honlap költöztetés

Sziasztok! Van valakinek egy viszonylag egyszerleírása a honlapköltöztetés lépéseir? Már vagy 10 különféle variációt kipróbáltam, de még mindig nem mödik az oldalam az új helyen. A domain név ugyanaz marad, csak a tárhely változik. Köszi.

Szia!



10 variációt?



Ennyit kell tenned:


  1. A teljes honlapod tartalmát lemented! (Mindent! FTP-vel.) A vinyódra. Ez gondolom már megvolt.


  2. Adatbázisod phpmyadmin -ban exportálod (régi tárhelyről). Minden táblát! Kapsz egy sql fájt, mindegy mi a neve. )


  3. Új tárhelyre felmásolod az összes fájlt, amit lementettél. (Majdnem készen is vagyunk…)



    Marad az adatbázis import.


  4. Az új tárhelyen készítesz egy egy új adatbázist.



    Ilyenkor lesz egy:



    a. Adatbázis név (te adod meg az új tárhelyen)

    b. Mysql szerver neve (tárhelytől függő mi lesz ez, valahol localhost, máshol meg megadják mi a szerver neve!)

    c. Felhasználói név (az új tárhelyen az új adatbázishoz ezzel fogsz kapcsolódni, ezt is te adod meg)

    d. És egy jelszó (úgyszintén, amit te megadtál…az adatbázis létrehozásánál)


  5. Marad a régi adatbázis IMPORT-ja az új adatbázisba.



    Phpmyadmin -ban egyszerűen importálod a régi adatbázisból exportált sql-fájl. Ilyenkor az összes tábla megjelenik az új adatbázisod alatt az új tárhelyen!


  6. Utolsó lépés: a wp-confog.php fájlt megnyitod, amit lementettél, és megadod az új adatokat az sql elérhetőséghez, ezeket átírod:



    define( ‘DB_NAME’, ‘database_name_here’ );





    /** MySQL database username /



    define( ‘DB_USER’, ‘username_here’ );





    /
    * MySQL database password /



    define( ‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’ );





    /
    * MySQL hostname */



    define( ‘DB_HOST’, ‘localhost’ );


  7. Kész! Semmi más nem kell, mivel nem változik a domain neve.



    Hol akadtál el?

http://sugo.kozosseg…oltoztetes.html

Sziasztok!

Újra ebben a témában volna szükségem segítségre. Kaptam egy .zip fájlt (amiben a wp fájljai vannak) és kaptam egy .php fájlt, hogy ezeket kell feltennem egy domain-ra, ahol még wp sincs. Ez egy megvásárolt webáruház, amit az új tulaj, új domain-jére kellene felvarázsolnom. Csak most itt elakadtam. Mert ha a wp fájljait kicsomagolás után feltöltöm ftp-n a domain-re, akkor wp admin felület felhasználónevét és jelszavát honnan fogom megtudni? Ill. a php fájllal mit kell csinálni? Tud valaki segíteni?

Köszönöm,

G.

Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy miért vállalsz olyasmit, amihez még alapszinten sem értesz?

Mi az, hogy vásárolt webáruház? Tartalommal együtt? Neve is van a php fájlnak? Mert ez így kb. olyan, hogy kaptam egy telefont, de nem tudom a pin kódját, hogy a fenébe kapcsoljam be? Ugye érted?



Ha a wp fájljait feltöltöd a tárhelyre, akkor telepítened kell. Ha kaptál egy sql mentést (az írásod alapján az én értelmezésemben te tartalommal együtt vettél valamit), akkor azt meg importálni az adatbázisba. Ha nem kaptál, akkor jó kérdés, hogy mit vettél. Az sql-ben megtalálod az admin nevét, tudod módosítani a hozzátartozó email címet, ahová akár jelszóemlékeztetőt is kérhetsz.

Andrea wrote:
Bennem meg az a kérdés merült fel, hogy miért vállalsz olyasmit, amihez még alapszinten sem értesz?
...
Igen, ez a kérdés engem is búgat... Elvégre én sem mentem el atom reaktor hegesztőnek. :lol:

Megoldottam a költöztetést, de azért köszönöm az építő jellegű hozzászólásotokat: Andrea és Syska.

Mi is köszönjük Gizella, hogy leírtad a megoldást, hogy másoknak segíthess. Örülünk, hogy ugyan annyira segíthettünk neked, mint Te másoknak.

Farkas Győző wrote:
http://sugo.kozosseg...oltoztetes.html
Sajnos ez törött link. ;(

Nekem az a gondom, hogy a helyi (teszt) szerveremen már több honlap is van. Van köztük Joomla, Drupal és egyediek is, természetesen mindegyik egy-egy alkönyvtárban.

A saját fejlesztésű honlapon minden belső link relatív, ezért működik simán.

Van ilyen beállítása a WP-nek, hogy az adatbázisába ne drótozza bele a domain-t?

albi6012 wrote:
Sajnos ez törött link. ;(

Akkor itt szíveskedj válogatni: https://www.google.hu/search?q=wp+honlap+k%C3%B6lt%C3%B6ztet%C3%A9s&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=lV5XVpDJA8SIUfKyt7AO

Köszönöm!





Ezek között sok olyat találtam, amit már eddig is tudtam, eddig is úgy csináltam, ahogy ott le volt írva, de az egyik cikkben a “Ha mégsem működik” bekezdés nyomán rátaláltam a “wp-migrate-db” beépülőre, ami már a sablonom (Supernova) adatait is korrektül konvertálta és átjöttek a beállításai. Megjelent a slider, helyükre kerültek a menüpontok, megjelent a honlap beállított ikonja (shortcut icon) stb.

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:





Most az a problémám (remélem több nem lesz), hogy a linkek nem működnek rendesen. A // típusú rövidített (?) linkekre 404-es hibaüzenetet kapok.



Tudom, hogy a .htaccess-t kellene megfelelően beállítanom, de nem igazán értek hozzá.



No nem baj, keresek, olvasok, tanulok és ha végképp nem boldogulok vele, újra segítséget kérek. :wink:

Vezérlőpult – Beállítások – Közvetlen hivatkozás beállítod arra, amilyent szeretnél, majd Mentés. A rendszer újraépíti magát, és elméletileg menni fog.

Sajnos - gyakorlatilag - nem megy. ;( (És kezdem elveszíteni a türelmemet. :frowning: )

Az “alapértelmezett” (/?p=n formájú) közvetlen hivatkozás működik, de a “bejegyzés címe” (/yyyy/ formájú), ami az éles helyen be van állítva, sehogy sem akar működni.

Talán a szerveren kellene beállítani valamit a .htaccess-ben, hogy működjön?

Kerestem, olvastam, tanultam (pl. Htaccess Útmutató ) de nem jutottam előbbre. :frowning:

És nem csak azért szeretném már végre megoldani ezt a problémát, hogy a helyi másolat ugyanúgy működjön, mint az éles, hanem azért is, mert a “The Events Calendar” beépülő is telepítve van az oldalra, a menüben az erre beállított egyedi menüpont alatt “/events/” van beállítva az elérésére és fogalmam sincs, hogy ehhez lehet-e “Alapértelmezett” linket beállítani és ha igen, akkor mi lenne az. :frowning:

A menüben van néhány olyan menüpont, ami “Egyedi hivatkozással”, közvetlenül hivatkozik egy-egy feltöltött dokumentumra. Ezek elejére beírtam a teszt változat URL-jét, de ha lenne olyan megoldás, hogy az egyedi hivatkozásokba a wp WP_CONTENT_URL konstansát be lehetne varázsolni, az lenne ám a szupi! Bár az is megoldás lehetne, ha relatív hivatkozást lehetne beírni, de ha a hivatkozások elejét átírom “./”-re a wp elébiggyeszti még a “http://”-t is :frowning:

A másik “apróság”, hogy a kezdőoldalon van egy slider, amiben szintén “Bejegyzés címe” formában vannak beállítva a linkek és nem szívesen írogatnám át ezeket is “Alapértelmezett”-re a teszt változatban.



Help pls.!!!

Kicsit nem tudom, hogy mikor beszélsz localhostról (otthoni, teszt-szerverről), és mikor a távoli szerverről, de pl. az EasyPHP-ben alapértelmezettként nincs bekapcsolva a modul. Itt pl. megnézheted, hogy mit tehetsz az ügy érdekében: http://askme.press/easyphp-and-htaccess-ask-me/1255546/



Távoli szerver esetén, értelemszerűen, a tárhely-szolgáltatót noszogatni… :wink:

Köszönöm!



Aki tud, az tud! :slight_smile: Megint tanultam valami fontosat. :slight_smile:



Szerencsére már több, mint két éve Ubuntun üzemelek, de a lényeget sikerült kiolvasnom a linkelt cikkből. :slight_smile:



Tehát a megoldás ez volt (root-ként):

  1. Az /etc/apache2/apache2.conf -ban a kérdéses könyvtárnál az “AllowOverride” opciót None-ról All-ra állítottam.
  2. Az /etc/apache2/mods-enabled könyvtárba (a többi modul analógiájára) létrehoztam egy szimbolikus linket a /etc/apache2/mods-available könyvtárban található “rewrite.load” fájlra (ebben van a megfelelő “LoadModule rewrite_module /usr/lib/apache2…” utasítás)
  3. Terminálból “service apache2 --full-restart”

    És láss csodát, működnek a név szerinti linkek! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
albi6012 wrote:
A menüben van néhány olyan menüpont, ami "Egyedi hivatkozással", közvetlenül hivatkozik egy-egy feltöltött dokumentumra. ...
Ez még nyitva maradt.
Az éles helyen (távoli szerver) ilyenek a linkek: [font=courier new, courier, monospace:3411fe4m]/wp-contents/uploads/... ,[/font:3411fe4m] a teszt (helyi, vagyis localhost a saját gépemen) szerveren pedig [font=courier new, courier, monospace:3411fe4m]//wp-contents/uploads/...[/font:3411fe4m] hivatkozással működnek ezek a menüpontok.
Van lehetőség a konstans használatára? Esetleg más trükk, hogy ne kelljen midig átírkálnom a kérdéses menüelemeket, valahányszor letöltöm az éles adatbázist a teszt szerverre?

A Migrate DB beépülő segített. :slight_smile:

http://wordpress.org/plugins/wp-migrate-db/

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy át kellett költöztetnem egy honlapot egy másik szerverre, de csak a honlap mentések álltak a rendelkezésemre, mivel az eredeti szerveren a honlap már nem működött, így sajnos nem tudtam megcsinálni a WP Migrate DB-vel az átkonvertálást. Átmásoltam az adott állományokat és mivel az SQL adatállomány nevének a végződése más lett az új tárhelyen azt kézzel változtattam meg az SQL adatállományban. Csak ezután sikerült visszaimportáltam az adatokat.

Az eredmény az lett, hogy a honlap nem jelenik meg, csak az oldalak menüszerkezete. Az oldal linkek működnek, csak lejjebb jelennek meg! Be tudok lépni az admin felületre, de nem jönnek elő a sablonok, nem lehet szerkeszteni az oldalakat és a bejegyzéseket…, tehát valamit nem állítottam be jól, az biztos!

Mellékelek egy képernyő képet, hogy lássátok is!

Tudna valaki segíteni?

Nagyon megköszönném!

Sziasztok!

Megoldódott a problémám! Valószínűleg türelmetlen voltam és még nem teljesen migrálódott át a honlapom az új tárhelyre és ezért láttam az előzőekben leírtakat!

Azért tanulságos volt…!