Hmm érdekes, de abban az esetben, ha a user átkattint egy post-ra akkor a H1 jelentőségétől elesel az adott oldalon nem?
Ti statikus oldalaknál is használtok kategóriát ill, címkét?
Tudjátok, mindig nagy csodálattal voltam a SEO-s emberkék irányába; nem elég, hogy olyan a weboldaluk, hogy a nap hanyatt esik rajtuk, de még eleget tesznek a Google szigorú parancsainak is.
Azt elhiszem, hogy egy SEO-versenyen marhára fontos egy-egy tag viselkedése, de a kezdő WordPress-eseknek azt mondom, hogy a WP-vel perceken belül a Google-ba lehet kerülni, ha
- nem tiltod le,
- ha nem trükközöl,
- ha nem csinálsz álnok dolgokat.
Ha csak tiszta szívvel az olvasóidat akarod kiszolgálni a legjobb tudásod szerint, akkor a WordPress nagyjából az elejére visz.

U.i.: Ne sértődjetek meg SEO-s barátaim! Tisztelem a unkátokat, a tojás patkolásához hasonlatos finom, művészi munkátokat, de a mi favágó kezünkben még a selyemharisnya szála is felszalad…
Egyébként egyet értek Győzővel. A helyzet az, az én véleményem szerint, hogy sokan túlmisztifikálják a keresőoptimalizálást. Ha az ember, egy jó weboldallal rendelkezik és megfelelő tartalommal, akkor a siker szinte garantált. Természetesen a linképítést még mindig nem tudjuk hátrahagyni, de már annak sincsen olyan jelentősége mint X éve. A relevancia a fontos akár a tartalomról vagy link építésről beszélünk.
Üdv!
Az tény, hogy SEO szempontból a WP nagyon előnyös, azonban egy termék katalógusnál ahol cégek versenyeznek és az online vevőkonverzió esetleg + profitot hozhat… Na az lényeges.
És mivel itt nem publikál az ember cikkeket, Lényegi, folyamatosan frissülő tartalom nincsen.
Na szerintem itt van jelentősége a SEO-nak 
Hüm-hüm… 
“Ahhoz, hogy az eladások száma növekedjen elengedhetetlen, hogy minél nagyobb számú célközönség látogassa az adott honlapot, és a látogatók minél nagyobb százalékát konvertálja át vásárlóvá. Az előbbihez számos marketingeszköz áll rendelkezésre, az utóbbihoz csupán egyetlenegy: maga a webáruház.
Attól kezdve, hogy egy látogató megérkezett egy webshopba, kizárólag annak külseje, szerkezete és vevőbarát felépítése motiválhatja a tényleges vásárlásra. Más szóval az esetben a webáruház felülete az egyetlen „bolti eladóâ€. A magasabb konverziós ráta csökkenti a vásárlók megszerzésének költségét és növeli a profitot.”
Számomra ebből pont az jön le, amit Efrud is mondott:
a.) egy nagyon rendben lévő megjelenésű wp oldal (elegáns, könnyed, áttekinthető, könnyen navigálható, információkkal, elérhetőségekkel bíró, erőt, bizalmat, optimizmust, könnyedséget stb. sugaló) és
b.) megfelelő kínálat (megette a fene, ha nincs frissülő tartalom, mert akkor azt jelenti, hogy a termékek nem képesek megújulásra, nincs akció, nem hajtanak a vevőre, nem akarják becsalogatni, csak eléteszik a kaját, hogy nesze, zabálj, a terítékkel, kiszolgálással nem nagyon törődve.
A SEO+ inkább a költséget növeli (ergo, az extraprofitot csökkenti). Nyilvánvalóan vannak extra kivételek, és a marketing szükséges kelléktárába tartozik, de nem a végtelenségig kihegyezve. 
Ez jogos, csak éppen egy biztonságtechnikai cégnél teszem fel, nem teheted azt meg, hogy nyitsz egy webáruházat 
A termékeket ezen ág nem okádja magából naponta, így abból kell élni ami van, lehetséges, hogy vannak fejlesztések, de nem mindennaposak 
webáruház akár éppen egy termékkatalógus is lehet. 
ilyenkor sokat segít pl. a céges blog, amit a főoldalról lehet elérni 
Van abban sok okosság, amit Győző mondott most
Nem feltétlen kell konkrét webshop, de egy szép, igényes termékkatalógus, képekkel “teletömködve”, egy “érdeklődés” űrlappal párosítva hasznos lehet, no meg persze tényleg a blog, ahova nyugodtan kerülhetnek fel cikkek, amikben tanácsok vannak, hogy melyik rendszert hol érdemes használni, stb. Mindenről lehet írni, csak kreativitás kell hozzá
Most így hirtelen ilyen témák jutnak biztonságtechnikára eszembe: “10 dolog, amit nem szabad elkövetni a rendszerek kiépítésénél”, “Milyen rendszerek illenek a családi házakhoz?” stb. Ergo olyan cikkek, amikkel a teljesen laikus embereket meg lehet fogni.
Akciókat is lehet csinálni, pl bizonyos összegű rendelés esetén nincs szerelési/kiszállási díj, stb.
Azért valahogy meg kell ismertetni az oldalt…
Lenne egy intim kérdésem. Már több mint egy hónapja van egy saját pénzből finanszírozott személyes portálom vagyis inkább blogom. A lényeg, hogy a az elején feltelepítettem az All in One SEO Pack-t és beirkáltam a META szavakat és egyéb nyalánkságokat. A google sokszor meg is talált, és szinte első helyeken voltam. De egy ideje sehogy sem talál a google, vajon mit tettem? Semmilyen csalást nem eszközöltem, szimplán csak posztolok, obszcén szavakat se írok, nem politizálok, nem állok semmihez sem szélsőségesen, szigorúan objektíven. Lehetséges, hogy az lehet a baj, hogy kikapcsoltam az All in One SEO pack-t?
Tud valaki valami biztatót mondani nekem? Kissé aggódom.
Legyél türelmes és írj bele rendszeresen 
A Google az új oldalakkal rendszerint eljátsza a következőt: először néhány hétig megmutatja - eléggé elöl -, aztán, mivel nincs még bizalma az oldalhoz jó sok oldallal hátrébb sorolja. Esetenként az is előfordul, hogy ilyenkor néhány napra eltűnik a keresőből is. Aztán majd egy idő múlva besorolja valahová, ahol szerinte a helye van az oldalnak.