Ékezetes domain-el hibásan működik a WordPress

Egyébként nagyon sokat foglalkoztam akadálymentesítéssel egy állami weboldal miatt. Gondolom nem árulok el vele újdonságot, hogy az akadálymentes-holnap.hu sem akadálymentes! :slight_smile:

( csak hogy én is offoljok egy sort)

http://www.kezikonyvunk.hu/ most csak viccelsz! Ez sem akadálymentes és a referenciád.

Nem személyeskedem, csak érteni szeretném, hogy konkrétan mit csinálsz és mi a munkád.

Neked mit jelent az akadálymentes weboldal?

Ezt próbáltam már, és nem működött. Most ismét teszteltem, hátha kapkodtam, de most sem működött. Ez esetben a wp-login.php oldalról nem megy sehova sem, azaz nem tudok bejelentkezni sem.

Patai László wrote:
Egyébként nagyon sokat foglalkoztam akadálymentesítéssel egy állami weboldal miatt. Gondolom nem árulok el vele újdonságot, hogy az akadálymentes-holnap.hu sem akadálymentes! :)

De örülök annak, hogy hajlandó vagy erről beszélni!
Szerintem akadálymentes, de csak konkrétumok ismeretében tudunk értekezni erről. Mi azt vizsgáljuk, hogy a WEB akadálymentesítési útmutató sikerkritériumainak megfelel-e. Te is ezt vizsgálod? Ha igen, akkor szerinted melyiknek nem felel meg?
Patai László wrote:
Egyébként nagyon sokat foglalkoztam akadálymentesítéssel egy állami weboldal miatt. Gondolom nem árulok el vele újdonságot, hogy az akadálymentes-holnap.hu sem akadálymentes! :)

Patai László wrote:
http://www.kezikonyvunk.hu/ most csak viccelsz! Ez sem akadálymentes és a referenciád.

Nem személyeskedem, csak érteni szeretném, hogy konkrétan mit csinálsz és mi a munkád.
Az akadálymentességet mindig a szabvány szerint értem. A szabvány azt mondja, hogy ez mindig egy adott pillanatra vonatkozik. A kézikönyvünk.hu akadálymentes volt fél éve, amikor átadtam. Azóta feltöltötték és én nem ellenőriztem le. Egy éven belül ismét le fogom ellenőrizni és minősítem.

A munkám alapvetően a web akadálymentesség köré épül. Minősítek, szakértek és weboldalakat készítek. Van egy kisebb képzett tesztelő csapatom, köztük a látássérült feleségem.

Tudom, hogy nagy kavar van a köztudatban web akadálymentesség témakörében, de hála Istennek a W3C dokumentumai elég egyértelműek.
Patai László wrote:
Neked mit jelent az akadálymentes weboldal?
Megfelelést a W3C által készített, az EU-ban szabványnak elfogadott WEB akadálymentességi útmutató sikerkritériumainak. A megcélzott szintnek megfelelően A, AA szinten. AAA-val még sose találkoztam, de talán eljön ennek is az ideje. A technológia adott hozzá...

Igazából annak sem felel meg szerintem, de lehet rosszul tudom.

Nincs TITLE, ALT, nincs felcímkézve az egyik űrlap sem. Nem lehet navigálni a menüben csak billentyűzettel. Az egész

• tag linkként van megadva, ezt az életben nem olvassa fel a vakok programja.

Lehet, hogy egy gyengén látó látja és el tudja olvasni, de ez egy picit nagyobb csoport.

Bocs, most nem tudok részletesebben írni, ezért a felsorolás. :slight_smile: Rohanok.
  • Köszönöm! (Több “köszi”-t nem enged a rendszer)

TITLE nem kell, ha van ALT tag, az pedig minden képnél van, kivétel a fejléckép. Az viszont dekoráció, ezért nem raktam oda, sőt, ezért van stílusalapban.

A billentyűzettel hol akadtál el? Több látássérült tesztelte egér nélkül, mindenki végig tudott rajta menni.

A felsorolásokat

• taggal kell tagolni, ez a legjobb megoldás a képernyőolvasót használóknak.

Milyen címkéket hiányolsz az űrlapból? A label-ek ott vannak.

Szívesen beszélek erről, akár új téma alatt is.

Szép napot!
  • Kedves Batyuvitéz!

Itt WP Mágus, akinek a rendes nick neve igazából sYska. :slight_smile: (Neked sem WP Kezelő a neved nem? Hanem egy sorral fentebb van a nick. :wink: )

Amit az oldalaidon olvastam, azokat a saját honlapod is több helyen felrúgja.A fejléc például túl színes, a fölötte lévő feliratot egy gyengén látó nem, csak egy felolvasó fogja tudni elolvasni. Fölösleges vízszintes scroll van mindenhol és még lehetne sorolni.

Sértődés helyett inkább tanulj a megjegyzéseinkből. Én ráadásul úgy érzékelem, hogy ehhez nem értesz olyan szinten, mint amilyen árat kérsz. Ha ezen nem változtatsz (vagy tanulj és nőlj fel az áraidhoz vagy az árad a tudásod szintjére csökkentsd le, ez rajtad áll) akkor én részemről nem fogok neked segíteni, mivel amolyan “akinemérthozzásokatfizet” elven átvered a vevőid.

(Nálam is töredéke az ár a tiednek, pedig abba több tanulmány anyaga van beépítve, felhasználva.)

Még valami: Az idő, a fórum ideje? Az nem WP, hanem IP.Board.

batyuvitez wrote:
    Hogy az akadálymentes változat miért nem akadálymentes?

Szántai Károly info-kommunikációs szaktrénernek van egy klassz illusztrációja:

...

Ez illusztráció? Ez marketing anyag, hogy miért kérd a szolgáltatásait és fizess. :)
    Arra a kérdésre, hogy miért nem akadálymentes az 'akadálymentes' már egy szó nincs benne! Egy listát, indokot nem találtam. Csak "jaj miért kell külön bánni velük és új külön oldalt csinálni" nekik sápítózás megy benne.

A weboldalaid linkelgetését pedig fejezd be kérlek, ez nem a reklám helye. Köszi

Ráadásul a ..-webdesign.hu-s oldalad is tele van hibákkal, súlyos hibákkal.

Kedves sYska!

syska wrote:
    A fejléc például túl színes, a fölötte lévő feliratot egy gyengén látó nem, csak egy felolvasó fogja tudni elolvasni.
    >Köszönöm. A szabványnak megfelel, de valóban nem a legjobb megoldás, már más is észrevételezte.

Fölösleges vízszintes scroll van mindenhol és még lehetne sorolni.
    >Köszönöm, Utána fogok nézni. Mi teszteltük a 6 legelterjedtebb böngészővel, és egyiknél sem volt vízszintes scroll. Sőt, mindenféle szélességet teszteltem. Mindenesetre köszönöm, biztos-ami-biztos beleírtam az overflow:hidden-t, Ezek után tényleg nem lenne szabad megjelennie a vízszintesnek. A függőleges scroll más, az valóban szándékosan van benne.

Sértődés helyett inkább tanulj a megjegyzéseinkből.
    >Nem sértődtem meg. A megjegyzéseitekből sokat tanulok, de csak akkor tudok, ha konkrétumok is vannak.

Én ráadásul úgy érzékelem, hogy ehhez nem értesz olyan szinten, mint amilyen árat kérsz.
    >Lehet. Folyamatosan tanulok én is, remélem egyszer majd lesz olyan szintű.
    Ami az árképzést illeti: a honlapotokon én nem láttam árat, és nem tudtam összehasonlítani az enyémmel.

A százezer forintban elég sok minden benne van a weboldal tervezésén kívül, ami nálatok külön szolgáltatásként van feltüntetve: SEO, grafika, hírlevél, weboldal-szerkesztés, tanácsadás, Ezen kívül hozzájön az akadálymentesség, a betanítás (nemcsak WP, hanem GA, hírlevél-rendszer, webmestereszközök is.) , online marketing és a webanalitika is.

... akinemérthozzásokatfizet" elven átvered a vevőid.
    >Nem sértődök meg, ne érts félre, csak közlöm, hogy ez személyeskedés, és rágalom, azaz nem igaz.

