Googlebe kerulres

@hitetlen

butaságot beszélsz!

.után következik a kiterjesztés

ezek után: a file kiterjeszétse “htaccess” mindössze "access file"nak csak a “név nélküli” htaccess kiterjesztésű file-okat fogadja el…

nem mindenhol “.htaccess” lehetne kisjanosfakutyaja is ha az ember azt állítaná be.

accessfilename=“amitakarsz” az alapértelmezett apache-configban: (httpd.conf) de ezt is ki lehet szervezni máshová persze

passz hgrg, a htaccess fájlhoz nem kell értenem WordPress esetében - megteszi ezt helyettem “ő” :smiley:

del…

'rozi' wrote on '2010-02-02:

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Már megint van egy Googlebot

Én a következőt csinálnám:

1: tennék fel egy Gugli sitemap generatort

2: a SEO packban beállitanám arra az egy bibis oldalra, hogy noindex,nofollow

3: ha nincs, akkor "szereznék" egy .htaccest valahonnan

4: imátkoznék, hogy haszna is legyen annak, amit csinálam

5: árgus szemmel figyelném a guglit, hogy ugyan kikopik-e belőle az oldal és mikor

;)

Sziasztok.

Kicsi segítségre volna szükségem.

Elköltözött a tárhelyem másik szolgáltatóra.A domain ugyanaz maradt. Feltettem sitemap generátort ,megcsináltam mindent amit kell ,elküldtem googleba kb 10.000 Linket is,webmester toolban minden rendben vele ám de a google egyetlen linkemet sem találja meg. Hiába keresek kulcsszavakra , direkt linkekre semmi abszolút. Régebben másik tárhelyemen nem használtam sitemap generátort mégis bekerült a googleba a posztok. Most semmi pedig költözés után már eltelt egy hónap. Mit nem csinálok jól?

Admin > Beállítások> Adatvédelem:

Mi van ott? na ugye…

'hitetlen' wrote on '2010-11-02:

Admin > Beállítások> Adatvédelem:

Mi van ott? na ugye...

Szia

Azhiszem kék színű pötty :) Ha erre gondolsz

I would like my site to be visible to everyone, including search engines (like Google, Bing, Technorati) and archivers.

hát akkor csak látni kellene azt a lapot…

(vagy legalább a forráskódját a részig)

'hitetlen' wrote on '2010-11-02:

hát akkor csak látni kellene azt a lapot...

(vagy legalább a forráskódját a részig)

Szia

Köszönöm türelmedet de részben sikert értem el azzal ,hogy leszedtem a sitemap xml-t ugyanis google jön és végzi a dolgát rendesen.

Ám belefutottam egy problémába amire már rég óta nem találok megoldást. Rákeresek az oldalamra meg is találja de posztokat indexel be most épp a legutolsót.Amit szeretnék elérni ne posztokat indexeljen be hanem adott linkeket az oldalról például.

Vegyük alapul a wordpress oldalt. Beteszem googleba hogy wordpress.hu és az alábbi linkeket listázza:

WordPress Magyarország

A WordPress egy személyes publikálási rendszer PHP és MySQL alapokon építve, a GPL licenc alatt kiadva.

word-press.hu/ - Tárolt változat - Hasonló

Letöltések

Fórum

Dokumentáció

Tárhely

Szóval én is hasonlót szeretnék de nem tudom hogyan is csináljam illetve mibe kell írni. Volt már róla szó itt ,hogy linkek vannak e az oldalamon de sajnos nem látom át ezt hová tegyem miért mikor. Sötét nekem ez a dolog.

Kérek segítséget :(

olyan linkeket nem lehet generálni creativeshaman.

Azt a google teszi oda, ahhoz a laphoz, ahol már megvan a kellő google bizalom.

Képzeld el úgy, mint egy díj. A google ezzel (is) díjazza a remek weblapokat. Szóval ezért nem lehet azt csak úgy “kívánni” vagy kérni, vagy megvenni vagy akármi.

Hivatalosan: Authority Site

keress rá a google-ben, és megérted: http://www.google.hu/search?q=Authority+Site&hl=hu&biw=1144&bih=692&source=lnt&tbs=lr:lang_1hu&lr=lang_hu&sa=X&ei=AszRTNbdDc34sgaSlqWZCw&ved=0CAoQpwU

pl: http://www.olcsoweboldal.hu/blog/2009/02/05/authority-site-kiemelt-letfontossagu-lapok-a-google-ben/

Nagyon szépen köszönöm így már minden világos.

Kezdek becsavarodni :frowning: Segítsetek kérlek.

Amikor feltelepítettem wordpresst néhány poszt url je ez volt: http://xy.sc/2010/10/posztneve

Most ezen változtattam a következőkre http://xy.sc/posztneve

Minden poszt ami megtalálható az oldalamon http://xy.sc/posztneve

Eljön google alig vártam erre a pillanatra és elkezdi indexelni a régi “http://xy.sc/2010/10/posztneve” bejegyzéseket ami 404 ha ráklikkelek:(

Beindexeli mindig a rossz bejegyzésből egyet és elmegy:( Mit tegyek ,segítséget kérek:(

A permalinkeket nem szokás változtatgatni össze vissza. Várni tudsz, hogy beindexeli rendesen a dolgokat. Ez nem úgy kell elképzelni, hogy nyomsz egy klikket a blogban, weboldalban és akkor a google rögtön átrak mindent olyanra ami az oldalon van. Fel kell neki térképeznie. Vagy minden egyes postot átirányítasz a megfelelő helyre. Vagy visszaállítod, dönteni kell. Az url strukurára igyelni kell mindig nagyon mert sok lesz a 404.

'Efrud' wrote on '2010-11-06:

A permalinkeket,,,

Visszaállítottam. Köszönöm Efrud.

ps: Ne hagyd abba az oldala szerkesztését.Az a sok kis hasznos apróság pótolhatatlan :)

:slight_smile: nem hagyom, csak költözött a weboldal. Lesznek új tartalmak természetesen, de új külsőt is kap majd a weboldal.

Még egy kérdésem lenne ez ügyben, ezeket a linkeket honnan szedi google? Fél napig volt elállítva a link struktura és azóta is folyamatosan csak 404 et indexel. Nem lehet ezt valahogy kigyomlálni? Olvastam webmester eszközöknél hogy majd kikopik ez googleból de ott vannak benne a jól beindexelt tartalmak is és arra is 404 et írt. Mind a 8000 posztra 404 lesz? Guta megüt lassan.

nemtudom írták-e már de nagyon gyorsan bevisz a google-be - ha jól optimalizálod az oldalt egész jó helyre - ha a digg.com -ra kiteszed az oldalad linkjét, ott lehet adni neki leírást témát. (ez a technika nagyon jó egyes posztok gyors beviteléhez a google-be) Nekem idáig bevált használd egésszéggel. Ha meg le akarad ellenőrizni hogy megfelelő metákat adtál meg akkor seotools.hu

'GeriTol' wrote on '2010-11-11:

nemtudom írták-e már de nagyon gyorsan bevisz a google-be - ha jól optimalizálod az oldalt egész jó helyre - ha a digg.com -ra kiteszed az oldalad linkjét, ott lehet adni neki leírást témát. (ez a technika nagyon jó egyes posztok gyors beviteléhez a google-be) Nekem idáig bevált használd egésszéggel. Ha meg le akarad ellenőrizni hogy megfelelő metákat adtál meg akkor seotools.hu

Köszönöm a tanácsot,kipróbálom.

Üdv!

H tagokról érdeklődnék :slight_smile:

Van egy oldalam ami a főoldalon különböző boxokba teszi bele az adott kategóriát. igen ám de majdnem mindegyik boxnál H1 et használ a boxok címénél. Én úgy gondolom, hogy ezt a google nem szereti, hogy egy adott oldalon több H1 kiemelés is szerepel.

Szerintetek?

A másik dolog. Másik oldal :slight_smile:

Termékekkel foglalkozó oldalról van szó, ahol az oldalak statikusak. Nem használok sem kategóriát, se semmit. Jelenthez ez valami hátrányt számomra?

A másik, hogy olvastam, érdemes keresőbarát theme-t használni. Hogyan dönthetem el az adott témáról ezt? (w3 validátor?)

Üdv: Gábor

A H tagokat én úgy szoktam, hogy az index,archív,keresési eredmény oldalon H1 az oldal címe, és H2 a bejegyzés/oldal cím, míg a single és page oldalaknál a bejegyzés/oldal címe a H1.