Hostgator tárhely

Tehát úgy használom a hostgator tárhelyét mint egy USB-s hordozható privát háttértárat! Nem futtatok semmit! … na és azt a privát tárat szűrik-e?

De miért tennék?

Kérdésedben benne volt a válasz… Erre voltam kiváncsi… Köszönöm! Mert ugye a softwarek fele nem megvásárolt! Biztonsági mentésként is használom így a tárhelyet… ha már van hely!

Ja értem. Ettől nem kell tartanod.

Azt hittem valami warez oldalt akarsz csinálni :slight_smile: Kezdhetted volna ezzel is. :stuck_out_tongue:

Ezek a szabályok csak a hivatalos maszlag…

jah, és kimaradt a legfontosabb pont:

• minden más, amikor mi úgy állapítjuk meg, hogy az sérti az érdekeinket :slight_smile: + mindenféle jogkövetkezmény nélkül bármelyik tárhelyszolgáltatást szüneteltethetjük, vagy törölhetjük stb.stb :smiley:

'hitetlen' wrote on '2009-09-17:

Ezek a szabályok csak a hivatalos maszlag...

jah, és kimaradt a legfontosabb pont:

- minden más, amikor mi úgy állapítjuk meg, hogy az sérti az érdekeinket :) + mindenféle jogkövetkezmény nélkül bármelyik tárhelyszolgáltatást szüneteltethetjük, vagy törölhetjük stb.stb :D

De szerintem ezt te is tudod, hogy erős sarkítás :) :) A miértet is mondd el ! :P

Költöznöm kell külföldre a www.videa.be oldalammal, mert az Origo (Videa.hu) belekötött névjegy birtoklás címen.

A hostgator csak dedikált szerveren működtet videómegosztót, 174 USD/hó…

Előző oldalon volt beírva (2x is), hogy mit nem lehet. Ezért töröltem.

Sajnos igen, a videómegosztók nagyon terhelnek, ezért az alap szervereken nyilván nem lehet. Azt hiszem ez teljesen jogos és megérthető dolog :slight_smile: Hajrá, drukkolok a videa-val szemben. De ha kirakod Amerikába, úgy sem tudnak veled mit kezdeni… (bár szerintem így sem)

ki volt előbb? te vagy ők? mert ha te, akkor inkább fordítva kéne.

Nincs levédve a szó, ergo lényegtelen, hogy ki volt előbb…

Köszönöm!

Az Origó, vagyis a T-online az oltalmi kérelmet a logóra és a “videa” szóra 2006.08.02-én adta be, de a meghirdetés napja 2007.05.02 volt, tehát a mi domain bejegyzésünk utáni.

Ezt találtuk ki: A videa.be domain a Hostgatoron lesz 7,95 USD-ért, és a jelenlegi videa.be -> xo.hu lesz.

A Hostgator engedi: a RewriteEngine On bekapcsolhato a .htaccess-en keresztul a mod_rewrite és így egy http://videa.be/videa/videok/Elton_John_I_Want_Love url automatikusan http://xo.hu/Elton_John_I_Want_Love lesz.

Az állítólagos védjegybitorlás így megszűnik.

A fentiek egyeztetve a Hostgator Supportal:

(1:45:38 PM) hollo: we have a site, a video sharing site called http://videa.be and we got complaints from a hungarian site called videa.hu that we are using their name ‘videa’. question: if we move this site to your web servers. will you turn off the site when you receive complaints from the other hungarian video sharing site owner?

(1:49:38 PM) Andrew Ho: Okay. I checked with my supervisor, and in most cases we would do nothing. The other company could sue for the domain rights, but they would likely need an internationally recognized trademark on that name to have a case.

'Patai wrote on '2009-09-18:

Nincs levédve a szó, ergo lényegtelen, hogy ki volt előbb...

Ok, de nemzetközi? Európa? Magyarország? Mire, hová, meddig nyújtotta be? :slight_smile:

(A kedvezény kuponotokat elfogadta videa.be oldalhoz is.)

Érvényes Díjfizetés esedékes: 2016.08.02

Ügyszám: M0602669 Bejelentés napja: 2006.08.02

Meghirdetés napja: 2007.05.02

Lajstromszám: 190556 Lajstromozás napja: 2007.08.08

Lajstromozás meghirdetése: 2007.09.28

Osztály: 38, 41

Jogosult: T-Online Magyarország Internet Szolgáltató Zrt., Budapest (HU)

A védjegy videa /szó/

Árujegyzék:

38 Távközlés: nevezetesen szélessávú internetszolgáltatás, video le- és feltöltés internetre.

41 Nevelés és szakmai képzés, szórakoztatás, sport- és kulturális tevékenységek.

Árujegyzék (angol):

38 Telecommunications namely broadband Internet services, video up and downloading to Internet.

41 Education, professional training, entertainment, sport and cultural activities.

Intézkedések

3. Értesítés a bejelentés meghirdetéséről (N6)

Intézkedés kelte: 2007.04.16 meghirdetése: 2007.05.02

4. Védjegy lajstromozása (MZ)

Intézkedés kelte: 2007.08.08 átvétele: 2007.08.21 meghirdetése: 2007.09.28

'Patai wrote on '2009-09-18:

Ok, de nemzetközi? Európa? Magyarország? Mire, hová, meddig nyújtotta be? :)

hát, szeritem írj a tének, hogy biz te ezt már mikor beregisztráltad, meg keress egy ügyvédet. ha neked előbb volt, akkor érvénytelen a védjegy oltalom.

