- december 27. 21:15:32 a forum.word-press.hu oldalon az első bejegyzés:
Bejgyezés: http://word-press.hu/2006/12/28/elkeszu … munk.blog/
Mi is adja annak aktualitását, hogy ezt én most ideírtam ? Semmi. Az égegyadta világon semmi !
Tegnap este volt Moshunak egy bejegyzése (http://forum.word-press.hu/viewtopic.php?pid=5369#p5369), ami egy kicsit elgondolkodtatott - nem idézem Moshut, aki kiváncsi rá, az adott címen elolvashatja. Valami olyasmi a lényege, hogy ez a Fórum egy kicsiny, nyugodt közösség, melyik lassacskán növekszik, és az újakkal mennyire kell törődni (vagyis ezt indukálta nálam).
Én, személy szerint rettentően imádom ezt az oldalt. Nem csak azért, mert nagyon sok segítséget kaptam (volt benne RTFM is :) ), és kapok, hanem azért is, mert a mai faszkalap, ordenáré, gennyes világban ez egy nyugodt kis sziget.
Emberség, segítőkészség, bosszúság, leba...s, és mosolygók (igen, a smiley-k) itt mindennaposak. Nem több, de nem is kevesebb ! Annyi, amennyi kell a normális közérzethez.
Az oldal - már csak jellegénél fogva is - arra épül, hogy jellemzően a segítséget kérő, a munkájában megakadt embereket igazítsa útba; nincs tudálékosság, nincs b+-olás, anyázás, felsőbbrendűség, csak egyszerűen az "én tudom, megosztom veled"-szemlélet.
Imádom a Fórumot olvasni reggel, délben, este, éjjel. Várom az újonan megjelent kérdéseket, a rá adott válaszokat, azt a sugárzó, átütő nyugalmat. Egy-egy téma lezárása, sikeres megfejtése után majdnem olyan érzés tölt el, mint amikor édesanyám megsimogatta a buksimat: "Jól van, kisfiam !"
Ki az aki szeret statisztikákat böngészni ? Tudomásom szerint nem sokan. Én sem. Reggel azonban (szombathoz képest) korán felriadtam {Charlie ! A grillezés helyett beltéri tarhonyás husi lett, a többi pedig fokozott mennyiségben. Reggeli: kávé és szódabikarbóna ! - többieknek a magyarázatért lásd offtopic-unkat itt: http://forum.word-press.hu/viewtopic.php?pid=5366#p5366 :) :) }.
A felriadásnak a már említett, Moshu által generált gondolkodás lett a vége. Megnéztem a Fórum nyilvános adatait, hogy tulajdonképpen hányan, kik állítják elő azt a csodálatos érzést, hogy a Fórum napi élvezeti cikkem lett:
A Fórumban ma reggel 564 regisztráltat, 78 tag-ot (tagi "rangot" az kap, ha jól láttam, akinek a hozzászólásainak száma eléri a 10-et) és 6 szerkesztőt számoltam össze.
Aki nem tudja, annak most mondom, hogy az oldal Adminisztrátora, és egyben tulajdonosa, megalkotója Patai László.
A fórumszabályzat szerint, elvileg, létezne Globális Moderátor és Moderátor, de öket, ilyeneket, nem találtam a listában.
A hat Szerkesztő:
Név: Hozzászólás: Regisztráció:
Dragon Zoltán 124 06.12.28.
eMeM 42 07.01.14.
glex 30 07.01.04.
Makó Tamás 48 07.01.02.
Patai László 124 06.12.27.
Szokolai Csaba 43 07.01.04.
A fórum legaktívabb hozzászólói (abc-rendben, zárójelben a hozzászólások száma):
charlie (251), erdelyi_norbert (140), fgy_wp (165), jupe (100), mano (272), Moshu (501), pryus (188), szeor (111), TorokZoli (220).
Egyéb érdekességek:
A regisztráltak között felfedezhetünk néhány hazai internetes nagyágyút is (akit nem sorolok fel, elnézést, de mégiscsak reggel van...,de legfőbbképpen tudásom gyenge, és/vagy szűk körben mozgok. Akit kihagytam, szóljatok ! :))
ambrits, Harder, Kobak, LeGaS, Merras, zvaranka
És végül, de nem utolsó sorban, feltétlenül meleg szívvel kell megemlíteni DjZoNe nevét, akinek - Markó Tamás után - a WordPress magyar fordítását köszönhetjük - nem hiszitek el, de ő is regisztrált tag ! :)
Elnézést kérek mindenkitől, hogy a szombati, pihenő reggelét megzavartam szódabikarbóna-mámorommal, de tényleg nagyon jó mind az 563-atokkal mindennap együtt lenni, együtt dolgozni !
Köszönöm szépen !