indulás

@Nori

A fórumról talán a legbővebb leírás-tárral egyenlőre Efrud -egy rég látott moderátor- oldala rendelkezik.

Szép lassacskán a fentebb látható linken Győző illetve én is a saját web-es blogomon igyekszünk segítséget nyújtani a különböző kérdésekben.

Van néhány könyv ill. videó felvétel is, de alapvetően elsőre meg kéne fogalmaznod, hogy mit vársz a rendszertől.

Szeretnél készíteni egy “weboldal”-t ennyi már világos. De végig kéne ennek gondolni elég sok szeletét mielőtt belevágsz.

Milyen “típusú” oldalról lesz szó.

Egy állandó tartalommal rendelkezőről, egy főként állandóval, de időközönként meg-megújuló tartalommal bíró avagy épp egy folyamatosan mozgásban levő, naponta frissülő oldalról.

Ez például már magában hordoz egy rakat kialakításbeli megoldást.

Szóval előbb tervezgess :slight_smile:

Maga a rendszer meglehetősen egyszerűen használható. Addig amíg nem akarod reprodukálni “azt a másik oldalt mert tetszik azon ez-meg-az a megoldás, de fogalmam sincs, hogyan működik” :slight_smile:

Ha konkrét problémád-gondod van, szívesen segítünk itt a fórumon

Még esetleg, ha nem olyan nagy gond az angol:

http://codex.wordpress.org/WordPress_Lessons

Köszönöm a tippeket!

Próbálok alaposan belemerülni a dolgokba. Ha elakadok, mindenképpen jelentkezem.

Kedves Nori! Engedj meg egy tippet. A BME jegyzettárában megtalálod a megfelelő szakirodalmat.

BME jegyzettár? komolyan? hol pontosan? linket ide izibe :slight_smile:

A könyvtárra gondolsz? Ott nem futottam még össze WP témájú könyvvel :slight_smile:

Tegnap bele kezdtem a témába. Húúú, elég jól halad. Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű. Elsőre rendesen pánikba estem. De ha így haladok, akkor ma holnap készen is vagyok! :slight_smile:

:slight_smile:

Mondom az a kérdés, hogy mennyire fogadsz el kész megoldásokat olyannak amilyenek ill. mennyire akarsz egyedi dolgokat.

:slight_smile:

Sok sikert, remélem bemutatod majd az alkotásod ha kész lesz :slight_smile:

Sziasztok!

Jól haladok :). Ha minden jól megy, akkor ma kész leszek.

Annyi segítséget kérnék, hogy PDF-et hogyan tudok feltölteni?

Köszi előre is!

Már meg is találtam…

Sőt már meg is csináltam

akkor oszd meg az utókorral, hogy ha valaki idetalál tudjon róla :slight_smile:

'hgrg' wrote on '2011-08-23:

BME jegyzettár? komolyan? hol pontosan? linket ide izibe :)

A könyvtárra gondolsz? Ott nem futottam még össze WP témájú könyvvel :)

Helyesbítek: Jegyzetbolt. De ez csak tipp volt, mivel tippet kért. Ha biztosat kért volna, akkor hallgattam volna. Egyébiránt nem árt a magasabb ismeretek elsajátítása sem...

magasabb? felsőbb polcon levők?:slight_smile:

Ha jól emlékszem a PHP5 piros/fekete könyv alulról a második sorban van a nagy olvasó alatti részen :stuck_out_tongue:

Én meg ott nem találkoztam ilyennel. Talán enyhítő körülmény, hogy nem is jártam arrafelé, csak egy kicsit. :slight_smile:

Mindenesetre a segítő szándékod dicséretes, és követendő. Köszönjük!

'hgrg' wrote on '2011-08-25:

magasabb? felsőbb polcon levők?:)

Ha jól emlékszem a PHP5 piros/fekete könyv alulról a második sorban van a nagy olvasó alatti részen :P

Az Unixra gondoltam.

oké-oké azzal hasznos ismerkedni, de csak ha a rendszert magad üzemelteted… és könnyű beleveszni :slight_smile:

Sziasztok!

Tudtok nekem abban segíteni, hogy van e olyan lehetőség, hogy keresni lehet az oldalon?

Ha megnéztek egy könyves oldalt, és rákerestek egy író nevére, akkor az adatbázisban szereplő összes könyvét belistázza. Nah ilyen kellene nekem is!

Várom az ötleteket!

Köszi előre is

alapértelmezésben van kereső a wordpressben. :rolleyes:

Nah igen, de az az oldalon szereplő szövegben szavakra keres rá.

Igen, ezzel a problémával már én is találkoztam ám. Minden kezdet nehéz. Főleg ha senki nem ad rá választ… Vagy ha vmit figyelmen kívül hagyunk. De szerintem ez az adott pgm-tól függ, hogy van-e erre leh; nincs ált. instructio.

Ked.Ald.

J len ne her ki magy

Jó lenne, ha nem herélnénk ki a magyar nyelvet! A pár karakter begépelése nem nagy idő, és mégis értelmes, nem félreérthető, másnak nem rejtvényt jelentő mondatok születhetnének.

Ez egy Fórum, nem egy sms-fal.

A Fórumon szívesen segít mindenki, de több mint bosszantó, ha alapkérdéseknek nem néz utána valaki. Ha vettem egy mikróhullámú sütőt, akkor illik megnézni, hogy a kávémelegítésen kívül hogyan működik az időzített kiolvasztás funkciója - feltéve, ha szeretném használni…