Google lista

Üdv mindenkinek!

lenne egy olyan kérdésem hogy miként érhetem el hogy előrébb kerüljek a google találati listán:)?

nagyon jó az oldalam meg mindedn jól felvan építve és így pl.: a film letöltés kifejezésre a 28. vagyok csak :slight_smile:

hogyan kerülhetnék előrébb:)?

http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&source=hp&q=google+page+rank&meta=&btnG=Google+keresés

Vagy itt: http://seo.forum.hu // kezdőnek jobb tanulási lehetőség nem létezik magyarul.

PageRank ilyen szempontból szvsz nem számít. Egy jól felépített oldal kell, jó tartalommal, amely folyamatosan frissül az adott témában és 100%-ig releváns linkek. Nekem ez az elvem. De SEO szempontból nagyon sok elv van ám, ahogy észreveszem.

Nos én úgy gondolom első és legfontosabb dolog a tartalom.

Én már lassan egy éve nem nyúltam a wordpressemhez (mert csak az enyém :)) , de hibátlanul hozza az elvárásokat.Ha hasonló motort keresnék hülye lennék!

A google sok mindent vizslat DE LEGFONTOSABB a tartalom , legyen értelem.

Lehetnek trükkök megvannak is de ha hirdetni akar valaki akkor fizessen vagy guglinak vagy valami nagyon frankó oldalnak.


'homokhat' wrote on '2010-04-26:
Nos én úgy gondolom első és legfontosabb dolog a tartalom.
Maximálisan egyetértek :)

Én is, én is!Teljesen jól mondod, Homokhát!

akkor én meg nem :smiley:

Nekem volt-van ket oldalam, amihez nem nyultam evek ota, de megiscsak jottek ra megrendelesek - mivel nem volt beszallitom, igy kiirtam, hogy a rendeles nem mukodik, de igy is rendeltek.Azt gondolom, hogy a tartalom nagyon fontos, hisz azert megy oda a latogato, es a google ezt talalja (teljesen jogosan) a legfontosabbnak.

DE!

Ha a google nem a kerdesemre adott valaszt vagy egy ugyanolyan kerdest emel ki, akkor en a legelso talalatokat is siman atlepem, hiaba lehet bennuk a valasz potencialisan.Vannak oldalak, ahol amire keresel az a kerdes jon fel vagy a kerdeshez tartozo valasz jon fel, mintegy izelitokent.Gondolom ez a felepitestol, a kategoriaktol es a tagoktol is fugg, nomeg egy csomo mindentol, amirol a SEO tobbek kozott szol.Szoval mint felhasznalo ugy latom, hogy ugyanazzal az erteku tartalommal mas-mas rendszerben eg es fold lehet a “helyezesteol fuggetlen” latogatottsag.Es itt lephet be a kepbe a nyelvtani es egyeb kommunikacioval kapcsolatos alapveto tudasok szuksegessege - is.

Én is annyiban egyetértek az előző hozzászólókkal, hogy tartalom kötelező. És nem csak az hogy érthető legyen, jól megfogalmazott… Persze ezek is elengedhetetlenek egy nívós oldal esetében. A google többször térképezi fel az oldalt és egyre gyakrabban, ha pörög a tartalom. Értendő ezalatt, hogy nem szabad ellustulni. Minden nap több iromány kell.

A másik fontos dolog az, hogy minél nagyobb értékű oldalak hivatkozzanak rád. Ha bekerülsz a Dmoz-ba, akkor szinte egyenes utad van a siker felé.

A friss tartalommal egyetértek hiszen már én is említettem, de azzal nem hogyha naponta frissíted az oldalt akkor biztos előrébb kerülsz valamint, hogy az szoros összefüggésben van a google-ben való helyezéseddel. Valamint a dmoz-os példával sem értek egyet. Őszintén megmondom én dmozba bekerülés után nem éreztem semmilyen ugrásszerű változást. Talán semmilyent sem.

A Dmoz vs google helyezést én is csak olvastam valahol. A google-ról annyit, hogy ha többször frissül egy weboldal, akkor a keresőrobotok többször fogják egy idő után áttekinteni a tartalmat. Példa erre, hogyha én írok egy cikket, akkor azt 1 nap alatt találom meg a keresőben, ha viszont az origó nyom ki egy cikket, akkor az negyed esetleg fél nap és ott van.

