Domain vétel utáni első lépések és MU subdomain-ek beállítása saját domainre

A helyzet az, hogy a hostgatornál van a tárhelyem és a name.com-nál vannak a domainjeim és mivel nem azonnali a beállítás után az eredmény, így nem vagyok biztos benne, hogy mit hogy kellene csinálni és a bizonytalanra várni órákat vagy akár egy napot is…Jó lenne biztosan tudni a lépéseket, de erre az esetre nem találom a neten a megoldást, szóval egy konkrét link is nagy segítség lehet.

de szinte azonnali, mivel én is e két helyen kezelem ezeket…

A hostgatornál szó szerint azonnali, a name.com oldalán pedig 0-3 percen belül megjelennek a módosítások.

már elnézést, de ennek a problémának eddig semmi köze a wp-hez… :o

Nem tudom ki pontozta le mano-t de valóban SEMMI köze hozzá!

Ez kizárólag a nameserverek frissülésétől függ…

Kéretik olvasni és off hozzászólásokat mellőzni!Idézem a címet ismét, ami természetesen wp-témához tartozik “MU subdomain-ek beállítása saját domainre”Egyébként a két szolgáltatót Patai ajálja, tehát nem annyira tér el a wordpress magyarország fórum oldal eddigi témakörétől.Szóval a legjobb lenne egy “Step by Step” vagy egy link arról ahol ez le van írva. Mert biztos hogy valahol megvan.

…helyette inkább vársz a tutira egy napot… te tudod…

Nem kell várni, a name.com -on 0-3 perc a módosítások eredménye (illetve a name szervercím módosítását nem tudom, mert mindig IP címet módosítok)

Legalább 60-80 domain név esetében így volt…Vontató egy.

Ezen a fórumon nincs leírva…, ha a google-ben nem találsz ilyen magyar leírást, akkor az ezek szerint nem létezik. És bátran módosítsd amit kell, gyorsan végére érsz.A name.com -on az account menüben kattints a domain nevére, majd a DNS Management menüre kattints, töltsd ki így:

http://img88.imageshack.us/img88/8091/kpkivgs.pngAz IP-címedet megtudod a hostgatoron a Cpanelbe lépve bal oldalt lent…Ezek után ugyaitt a Cpnaelben (hostgatoron) ráklikk a “Domain hozzáadása” gombra, és beírod az új domain nevedet…

Mire ezt megcsinálod, azután a böngészőben megnézed a domain nevet, már is a hostagtor tárhelyét fogod látni.

Köszi Hitetlen!

És a subdomaineknek milyen mappát kell megadni elérési útként?

Vagy van valami más teendő is?

Ezazz gratulálok a sok észhez!


'Vontató wrote on '2010-04-20:
És a subdomaineknek milyen mappát kell megadni elérési útként?
Nekem nincs tárhelyem a hostgatornál. De nem hiszem, hogy ez máshogy működne, mint más tárhelyszolgáltatónál. A subdomain neve neve lesz a mappa neve. Azt meg Te adod meg, hogy mi legyen.

'Vontató wrote on '2010-04-20:
És a subdomaineknek milyen mappát kell megadni elérési útként?


Vagy van valami más teendő is?
Ha kipróbálsz dolgokat, sok kérdést és időt takarítasz meg magadnak, mert pl. subdomain esetében is (Add subdomain) azután, hogy beírod az aldomain nevét, majd lejjebb kattintasz, hogy írj neki elérést is, abban a pillanatban kitölti alapértelmezett adatokkal (alapértelmezett állapotban a subdomain nevéből készít egy ugyanolyan nevű mappát/ kedvedre megváltoztathatod a mappa nevét)

'hgrg' wrote:
Ezazz gratulálok a sok észhez!
Naná, tudjuk hogy észkombájn vagy, ezt már bizonyítottad többször is, nem kell ismételt megerősítés..., és természetesen mindenki tudja, hogy a magyar névszerver listáknak kell jó pár óra a változás felismeréséhez..., de mond, ez kit érdekel? Ha nem tetszik valakinek az IP-cím változtatás, ezután (miután látja, hogy minden okés) még mindig megváltoztathatja a name szerver címet... cöcö. Nagy dolog.

De hogy te is kapj szakmai választ (mert rajtad kívül az mást nem érdekel, csak az érdekli a többséget, hogy működjön), hát tessék:

Nem kell várni, a name.com -on, 0-3 perc a domain regisztráció eredménye a böngészőbe. Regisztrálsz egy domain nevet, vársz két percet, és a böngészőben már elérhető az új domain név...

