Itt van a WordPress 3.5"Elvin"!

Az év egyik legszebb napja a mai, hiszen ma ünnepeljük a születésnapunkat! Kereken 6 évvel ezelőtt kezdte meg az oldalunk a pályafutását! Ezalatt az idő alatt igyekeztünk a lehető legtöbb helyre eljuttatni a WordPress üzenetét: Ne harcolj, hanem publikálj!

Azt hiszem törekvésünk nem volt hiábavaló, hiszen Magyarországon oldalak tízezrei készültek WordPress rendszerrel, illetve az érdeklődés is fokozottan nő itthon és külföldön is a kedvenc “blog”rendszerünk iránt. Természetesen ez nem meglepő, hiszen a WP fejlesztői azonnal, szinte elsőként reagálnak a legújabb internetes trendekre ( SEO, HTML5, CSS3, AJAX stb… ), illetve sokszor maga a WP hoz létre új trendeket.

Bízom benne, hogy még sok éven át gondozhatjuk ennek a remek szoftvernek a magyar oldalát!

Ezúton is szeretném megköszönni minden korábbi és mostani fordítónak, szerkesztőnek, moderátornak megtisztelő munkáját, illetve szeretném kiemelni, hogy külön köszönet jár azoknak, akik segítenek a fórumban a kezdőknek, ezzel is támogatva a WordPress további térhódítását!A kicsit érzelemdús bevezető után, térjünk a lényegre! Megjelent a legújabb Elvin-re keresztelt – Elvin Jones emlékére – WordPress 3.5. Az új verzió számos izgalmas újítást hoz nekünk:

Új médiakezelőuj_media.jpg

Gyönyörű felület

Az új médiák hozzáadása egyszerűsítve lett és gyermekjáték fájlokat feltölteni és egy bejegyzésbe illeszteni.

Festői galériák

A képgalériák létrehozása gyorsabb lett, mivel csak a kívánt sorrendbe kell őket húzni, a feliratokat lehetőség van gyors szerkesztővel módosítani, és egyszerűbbé vált a megjelenésvezérlők használata.

Új alapértelmezett sablonuj_dis.jpg

Bemutatkozik a Twenty Twelve

A legújabb alapértelmezett WordPress sablon, egyszerű, rugalmas és elegáns.

Ami igazán ragyogó, azok a részletek, mint például az elbűvölő Open Sans betűtípus és a teljesen igazodó megjelenés, amely bármelyik eszközön jól néz ki.

Természetesen a 2012 támogat minden korábbi funkciót, amelyeket az alapsablonok eddig tudtak, és már megszerettünk. De úgy lett megtervezve, hogy jól használható legyen weboldalhoz és bloghoz egyaránt.

Retina készretina.jpg

Annyira éles, hogy nem látjuk a pixeleket

A WordPress vezérlőpultja most már csodásan néz ki, azokon a nagy felbontású kijelzőkön is, amelyek az iPad, Kindle Fire HD, Nexus 10 és MacBook Pro Retina kijelzővel vannak ellátva. Az ikonok és más grafikai elemek kristálytiszták és részletgazdagok.

Simább élményJobb elérhetőség

Több felhasználási módot támogat a WordPress, mint bármikor korábban. Képernyőolvasók, érintőképernyők, egér nélküli használat, ezek mind könnyítik a használhatóságot.

További fényesítés

Számos képernyő és beállítás újult meg. Például az új pipettával könnyebben kiválasztható a használni kívánt kék árnyalat.

A motorháztető alattMeta lekérdezés kiegészítések

A WP_Comment_Query és WP_User_Query osztályok most támogatják a meta lekérdezéseket, mint a WP_Query. Meta lekérdezések támogatják a meta klucs nélküli objektumokat.Bejegyzés objektumok

A bejegyzés objektumok mostantól a WP_Post osztály egy példányai, amely gyorsítja a kiválasztott tulajdonságok elérési teljesítményét.Képszerkesztő API

Az WP_Image_Editor osztály összefoglalja a képszerkesztő funkciókat, mint a kivágás és az átméretezés és az ImageMagick függvénykönyvtárat használja, ha rendelkezésre áll.Továbbfejlesztett hálózat

A switch_to_blog() funkció gyorsabban és megbízhatóbban működik.XML-RPC API

A WordPress API alapértelmezetten be van kapcsolva, amely támogatja a felhasználók lekérdezését, profilok szerkesztését, bejegyzés állapotok kezelését és bejegyzések keresését.Külső könyvtárak

WordPress mostantól tartalmazza az Underscore és a Backbone JavaScript függvénykönyvtárakat. TinyMCE, jQuery, jQuery UI, és SimplePie pedig frissítésre került, a legutóbbi verzióra.

WordPress 3.5 bemutató videó (angol):The post Itt van a WordPress 3.5 “Elvin”! appeared first on WordPress Magyarország.Teljes cikk megtekintése

Le is frissítettem eddig tizen-valahány oldalam. Mind gond nélkül ment, egyetlen bővítménynél akadt csak gond, de az meg egy ritkaság volt. Szóval bátran lehet frissíteni. :slight_smile:

Szuper lett. Érdekes, hogy nem írtak publikusan arról, hogy gyorsították az alap post lekérdezést, 20-30%-al gyorsabb lett az egyik oldalam, ahol majd 60e post van.

hat volt mit optimalizalni :slight_smile:

meg alapbol hianyzik par tabla-index is…

http://wordpress.org/extend/plugins/vihv-speed-up/ van egy ilyen finomság, még nem teszteltem, de jól hangzik.

igen tobb mint a semmi:

'posts': 'post_name, post_date, post_type, post_status'

'postmeta': 'post_id, meta_key'

Frissítettem és minden oldalon és bejegyzés előtt ez fogad:
Származási hely: Wordpress

Származási hely: Wordpress@Rotcsa: Üres hely? :smiley:

@syska: Valamit elnyomtam… Ha tudod, töröld már léci az előzőt :smiley: köszi.

[off]

@Rotcsa: törölni admin-ok tudnak. a 'VIP tag' rang csak egy megtiszteltetés :), adminisztratív feladatokkal(&privilégiumokkal) nem jár :slight_smile:

[/off]

Ezt nem tudtam. A problémámra tudsz valami megoldást amúgy?

szerintem nem ment vegig a frissítes.

minden file-t írj felul (s)ftp/ftp(s)-n keresztul

Érdekes ez a kód. Mint valami direkt reklám… Valami plugint nem telepítettél fel? Esetleg a sablon honnan van?

Semmi gond nem volt a frissítéssel. Gratulálok és köszönet a fejlesztőknek. :slight_smile:

nekem megjelent egy piros pötty és elkezdett villogni

Bárányhimlős lett a WP-d?

nekem egy ilyesmi fut le minden telepítésemre 2heti rendszerességgel, de most elindítottam magam és kiírta többek között, hogy “all is well”…

@MANO:

vörös riadó?

Nálam is gond nélkül frissített. Köszönet a fejlesztőknek :slight_smile:

Közben most vettem észre, hogy mégis kiír 2 hibát frissítés után:Egyik:[font=Arial, Helvetica, sans-serif:qbmevkno]Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/…/public_html/wp-content/themes/piano-black/sidebar.php on line 75[/font:qbmevkno]Ez a 75. sor tartalma, vajon mi nem jó neki?

$post_datetimes = $wpdb->get_row($wpdb->prepare(“SELECT YEAR(min(post_date_gmt)) AS firstyear, YEAR(max(post_date_gmt)) AS lastyear FROM $wpdb->posts WHERE post_date_gmt > 1970”));Másik:


[font=Arial, Helvetica, sans-serif:qbmevkno]and defined in [/font:qbmevkno]/home/../public_html/wp-includes/wp-db.php[font=Arial, Helvetica, sans-serif:qbmevkno] on line [/font:qbmevkno]990


Ez a 990. sor tartalma, vajon mi nem jó neki?

function prepare( $query, $args ) {if ( is_null( $query ) )

return;
$post_datetimes = $wpdb->get_row($wpdb->prepare("SELECT YEAR(min(post_date_gmt)) AS firstyear, YEAR(max(post_date_gmt)) AS lastyear FROM $wpdb->posts WHERE post_date_gmt > 1970"));

Másik:


Quote:

[font=Arial, Helvetica, sans-serif:qbmevkno]and defined in[/font:qbmevkno]/home/../public_html/wp-includes/wp-db.php[font=Arial, Helvetica, sans-serif:qbmevkno]on line[/font:qbmevkno]990Ez a 990. sor tartalma, vajon mi nem jó neki?


function prepare( $query, $args ) {

if ( is_null( $query ) )

return;if ( is_null( $query ) )


return;

Az a sablon ami adatbázis kapcsolódást tartalmaz, az vagy vérprofi és funkciógazdag vagy nagyon kezdő. irritated.gif

Frissítsd a megjelenést. Ha van újabb verzió…