A weboldalaid linkelgetését pedig fejezd be kérlek, ez nem a reklám helye. Köszi
    >Igaz. Bocsánat. Bár, ha belegondolok ti kértétek, hogy adjam meg. Ha az akadálymentes webdesign-ra gondolsz, azt egy közhasznú portálnak szántam. Valóban rajta van a reklámom, de más akadálymentesítéssel foglalkozó cégeknek is.

Ráadásul a ..-webdesign.hu-s oldalad is tele van hibákkal, súlyos hibákkal.
    >Betűhibákra gondolsz? Sajnos az mindig marad. Többen átnézték, és mégis. Más súlyos hiba tudtommal nincs benne. Nagyon jó sablon.

Még valami: Az idő, a fórum ideje? Az nem WP, hanem IP.Board.

Tényleg. Egyébként meg megtaláltam a profilban a beállításomat.

Örülök, ha szeretsz tanulni. :slight_smile: Részemről nincsenek fix árat, mert minden oldal egyedi igényeket hoz. A fix áras megszabást nem is értettem én sosem, de ez csak más üzletpolitikára vall, ami nem is feltétlen baj.

Az oldalaidon a hibákat meg fogod tanulni, ha már érteni fogod olyan szinten a kódírást. Aki száezret elkér, annak nem lehet gond. :wink:

A BBcode-ok használatát lehet még érdemes eltanulnod, az WP-nél és itt a fórumban is jól jöhet.

A fix ár egy meghatározott igényre ajánlat, ha ettől eltér valami, akkor én is egyedi árat adok meg. Te is biztos tapasztaltad, hogy a sokan a lehetőségekkel sincsenek tisztában, de ha elmondod őket, sokszor szeretnék.

Köszönöm a tanácsot és a tippet.

A HTML kódolási hibákra gondoltál. Abban valóban igazad van. Az e-mail cím java kódolását másképp kellene megoldanom. Az akadálymentes webdesign sablonjával pedig azért nem foglalkozom, mert a műhelyemben már készül az akadálymentes sablonom, ami már nem gyereksablon.

Ami a fórum eredeti kérdését illeti, (ti. ékezetes honlapon nem jól hívja meg a wp-admin-t) még nem találtam rá választ.

Most elmegyek a Stackoverflow-ra, és a WP kódot is megnézem, hátha találok valamit, de ha ti előbb találtok valamit, írjátok meg légy szíves.

Hát nézd, 3 megoldási lehetőséget kaptál. (Na jó, 2-t, csak az egyiket kétféle módon.) Kell több? :slight_smile:

LZLo wrote:

szerintem foglald le a nem ékezetes domaint is és csinálj oda egy egyszerű átirányítást egy index.php-ben
    ```

</div>
     <br />

<div class="bbcode_quote">
    <div class="bbcode_quote_head">syska wrote:</div>
    <div class="bbcode_quote_body">LZLo: Az ötlet jó és egyszerű, de én inkább htaccess-es 301-es átirányítást tennék. :)</div>
    </div>
     <br />

<div class="bbcode_quote">
    <div class="bbcode_quote_head">Patai László wrote:</div>
    <div class="bbcode_quote_body">Így állítsd be: xn--akadlymentes-honlap-tub.hu<br />
     <br />
    A google és a böngészők lekezelik ékezetesnek és a WP sem fog sírni. :)</div>
    </div>
     <br />
    Nem mellesleg, az itteni jelentősebb személyek, hozzáértők szerint sem értesz hozzá annyira, mint az árad. Ennek függvényében szerintem örülj, hogy ennyi segítséget adtunk...<br />
    Bárkinek szívesen segítünk, aki nem mások tudását akarja pénzzé tenni, főleg ilyen áron.<br />
    Vagy legalább hasonló mértékben segítse a közösséget...
    syska wrote:
    Hát nézd, 3 megoldási lehetőséget kaptál. (Na jó, 2-t, csak az egyiket kétféle módon.) Kell több? :)
    Sajnos egyik sem az, amit keresek. Az első kettő azért nem jó, mert : én azt szeretném, hogy az ékezetes önállóan működjön az ékezet nélkülivel. A harmadik nem működött, kétszer is próbáltam.

Nem mellesleg, az itteni jelentősebb személyek, hozzáértők szerint sem értesz hozzá annyira, mint az árad. Ennek függvényében szerintem örülj, hogy ennyi segítséget adtunk...
    Sokkal többet adtatok, mint amire számítottam. Köszönöm.