Az időrend így alakul:

Videa.hu regisztrálás

“videa” oltalmi kérelem beadása magyarországra T-által

Videa.be regisztrálás

“videa” oltalom elfogadása és meghirdetése

Először a biztonságos működést biztosítjuk, konkrétan a Hostgator írásba adta, hogy nem kapcsolják le semmilyen T-nek. Az Origó a T-vel a háta mögött simán odaszól bármelyik magyar szerver hosting szolgáltatónak, és két perc alatt lekapcsolják a vasat, senki nem akar szembe szállni velük. Pl ahol a BIX van, Victor Hugo utcában a nagy szolgáltatók az interware, deninet, stb, attól veszik a sávot akivel a T puszilkodik.

Ügyvédi állásfoglalásra várok smile.gif

'charlie' wrote on '2009-09-19:

hát, szeritem írj a tének, hogy biz te ezt már mikor beregisztráltad, meg keress egy ügyvédet. ha neked előbb volt, akkor érvénytelen a védjegy oltalom.

Jól csinálod… amúgy is csak blöfföltek a levelükkel… .be miatt nem hiszem, hogy bármit is tudnak tenni. Ha .hu lenne, akkor lenne joguk. de így :slight_smile:

Nehéz dolgod lesz a ügyvédi állásfoglalással, mivel (én úgy látom) hogy nincsenek tisztában az internetes és nemzetközi törvényekkel a magyar ügyvédek, jogászok :slight_smile: Legutóbb bepanaszoltak engem az adatvédelmi biztosnál, mert betettem a blogomba egy youtube-os videót :slight_smile: ( ÉS NEM KÉRTEM ENGEDÉLYT A VIDEÓ LÁTHATÓ EMBEREKTŐL ). Akik ezt zokon vették és csinálták a műbalhét.

Akkor több embert megkérdeztem, beszéltem Dr. Trócsányi Sára főosztályvezető asszonnyal (aki az adatvédelmi biztos irodáját vezeti), az ügyvédemmel stb… senki nem tudott állást foglalni. NEM ismerik az internetes dolgokat. Amerikai domain, amerikai szerver és magyar szöveg. Melyik ország törvényei vonatkoznak rá? :slight_smile: Én úgy gondolom, hogy nem vétettem törvényt, magyart pedig pláne, nem vettem le a videót. Lehet pereskedni…

Itt néha érdemes olvasgatni: http://www.domainabc.hu/hazai-domainvitak/

Teli van hasonló blöffel, ennek egyik éllovasa a Sanoma Budapest Zrt. (startlap.com stb…). Néha bejön neki, néha nem ( http://www.domainabc.hu/hazai-domainvitak/domainvita-alternativ-vitarendezes-domain-jogvita-domain-panasz-sanoma-figyelo-hotdog/1410/ ), de megtámad minden fellelhető dolgot.

Lacinak:

A tied tartalom…, a látogatódé domain vita. A kettő nem ugyanaz, bár értem én a példád, már hogy nem értenek hozzá… - de a domain vita egy ici picit egyszerűbben értelmezhetőbb a jogászok számára is.

Amúgy videa…, én úgy gondolom, ha az nem lett nemzetközileg levédve…, semmi köze a domain névhez…, bár akkor meg ugye mit kekeckednek…, ismét csak gondolom, blöffölnek… - úgy legyen.

Igazából arra szerettem volna rávilágítani, hogy szánalom, ami itthon megy domain és internet jog címszó alatt :slight_smile: De még szerencse, hogy ezeket könnyedén át lehet lépni… nemzetközi domain + amcsi tárhely és lehúzhatja magát a wc az összes milliárdos hazai cég… na nem is folytatom, mert eléggé sajátos véleményem van erről, nem szeretnék senkit megbántani :smiley:

Ezen egy véleményem vagyunk Laci, nekem is mindenem külföldön van. - már csak én nem, de ami késik, nem múlik :slight_smile:

És igen…, én is mindenkinek külföldi tárrt+domaint ajánlom, akkor is, ha úgy érzi, minden rendben, mert az ördög nem alszik, és ami itthon megy, az egy kisebbfajta maffia.

Laci:

Köszi az infót! Teljesen igazad van! Beírtam a Jogifórm.hu ba, ahol aztán mindenhez hozzászólnak, de erről árva csend.

Hitetlen:

Én is olvasgatok, volt egy vita egy .hu domainnal, én gyorsan lefoglaltam a .com -ot!

A Sanoma engem is támadott a linkek.be oldalam miatt, egyből ügyvéd írt. Akkor véletlenül egészen hasonlóan annyi aloldal, és olyan csoportokban volt, mint a startlap.hu oldalak.

Origo videa.be

Kaptam tőlük nagy kegyesen 30 napot, hogy húzzak el a videa.be domain tartalommal. Van egy telefonbeszélgetésem is a levél aláírójával rögzítve, de ez legfeljebb egy jó index cikkre lesz jó.