Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során

Üdv!

Egy Mysql adatbázis hibával kapcsolatban kérnék segítséget. Az oldal random módon kidobja az alábbi képen látható üzenetet, majd frissítés után mintha mi sem történt volna működik az oldal, majd később ismét előjön a hiba a látogatóknál. Mi okozhatja ezt? Illetve feltételezem ugyanez a hiba jelentkezik az admin felületen is, ott a 2. képen található hiba jelentkezett több alkalommal. Ez szerver hiba lenne? Ellenőriztem az sql beállításokat azok megfelelnek. Mi lehet a probléma?

[attachment=621:DB_error.png]

[attachment=641:Névtelen.jpg]

De ez csak néha van? Van olyan, amikor működik az oldal?

Mert ha ez így van, akkor csak jól vannak megadva a mysql elérhetőségek, ebben az esetben a mysql szerver a hibás.

'Lőrincz wrote:

De ez csak néha van? Van olyan, amikor működik az oldal?

Mert ha ez így van, akkor csak jól vannak megadva a mysql elérhetőségek, ebben az esetben a mysql szerver a hibás.

Igen teljesen véletlenszerűen jön elő ez az oldal. Teszem azt mikor ez gyakorivá válik akkor 7-800 látogató van éppen jelen, de 100 alatt is előjön.

Értem, akkor tuti, hogy a 000webhost mysql szerverével van a gond. Ugye, neki van ingyenes szolgáltatása, gondolom ezt használod. Ilyenkor nehéz reklamálni náluk, mert ingyen adják. (ha fizetős tárhelyed van náluk, akkor viszont reklamálni kell).

No várjunk csak, 7-800 látogatót azt hogyan kell érteni? Ez napi szinten? Ezek a free tárhelyesek nagyon nem nézik “jó” szemmel, ha túl sok az oldalletöltés…

Ezért fizetsz?

'Lőrincz wrote:

Értem, akkor tuti, hogy a 000webhost mysql szerverével van a gond. Ugye, neki van ingyenes szolgáltatása, gondolom ezt használod. Ilyenkor nehéz reklamálni náluk, mert ingyen adják. (ha fizetős tárhelyed van náluk, akkor viszont reklamálni kell).

No várjunk csak, 7-800 látogatót azt hogyan kell érteni? Ez napi szinten? Ezek a free tárhelyesek nagyon nem nézik "jó" szemmel, ha túl sok az oldalletöltés...

Ezért fizetsz?

Ingyenes tárhely. Pont emiatt nem akartam a fizetős szolgáltatásukat választani, mert nem tudtam, hogy fognak viszonyulni ahhoz, hogy sok 10ezer egyéni látogató van az oldalon naponta, és nem ritka, hogy több ezer látogató van éppen jelen ugyanazon időben.Egy másik fórumon is kértem segítséget, ott azt írta valaki, hogy a mysql konfigjában a my.cnf-ben állítsak a max connections számán.

Ezt próbálom meg elérni, egyelőre sikertelenül.

Esetleg valaki tud olyan fizetős tárhelyet ajánlani, ahol biztos hogy fennakadás nélkül tudják kezelni ezt a látogató számot?

Én elsőre a megacp.com -ra gondoltam.

Én a megacp-t használom, nagyon jók, azonban hallottam olyat, hogy nagyobb forgalom esetén nem lesz okés! Az a legbiztosabb, ha megkérdezed tőlük, megírod napi hány ezer látogató várható és így vállalják-e, az oldal kiszolgálását. Mert ugye nem drágák a tárhelyei, és annyi pénzért nem is várható el, hogy nagyon nagy látogatottságot is elnézzenek. Ugye, elvileg korlátlan, de ez csak elviekben van így. (nekik is pénzbe kerül a szerverparkot üzemeltetni)

Nem tudom, ez a fórum milyen tárhelyen van, esetleg ők? Na majd a fórumos gazdák biztosan tudnak erről többet mondani.