Ezt az elméletet lekövetve, kerülhet a weboldal előrébb a találati listán. Persze a google helyezéseiről szóló diskurációk olyanok mint valami természetfeletti dolog. Van több millió elbeszélés ez ügyben, de senki sem tudja igazából, hogy mi alapján kerülhet valaki a csúcsra. Pont olyan ez is mint a pagerank érték kiszámolása mindenféle egyenlettel.

Ennek ellenére akkor is azon véleményen vagyok, hogy sok érthető friss tartalom, meghozza a gyümölcsét.

Meghozhatja, de nem az tol előrébb. Egyébként a bot szerintem meg akkor jön amikor akar. Egy cikk lehet 1percen belül is indexálva, nem kell ahhoz origo.

A webhelyének a Google keresési eredményeinek rangsorában elfoglalt pozícióját úgy növelheti leghatékonyabban, ha olyan webhelyet hoz létre, amely információban gazdag, és releváns, szabályosan alkalmazott, a tartalom témájára utaló kulcsszavakat tartalmaz.Ezt a Google Webmesterközpontjában találtam. Tehát az információban gazdag weboldal jelentheti azt is, hogy mindig friss tartalom jelenik meg. Én nem napi 100-200 cikkről beszélek, hanem inkább arról, hogy nem szabad ellustulni és csak akkor írogatni valamit, amikor éppen jólesik.

De ha ez az elméletem is megcáfolódik akkor mondok egy másikat.

Ha van egy dinamikus tartalommal rendelkező oldalam, de már hónapok óta nem írok semmit, akkor az emberek nem lesznek rá kíváncsiak, ergó nincs miért meglátogatni. Ezáltal nem reklámozzák, nem ajánlják másoknak, nem lesznek linkek róla, nem érdekli a Google-t.

Remélem ez az utóbbi 1-2 mondat megállja a helyét.

itt a tartalom minősége és a frissítés kérdésnek a válasza: http://www.google.hu/#hl=hu&q=semmi&meta=&fp=e3df3d4ed9dd70e4

Ott vannak a tények a linken (az első találat, ha még mindig nem találod…), fehéren feketén. Ha valaki ebből sem érti, azt nem is lehet meggyőzni (de nem is kell, annál könnyebb nekünk optimalizálni, akik ezt értik :smiley: )

Meggyőződtem. De akkor is!!! :angry:

Ne mérgelődj…, abban is volt valami, amit írtatok…, hivatalosan a történet úgy szól, hogy súlyoz a google: ha valamiből kevés, de a másik több…, mint egy mérlegen.Elsősorban a backlinkekre utazik a google (visszalinkek = rád mutató linkek). Ha ez megfelelő mennyiségű és minőségű, akkor “azt teszel” a lapon “amit csak akarsz” (kivéve persze vírus stb.stb…), vagy, ahogy mutattam, akár nem teszel semmit sem…, ha van elég rád mutató link. Ez a legfontosabb tényező, vedd úgy, hogy ha mindenki rádlinkel, akkor az a 100%.És innen vezeti le a google a többit, de innen indul (backlinkek), ez az origo.

Ha kevesebb linked van (vagy a konkurenciád összevetése), akkor megnézi:

(kb. így néz ki fontossági sorrendben)
 1. Domain nevében benne van e a keresett kulcsszó?
 2. Anchor text: a rádmutató link milyen szövegre van téve (pl. a keresett kulcsszóra?) - ha nincs, akkor előtte/utána a szövegkörnyezetben benne van e?
 3. A weblap címében (title érték) benne van e a keresett kulcsszó?
 4. H1-H2-H3…, alt…, kulcsszószűrűség vizsgálat (kategória/címke van e ilyen, mint a keresett kulcsszó)
 5. Description / keywords leírásban benne van e a keresett kulcsszó?
 6. Frissítés (ez az amit amit írtál molesz86)
 7. Robots.txt
 8. Weblap térkép(XML fájl)
 9. Weblap technikai elérhetősége (404 hiba és társai), betöltés sebessége (legfrissebb hivatalos google információ az, hogy most ennek súlyát feljebb vitték [fontosabbá vált ez a tényező] - de hogy mennyire, az titok, ezt még többed magammal még vizsgáljuk)