Így jó hgrg? És akkor te is kaptál választ....

Az a baj veled hgrg, hogy leragadsz a szakmai kérdéseknél..., PHP kódok, meg hivatalos adatok, meg szerver..., eközben meg persze téged marhára nem érdekel, hogy a többséget ez nem érdekli, sőt, ezekkel a dolgokkal nem is lehet haladni egyről a kettőre.

Miközben te kívülről belülről megtanultad ezeket a dolgokat, én eközben felhúztam közel 100 weblapot..., és hidd el, aki ide jár, azoknak a többségét ez érdekli. Ha nem így lenne, akkor nem ide, hanem valamilyen php fórumra, szerver konfigurációs fórumra stb. helyekre járnának. Te fórumot tévesztettél. De tényleg.

Ide 99%-ban azok járnak, akik:


1. Nem értenek a weblap építéshez.


2. De szeretnének könnyedén (php kódolás nélkül) weblapot építeni.

Ha majd pl. Vontató egy nevű usert marhára érdekli, hogy hogyan működnek a name szerverek, hidd el, hogy majd akkor keres másik fórumot. De ő nem ezért jött ide..., nincs saját weblapja, hát láthatta, olvashatta, hogy a Hostgator+Name.com+Wordpress trióval lehetséges, hogy legyen. Hogyan? Na, ezért jött, és hidd el, a szakmai részletek nem érdekli, sem őt, sem a többséget.

Ébresztő hgrg, ez itt WordPress! Wordpress fórum!


Weblapot egyszerűen, gyorsan, könnyedén, akár a 99 nagymamának is! (fiam 10 éves, és már van neki is honlapja, édesanyám 60+ éves, és már 12 weblapja van) - egyik sem ért a php kódokhoz (amelyekhez ugye annyira ragaszkodsz) és a name szerverek működéséhez sem.

Ok, tudjuk, a name szerver listák lassan frissülnek..., de ismét kérdem, ez kit érdekel rajtad kívül? Senkit. Azért mutattam, hogyan írja át az IP-címet, amelynek az eredménye, 0-3 percen belül látható a böngészőben. (ha majd ezek után megfelel neki, még mindig átírhatja a name szerver címét, lárifári, és? ez részletkérdés...)

Nem "gratulálok a sok észhez" hanem nem fogod fel, hogy rajtad kívül itt mást ez nem érdekel. Értsd meg, és fogd fel, hogy fórumot tévesztettél.

De szerintem nem érted. Látod, ehhez kell az ész, nem a php bigyókhoz...

Na kezdjük az elején smile.gif

“Ha kipróbálsz dolgokat, sok kérdést és időt takarítasz meg magadnak” első lépésként kerestem a megoldást a neten, de vagy a keresőszavaim vagy az angol nyelvtudásom miatt nem lett meg a a megoldás - szégyen, nem szégyen ez majd’ két nap volt. Aztán egy másik domainem alapján állítottam be a name.com-ot, de ott a name server is más volt, így a változás nem lett “azonnali”, de ha azonnali is lett volna, akkor sem tudtam leellenőrízni, mivel egy

MU subdomain-ek beállítása saját domainre


'Vontató wrote on '2010-04-20:
MU subdomain-ek beállítása saját domainre
Ez igaz,


illetve sorry, ha a MU subdomain-ek beállítása eltér az egyszerű WP-től, akkor azt nem tudom, de biztosan lesz valaki, aki majd segít neked.

Köszi Hitetlen! Én is ebben bízom.

hbrb? móni? Menniyért írjátok ide a helyes keresőszót-választ vagy a linket, ami a válaszhoz vezet?

Hali nos akkor:

@hitetlen:

Félreértettél: “sok ész”-t a pontozósdira mondtam. Megint sikerült…

“Fórumtévesztés”: Szerintem vannak dolgok amiket nem lehet máshogy megcsinálni csak kódolással. Az egy teljesen másik dolog, hogy én igyekszem mindenhol azt használni ahol csak lehet a kismillió plugin&widget mellett. Szerintem senkire sem erőltettem rá a saját véleményemet. Maximum figyelmeztettem , hogy a túl sok plugin túl sok lekérdezést-> lassulást eredményezhet. Akinek az tetszik, használja őket nyugodtan. Csak aztán majd megjelenhet a “lassú a weblapom mit csináljak” topicban.

