Sziasztok,
WP 2.7-et telepítettem nem ingyenes tárhelyre. A telepítés jól lement.
A problémám, hogy amikor fájlt akarok feltölteni a médiatárba, akkor ezt a hibaüzenetet kapom: “Hiányzó munkakönyvtár.”
A beállításoknál a “wp-content/uploads” van megadva, a teljes elérési út üresen hagyva.
A hoszting részbe már fel tettem ezt a kérdést egyszer, de sajnos nem érkezett válasz rá. Most átteszem ide, mert közben megoldódott a chmod jogosultság, tehát más probléma van.
Előre is köszi
Pietre
nekem is ez a problémám… a CHMOD 777, de a hibaüzenet ugyanúgy marad hogy hiányzó munkakönyvtár.
Ma telepítettem a 2.7.1, fizetősre, és nekem is Hiányzó munkakönyvtár…
Hozzatok létre egy wp-content/uploads könyvtárat és adjatok az uploads-nak 777 jogot.
Tényleg hiányzott a könyvtár, beleírtam, 777 jogot adtam, de továbbra is “hiányzó munkakönyvtár”. Itthon a gépemet ilyenkor szoktam újraindítani, régen meg ilyenkor vágtuk oldalba a fekete-fehér Kékestévét… :o)
Nézd meg ezt: wp-admin-beállítások-egyebek. Itt nézd meg hogy ez van e megadva: wp-content/uploads. Ha nem akkor változtasd meg arra. Illetve megpróbálhatod, hogy megadod neki a fájlok teljes elérését.Olvastam olyat is hogy valaki a wordpress gyökébe létrehozott egy tmp nevű mappát és úgy jött helyre a dolog. Bár az lehet régebbi verziónál volt egy próbát azért megér.
Ãttúrtam a wordpress.org-t is, már kipróbáltam minden beállítást, próbáltam kézzel mappákat gyártani, volt már 777, de a hibaüzenet változatlan.
Egy hete raktam föl először a 2.7 WP-t, az HTTP404, aztán HTTP500-zal elérhetetlenné vált, töröltettem a táblát a szerver rendszergazdájával, és telepítettem a 2.7.1-et.
Ez meg lassan kiakaszt ezzel a képfeltöltés mizériával…
Az elérési út (wp-cuntent/uploads) alatti részt töröld ki, alapértelmezetten üresnek kell maradnia.
Ha üres, akkor írj bele valamit, mentsed, majd töröld ki, és mentsed.
Bár, ha az adattáblát a szolgáltatóval kellett töröltetni, ott valószínűleg a szolgáltató okozza ezeket a gubancokat…
A mai napot gyakorlatilag ezzel töltöttem. Minden beállítást kipróbáltam, minden elérhető tapasztalatot elolvastam, amit lehetett kipróbáltam.
Próbáltam tmp mappát mindenhova, próbáltam kézzel felépíteni a mappákat. Próbáltam a hozzáféréseket állítgatni.
Végül maradtak azok az ötletek, amik már túl vannak a lehetőségeim határán, azaz .htaccess fájl (nem férek hozzá), valamint a szerver beállításai.
Végül fél ötkor elfogytak a lehetőségek, és a szolgáltató rendszergazdától kértem segítséget. ő kreált egy “temp” mappát a www.domain.hu/ alá (a WP egy szinttel beljebb van), és máris működik.
Ha üres, akkor írj bele valamit, mentsed, majd töröld ki, és mentsed.
Bár, ha az adattáblát a szolgáltatóval kellett töröltetni, ott valószínűleg a szolgáltató okozza ezeket a gubancokat...
Basszus, csak azt nem mondtad, hogy a wp egy szinttel beljebb van. Akkor az alapbeállítást kellett volna üresen hagyni, és az alatta lévő részt kellett volna kitölteni a tényleges elérési úttal.
Nem, mert azt is kipróbáltam.
Mindenképpen hiányzott egy “tmp” vagy - mint a példém mutatja - egy “temp” mappa, de érdekes módon nem a WP könyvtárába, hanem egészen a lap gyökérkönyvtárába…
Ez valahogy nekem nem tűnik logikusnak, de így működik, akkor nem érdekel. :o)
Na akko’ a tmp-vel közel jártam én is.
szarul van beállítva a szerver, és a php-ini-ben (vagy az apacsban) olyan hely van megadva upload tmp mappának amihez nem fér hozzá az apacsot futtató user és/vagy nem tudja írni.
de ilyenkor meg kell nézni az error.log-ot, aztán pillanatok alatt kiderül.
Az előforduló hibák, amik nálam voltak:
- A fentiekben említett “temp” nevű könyvtárra szükség volt 777-es attribútumokkal
- Az uploads könyvtárat kézzel létre kellett hozni szintén 777-es attribútumokkal
- Ha a szerveren van “safe” beállítás, azt ki kell kapcsolni.
Ezek elvégzése után már működött az év/hó alapján történő fájlfeltöltés.
Sok szerencsét mindenkinek!
extra.hu
Kedves Felhasználónk!
Az utolsó karbantartási munkálatok óta, átalakítottuk a php-val történő
feltöltés menetét.
Ebből kifolyólag nem tudott Ön a karbantartás óta feltölteni.
Javasoljuk, hogy hozzon létre egy “extra-php-upload” (idézőjelek nélkül)
könyvtárat a “wwwroot” mappája mellett.
Ez valószínűleg megoldja az Ön által említett problémát.
Üdvözlettel:
Extra Support Team
…Közben megoldódott!
sorry
Sziasztok ilyen gond van nálam is az egyik oldalnál, aminél megkértek,hogy segítsek be… nagy ügyesen az eplanet.hu-n lett regisztrálva, ráadásul egy 3. személy regisztrálta aki nem elérhető perpill szóval még csak be se tudok lépni az eplanet-es adminra hogy ott kutakodjak bármit is…root-ba van pakolva a WP,mindnennek adtam 777et aminek kell (bár furamód az uploads-ra valamiért felülbírálva engem 2755-es jogot ad). Próbáltam már mindenhova temp-et,tmp-t rakni de hiába…
777el csak óvatosan… ha betalál valaki akkor az oldalnak annyi
hqrq nem is mindennek adtam, csak aminek kellett mert igényli…pl mindenki azt írja,hogy az uploads-nak kell,kapott…a wp-includes és társai ne kaptak nyugi:D