  úhhh, meg még vagy becslések szerint 100/150 ilyen tényező (ha nem több)

  sok mindent kihagytam még, pl. lapon belüli (belső) duplikált tartalom: erre új link attribútumot vezettek be a google-nél: canonical (de ezt alapból tudja a SEO Pack plugin) és még sok miden mást, majd egyszer talán én is megpróbálom egy listára az összeset leírni, de összesítésre, alapokhoz ez a felsorolás is jó lehet.  A google algoritmus ezek után minden tényezőhöz egy súly értéket ad, majd a a megvizsgált weblapot egy kalapba teszi ezek mellé, és súlyozza. Pl:

  Nincs elég minőségi backlink (mint a konkurenciának), viszont sok van (visszalink)…, a weblap címében (title) nincs benne a kulcsszó, de a domain nevében igen, nincs weblap térkép (XML fájl), viszont a lapot gyakran frissítik (lehetőleg gyakran a kulcsszóval) H1-H2 nincs kulcsszóval, de kategóriával igen, a weblap mindig elérhető, de a leírásban (description) nem található a kulcsszó… és még 100 tényező vizsgálat.  A végén kapsz egy értéket (nem azonos a Google PR értékkel, azt a lap kapja, nem a kulcsszó), majd kapnak ilyen értéket a többi lapok is…, majd ezek után ennek függvényében jön a találati listára helyezés… de ahogy kezdtem, visszakanyarodok, semmid nincs, de megfelelő minőségéi visszalinked megvan, nem kell tenned semmit sem.  Vagy megfordítva: kevesebb jobb minőségű rád mutató linked van, mint a konkurenciának, akkor igyekezz minden másban jobb lenni (felsoroltam miben), pl. gyakran frissítsd a lapot, és az legyen releváns (olyan) mint a keresett kulcsszó stb.stb…  Tartalmas, hasznos tartalom a weblapon csak csupán egy eszköz, amit azért vetünk be, hogy könnyebben kapjunk backlinket. Egy marketing eszköz, de ilyen alapon ki lehetne találni egy ötletes flasht (vagy naponta ingyen 10 SMS küldést: baratikor.com), vagy semmit nem teszel a lapra (üres weblap) a semmi.hu-ra és a backlinkek “magától” jönni fognak.  A google nem képes eldönteni, hogy egy weblap, hasznos e vagy sem. Csak következtet. Elsősorban a backlinkekből következtet… és még miből… a többi tényezőből, amit felsoroltam.  (többé kevésbé ez úgy működik, ahogy leírtam [lehet vitázni az egyes pontok fontosságán], de mivel ezt a google nem írta le sehol, ezért erre csak következtetni lehet, igaz, azt elég pontosan (de nem pontatlanul) meg lehet tenni)

Hitetlen nagyon hasznos összefoglalója egy gondolatot ébresztett bennem … és nem tudom, hogy jól gondolom-e … De majd Ti megmondjátok :slight_smile: A frissitéssel kapcsolatos dolog.Nekem van egy olyan WP-m, ami nem poszt-alapú, hanem oldalakból áll. Tehát a bejegyzések nem frissülnek, csak az oldalak szaporodnak. A WP-be beépitett RSS persze épp ezért nem igazán frissül. Feltettem a Platinum SEO packot, hátha ez segit rajtam az ujjá épülő oldaltérképekkel együtt, amit a Google sitemap plugin generál. De azt is kigondoltam, hogy irok egy saját xml RSS-t, amit persze mindig saját kacsómmal kell frissiteni, ha új oldal keletkezik, és ezt regisztráltam be a Google Feedburnerbe. Megpróbáltam oda regizni a WP saját RSS csatornáját, de a Feedburner azt irta ki, hogy az nem valis xml file … :unsure: Még nem értem, hogy miért, de talán egyszer erre is rájövök …Szeretnék véleményeket kérni, hogy van-e értelme annak, amit csináltam, vagy feleslegesen vackolok vele? (Amúgy abszolút értékben nem találom feleslegesnek, mert legalább megtanultam valid xml RSS-t irni :slight_smile: )

oldalakat ez berakja a google számára http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/vagy csak RSS-be szeretnéd az oldalakat?

Próbáld meg ezzel: http://wordpress.org/extend/plugins/rss-pages/

vagy itt keresni valami hasonlót: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=rss+page&sort=

pl: http://wordpress.org/extend/plugins/rss-includes-pages/

http://wordpress.org/extend/plugins/isl-page-rss/

Hitetlen: nem akarnám már több pluginnal csinálni :wink: