"home" menüpont átnevezése

Sziasztok!

Nem tudtam rájönni, hogy a menüben alapértelmezettként lévő “home” pontot, ami a blog főoldalra visz, hol tudom átnevezni?

Az Oldalak részben csak az látszik, amit én adtam hozzá.

És még egy gyors kérdésem lenne, mit jelent a Szöveg widget mellett lévő “Kártékony szöveg, vagy HTML.” leírás?

valszeg header.php -ban lesz a valasz az elso kerdesedre, amugy meg adjal link es ugy egyszerubb

a widgetnel meg rossz a forditas ennyi…

A home menüpontot a sablonfájlokban tudod lefordítani. Nekem pl ez a header.php fájlban van. Ha mondjuk k2 sablonod van akkor meg az admin felületen keresztül ha jól tudom. (mondjuk még nem használtam k2-t sokat) A szöveg widget meg csak szimplán arra való, hogy szöveget vagy valamilyen kódot jeleníthetsz meg a sidebarban. Mármint kiirhatsz egszerű szöveget vagy mondjuk segítségével egy adsense hirdetést is kirakhatsz.

Szerk.: Zoltán gyorsabb volt. :smiley:

A rossz fordítást javítottam, DjZoNe hamarosan a letöltési csomagba pakolja. A helyes szöveg: Tetszés szerinti szöveg, vagy HTML.

Hogy ez eddig nem tűnt fel… :slight_smile:

Köszi, sikerült!

Nekem a WP 2.6.1-ben van egy sablonszerkesztő, ahol az adminfelületen belül is bele tudok nyúlni a fájlokba.

Akkor ezek szerint, ha letöltök egy sablont, és angol szöveg van benne, egyszerűen írjam át a fájlban magyarra? A blog csak egynyelvű lesz (magyar), nem tervezek többnyelvűt.

Persze ott tudod fordítgatni a dolgokat vagy ha nem akarod böngészőn keresztül akkor mondjuk szimplán egy notepad-al is megteheted ezt.

Nekem is valami hasonló lesz a kérdésem:

Van ugye az Oldalak Widget, ami a létrehozott oldalakra tud navigálni. Viszont hogyan tudok ide beletenni, egy olyan linket, ami az index.php-ra irányít?

Charybdis wrote:

Sziasztok!

Nem tudtam rájönni, hogy a menüben alapértelmezettként lévő "home" pontot, ami a blog főoldalra visz, hol tudom átnevezni?

Az Oldalak részben csak az látszik, amit én adtam hozzá.

És még egy gyors kérdésem lenne, mit jelent a Szöveg widget mellett lévő "Kártékony szöveg, vagy HTML." leírás?

Üdvözlök Mindenkit!

Most ismerkedem a wordpressel.

Én is át szeretném nevezni a 'Home' menüpontot,

Header.php-t szerkesztgettem, de valahogy nem sikerült.

Előre is köszönöm!

Szervusz bukmeker!

Jó helyen keresgélsz, általában a használt sablon (theme) header.php fájljában lakozik az a “Home” felirat.

Valami ilyesmit keresgélj:

<a href="/" title=“Home”>Home

és a pirossal megjelöltet nevezd át.

Ha legközelebb kérdezel valamit, akkor annyit segíts légyszíves, hogy megírod a használt WP és/vagy sablon, bővítményverzióját/nevét, esetleg linket adsz a működő oldaladról, azaz minél több információt adsz, hogy könnyebben behatárolható legyen, hogy miben segíthessünk. :slight_smile:

Köszönöm a választ! Sikerült!

WP 2.6; Themes: metamorph_DNA 1.0.2

Hogyan tudnám a ‘Home’-t törölni, hogy a menüben csak az általam felvitt oldalak jelenjenek meg az elsőre pozícionálva.

Bocs a hülye kérdésekért, de előre is köszönve!

Amit írt Győző <a href="/" title=“Home”>Home Ezt kitörlöd. Ez is csak egy link csak itt “bloginfo(‘siteurl’)” wp-n belül a blogod url címét jelelenti.

Kössz, a template igy néz ki:

header.php :

main_nav.php:

[*]

<a href="ID); ?>">post_title; ?>

span class="mpost_title; ?>">

a main_nav.php fájl ötödik sorából töröld ki ezt: <a href="" title="">

Kössz!. Ok.

ezt hol kell módosítani:

honlap meghívásakor az első oldal tartalmát jelenítse meg.

Nem erre gondolsz véletlenül?

Beállítások -> Olvasás -> Első oldal: Egy statikus oldal (alul választható)

E.D. wrote:

Nem erre gondolsz véletlenül?

Beállítások -> Olvasás -> Első oldal: Egy statikus oldal (alul választható)

Pontosan!

Nagyon köszönöm a segítségeket.

Igérem, ma ezzel a kérdéssel zavarlak benneteket utoljára!

google map térképet szeretnék elhelyezni az oldalon.

köszike!

Ha arra gondolsz, hogy mondjuk ez üzlethez kell térkép akkor csak beilleszted a linket és kész. A google mapot is be lehet illeszteni mint egy youtube videot. Megkeresed a mapon amit szeretnél és a linknél ott van a beillesztendő kód. Ha erre godolsz akkor ennyi. :slight_smile:

Farkas Győző wrote:

Szervusz bukmeker!

Jó helyen keresgélsz, általában a használt sablon (theme) header.php fájljában lakozik az a "Home" felirat.

Valami ilyesmit keresgélj:

<a href="/" title="Home">Home

és a pirossal megjelöltet nevezd át.

Ha legközelebb kérdezel valamit, akkor annyit segíts légyszíves, hogy megírod a használt WP és/vagy sablon, bővítményverzióját/nevét, esetleg linket adsz a működő oldaladról, azaz minél több információt adsz, hogy könnyebben behatárolható legyen, hogy miben segíthessünk. :)

Szia!

Megtettem a fent leírtakat, de hol mentem el, nem változott semmi sem frown.gif

Ha admin felületen változatod meg akkor ott mented el, ha simén a a gépen változtatod meg akkor elmented amivel szerkeszted és felülirod a régi fájlt a szerveren. Te mit tettél eddig?