Akikről úgy hallottam, hogy gyorsak és jobban terhelhetőek, azok ők még: http://maxer.hu/blog/ssd-tarhely-a-maxernel/ . Tőlük is megkérdezheted, mi a tűréshatár náluk. Szerintem így a legbiztosabb, ha a szolgáltató mondja meg, mi az ami nekik is belefér.

Sőt, ha tényleg ilyen nagy a látogatottságod, (és még pénzt is termel) akkor érdemes lehet felhő alapú gyorsítást is beiktatni. pl: a cloudflare ilyen. Nagyobb látogatottságú oldalak használják is, és tényleg gyors az oldaluk. Van ingyenes szolgáltatása, én azt kipróbáltam. A fizetős, ami jóval többet nyújt, az havi 20 dollár. Persze csak akkor éri meg, ha “kitermelődik”, cserébe viszont stabil és gyors lesz az oldal.

@András: nem mind1 mire fizetsz elő. felhőben cash-elhetik a teljes tartalmad / cdn-en csak a statikusat, adhatnak számítási kapacitást, de a

‘[font=helvetica, arial, sans-serif:395uyjl8]megírod napi hány ezer látogató várható és így vállalják-e, az oldal kiszolgálását’ nem mérvadó mivel ahol az atomoptimalizált site 10e látogatót is kibír ott a ‘kevésbé’ / nem optimalizált összehányt dolgoktól “bármilyen” erőforrásmennyiséget lezabálhatsz :)[/font:395uyjl8]

Ha átküldi az oldalát és hozzá egy várható látogatottsági adatot, abból azért tudnak tippelni az adatforgalomra is.

(úgy gondoltam, bár nem vagyok szolgáltató, aminek nagyon örülök, mert elég stresszes lehet az, amikor behal valami…)

'Lőrincz wrote:

Sőt, ha tényleg ilyen nagy a látogatottságod, (és még pénzt is termel) akkor érdemes lehet felhő alapú gyorsítást is beiktatni. pl: a cloudflare ilyen. Nagyobb látogatottságú oldalak használják is, és tényleg gyors az oldaluk. Van ingyenes szolgáltatása, én azt kipróbáltam. A fizetős, ami jóval többet nyújt, az havi 20 dollár. Persze csak akkor éri meg, ha "kitermelődik", cserébe viszont stabil és gyors lesz az oldal.

Egyik szolgáltató sem vállalta ezt a forgalmat:) Illetve a maxer adott egy privát cloud tárhely ajánlatot, havi 12 ezerért... Azt hiszem egy elég soknak mondható, sőt gyakorlatilag a megfizethetetlen kategória:) Ilyen nézettségű oldalnál ezt a hirdetésből származó bevételek sem fedezik. Patt helyzet. Milyen más szolgáltatók jöhetnek esetleg szóba? Teszem azt ha külföldi szolgáltatóban gondolkodom, hostgator szóba jöhet? Talán egy világ szinten jelen lévő szolgáltató nem korbácsolja fel ennyire az árakat.

@tomfate:

ha valaki egyedi ajánlatba ilyesmit ad akkor beárrazza azt, hogy működni fog neked. ha olcsóbban kapsz akkor valószínűleg rizikós lesz h megy-e és ha igen mennyi ideig.

mindenesetre 1 hónapnál tovább senkihez se kösd le magad.

3 hó alatt kb kiderül milyen a host…

'hgrg' wrote:

@tomfate:

ha valaki egyedi ajánlatba ilyesmit ad akkor beárrazza azt, hogy működni fog neked. ha olcsóbban kapsz akkor valószínűleg rizikós lesz h megy-e és ha igen mennyi ideig.

mindenesetre 1 hónapnál tovább senkihez se kösd le magad.

3 hó alatt kb kiderül milyen a host..

A gond ott van, hogy a maxer.hu sem garantálja azt ezért a pénzért, hogy kiszolgálja a látogatókat. Megjegyezték, hogy amennyiben nem elég ez a kapacitás, akkor magasabbra váltják a csomagot.

