Frissítés WP 3.4-re sok pluginhiba

Munka közben megláttam a frissítési lehetőssget. Nosza kattintottam is. Utána egy jópár pluginem nem müxik.

Fancybox, (sem) Clearbox, Animated Back To Top Button…

Tud erről valaki valamit, mi történhetett? Vagy ennyi kompatibilitási gon lenne a frissítés miatt?

A frissült javascriptek lehet okoznak galibát. Írj a készítőnek.

Most feltettem egy újat a localhost-ra és ott sem müxik… frown.gif(((((((

Kiugrik a dajjjjer a ahajmból!

Minden plugint újra letöltöttem, ne lehessen hiba.

És a hisztizésen kívül miben tudunk neked segíteni?

Fodrász telefonszám, dauer szalon, vagy esetleg kérdés is van?

A kérdést már feltette, valószínűleg az okra kíváncsi. :stuck_out_tongue:

'pik20' wrote:

.....

Tud erről valaki valamit, mi történhetett? Vagy ennyi kompatibilitási gon lenne a frissítés miatt?

A fancybox pulgin az nálam jól működik, több oldalon is, a frissítés után (WP 3.4 alatt). Mondjuk az is lehet, ebből is van több bővítmény.

Biztos valami javascript összeakadás lehet. De erről, például a chrome alatt is meg lehet győződni úgy, hogy megnyitod a weboldalad, jobb klikk -> elem megtekintése -> és akkor alul látható lesz a konzol (Developer tools), és ott jobb oldalt legeslegalul egy pici piros pöttyel szokta jelezni, ha elakadt valahol.

Utána lehet ki-be kapcsolgatni a bővítményeket, ezek alapján.

Üdvözlet,

Ha esetleg tudnál nekünk bemásolni hibákat többet tudnánk segiteni…

'DjZoNe' wrote:

És a hisztizésen kívül miben tudunk neked segíteni?

Fodrász telefonszám, dauer szalon, vagy esetleg kérdés is van?

Köszönöm ezt az építőjellegű hozzászólást, nagyon jól esett! smile.gif))

'KardiWeb' wrote:

Üdvözlet,

Ha esetleg tudnál nekünk bemásolni hibákat többet tudnánk segiteni...

Köszönöm...

A probléma az, hogy mérgemben egy teljesen szűz wp-t feltettem és csak azt az egy plugint töltöttem le, és akkor sem müxik valamiért. Létezik hogy magával a WP-vel akad össze?

Nem vagyok teljesen setét a témában, utána nézek ennek a javascriptkonzol hibának, ha van, és felteszem.

Pedig már éppen elkezdtem szeretni a wordpresst. De hát a feleségét sem rúgja ki az ember, ha beszól valamit! smile.gif

Kösöznöm a türelmet és a segítőkészséget.

Mindig kifogok valamilyen X-aktába illő jelenséget smile.gif

Amennyiben szűz wp-re teszed azt a plugint, csak azt az egyet, akkor felmerül bennem a következő kérdés: A szervere megvan a minimum kritérium? (Pl. sok plugin csak php5-ös szerón fut, míg sok lusta szolgáltatónál csak 4-es van … Bár már az alap WP is igényli az 5-öst … Csak 5-ösből is van már 5.1, 5.2, 5.3, 5.4 )

Ezért próbáltam jelezni, hogy keveslem a konkrétumot, egy phpinfo(); sokat segítene.

'syska' wrote:

Amennyiben szűz wp-re teszed azt a plugint, csak azt az egyet, akkor felmerül bennem a következő kérdés: A szervere megvan a minimum kritérium? (Pl. sok plugin csak php5-ös szerón fut, míg sok lusta szolgáltatónál csak 4-es van ... Bár már az alap WP is igényli az 5-öst ... Csak 5-ösből is van már 5.1, 5.2, 5.3, 5.4 )

Természetesen minden esetben olyan szerverre tettem fel ahol megvannak a kritériumok (Már feltettem pár WP-t de csak most ismerkedem mélyebben vele.). Sőt, korábban már működött is, jelenleg is működik másik honlapon ilyen és ehhez hasonló pluginekkel. A gépem localhostján is működött már. Ezek azonban még a frissítés előttiek. Ezért gyanakodtam erre.

(DjZoNe ! pont ezért kapott el a hiszti! smile.gif )

A php-ban járatos vagyok és az adatbáziskezelésben. Sajnos a JS már nem az erősségem, de azért elboldogulok vele némi tökölés árán, csak gyakran elakadok ilyenkor.

Ma talán lesz időm mélyebben a hibát kergetni. Mindenképpen megírom, ha találok valamit, és előre is köszi az ötleteket.

Sziasztok!

Nos, én ma vettem észre csak két hibát, de nem tudom, hogy a 3.4-es frissítésnek köszönhető-e. Az egyik, hogy a letöltéseim nem működnek ugyanis nem tudja a fájlokat kilistázni.(WP-filebase-t használok). A másik pedig nem lehet hozzászólni a fórumhoz (Simple-Press), mert a hozzászólás gombra kattintva nem nyílik le a szövegdoboz ahova lehetni írni.

Másnak sem működik a fórum? Létezhet, hogy a 3.4 upgrade miatt van? A hétvégén én nem vettem észre hibát, igaz nem is sokat foglalkoztam az oldallal, ma szóltak, hogy ezek a hibák vannak.

Ezt a hibát írja a chrome develops tool:

[font=Consolas,:3fayjnrz]<span style="color: red !important][/font:3fayjnrz]

[font=Consolas,:3fayjnrz][/font:3fayjnrz]

[font=Consolas,:3fayjnrz][font=Consolas,]<span style="color: red !important] has no method 'superfish'[/color][/font:3fayjnrz][/font]

Ja, és még mielőtt írtam volna ide, kikapcsoltam minden létező bővítményt, majd csak a fórumot kapcsoltam be, de akkor sem volt jó.

Létezhet, hogy a frissítés miatt, mivel új jQuery van a csomagban.

frown.gif

Most kipróbáltam azt, hogy a Wordpress alap témáját állítottam be, úgy a fórum hozzászólás működik - saját sablon alatt meg nem. Viszont az alap témával a letöltés fájl kilistázás továbbra sem megy.

Nincs valami "trükk" vagy bármi amivel ezt a jquery dolgot vissza tudnám állítani, vagy 3.4-ről van valami downgrade módszer?

Félek, hogy ez még napokig eltarthat, nekem meg most szükségem lenne arra, hogy mindkettő működjön ezen a héten.

Egyszerűen nem emlékszem melyik napon frissítettem fel a rendszert, de mivel az utolsó hozzászólás a fórumomban 4 nappal ezelőtt, gondolom utána, de sajnos vagy júni 16 vagy júni 6-i sql és fájl visszaállítást tudnék csinálni a tárhelyemen:-(

Szia!

Szerintem a régi oldaladon, ahonnan a hibát ide másoltad, ott az volt a hiba, hogy előbb van az a 2 jquery maga, mint a jqurey függvény beszúrása a head részben. Úgy hívja meg a jquery-t, hogy az nincs betöltve még és meg sem várja, hogy be legyen töltve! Ezért írja azt, hogy uncaugth error.

Tegyél be ilyet a functions.php ba:

function enyim_jquery() {

if ( !is_admin() ) {

wp_deregister_script('jquery');

wp_register_script('jquery', 'http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.js', false);

wp_enqueue_script('jquery');

}

}

add_action('wp_head', 'enyim_jquery', 1, 0);

Vagy ez egy példa, lehet máshonnan, más CDN ról is beölteni a jquery-t, ezt találtam meg hirtelen a gugliba.

Azt nézd meg a régi sablonodnál, hogy a fejrészben a forrásban, legelöl kell lennie ennek, ahol a javascript- ek kezdődnek:

Mert a fenti sor szúrja be. És csak ez alatt legyen minden egyéb jquery-s hivatkozás.

