indulás

Sziasztok,

annyira az alapoknál tartok, hogy talán a kérdésem idegesítőleg hat, viszont asszem a legtöbben kezdték valahol…

szóval valahol találtam egy leírást arról, hogyan kell regisztrálni és elindítani egy ilyen blog szerű weboldalt,

meg is tettem az első lépéseket 000webhost.com oldalon, de amikor a leírás további része szerint mentem volna tovább, akkor ott erősen elakadtam a wp-config-sample feltöltésével,…

szerkeztőben igy néz ki a wp-config-sample:

/**

• WordPress Adatbázis tábla előtag.

*

• Több blogot is telepíthetünk egy adatbázisba, ha valamennyinek egyedi

• előtagot adunk. Csak számokat, betűket és alulvonásokat adhatunk meg.

*/

$table_prefix = 'wp_';

/**

• WordPress nyelve. Ahhoz, hogy magyarul működjön az oldal, ennek az értéknek

• 'hu_HU'-nak kell lennie. Üresen hagyva az oldal angolul fog megjelenni.

*

• A beállított nyelv .mo fájljának telepítve kell lennie a wp-content/languages

• könyvtárba. Ahogyan ez a magyar telepítőben alapértelmezetten benne is van.

*

• Például: be kell másolni a hu_HU.mo fájlt a wp-content/languages könyvtárba,

• és be kell állítani a WPLANG konstanst 'hu_HU'-ra,

• hogy a magyar nyelvi támogatást bekapcsolásra kerüljön.

*/

define ('WPLANG', 'hu_HU');

/**

• Fejlesztőknek: WordPress hibakereső mód.

*

• Engedélyezzük ezt a megjegyzések megjelenítéséhez a fejlesztés során.

• Erősen ajánlott, hogy a bővítmény és sablon fejlesztők használják a WP_DEBUG

• konstansot.

/

define(‘WP_DEBUG’, false);

/
    Ennyi volt, kellemes blogolást! /

/
    * A WordPress könyvtár abszolút elérési útja. /

if ( !defined(‘ABSPATH’) )

define(‘ABSPATH’, dirname(FILE) . ‘/’);

/
    * Betöltjük a WordPress változókat és szükséges fájlokat. */

require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’);

ezt kellene kitöltenem a megfelelő adatbázis részekkel:

ezt kaptam a 000webhost.com oldalon a regisztráció után:

$mysql_host = “mysql5…com”;

$mysql_database = “";

$mysql_user = "
    ”;

$mysql_password = “”;

de nem sikerült a megfelelő helyekre beírt sql adatokkal az oldalt elindítani,

persze átneveztem és elhagytam a…-sample szöveget a .php kiterjesztés előtt a nevében, de az oldalam akkor sem indul el ahogyan a leírás szerint kellett volna lennie,

(a magyarázó szövegrészeket ki kell törölni??)

…a telepítés segédlet következő pontja is okozott némi fejtörést, ami igy hangzott:

“Nyisd meg a /wp-admin/install.php fájlt a böngésződben. Ez be fogja állítani azokat a táblákat, amire szüksége lesz a blogodnak. Ha bármilyen hibát tapasztalsz, mégegyszer ellenőrizd le a wp-config.php fájlt, és próbáld újra. Ha megint nem sikerül, látogass el Fórumra és adj meg annyi technikai adatot a telepítéseddel kapcsolatban, amennyit csak össze tudsz gyűjteni.”

…de ennek segítésgével legalább itt vagyk és kérdezhetek…:slight_smile:

Kérelk, hogy segítsetek

Előre is KÖszönöm

arany

előre is elnézést a nyersességemért: azért mert az alapoknál tartasz, hülye még ne legyél!

töröltem a kommentedből a neveket és jelszavakat, de ki tudja ki látta már, szóval MOST azonnal változtasd meg az adatbázisba való belépésed neveit és jelszavait!!!

Szia!

Ezt én valahogy nem értem…itt a leírás, hogy miként kell telepíteni:

http://dokumentacio.word-press.hu/telepitesi-utmutato

Ha ezeket a lépéseket követed, akkor elvileg problémamentesen tudni fogod telepíteni a wp-t. Én is tettem fel a 000webhost-ra wp-t is…pedig ahogy nézem a Te hozzáférési adataidat, indulnia kellene. Minden fájl átment?

