:
Nekem is van ilyen gondom a sablonommal. Fel tudok menni a phpMyAdminba. (Bár még elég bátortalanul) Mit nézzek, mire állitsam át, hogy legyen hosszú ú és hosszú ő, mert nekem is csak kérdőjelek vannak.
1. a mysql kapcsolat illesztésnél utf8_hungarian_ci vagy general_ci legyen.


2. Aztán az adatbázis tábláknál is az illesztés utf8_...


3. A táblában lévő rekordok illesztésénél is.

phpmyadminban a műveletek menüvel tudod a tábla és az adatbázis illesztését babrálni.

Brecsi: köszönöm, meg fogom próbálni!!!

Én is ezzel a karakter gonddal küzdködtem. A PhpmyAdmin jó megoldás volt. Mindenem latin1_general_ci volt, most már mindenhol mindent átállítottam UTF8_general_ci-re és működik!

Szerintem nálam az tette be az ajtót, hogy amerikai szerveren vagyok és a szolgáltató által nyújtotta Fantastico-ból telepítettem a WP-t.

Köszi még egyszer a tippet.

sajnos alapértelmezetten lain1-es táblákat generál szerintem a rendszer ott a probléma :slight_smile: mármint ez nem a fantastico problémája… nekem is lain1et generált csomagból feltéve mindenhol (8-10 különböző seron…)

Ma átállitottam a phpMyadminban a karakter készletet, ahogy tanácsoltátok. (Talán elvileg sikerült is …) Viszont ugyanúgy nincs ő és ű betűm, tehát a siker csak elvi. Gyakorlatilag annak is örülök, hogy nem csesztem el úgy az egészet, hogy esetleg összeomlott volna :slight_smile: :smiley:

és file-jaid utf8-asok? :slight_smile: