Szeretnék érdeklődni, hogy más is futott-e már ebbe a hibába?
Most raktam át egy WordPress honlapot ékezetes domain alá. Minden hibátlan, csak néhány esetben hibás URL-t hív meg. Például: a wp-login után meghívja a wp-admin.php-t, de az URL-ből kimarad az ékezetes karakter. Kézzel beírva a hiányzó ékezetes karaktert, bejön a megfelelő oldal.
Ugyanez a helyzet pl. frissítésnél. Viszont a WP eszköztár linkjei jók.
Szeretnék segítséget kérni: ki tudom javítani, vagy pedig ez egy hiba a WP-ben? 4.1.1-es verzióval fordul elő.
Edelényi Zsolt
szerintem foglald le a nem ékezetes domaint is és csinálj oda egy egyszerű átirányítást egy index.php-ben
<br />
<br />
LZLo: Az ötlet jó és egyszerű, de én inkább htaccess-es 301-es átirányítást tennék.
és ha valaki a domaint ékezetes karakterek nélkül írja be?
Köszönöm a válaszokat. Az még mindig nem derült ki, hogy ez vajon WordPress-hiba? Ha igen, hogy lehet javítani vagy jelezni a fejlesztőknek.
Eddig ékezet nélkülin volt, és most tettem át az ékezetesre, az lett a fő domain. Tesztelem. Előtte alaposan utánanéztem, és elvileg működnie kellene mindennek az ékezetes domainnel.
A WordPressen kívül a Google webmestereszközök “gyomra” sem vette be az ékezetes domaint teljesen. A webcím címének megváltoztatása menüpont nem működik vele.
Teljesen jól megy az ékezetes wp.
Mi a konkrét domain? Megmondom hogy állítsd be.
Így állítsd be: xn–akadlymentes-honlap-tub.hu
A google és a böngészők lekezelik ékezetesnek és a WP sem fog sírni.
[off]Most komolyan, 100.000 + áfát ki ad egy olyan cégnek, akinek a saját oldala sem jelenik meg rendesen? Továbbá ha valaki weboldalakat szerkeszt, ilyen áron, annak nem kéne értenie hozzá?
Már elnézést a kiakadásom miatt … de nem találom a minőséget, ami az árhoz illene, még csak a nyomát sem.[/off]
Patay Lászlónak. Köszönöm s segíteni akarásod. IDN kódot ismerem, azt is tudom, hogy működik. Azért fordultam hozzátok, mert a WordPress nem kezeli rendesen az ékezetes domain nevet. A megválaszolatlan kérdésem: A WP-ben lehet-e kezelni ezt a hibát vagy ez a hiba benne van a core-ban?
WP mágusnak:
Nem tudom, milyen cégre gondolsz és milyen honlapra. Én egyéni vállalkozó vagyok, A fenti honlapot minden böngészőn teszteltük és jól jelenik meg. Igaz, ez még az ékezet nélküli domain név alatt, és a belső linkek még nincsenek is átírva, ugyanis nem döntöttem el, hogy itt marad-e vagy visszakerül az ékezet nélkülire. Egyelőre tesztelem. Ha valami hibát találtál, akkor megköszönöm, ha megírod.
Azt, hogy értek-e hozzá? Van aki szerint igen, és vannak olyanok is, mint te, akik szerint nem. Nyilván az ügyfeleim szerint értek hozzá.
Nem igazán értem a problémádat, leírtam a megoldást, amire írtad, hogy tudod mi az. Akkor használd
Nem mindegy, hogy hogyan szerepel az url a mysql-ben? Ékezettel, vagy IDN kóddal…
Kedves batyuvitéz!
A WordPress ékezetkezelésével semmi probléma - akkor pláne nem, ha segítséget kérsz, és kapsz, és megköszönöd és alkalmazod.
/OFF: Én arra kérlek tisztelettel, hogy gondold át az árképzési rendszered, ha már a Wordpress-t kívánod alkalmazni.
A bemutatott oldal (nyilvánvalóan még nem teljesen kész), az akadálymentes változattal köszönő viszonyban sincs, kísérletnek elmegy, de eléggé rettenetes a pillanatnyi állapota.
Amennyit te írsz, hogy adsz, az nagyjából 7-8-szorosa annak, amit én szoktam ennyi munkáért kérni. Igaz, én nem adok akadálymentes tanusítványt egy alapwordpress+reszponzív sablon kombóra.