Természetesen a 000webhost-on létre kell hozni egy mysql adatbázist, ezt Te meg is tetted. Az mindenképp javasolt, hogy az ide beírt adataidat majd változtasd meg, mert így nem lesz biztonságos az oldalad. Pl. törlöd a létrehozott mysql adatbázist és létrehozol egy másikat és ahhoz fog csatlakozni a feltöltött csomag.

A leírásodból úgy vettem ki, hogy ftp-vel tetted fel a wp-t és nem a 000webhost belső fantastico telepítőjét használtad. Ftp-re én ezt javaslom: http://filezilla-project.org/

Még valami, meg kell nézni, hogy a jogosultságok miként vannak beállítva, tehát pl. a wp-config-sample.php fájl-t át tudod-e nevezni wp-config.php-ra.

Üdv :slight_smile:

köszi a gyors válaszokat,

először is a “nyersességed” egyáltalán nem zavar :slight_smile:

amikor katona voltam akkor is voltak ilyen “nyersességeségességek”…habár az már elég rég volt, azért azt mondom a kopasz had szokja:)

a jelszavakat módosítottam,

lan hozzászólásával kapcsolatban megpróbálom ezzel az útmutatóval ismét, viszont amit wp-config átnevezése simán ment, de azzal nem voltam tisztában, hogy minek kellene benne maradnia,

a -sample.php-be beírtam a megfelelő helyekre az adabázis adatait, de egy csomó magyarázó szüöveget benne hagytam, ezt láthatod fent…azokból mindek kell benne maradni?

még egy gyors kérdés a filezilla-val kapcsolatban, milyen portot állítsak be a kiszolgállóhoz csatlakozáshoz?

Ált. 21-s, de hagyhatod üresen is.

A mysql adatbázis adatai ha jól vannak kitöltve, akkor elviekben nem lehet gond. Ja még valami, ezt javaslom a config.php fájl szerkesztéséhez: http://notepad-plus-plus.org/

A notepadnál én ha jól emlékszem, akkor a fájl mentését “UTF-8 kódolás BOM nélkül”-ben végeztem el.

ja…ez nekem kinai:D

a sql adatbázis “ha jól van kitöltve” …de pont ez a kérdés, hogy kell kinéznie a wp-config.php -nek?

ami a samle-ben van az a sok magyarázat az maradjon benne?

Hajaj :slight_smile: azért nincs veszve minden. Én azt javaslom, hogy tessék olvasgatni és próbálkozni. Az alap dolgok, főként ha érdekel is a téma, akkor gyorsan elsajátíthatóak. Mondanám, hogy felteszem Neked a wp-t, de mi van, ha elakadsz valahol? A legértékesebb tudás az amit magadtól szerzel meg. Így biztos, hogy jobban meg is fog maradni. Szerintem próbálkozz meg párszor még a telepítéssel, ne add fel és ha elakadsz, akkor nyugodtan tedd fel itt a kérdéseidet. A 000webhoston a belső admin felületen van egy “okos” kis gombocska lent a bal legalsó: “Cleanup/Reload Account” Ha nem lett jó a telepítés, akkor katt oda és töröl mindent, még a mysql adatbázist is. Tehát azt is újra létre kell hoznod, de legalább tiszta lappal kell kezdened.

Még egy fontos dolog!!! A wp telepítése előtt törölted a default.php fájlt?

Most próbaképp egyik 000-os tárhelyemre feltettem a wp-t. Gond nélkül felment…

nem …asszem nem töröltem semmit, csak azokat csináltam ami az “olcass el” file-ban voltak…azzal nagyon elakadtam…és az eredeti leírásban lévő lépéseket próbáltam, de NAON hüjének érzem magam ehhez…

figyi csak annyi, hogy egy mintát küldhetnél…mert szerintem az a baj, hogy a sample.php-t ugyan a megfelelő részeken kitöltöttem az SQL adatokkal, viszont mást nem változtattam rajta,

tehát a sample magyarázatai benen maradtak…nem tudom érthető e amit irtam…?

jelenleg próbálom törölni a tárhelyről amit tegnap feltöltöttem de baromira lassan megy…ja és a filezilla nem akar csatlakozni … (?)

még egy dolog…alábbi “olvassel”-ből vett magyarázat 5. pontja sem egészen világos…

Telepítés: A híres 5 perces telepítő

1.Tömörítsd ki a csomagot egy üres könyvtárba.