És persze kijelentkezve kell nézni, mert ott az !is_admi a feltételben.

if ( !is_admin() ) {

wp_deregister_script('jquery');

wp_register_script('jquery', 'http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.js', false);

wp_enqueue_script('jquery');

}

}

add_action('wp_head', 'enyim_jquery', 1, 0);

Vagy ez egy példa, lehet máshonnan, más CDN ról is beölteni a jquery-t, ezt találtam meg hirtelen a gugliba.

Azt nézd meg a régi sablonodnál, hogy a fejrészben a forrásban, legelöl kell lennie ennek, ahol a javascript- ek kezdődnek:

Mert a fenti sor szúrja be. És csak ez alatt legyen minden egyéb jquery-s hivatkozás.

Kedves András!

Köszönöm, hogy írtál!

Azt meg tudod nekem mondani, hogy pontosan hova kell a legelső kódot beszúrni a functions.php-ba? Mert próbálkoztam én, de ugye nem jártam sikerrel utána az oldal be sem töltött smile.gif

Azt azért ne felejtsétek el, hogy a WordPressel csomagolt jQuery nem 100%-ban egyezik meg a google codeból használttal.

Szia!

Akkor legyen ilyen pl:

if ( !is_admin() ) {

wp_deregister_script(‘jquery’);

wp_register_script(‘jquery’, ‘http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.js’, false);

wp_enqueue_script(‘jquery’);

}

}

add_action(‘wp_head’, ‘enyim_jquery’, 1, 0);

Ezt a functions.php ba kell beszúrni, mondjuk lehet a legvégére is, de a ?> jel elé még, ha van ilyen a végén. A wp-content/a sablonodneve könyvárban van.

De nem tudom, ez jó lesz-e, én azt nem értem, hogy hogyan kerülhetett az a két jquery (a superfish.js meg a az a másik) kódja, a jquery elé…ez. Mert, ha ezeket a plugin készítői, a fenti módon szúrták be, és az add_action -ban az első paraméter wp_head , akkor ugye elvileg a sablonban szereplő:

…miatt ott a fejrészben jelenne meg, és legfelül lenne jquery-1.7.2.js …minden egyéb, utólag írt js meg alatta kellene sorakoznia.

Csak nálad ez nem így volt, vagyis a hiba ezt mutatja. Akkor kellene jónak lennie, ha így nézne ki a generált kód:

http://kepgep.hu/2012/06/18/main/fejreszokada.html

És nálad a nyíllal jelzett rész, nem legfelül volt, hanem megelőzte az a másik kettő js.

if ( !is_admin() ) {

wp_deregister_script(‘jquery’);

wp_register_script(‘jquery’, ‘http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.js’, false);

wp_enqueue_script(‘jquery’);

}

}

add_action(‘wp_head’, ‘enyim_jquery’, 1, 0);

Ezt a functions.php ba kell beszúrni, mondjuk lehet a legvégére is, de a ?> jel elé még, ha van ilyen a végén. A wp-content/a sablonodneve könyvárban van.

De nem tudom, ez jó lesz-e, én azt nem értem, hogy hogyan kerülhetett az a két jquery (a superfish.js meg a az a másik) kódja, a jquery elé…ez. Mert, ha ezeket a plugin készítői, a fenti módon szúrták be, és az add_action -ban az első paraméter wp_head , akkor ugye elvileg a sablonban szereplő:

…miatt ott a fejrészben jelenne meg, és legfelül lenne jquery-1.7.2.js …minden egyéb, utólag írt js meg alatta kellene sorakoznia.

Csak nálad ez nem így volt, vagyis a hiba ezt mutatja. Akkor kellene jónak lennie, ha így nézne ki a generált kód:

És nálad a nyíllal jelzett rész, nem legfelül volt, hanem megelőzte az a másik kettő js.

Mire hazaértem, mind a letöltés bővítmény mind pedig a sablon javítva lett smile.gif A letöltésnél az volt a hiba, hogy a frissítéskor egy új funkciót építettek be és az nem volt bekapcsolva, én meg nem vettem észre. A sablonra is jött frissítés, és most már működik minden.

Köszönöm azért a segítséget!