Ennél egyszerűbben telepíteni nem is lehetne ezt, de mégsem működik.
“Nem sikerült létrehozni az adatbázis kapcsolatot…”
Ha van egy xyz felhasználónevem, akkor így kell beállítani?
define(‘DB_NAME’, ‘xyz’); // Adatbázisod neve
define(‘DB_USER’, ‘xyz’); // MySQL felhasznlóneved
define(‘DB_PASSWORD’, ‘jelszó’); // …és a MySQL jelszó.
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); // 99%-ig biztos, hogy ezen nem kell változtatnod.
define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
define(‘DB_COLLATE’, ‘’);
Az adatbázis létrehozva, jelszó van és a freeweb szerint:
MySQL adatbázis szerver neve: sql
MySQL felhasználói neved: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod neve: freewebes felhasználói neved
MySQL adatbázisod jelszava: belépés után a mysql menüpontban kapod meg
Nem hiszem, hogy egyéb dolgot még állítani kell.
Mit nem csinálok meg?
Cy
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); helyett:
define(‘DB_HOST’, ‘sql’);
Most néztem ide és meg kell mondjam, így sem működik. Legalábbis nekem nem. Mi a franc lehet a freeweb-bel?
“Tisztelt Felhasználónk!
A hiba a szerver időszakos túlterhelése miatt fordul elő, illetve a Freeweb keretrendszere miatt, ami nem módosítható.
Tisztelettel:
Freeweb ügyfélszolgálat”
Köszönjük, hogy ilyen jó a szoftver!
FW fos amióta a fejem a tudom. 
Nem sikerül a Freewebre a telepítés, a következő üzenetet kapom:
Proxy Error
The document has moved here.
Egy másik wordpress sikerült régebben másik oldalra.
Ha tudtok, segítsetek.
Kettővel előtted lévő üzenet: http://forum.word-press.hu/post/8966/#p8966
És az előtted lévő üzenetet is ajánlom figyelmedbe. 
Azért elárulhatod, hogy melyik verziót szeretnéd feltenni? Tiszta telepítés, vagy átköltözés?
Szia!
A 2.7-es wordpress a mostani.
a régebbi, ami sikerült kb 2.4
az oldal:
http://alfoldireceptek.fw.hu/wp-admin/install.php
lenne.
Olvastam a régebbi hozzászólásokat, de nem jutok ötről a hatra.
Kati.
Miután egyesületünk lapja kisérleti üzemben remekül megy - és ebben nagy segítségemre volt e fórum, és kifejezetten köszönöm az aktív törzsgárda tapasztalatait, tanácsait -, gondoltam, a freeweben lévő saját kicsi lapocskámat is átfazonírozom blogososra.
A “Proxy Error” hibaüzenet után néztem be ide, aztán guglizgattam is, és találtam működő wpeket.
Nekem azonban telepítés helyett azonnal Proxy Error.
Mi a titok nyitja?
(2.7.1, hexaeditorral a fölösleges három karaktert kivettem, adatbázis neve, jelszava jó, hosztnév sql)
Proxy Error ügyben a szolgáltatóval vedd fel a kapcsolatot, légyszíves.
Itthon csináltam 2.7.1-es oldalt, amit feltettem az fw-re, egyszerű filecopyval nomeg adatbázis importtal. (aztán persze még a wp_options táblában kellett egy kis igazítás), de végül az oldal elindult, ámde a wp-admin az nem, szintén proxy error…
a pluginekkel is érdekes a helyzet. van olyan, amelyik ha aktiválva van, akkor a proxy error az edemény, viszont működni egyik sem működik (legalábbis amiket próbáltam)
szóval valszleg ebben a verzióban van valami olyan, amit az fw nem tűr, csak még nem tudjuk, mi az.
Egyébként tudtok olyan free szolgáltatót, ahová pici wp oldal könnyen és gyorsan feltolható és mondjuk még rendesen is múködik??? 
Március 17. óta levelezgetek jórészt egyoldalúan a freeweb szolgáltatójával, ami most éppen a Generál Média Kft.
Egy hete megírtam nekik, hogy személyesen keresem föl őket, erre valamit vakartak a rendszeren, mert a telepítés nem proxi errorral állt meg, hanem már a WP saját hibaüzenetével, hogy nem éri el a mysql adatbázist. Aztán visszaállt a proxi error.
Most itt tartunk, hétfőn megyek hozzájuk az V. kerület Galamb utca 4. II/1.-be, szeretem az ilyesmit személyesen elintézni.
mi a francnak? ingyenes szolgáltatás, ha elolvasod a felhasználási feltételeket, akkor láthatod, hogy annyit is igérnke (azaz semmit).
Mert náluk van a domainem, és évek óta nyugiban el volt az alig látogatott lapocskám.
Nem ingyenes, mert a domain fenntartásért fizetek, a lapomon fölül vagy reklámcsík van, vagy azt is megváltom. Ha szolgáltatnak, akkor az működjön, akkor is ha nem drága.
Kemény egy hétfő elé néz a freeweb.hu.
Lelki szemeim előtt már látom is a keddi szalagcímeket:
- A freeweb.hu elnézést kér
- A freeweb.hu rossz napja
- Megszorongatták a freeweb.hu-t
A Blikk főoldalas híre
- A freeweb.hu legjobb pikáns honlapjai
És pénteken a BEST-ben:
- Győzike honlapja nem elérhető! A freeweb.hu a hibás?
Neeeeem, nem erről van szó. Egyszerűen csak teljesen másképp áll mindenki egy problémához, ha személyes kontaktus van a reklamálóval.
Nem véletlen, hogy a problémás cégek csak email címet adnak meg…
Amennyiben a legutolsó hozzászólásra válaszolsz, akkor a hozzászólást kérlek ne idézd. Efrud
/OFF
Mint ahogy tegnap láttam kiírva egy boltban: „Ebben az üzletben minden harmadik reklamálót lelövik. Ma már ketten voltak…” 
/ON
Sikerült!
Igazán minden remény nélkül csak úgy rápróbáltam, és döbbenten figyeltem, amint települ.
Első ránézésre ott van, működik. Aztán próbáltam plugint telepíteni, és ekkor jött az első gond:
Ilyenből néhány:
“Warning: unlink(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid/gid is 2158/1500 is not allowed to access /tmp owned by uid/gid 0/0 in /disk/raid0/a/l/alfred/wp-admin/includes/file.php on line 630”
“Hiba: Nem sikerült csatlakozni a kiszolgálóra, ellenőrizni kell a beállított adatok helyességét.”
Most éppen itt tartok.
A másik ftp-t kell választani, akkor működik.
Viszont nem akar bővítményeket keresni…