Főoldalon áthelyezte magát a sidebar

Wp. verzió: 2.6.3

Wp_Premium template.A tabberbe beletettem egy Rólunk menüpontot, majd írtam még néhány (kb. 4-5) bejegyzést, aztán egyszer minden átmenet nélkül a nyitóoldalon a sidebar átkerült a bejegyzések alá. Kipróbáltam kb. 10 sablonnal, a probléma minden sablonnál előjön, a Default és a Classicnál is. (Ezért nem hiszem, hogy az új menüpontnak lenne ehhez köze.)

A nyitóoldal a blogbejegyzések.

Egyéb oldalakon, kategóriamegjelenítéseknél nincs hiba.

Azt a játékot, hogy egyesével kikapcsolom plugineket, hátha valamelyik nem tetszik a 2.6.3-as verziónak, eredménytelenül végigjátszottam.Nézegettem a validatort is (mondjuk sok mindent nem értek belőle, de még mindig nem értek ezekhez a dolgokhoz :slight_smile: ). És lenne ezzel kapcsolatban egy indiszkrét kérdésem, a validator azt mondja nem definiált a “p3”. Na ez igaz is, mert h3-nak kellene lennie, és a wp-ben, akár vizuálisan, akár html nézetben nézem, h3 is. Az oldal forrásában viszont már p3. Naszóval, hogyan lehetett ebből a címsorkódból p3 kód? A záró h3 kód viszont a forrásban is jó.Az oldal: hitel.webkapu.comMi lehet a megoldás? Wp downgrade?

A downgrade az soha nem megoldás. Nem belecseszni mindenféle kódot egy lista kellős közepébe - az már lehet megoldás.

Nézd meg, hogy a főoldaladon a sidebar listái mind rosszak: felesleges pontokkal az elejükön jelennek meg (a gugli hirdetés után), ami azt jelenti, valahol megtörted őket és onnan kezdve nincsenek meghatározva a style.css-ben, ill. a meghatározást nem tartjék magukra vonatkozónak. És mivel a nem stilizált listák default bazi nagy margót raknak maguk elő… nem férnek belé a sidebar-ba, ennélfogva lenyomják, hogy csináljanak maguknak helyet.

Ennyi.(és ez szerintem nem “WordPress hiba” kategória, hanem sablon-ügy. Elbaltáztam a sablonomat címmel, pl. :))

egy fog hiányozni a menü elől!

Mano, igazad lett. a sablon index.php-jében eggyel kevesebb div elem van. Beleírtam, megoldotta a gondot.

Viszont kicsomagoltam újra a sablont a gépen, gyárilag is hiányzik az a div elem.Moshu, ennek ellenére én mégiscsak valami verzióhibára gyanakodok, mert nézve a többi sablont, ugyanúgy elcseszett megjelenésűek, egészen addig, míg ott is be nem írok egy plusz div elemet az index.php-be.Köszi mindkettőtöknek.

Én sohase verzióhibára gyanaxom, én mindig júzerhibára gyanaxom, és mindig nekem van igazam.

Manj vissza a validátorhoz, most be van állítva, hogy mutassa a forráskódot is, görgess le jó mélyen, amíg szürke alapon látod a saját forráskódodat, és akkor nézd meg a 151. sz. sort. A TE saját szövegedben van egy megnyitott div, ami sose zárul be. AZ az eredeti hiba.Aztán, hogy most már belényomtál 7 fölösleges záró /div izét, az már nem számít. Az eb, eredetileg, ott volt elhantolva, a júzer által írt szövegben:div class=“media_base” – ez nincs bezárva (a CIB-posztban)Végigfuttattam a keresőt a theme/sablon fájlokon és az összes 2.6.3. fájlokon, sehol nincs bennük ilyesmi. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a júzer operálta oda belé…

“én mindig júzerhibára gyanaxom,”

Alapesetben - mint linuxos - én is.és mindig nekem van igazam"

Már megszoktam :slight_smile: Ahhoz eleget olvastam a fórumon a hozzászólásaidat.Na most a div elem, az tényleg ott volt, de én soha nem diveztem postban.

Itt sem. Ez egy átemelt szöveg, forrásmegjelöléssel. Az eredetiben volt egy kép, amit kidobtam. Ez volt divben.

A hibát ott követtem el, hogy utána nem néztem meg forrásnézetben, mert ahhoz vagyok szokva, hogy az open source rendszer azt csinálja, amit én akarok, vagy, ha nem tudja megcsinálni, akkor visszabeszél, hogy h*lye vagyok (és olyankor tényleg az vagyok, mert többnyire userhiba miatt nem tudja végrehajtani).

Pedig már tudhatnám, hogy ebbe a vizuális szerkesztőbe nem kellene megbízni (pl. a bekezdésformázást is mindig belerakja, aztán meg győzzem kiszedni…)“7 fölösleges záró /div”

Ezt remélem a footerre mondtad :slight_smile:

3 sablonból (a beállított, ennek egy régebbi elődje és a default) van összeollózva, minden bizonnyal hibás, de legalább úgy jelenik meg, ahogy látni szeretném, és nem egy base64 kódolású elemet kell nézegetnem.

Sziasztok!Végső elkeseredésemben fordulok ide,mert eddig itt mindig kaptam gyógyírt a problémáimra.A problémám most a következő:Az oldalam 1027x768 és annál kisebb felbontásban egyszerüen szétcsúszik.Az oldalsáv lejebb kerül.A probléma nagyobb felbontás esetén viszont nem tapasztalható…már mindent kipróbáltam de nem sikerült megtalálnom a probléma gyökerét(itt megjegyezném,h amatör szintü wp felhasználó vagyok)A segítségeteket előre is köszönöm,remélem jó helyre irtamA szóban forgó oldal címe: http://benji999.0fees.net/wp/

ha egyetlen egy helyre írod be a problémádat, akkor is fogsz rá választ kapni!!!

Sziasztok! Most sikerült egy blogot elindítanom, egy ideig jó is volt, de valószínűleg elbarmoltam valamit a sablonban, és az oldalsáv nekem is lemászott a bejegyzések alá. Próbáltam a sablont újra feltenni, de így sem volt jó. Amit módosítottam a welcome.txt, a header.php és a sidebar.php, utóbbi kettőhöz csak hozzáadtam 1-1 linket. WP verzió: 2.7 Theme: WPVista címe:http://win7hu.site90.net. Igazából próbáltam valami validatorral is, de nekem nem sokat mondott. Ha valami guru idejönne és lenne szíves rajtam segíteni, akkor megköszönném!

en most mondok szep dolgokat


  1. szoval wordbol masoltal be ez mar kapasbol latszik a forrasbol, ezt SOHASEM SZABAD vagy ha megis nagyon nagyon es potolhatlanul szukseged van ra akkor hasznald a tinymce W-betus ikonjat a bemasolasra…
  2. az elso pontbol adodoan lett egy rakat lezaratlan div-es es az csinalja a galibat    megoldas: a bejegyzeseket torold ki, vagy gyomlald at, ugy hogy csak szoveg legyen a html-jeben, hidd el utana jo lesz

Szia!Kitöröltem a div-eket a cikkekből HTML-ben, de most meg szétesett az oldal szinte teljesen :frowning:

Ááá örök hálám! Sikerült! :slight_smile: Tényleg köszi!

Akad egy kis probléma az egyik Wordpress-alapú honlapommal (bajastory.info). Eddig Firefox-ban és IE-ben is jól töltődött be a honlap, ám tegnap óta Firefoxban dobja hibát a honlap (IE-ben továbbra is rendben látszik). A 3. hasáb gondolt egyet, fogta magát és nem a helyére töltődik ve, hanem az első két hasáb alá.A WP-Max sablont használom már jó ideje, eddig mindkét böngészővel jól töltődött le a honlap, most viszont bajság van a Firefox-nál. Mivel - amikor dobta a hibát - semmit nem bütyköltem a honlapon, sajnos nem tudom, hogy mi okozhatja a hibát.Tud-e valaki egy tippet adni, hogy merre keresgéljem a gikszert, hol lehet javítani a problémát, mitől lehet az, hogy egyik pillanatról a másikra szétesik a honlap a Firefoxban… ?… és még egy apróság, ami lehet, hogy számít(hat): az admin felületen, de a honlapon is látszik, hogy a betűk összementek, kisebbek lettek. Olyan az egész, mintha két oldalról összepréselnék a betűket…

UPDATE: Közben kiderült, hogy nem a honlappal van a problem, hanem a gépemen lévő Firefox-al. (az más kérdés, hogy nem tudom, miért zavarodott meg a böngészőm:-)

Sziasztok!

Feltettem kipróbálásra a wp-max sablont az oldalamra, viszont a kis képek nem igen akarnak megjelenni a főoldalon , pedig minden postba tettem be képet .

illetve a carousel szalag sem működik. carousel

A másik pedig, hogy mikor egy kategóriát megnyitok, szeretném ha nem csak a bevezető szöveg jelenne meg, hanem a teljes post. Ez hol tudom állítani? (beállítás menű így van beállítva, de gondolom a sablon felülírja)

Tudnátok segíteni hogy mit kellene csinálnom?

Nagyon szépen köszönöm előre is.http://blog.vimizo.hu

a sablon a loop-on belule a the_excerpt fuggvenyt hivja meg, de neked a the_content kell hogy a kepek megjelenjenek, ugyan ez a kategoriaknal is, bar lehet hogy valami plugin, vagy a sablon function.php -jaban levo fuggveny vagja le a postokatlatatlanba ennyit, a sablonnal most nincs kedvem kinlodni I=

szia Zoli!Köszi válaszod, asszem ehez én elég láma vagyok :slight_smile:

Plugineket kikapcsoltam, akkor sem jelentek meg a kisképek… nézegetem persze még.

Sziasztok, hasonló a problémám:

Nem régiben frissítettem 2.6.2-ről 2.7.1-re. Mivel úgy gondoltam, hogy akkor mostmár frissítsünk, újítsunk mást is, bekapcsoltam a widgeteket, szereztem még egy-két szerzőt stb.

Most vettem észre, hogy amikor rákeresek valamire az oldalon, a találatok megjelenítése közben szétesik az oldal. Eddig ilyen nem volt…

Mostanában csak egy pár linket (pl. -t -re) cseréltem, illetve a lenti következő bejegyzések részt cseréltem le a lapozós widgetre.

Nem tudom, mi okozhatja a hibát, az viszont tuti - legalábbis nálam - hogy csak a keresési eredmények megjelenítésénél szúrja el.

íme az oldal maga: toustain.atw.hu/wp

íme a search.php-m:Code:Találatok

<h2 id="post-"><a href="" rel="bookmark" title="Permanent Link to ">

kategória: |<!---->

Nincs találat
Kedves mkm!Ez a bővítmény - a leírás szerint - a 2.5-ig kompatibilis (persze, attól még működhetne). A fórumán olyasmit írnak, hogy csak alap-permalink struktúrával üzemel.Amúgy pedig, hibakereséshez ajánlott:


  • Amibe belepiszkál az ember, ott győződjön meg arról, hogy mindent, amit megnyitott, lezárta-e, és jó helyre rakta-e biztosan
  • Nézd meg az alapsablonnal, hogy előáll-e azzal is a hiba
  • Kapcsold ki azt a bővítményt (esetünkben ezt), amiről gyanítod, hogy hibát okoz
  • Ha nem jön be, akkor kapcsold ki az összes bővítményt, és kezd egyesével visszakapcsolni őket (mindig megnézve a hatását (közben ne feledd a böngésző gyorsítótárát üríteni).    Kicsit babramunka, de meg szokott lenni a hatása. :slight_smile:

hasonlítsd össze a search php tartalmát az index-el, meg lesz a hiba.