Nagyobb látogatottságú oldalaknál át kell gondolni azt, hogy mennyi értleme van annak, hogy az embernek állandó fejfájást okoz az, hogy megint nem megy, megint rossz, megint írok. Én a helyedben VPS-re mennék legalább, de természetesen ez attól is függ, hogy mennyi bevételt termel az oldal. Amennyiben egy fillért se, akkor valóban nehéz, de befektetés nélkül nyereség se lesz. Befektetés lehet akár amit beleteszel az oldalba.

'Efrud' wrote:

Nagyobb látogatottságú oldalaknál át kell gondolni azt, hogy mennyi értleme van annak, hogy az embernek állandó fejfájást okoz az, hogy megint nem megy, megint rossz, megint írok. Én a helyedben VPS-re mennék legalább, de természetesen ez attól is függ, hogy mennyi bevételt termel az oldal. Amennyiben egy fillért se, akkor valóban nehéz, de befektetés nélkül nyereség se lesz. Befektetés lehet akár amit beleteszel az oldalba.

Értem. VPS bérléssel az a gond, hogy nem valószínű, hogy havi 10ezret termelne akár adsense akár más hirdetés megjelenítéssel az oldal. Viszont ha mégis VPS mellett döntenék, akkor a hazai árak iszonyatosan magasak. Külföldi szolgáltatók közül esetleg tudnál ajánlani olcsóbbat? Lehetőleg "korlátlan" adatforgalommal. Milyen sávszélesség szükséges egy ilyen oldal működtetéséhez?

http://www.profivps.hu/index.php?site=ordervps.php&csomag=3

Ez mondjuk megfelelne elméletben?

Nem tartom valószínűnek, hogy havi 2500ft-ért kapsz megfelelő minőségű VPS-t. Ha már csak abba, gondolunk bele, ha a szervert X darabra bontjuk és a rád eső áram költség mennyi. Aztán még fent kell tartani a szervert, cserélni benne ramot ha elszáll vagy bármit. Valamint ugye még kellene egy kis sávszélesség is és még sorolhatnám milyen költségek merülnek fel egy ilyen szolgáltatásnál. Szóval szerintem olcsó húsnak ebben az esetben amit linkeltél, nagyon híg lenne a leve.

Sziasztok!

Én még új vagyok ezen a területen, de nekem is ezt a hiba üzenetet adja be az oldalam.

Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során

Csak nekem úgy, hogy előtte működött, és most meg egyáltalán nem működik az oldalam.

Mit lehetne tenni véleményetek szerint?

és szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? az én storym hogy mostanában jön elő ez az üzenet néha-néha s leállnak a wp-s oldalaim. a szolgáltatómnak írtam (nem kell kövezni dataglobe-nak hívják, több mint 7 éve vagyok előfizető s eddig nem volt semmi gondom velük sőt én csak jót tudok mondani róluk) de mostanában egyre sűrűbben jönnek elő ezek a hibák s elég idegesítő, pláne hogy most akartam uj posotokat berakni :S

Tegyél be statikus lap cache-t az oldalad elé, így a látogatóid mindig látják a tartalmat, ha nincs mögötte az adatbázis kapcsolat akkor is. Csak bizonyos dolgok nem fognak működni, ami nem cachelhető, pl keresés, bejelentkezés(ha van).

Pl a Super Cache bővítményt tudnám erre a célra ajánlani.

Sziasztok!

nagyon-nagyon kezdő vagyok, nulla tudással, esetleg vállalja valaki, hogy megpróbál segíteni???

szóval barátnőmmel beszéltük, hogy kellene neki egy oldal, a saját tárhelyemen csináltam egy alkönyvtárat, elkészült nagyjából, de egyszerűen nem boldogulok a dataglobe-al. neki már van ott egy domain neve, alatta egy komolyabb oldal, most szeretne egy másikat, regisztrált is új domaint, és nem tudom feltenni a WP-t! de semmit nem tudok oda feltenni! nekem állandóan azt írja ki, mint a topic indítónak. kipróbáltam az általuk adott minden felhasználónév és jelszó összes variációját, és egyszerűen nem megy. valaki esetleg tudna nekem segíteni? privát üzenetben megadnám az elérhetőségeket.

előre is köszönöm! :slight_smile: