Ékezetes karakterek nem jelennek meg!

Sziasztok!Már elég sokat keresgéltem a neten de nem találtam meg a választ a kérdésemre.Olyan problémám van hogy a sablonomban nem mindenhol működnek az ékezetes karakterek. A cikkeknél minden tökéletes és az összes karakter megjelenik, azonban többek között a widget-ek címeinél nincson hosszú Ő Ű stb…Lehetséges az hogy az egyes menük olyan betűtípusra vannak belőve a css-ben ami nem tartalmaz ékezetes karaktereket?A config-ban, és a php-ben is próbálgattam már többféle UTF beállítást de semmi eredménye…Esetleg tudna valaki segíteni?A válaszokat előre is köszönöm!Andris :rolleyes:

Ha a widgeteknél jelentkezik, akkor valószínüleg a sidebar.php (vagy valami hasonló) lesz az oka. Feltehetően ANSI karakterkódolsában van, ezt kell átkódolni UTF-8-ra. A css-nek ehhez semmi köze.

Nomeg persze, nézd át a fejlécet is, hogy maga az oldal miben van. Valami hasonlónak kéne lenie:Code:

Ajánlom a Notepad++ nevű kis ingyenes szerkesztő progit, tud magyarul, ilyenkre is nagyon jó, és még a forráskód szintaktikát is kiemeli.

Köszi!Megpróbálom amit javasoltál, remélem bejön! :slight_smile:Ezt nevezem én gyors support-nak!Üdv: Andris

Ilyen problémám nekem is sokszor volt már. Én az angol téma magyarosításánál jártam mindig így, de mivel már elég sok ilyet csináltam, nekem mindig az volt az első, hogy a téma szerkesztésénél egyből elmentem UTF-re, és csak utána szerkesztek.

vagy ami még szokott lenne az az, hogy a sablon meghív egy olyan betűtípust a mappájából, aminél nincs ő ű karakter.

Köszi mégegyszer a válaszokat! :slight_smile:Végül a notepad ++ oldotta meg a problémáimat. A Format menüpontban átálítottam a filet UTF8-ra, és most már működnek az ékezetek! :lol:Üdv: Andris

Akartam is mondani, hogy notepad nélkül neki sem szabad állni, mert ellenkező esetben érdekes természetfeletti dolgok is történhetnek az oldallal, amit még a nagy guruk sem igen tudnak elmondás alapján korrigálni.

Nekem is ez volt többek között a problémám. Sajnos azt nem értem, hogy a notepad++ hogyan segít ezen. (Ehhez még béna vagyok).

Úgy próbáltam áthidalni a problémát, hogy notepad++ írtam először a szöveget, majd az ő és ű betűket cseréltettem a karakter kódjukra, majd ezt másoltam be HTML –be nem vizuálisba. Viszont, ha bármi okból újra mentettem a bejegyzést, kezdhettem megint elölről, mivel felülírta és újból csak „?” jelent meg.A következő megoldást találtam, ami végleg segít a problémán. Feltételezem, hogy akinek ilyen gondja van az telepítés után jár, nyilván nem hónapok múltán veszi észre, hogy gond van az (ő, ű) betűkkel.Tehát a megoldás:  [*]Töröld a WordPress-t és az adtabázisát.

  [*]Telepíts új adatbázist.

  [*]Mielőtt újra telepíted a WordPress-t, menj be a phpmyadmin-ba.

  [*]Válaszd ki bal oldalt az adatbázist, majd kattints a műveletek fülre, felső menüsor jobb széle. Majd alul az „Illesztést” állítsd át „utf8_general_ci” –re.

  [*]Ezután telepítsd a WordPress-t.

  [/list]


  A gond, hogy alapból, ki tudja milyen okból az illesztés „latin1_swedish_ci”.

'wpbalu' wrote on '2010-05-15:
A gond, hogy alapból, ki tudja milyen okból az illesztés „latin1_swedish_ci”.
Mert magyar tárhelyen vagy wpbalu. És nem azért, mert ott ennek így kellene lennie, hanem mert egyszerűen elment mellettük az internet..., idejét múlt szolgáltatók. (még a nagy magyar cégek is, lásd. tv2.hu és nagyobb társai a mai napig nem bírnak az ékezetes karakterek problémájával...)

és még talán lesz aki ezt majd jól megcáfolja, és megpróbálja jól elmagyarázni, hogy ez miért van így (védelmükre kelve), de az szerintem nagyon nem normális, hogy több száz milliós magyar cég (több esetben milliárdos cégek) az ékezetek helyén ? vagy kalapos kérdőjeleket jelenít meg.

latin1 és társai az adatbázisban kr. után 1998-2000-ben..., igen. Ez volt.


De 2010-ben már elavult.