Sőt, ha ilyen kérés jön, akkor 5x ennyit igyekszem adni, és nem kérek tőlük sohasem pénzt; nincs elég problémájuk? Miért pont őket kell - bocsi - “lehúzni”? :OFF/
Patai Lacit egyébként Patai Lacinak hívják (nem Patay Lacinak) - ha már segít, akkor tiszteljük meg, hogy odafigyelünk arra, hogy úgy hívják, ahogyan a nevét kapta…
Kedves Patai Laci! Elnézést, hogy rosszul írtam a neved. Leírom a problémámat még részletesebben: Bejelentkezem a WP-be a http://www.akadálymentes-honlap.hu/wp-login.php oldalon. Ez követően a WP a következő oldalra navigál el:
http://www.akadlymentes-honlap.hu/wp-admin/. Ilyen oldal pedig nincs.
Azért írtam, hogy WordPress hiba, mert a WP helyesen van beállítva, mégis hibás oldalt hív be.
Az általad megadott kódot a htaccess fájlba tettem, mert a szerver kódolása. Ha a WordPressbe írnám, nem működik. SQL-ről most nincs szó, hanem csak a WordPress konfigurálásáról.
Ami a honlapomat illeti: kérlek írjátok meg konkrétan, mi a probléma vele. Győző azt írta, hogy elég rettenetes a pillanatnyi állapota. Webmágus pedig azt, hogy az oldalam nem jelenik meg rendesen.
Konkrétan mi a hibája? Milyen eszközön néztétek? Megírnátok?
Én most megnéztem 4 alap böngészővel: nekem rendben megjelenik mindenütt. Valóban vannak szemet bántó design hibák a felmérés oldalon 700 és 1000 px közt, ezt még javítani fogom. Erre céloztatok vagy másra?
Ami az árképzést illeti: Nemcsak hobbim ez. Bár az nagyon. Egy ötfős családot tartok el ebből a keresetből, A tapasztalatom, hogy egy honlap elkészítése a legelejétől a legvégéig, tárgyalásokkal, egyeztetésekkel, tanítással, webdesign-al, webanalitikával, hírlevél-rendszerrel stb. minimum 20 óra, de inkább több. És még benne van egy csomó érték, amit a projektidőn kívül tettem bele. Szóval maximum 5 ezer forintos órabér de inkább kevesebb. Ráadásul ebből még lejön az adó és más költségek is (pl. a jogtiszta képeket meg kell vásárolni).
A lényeg, hogy sajnos kevesebbért nem tudom vállalni. Tudom, hogy sokaknak kifizethetetlen, de akiknek eddig dolgoztam, 90 százalékban mindenki elégedett volt és ajánlott másoknak.
Lehúzásnak semmiképp sem nevezném. Szerintem a lehúzás az, amikor valakinek muszáj egy munkát elvégeztetni, és azt extra haszonnal végzik csak el. Az én esetemben erről szó sincs.
A weboldal nem kötelező, mindenki előre tudja, mit kérek és mit kap. Extra haszon sincs, hanem éppen csak a mindennapi élethez szükséges minimumról.
Véleményem szerint a twenty twelve minden idők egyik legprofibb WordPress sablonja, ami a programkidolgozást, precíz és megbízható működést illeti. Amit én hozzáteszek: az egyedi design jogtiszta grafikával és képekkel, akadálymentes funkciók (pl. látássérültek által is használható captcha, diavetítés) betanítás, tanácsadás, utólagos támogatás.
Az akadálymentesség pedig szabványos akadálymentesség, nemcsak "vakbarát változat".
Én is írok egy off-ot: Nem állítanátok át a WP időbeállítását? Most nem 4:52 az idő, hanem 5:52.
http://www.akadlymentes-honlap.hu/wp-admin/. Ilyen oldal pedig nincs.
Azért írtam, hogy WordPress hiba, mert a WP helyesen van beállítva, mégis hibás oldalt hív be.
Az általad megadott kódot a htaccess fájlba tettem, mert a szerver kódolása. Ha a WordPressbe írnám, nem működik. SQL-ről most nincs szó, hanem csak a WordPress konfigurálásáról.
Értem :)
A WP myslq-ben tárolja az adott oldal URL címét, mindenhol arra hivatkozik, így én ott írnám át ékezetesre.
Feleslegesen írod be a .htaccess-be, ha wp nem ismeri fel és mindig át fogja dobni a nem ékezetesre. Rosszul szeretnéd megoldani a problémát.
Csináld amit írok:
Admin -> Beállítások -> Általános beállítások :
- WordPress cím (URL)
- Honlap cím (URL)
Ezt a kettőt írd át erre:
http://xn--akadlymentes-honlap-tub.hu
ÉS jó lesz.