2.Nyisd meg a wp-config-sample.php fájlt a kedvenc szerkesztőddel, mint a WordPad vagy valami hasonlóval, és töltsd ki az adatbázis kapcsolatoddal kapcsolatos részeket.

3.Mentsd el a fájlt, wp-config.php néven

4.Tölts fel mindent a tárhelyedre.

5.Nyisd meg a /wp-admin/install.php fájlt a böngésződben. Ez be fogja állítani azokat a táblákat, amire szüksége lesz a blogodnak. Ha bármilyen hibát tapasztalsz, mégegyszer ellenőrizd le a wp-config.php fájlt, és próbáld újra. Ha megint nem sikerül, látogass el Fórumra és adj meg annyi technikai adatot a telepítéseddel kapcsolatban, amennyit csak össze tudsz gyűjteni.

Jegyezd fel a jelszót, amit kapni fogsz a telepítés végén.

A telepítő ezután a bejelentkeztő oldalra fog vinni. Lépj be az admin felhasználó névvel és a jelszóval, amit a telepítés közben generált. Ezután kattints a ‘Profil’ linkre a jelszó megváltoztatásához.

Megpróbálom gyorsan leírni a lépéseket…

• elsőnek is tölts le wp legfrissebb verzióját, ezt a kezdőlapon megtalálod. Csomagold ki.

• a 000webhost adminjában a fentebb említett Cleanup gomb és egy új mysql adatbázis létrehozása, mert gondolom, hogy van egy kis katyvasz ott :wink:

• nevezd át a wp-config-sample.php fájl-t wp-config.php-ra a kicsomagolt mappában és nyisd meg Notepad++al ezt és a 19 és 30. sör :slight_smile: között ide be kell írni a mysql adatokat

Code:

/** Adatbázisod neve */

define('DB_NAME', 'Ide jön az adatbázisnév');

/** MySQL felhasználóneved */

define('DB_USER', 'Ide jön a felhasználónév');

/** MySQL jelszó. */

define('DB_PASSWORD', 'Ide jön a mysql jelszavad');

/** MySQL kiszolgáló neve */

define('DB_HOST', 'Ide jön a hostnév');

Fontos, hogy: csak a 'Ide jön, stb' közötti részt módosítsad, beírva az adatokat és notepadnál a "Fájl" és itt a "mentés" gombot válaszd.

- indítod az ftp-t és törlöd public_html mappából a default.php fájlt

- ftp-vel az ajánlott programmal feltöltöd a wp fájlokat, ha valamelyik nem megy fel, akkor azt ismét feltöltöd

- beírod az oldalad nevét és indítod a telepítést és értelemszerűen kitöltöd a mezőket...és kész....

'arany' wrote on '2011-07-14:

...

tehát a sample magyarázatai benen maradtak...nem tudom érthető e amit irtam...?

Igen ez is baj, mert így nem stimmelnek az adatok, a magyarázatokat ki kell törölni és csak a mysql adatokat kell a megfelelő helyre beírni.

Quote:

még egy dolog....alábbi "olvassel"-ből vett magyarázat 5. pontja sem egészen világos....

Igen, ez a Te oldalad webcíme lesz, ezt megnyithatod a 000webhost belső admin felületéről is, jobb oldalt fenn van. De be is írhatod a böngészőbe az oldalad webcímét és ekkor is elindul a telepítés...

nekem nem sikerült, ezért elküldtem PM az adatokat,

és gondolom, hogy a wp-config.php-t nem tudtam megfelelően kiegészíteni, vagy a felelsleges részeket nem töröltem megfelelően…

Ok, írtam… :slight_smile: