Ferrari Formula 1 Portál

Sziasztok!

Úgy érzem hogy itt az ideje bemutatni az oldalam. nagyon sok segítséget kaptam ezen a fórumon amit nagyon köszönök.

Azt el kell mondanom hogy az oldal még nem aktív a látogatóknak. Szeretném előbb itt véleményezni, hogy a hibákat, illetve építő jelegű kritikákat megtudjam az oldalról.

Az oldal egy 5-éve működik PHP-Nuke portálrendszerrel. Itt volt az ideje az átérésre. Főleg azért mert már rengeteg hibája volt a rendszernek. Amit csak komoly munkával lehetett volna orvosolni. Ráadásul már nem is fejlesztik. Az adatbázisát nem tudtam átrakni a WordPress-re. Ezért tulajdonképpen mindent az elejéről kell kezdeni. A több ezer cikket pedig majd manuálisan ahogy lesz időm átrakosgatom. Addig pedig egy link fog mutatni a régi oldal archívumára. Persze az új oldalon még van egy-két hét munkám.

Nos a régi PHP-Nuke oldal: http://ferrariformula1.hu

Az új WordPress oldal: http://ferrariformula1.hu/ferrari/

Előre is köszönök minden építő jelegű kritikát.

Van egy borzasztó rossz hírem! Szeritnem a honlapodat - főleg, ha már lesz jó sok látogatója - meg fogja támadni a ferrari és a formula 1 is. Mindkettő védett márkanév. De mielőtt nagyon elkeseredsz: Nézz utána, hogy másodlagos domain névvel tudsz-e kezdeni vele valamit.

Szia!

Lehet hogy igazad van.

De ezzel ráérek majd akkor foglalkozni. Bár ha le lenne ebben a formában is védve akkor lehet hogy nem kaptam volna meg a domain nevet. De erről nem szeretnék vitát nyitni mert nem értek hozzá. Valószínűleg neked van igazad.

Viszont örülnék ha magáról az oldalról is elmondanád a véleményedet. És esetleg mások is.

Szerintem meg a Ferrarit és a Formule 1-et is tökéletesen hidegen hagyja egy magyar rajongói oldal (legalábbis jogi szempontból). Ráadásul rajongói oldalak esetében nem is hiszem, hogy beszélhetünk a márkanévvel való visszaélésről, hiszen ugyanúgy őket promótálja. Ráadásul erre szolgál a domain meghirdetési időszak. Ha akkor nem merült fel semmi aggály, akkor már emiatt nem fog.Amúgy nem rossz, csak nagyon piros.

Mármint tudom én, hogy ez a ferrari színe, de azért nem feltétlenül kéne minden grafikai elemnek pirosnak lennie. Szerintem a témához jól illene néhány metálos/szürkés/rácsmintás elem. Ilyesmikre gondolok: Metal Textures, Metal Text Effect.

Akár háttérnek is, mert nekem személy szerint az a piros/bordó háttér majd kiveri a szemem.

Én is egyetértek Sneaky-vel, túl sok a piros. Ellenben nekem nem a háttérrel van bajom, hanem inkább a fejléccel. Ott tényleg túl sok piros szín van, ráadásul az almenü háttere rettentő fakó és pirosak a betűk is. Én belevinnék egy kis feketét, az elég jól megy a piroshoz.A dobozok fejlécével is lehetne kezdeni valamit, piros színátmenet, piros betűk, nehezen olvasható és a felső margó is túl sok, gondolom pont e miatt.A legújabb cikkeknél az alsó margót én jobban megnövelném.Azt hiszem hirtelen ennyit vettem észre. Remélem nem veszed rossz néven.

Én csak azért emeltem ki pont a hátteret, mert én pl egy 1920x1080-as felbontású 24"-os monitoron netezem, és sajnos nem bírtam leszokni arról, hogy teljes képernyőn hagyjam a böngészőt. Így pedig ezt látom, mikor bejön az oldal.

Gyakorlatilag a fele csak nagy bordóság. Szerintem háttérnek sosem árt valami visszafogottabb színt választani, pont az ilyen esetek miatt.A többiben osztom a véleményed.

a wordpresses oldal egyértelműen jobb az előzőnél. A dobozok fejlécei és a szöveg eléggé hasonló színű (már előttem is mondták) ezen szerintem mielőbb váltosztassál. A fejléc szrintem jó de a menük színével csinálj valamit, ha nem cseréled le.

Sziasztok!

Természetesen nem veszem rossz néven, hisz ezért raktam fel az oldalt a Blogshowba. Sőt köszönöm mindenkinek a véleményét és segítő ötleteit. A közeljövőben megpróbálok ezekből kamatoztatni az oldalon valamicskét. De nem ma mert a második éjszakás műszak után vagyok. :frowning:

Még egyszer köszönöm nektek a javaslatokat. De jöhet még. :slight_smile:

SziaÍgy elsőre nem rossz az oldalad, csak kicsit túl sok a piros (bár tudom, hogy a Ferrari színe). Viszont lenne egy kérdésem, hogy a kiemelt cikkeknél a váltakozó képeket hogy csináltad?

Szia!

Nem én csináltam. A letöltött ingyenes sablon része.

Értem. Akkor lehet legközelebb én is olyat fogok keresni, ami tudja ezt is.

Esetleg ha majd beindul az oldalad cserélhetnék bannert is, hogy én kirakom az oldalamra a te bannered, te meg a tiédre az enyémet. Ez az oldalam: http://f1adatbazis.com :slight_smile:

A Piano Black téma nem rossz:) Nekem is fent van :slight_smile:

Az oldal nem rossz egyébként de ahogy a többiek is mondták túl sok benne a piros. A javaslatom az az hogy az oldalba vigyél be egy kis feketét pl az oldal fejléce vagy az oldal kerete. mert így elég bántja a szemet ha sokáig nézik. Az oldalhoz meg további sok sikert:) Nagyon jó lett egyébként meg nyugodtan játszhatsz a színekkel. Mivel a Ferrarin 3 szín a meghatározó a piros a sárga és a fekete. Természetesen a Ferrari esetén nem mindig volt a piros a főszín. :slight_smile:

roberto: ilyen célokra tudom ajánlani a Featured Content Galery -t . Nekem idáig bevált, használd egésséggel :)!

Gondoltam rá, hogy használni kellene, csak akkor az a kérdés, hogy mit jelenítsek meg a fő oldalon alatta, mivel nálam csak feltöltött videók vannak, semmi szöveg hozzá. Persze akkor a híreket mondjuk be lehetne hozni a fő oldalra legfeljebb, na majd meglátom.

Szia!

Természetessen benne vagyok a cserébe.

Majd szólj, ha kész lesz az oldalad :slight_smile:

robertoo, ezen én is filóztamm most éptgetek egy olyan oldalt akol videók vannak. Hohyan lehetne azt megcsinálni hogy a cvideóból kiszed egy pillanatképet, és azt rakja be. A facebook meg tudta csinálni :slight_smile: remélem nekünk is sikeül. :smiley:

Akkor valamelyik lejátszóval ments ki egy pillanatképet és azt add meg neki. Bár én ikonképeket használok.