A minap rendeltem jegyet a cinemacity.hu, a visszaigazoló levelet lehetetlen volt elolvasni a sok ?-jel miatt :unsure:


A 2006 decembere óta a varsói tőzsdén jegyzett Cinema City International NV csak 2006-ban 143,8 millió eurós árbevételt ért el

nos akkor:

sok helyre megfelelő az ansi kódolás ahhoz meg jó nekik a latin1

akinek a rendszere pedig érzékeny erre annak meg kell tanulnia átállítani utf8ra. Szerintem vannak az informatikában (és a webprogramozásban úgy általában is) ennél sokkalta idegesítőbb,időigényesebb dolgok is…

Ez a default. ennyi sajna…


'wpbalu' wrote on '2010-05-15:


Tehát a megoldás:  [*]Töröld a WordPress-t és az adtabázisát.

  [*]Telepíts új adatbázist.

  [*]Mielőtt újra telepíted a WordPress-t, menj be a phpmyadmin-ba.

  [*]Válaszd ki bal oldalt az adatbázist, majd kattints a műveletek fülre, felső menüsor jobb széle. Majd alul az „Illesztést” állítsd át „utf8_general_ci” –re.

  [*]Ezután telepítsd a WordPress-t.

  [/list]
Én egy működő és 700 bejegyzéses blogomban ennél azért egyszerűbben oldottam meg (itt tanácsolták!). Bementem a phpMyadmin-ba és szépen sorban minden táblában átállitottam utf-general-ci-re. Se nem töröltem, se nem telepitettem újra :)

'hitetlen' wrote on '2010-05-15:
Mert magyar tárhelyen vagy wpbalu. És nem azért, mert ott ennek így kellene lennie, hanem mert egyszerűen elment mellettük az internet..., idejét múlt szolgáltatók.

Sokmindenben egyetértünk hitetlen, viszont ebben az esetben a tárhely nem magyar. Gondolom a fórum szabályok miatt reklámnak számítana, ha kiírom a nevét, de arról a szolgátatóról van szó amelyik az avatarodon van. :rolleyes: Egyébként minden ok velük, ez volt az első ilyen gondom.

'wpbalu' wrote on '2010-05-15:
de arról a szolgátatóról van szó amelyik az avatarodon van. :rolleyes: Egyébként minden ok velük, ez volt az első ilyen gondom.
Hostgatoron? Nekem ott eddig alapból minden karakterkódolás uft-8 rendszerben működik..., nem költöztetéssel vitted oda a wordpress adatbázist? vagy nem tudom, ilyen szinten nem értek hozzá.

ÜdvElsőnek is teljesen amatőr vagyok, mások által készített kész weboldalam én szerkesztem és módosítom de most én szeretnék egy új weboldalt készíteni.

Nekem is akadt egy kis problémám az ékezetes betűkkel, egy angol sablon használatánál akadt ékezetes problémám. Minden írás és szövegnél jól működik az ékezetes betű de a fejlécekben nincs ékezetes betű. Lehet a betűtípus nem támogatja, ha igen hogyan tudom lecserélni a betűkészletet? Az ékezetes betűk helyett nincs semmi mintha nem is írtam volna. Valaki tudna segíteni? Keresgéltem a fórumon de nem találtam meg erre a megoldást.

Előre is köszönöm.http://felnipolirozas.com/palopolir/

Na, az a fránya cufon…Letöltöd a fontot, pl. innen:

hxxp://aajohan.deviantart.com/art/Comfortaa-font-105395949Legeneráltatod a js-t (beleteszed a latinokat), pl. itt:

hxxp://cufon.shoqolate.com/generate/

Persze eldöntve, hogy kell-e cirill, görög, stb. fontkészlet is.Megkeresed, a comfortaa.js-t sablonodban és az újonnan generálttal felülírod.

Hmm ez a generálás dolog nem akar összejönni… ezt én most nagyon nem értem hogy is kell, ki kell tölteni az adatokat de mi, hogy?

Nem nagyon kell kitöltögetni…Feltöltöd a fonto(ka)t pipálgatsz, a felhasználási feltételek elfogadásánál is.A következő sorokat nyugodtan hagyhatod akár üresen is:

“Use the following value as the font-family of the generated font (optional)”

“… and also these single characters”

“Limit usage to the following domain(s)”

Köszönöm szépen a segítséget! Megoldódott a problémám. Már csak egyet nem értek hogy a menü-ben miért nem az olyan betűkészletet használja :S hanem összezsúfolva, kicsiben…

A style.css (vagy ha nem itt van, akkor a valamilyenstílus.css fájl) .navbar ul li elemét kellene módosítanod hozzá, pl. egy padding-right: 10px; elem beszúrásával - ez 10 px-t tesz a menüelemek közé.

A menüpont a karaktereinek nem tudom mi lehet a baja, kezdő vagyok és nem tudok rájönni hol lehet átírni.

most így néz ki.:

hxxp://palopolir.hu/és ilyennek kellene lennie:

hxxp://blackops.turkhitbox.com/Valakinek van tanácsa, ötlete?