Google xml sitemap

Ha jól emlékszem a sitemap.xml-t kellene írhatóvá tenni. :slight_smile:

Amúgy pedig, meg kellene nézni a bővítmény leírását, ha az nem segít, akkor a bővítmény és/vagy a szerző oldalára ellátogatni. Általában ott találni támogatást a használatra, a beállításokra.

Esetünkben: http://www.arnebrachhold.de/2006/04/07/google-sitemaps-faq-sitemap-issues-errors-and-problems/#P28_gen_files

Oldal-térképgenerátor

Ha változás van a blogodban újragenerálja az oldal-térképet, és értesítési a változásokról: Google, MSN és Ask.com oldalakat.

Értesítheted a Yahoo-t is. Lehetőséged van robots.txt fájl elkészítésére, módosítására.

Az oldal-térképet kézzel is újra lehet építeni.

A bejegyzések számát is limitálhatod az oldal-térképben.

Fontossági sorrendeket állíthatsz fel a bejegyzésekre, statikus oldalakra.

Meghatározhatod, mit tartalmazzon az oldal-térkép, főoldal, bejegyzések, kategóriák, cimkék, stb.

Egy kattintással elérheted a Google és MSN Webmaster Tools és a hozzátartozó blogokat, és a Yahoo-t is.

Honlap:

http://www.arnebrachhold.de/projects/wordpress-plugins/google-xml-sitemaps-generator/

Kipróbáltam ezt kis plugint. Localban jó, tárhelyen (CJB) nem, mert az írja, ha létre akarom hozni a xml-t, hogy “győződjön meg róla, hogy a fájl nem írásvédett, vagy létezik e”. Izé…milyen file?

Győző!

Ma már másodjára: köszönöm!

Amúgy voltam az oldalon, de valahogy elsiklottam felette. :slight_smile:

Hogy is van? Harmadjára ki fizet? :slight_smile:

Üdv!

Szívesen!

Ne tartson vissza semmitől, hogy egy sör - de fülenként! És fülmutáns vagyok. :slight_smile:

Mindenki úgy kezdte, hogy elkezdte. Valószínűleg egy lappal vagyok csak előtted, mert ezt én pont ugyanígy szívtam, csak én megnéztem a használatit.

Nyugodtan küszködjél csak, teher alatt nő a pálma!

A sört pedig az első WordPress Magyarország bulin kell majd megitatnod a szerkesztői karral! Reméljük, hamarosan, a következő rekkenő nyáron.

Nyugodtan kérdezz, válaszolj, Fórumozz!

Nos én is ott leszek a bulin ?!vagy mégsem ?! hm…

http://www.arnebrachhold.de/projects/wordpress-plugins/google-xml-sitemaps-generator/

én ezt használom és mondhatom megvagyok vele elégedve:

http://debrecen-jozsa.hu/sitemap.xml

ez itt az eredmény , hát mondhatom kézzel meglehet ezt oldani de ilyen frankón kötve hiszem.

Szóval ez tényleg frankó, vagy hogyanis mondják? vagy irják.

Legjobb sör a kőbanyai világos!!!

No, sikerült, de mégsem. Az WP adminban nem hoz hibát, de a Google nem szereti. :frowning: De majd még kínlódok vele egy kicsit. Persze han 5let, azt szívesen várom.

Nekem is dolgozik a háttérben ez a plugin, csak egy vmi, ami kicsit elgondolkodtat. Olvastam egyszer egy keresőoptimalizálós lapon, hogy nem szabad a Google-t túl sokszor “ostromolni” pl. sitemap.xml beküldésével. Nekem viszont gyakori a frissülés az oldalon és kicsit tartok tőle, nem lesz-e “tukmálás” ha minden alkalommal ez a plugin küld egy sitemapot a változásokkal. Napi 5-6 ilyen küldés akár visszaesést is eredményezhet, nem? Jobb ezt kézzel befolyásolni?

Azért ez nem úgy működik. Nem a sitemapot küldi el a plugin (sőt, ez a plugin nem küld semmit se)

A google látja, hogy ha gyakran frisul az oldal, akkor gyakran fog jonni. A sitemap csak egy a robot számára könnyen olvasható formában adja át az oldal struktúráját.

charlie wrote:

Azért ez nem úgy működik. Nem a sitemapot küldi el a plugin (sőt, ez a plugin nem küld semmit se)

A google látja, hogy ha gyakran frisul az oldal, akkor gyakran fog jonni. A sitemap csak egy a robot számára könnyen olvasható formában adja át az oldal struktúráját.

Google webmesteres oldalán is lehet beállítani, hogy milyen gyakran látogassa az oldalad a bot. :) Nálam napi 3-4x jár a fórumomba. :D

syska wrote:

charlie wrote:

Google webmesteres oldalán is lehet beállítani, hogy milyen gyakran látogassa az oldalad a bot. :) Nálam napi 3-4x jár a fórumomba. :D

Az csak egy iránymutatás, de végülis majd ugyis a robot dönti el, sok beleszólása nincs az embernek.

charlie wrote:

Tehát akkor az nem olyan mint amikor a g.webmester eszközeinél kézzel fogom és "beküldöm" a sitemapot? Azt hittem ugyanaz csak automatizálva. Akkor el vagy tájolva. :D

Ugyanazt csinálja :wink:

Csak a webmaster accountban nem fogod látni, hogy be lett küldve, mivel a fiókodhoz effektíve semmi köze :slight_smile:

Na jó, azt hiszem még sokat kell tanulnom. És nem csak WP-s kérdésekben… :slight_smile: Akkor végülis alapvetően érdemes használni ezt a plugint, igaz? A sitemap automatizált létrehozása, frissítése, azért remek lehetőség.

Farkas Győző wrote:

Szívesen!

Ne tartson vissza semmitől, hogy egy sör - de fülenként! És fülmutáns vagyok. :)

Mindenki úgy kezdte, hogy elkezdte. Valószínűleg egy lappal vagyok csak előtted, mert ezt én pont ugyanígy szívtam, csak én megnéztem a használatit.

Nyugodtan küszködjél csak, teher alatt nő a pálma!

A sört pedig az első WordPress Magyarország bulin kell majd megitatnod a szerkesztői karral! Reméljük, hamarosan, a következő rekkenő nyáron.

Nyugodtan kérdezz, válaszolj, Fórumozz!

Mikor lesz a buli? Már mennék!

OFF: Mikor legyen? Pl. a karácsonyi bevásárlási dömping alatt, még mielőtt az embert kiüti a frász? :slight_smile:

Amúgy pedig, egy jövő évi nyárelő, meleg június közepi időpont? Horgásztó, főzőhely, fröccs/sör és normális szálláshely legyen ám! :slight_smile: :slight_smile:

Így van! Legalább 3 nap, és a horgászhely fontos, mert nagy pecás vagyok! Szervezzük már meg most! És legyen mindeből ami “a” betűs pia! A sör, a bor, a pálinka…a.a.a.a.a.a:)))))) Most komolyan lesz találkozó? vagy csak elméleti síkon mozgunk???

Pár liter zalai pálesszal (finánc nem látta) beszálok:))))

Feltettem ezt a plugint, de egyenlőre még nem igazán értem, hogy működik. Na de majd kiderül.

Én eddig egy online sitemap generatort használtam, és időnként ujra küldtem a Google webmester eszközökben. A cim

LINK . Ismeri-e, használja-e ezt az online-t valaki? És szerintetek melyik lehet a jobb?

Bő egy hónapja fenn van a plugin és ugy tűnik, hogy hasznos és kifogástalanul működik!