Bárkinek szívesen segítünk, aki nem mások tudását akarja pénzzé tenni, főleg ilyen áron.
    OK, ezt a szabályt eddig nem írtátok meg. A ti listátok, én alkalmazkodom. Igazságtalannak érzem, ennyit mondhatok, dehát emberek vagyunk. Mindenki másoktól szerzi meg a tudását, ebben nem is különbözünk. Szerintetek irreálisan drága vagyok, de ti sem teszitek ki az áraitokat, hogy megnézhessem, ti mennyi pénzért mit adtok. Amit pedig én tudok mások árairól, ahhoz képest nem tartom magam drágának.

Szerettem volna két módon is bebizonyítani, hogy nem kérek irreálisan sok pénzt.
    1. A bruttó 100 ezer forintban 9 szolgáltatást takar : WP beüzemelés, egyedi grafika, egyedi funkciók, akadálymentesség, SEO, hírlevél-rendszer integráció, webanalitika, és mindenek a betanítása, garancia.
    2. A bruttó 100 ezer forint kb. 20-40 munkaóra és fel nem számolt költségeket takar. Persze lehet, hogy azt mondjátok, hogy az így kijött 2-4 ezer forintos órabér még mindig irreális.

Jó lenne látni a ti kalkulációtokat is mert csak annyit tudok, hogy 15 ezer forintot kértek el egy honlapért. De abba mi tartozik bele?

Vagy legalább hasonló mértékben segítse a közösséget...
    Szívesen segítek a közösségnek. Hogyan kellene? Én csak most csatlakoztam hozzátok, egy hete sincs.

Kedves Laci!

Nem tudom, olvasol-e még. Teszteltem még néhányszor a javaslatod. Úgy is, hogy kikapcsoltam a bővítményeket is, úgy is, hogy a htaccess-t kivettem. Az eredmény mindig ugyanaz volt, ti. bejelentkezés után a következő URL-t szeretné meghívni:

http://www.akadálymentes-honlap.hu/xn–akadlymentes-honlap-tub.hu/wp-admin/

Sajnos egyik sem az, amit keresek. Az első kettő azért nem jó, mert : én azt szeretném, hogy az ékezetes önállóan működjön az ékezet nélkülivel. A harmadik nem működött, kétszer is próbáltam.

...

Pedig 1 domain árából meg is lenne oldva a probléma és ez kifelé nem is látszódna.

OK, ezt a szabályt eddig nem írtátok meg. A ti listátok, én alkalmazkodom. Igazságtalannak érzem, ennyit mondhatok, dehát emberek vagyunk. Mindenki másoktól szerzi meg a tudását, ebben nem is különbözünk. Szerintetek irreálisan drága vagyok, de ti sem teszitek ki az áraitokat, hogy megnézhessem, ti mennyi pénzért mit adtok. Amit pedig én tudok mások árairól, ahhoz képest nem tartom magam drágának.

....

Ez nem szabály, ez illem, neveltség kérdése inkább. Ha valamit kapok, azt nem akarom eladni sokért.

Szerettem volna két módon is bebizonyítani, hogy nem kérek irreálisan sok pénzt.

1. A bruttó 100 ezer forintban 9 szolgáltatást takar : WP beüzemelés, egyedi grafika, egyedi funkciók, akadálymentesség, SEO, hírlevél-rendszer integráció, webanalitika, és mindenek a betanítása, garancia.

2. A bruttó 100 ezer forint kb. 20-40 munkaóra és fel nem számolt költségeket takar. Persze lehet, hogy azt mondjátok, hogy az így kijött 2-4 ezer forintos órabér még mindig irreális.

Hát igen, a 2-4000 forintos órabér, Magyarországon, több éves tapasztalat nélküli, precíz és erős referenciák nélkül bődületesen sok.

Én 1000-1500-as órabérrel munkálkodok és szerintem P. Laci és F. Győző sem megy 2000 fölé, pedig nekik több tucat (ha nem száz) referencia és milliónyi írt kódsor van a hátuk mögött.

-WP beüzemelés: 5 perces telepítés, beállítással együtt. Tudás szint igény: 1/10

-Egyedi grafika: Ez idő és energia igényes, de a te grafikáid valahogy nem tükrözik a trendeket és a webergonómia irányvonalait. Grafikához tudásigény: 3-4/10 (Alap ps tudással megcsinálható, free sablonból kiindulva szinte bárki.)

-Egyedi funkciók: Mint például egy plugin telepítése és beállítása, ami 5-10 perc közötti általában? Tudásigény: 3-6/10, a bővítmény típusától függ.

-Akadálymentesség: Nem néztem részletesebben utána, de majd megteszem. Így ezt utánajárás, ismertség nélkül nem tudom tudásszintben osztályozni.

-SEO: Tömérdek cikkből tanulható. Saját oldalaid is tele vannak a legalapabb SEO hibákkal. Javításuk sem igényelne nagy szaktudást és kódfejtői képességet. Tudásszint igény: 3/10 (Itt az általános, átlag seo-ról, nem a kiélezett, pontosról beszélek, mert az már igényel tudást! Azonban az oldalaidon ennek nyomát nem leltem.)

-Hírlevél rendszer: Melyik plugint használod? Vagy szerződött partner van? Szerintem előbbi, ami 10 perc és (hírlevél sablonnal együtt)2 óra között összehozható, hírlevél sablonból pedig 15 perc sincs. Tudásszint igény: 2/10, ha spam-be kerülést mellőzni akarjuk, akkor 7-8/10.

-Webanalitika: Google Analytics vagy bővítmény? GA esetén 10 perc, plugin esetén 5 perc. Tudásszint igény: 2/10

-Mindennek a betanítása: Számtalan WordPress használatos cikk, videó van. Ha te szereted elmondani, tanítani, akkor hajrá, nincs ezzel gond, de maximum 4-5 óra alatt a vevő szájába lehet rágni a használatot. Tudásszint igény: 3/10

Tehát nem olyan nehézségű szolgáltatásokat adsz. (Vagy mint pl. SEO-nál, nem olyan szinten.)

Ezekkel csak mellémagyarázol, szerintem.

A véleményünk továbbra is az, hogy nincs összhang a tudás/minőség és az ár között. Szabad országban élünk, mi csak megjegyeztük feléd ezt az infót, a többi rajtad áll.

Jó lenne látni a ti kalkulációtokat is mert csak annyit tudok, hogy 15 ezer forintot kértek el egy honlapért. De abba mi tartozik bele?

Nem kívánok teljes listát adni, de amit te kínálsz, abból maximum az akadálymentesség nem 100%-ossága ami kimarad, de van helyette jócskán más.

Szívesen segítek a közösségnek. Hogyan kellene? Én csak most csatlakoztam hozzátok, egy hete sincs.

A fórumba jönnek kérdések, azokra választ keresni és beírni. Ezzel lehet a közösséget segíteni. :)

Esetleg külföldi cikkeket fordítani és itt a fórumba megosztani vagy beküldeni F. Győzőnek, hogy az itteni blogban ossza meg.

A legnagyobb hősök itt a billentyűzettel mentenek. :)

Én azért helyesbítek a magam nevében: önállóan talán kettő kódsort írtam, mindkettő összedöntötte az akkori oldalamat, és mindkettőből Patai Laci mosott ki. :slight_smile:

Kb. 30-40 oldalt állítottam össze, egy sem az alapsablonból, az árbevételem ebből nagyjából, összesen olyan 50ezer Ft. (Azon kívül, hogy amit veszek sablont hozzá, azt felár nélkül kifizetik)

Kisvállalkozásoknak, barátoknak, ismerősöknek, ügyfeleknek gyártok kb. 3-as osztályzatú oldalakat. Nekik az az akadály, hogy jó lenne megjelenni a neten. Én akadálymentesítek.

Számomra az akadálymentesítés nem az, hogy egy adott pillanatban megfeleljek egy szabványnak, hanem az, hogy aki rá van szorulva, az hozzájusson.

Igaz, nem is vagyok teljesen 100-as… :slight_smile: :slight_smile:

Le is zárom ezt a témát, hiszen igazából, már réges-régóta a Presszó topikban lenne a helyünk.

Ha kedvetek van ott folytatni, akkor ott nyitok egy témát erről.