De komolyan: “észkombájn vagy, ezt már bizonyítottad többször is, nem kell ismételt megerősítés” < Már megint kezded? Személyeskedő baromságaidat privátban küldd el ha mindenképp ezt akarod megint…(a kérdésemre, hogy mi volt a bajod a múltkor még mindig nem adtál választ… csak egy “majd meglátod”-ot…)

ahogy elnézem te valamiért versenyezni akarsz vagy nem is tudom:

“Miközben te kívülről belülről megtanultad ezeket a dolgokat, én eközben felhúztam közel 100 weblapot”

Nem tanultam meg semmit… mindössze megkeresem a megoldást arra amit akarok. Felhúztál 100 weblapot? Gratulálok. Tényleg. Biztosan mindd kiváló munka értékes saját tartalommal és kultúrált megjelenéssel.

Nekem ez nem ennyire fontos. Saját épülésemre foglalkozom ilyesmivel és mert örömet okoz mikor meg tudok csinálni valamit magam. Nem keresek vele pénzt, nem függök tőle semmilyen szinten. Sőt még a SEO-hoz sem értek. Abban pedig te vagy a király… Szóval látod? Minden téren jobb vagy nálam. Boldogság?amúgy még mindig diák vagyok akinek most következik majd a vizsgaidőszak szóval az eddiginél kevesebb “zavaró megjelenésem”-re kell csak számítani.

Elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam és rátukmáltam a megoldásaimat! A jövőben igyekszem visszafogni magam.@Vontató egy:

a)a nickem hgrg

b)ne légy kicsinyes. Ha tudnék neked korrekt választ adni akkor megírtam volna. Az nem én vagyok aki “juj beszóltak akkor most nem válaszolok…” Ha tudok segítek. Bár mostanság már nincs rám szükség, hisz itt van hitetlen aki mindenben ász és megmutatja nektek, hogy a WordPress gyorsan-egyszerűen minden ismeret nélkül is használható. És nem kell hozzá senkinek a segítsége sem (maximum az övé, rengeteg idejéből minden másodpercet rátok szán…)

c)Remélem sikerül megoldani… …de hisz itt van aki mindent megold és gyámolít minden bajbajutottat…

@Vontató egy:

Az, hogy két napig nem lett meg a válasz a kérdésedre NEM szégyen. Nekem a manapság már mindenki fülén kifolyó “ékezetes karakter =karakterkódolási gondok”-ra nem volt meg a válaszom rendkívül hosszú ideig. És az agyak sem tudtak rá semmi okosat mondani. Végül Charlie egy ősrégi (mostanra már 4 éves…:P) postjában leltem meg rá a választ!

HÓNAPOK után. pedig elég sokat keresgéltem. Képzelheted, hogy nem volt egyszerű minden ékezetes karaktert á(=á), é(=é), ü(=ü) és hasonló formátumban beírkálni. Majd jött a validálás és téphettem a hajam. Amikor költözetetni akartam az adatbázist (ingyenes sero-k között hetente,kéthetente ugráltam…) jöhetett szinte minden előről.

Mostanra felgyorsultak az események. Kialakult a trend, hogy vannak megmondó emberek (Győző a főtudor, Efrud,Zsolti és Laci a “szakemberek” és még jópáran) akik rendkívül gyorsan és hatékonyan segítenek. Szóval ne kedvetlenedj el. Szerintem a hét végére már biztosan vígan fognak futkározni a külön domain-eken az oldalaid :slight_smile:

problem solved… leírás: coming soon :slight_smile:


'Vontató wrote on '2010-04-20:
hbrb? móni? Menniyért írjátok ide a helyes keresőszót-választ vagy a linket, ami a válaszhoz vezet?
Ki az a móni? Mert nekem ebben a kontextusban ez egy névnek tűnik.

És miért gondolod, hogy itt valaki anyagi ellenszolgáltatásért fogja Neked megmondani a helyes választ? Mert a kérdésed nekem egyértelműen ezt jelentette. Ha nem ilyenre gondoltál, akkor biztos én értettelek félre és ezért itt és most elnézést kérek.

De ha mégis valami ilyen dologra gondoltál, akkor sajnos most Te voltál egy kissé sértő itt sok emberrel szemben, kedves Vontató. Kétségtelen, hogy van itt olyan fórum rész, amiben munkát keresnek, munkát ajánlanak, ez természetesen pénzről szól. De a többi fórumrészben eddig nem találkoztam még olyannal, hogy valaki itt nyiltan pénzt kért volna bármilyen segitségért ... Ha esetleg tévedek, akkor igazits ki nyugodtan.

Valójában azt akartam ezzel tudatni, hogy az off-ok mellé egy(csak egy) érdemi hozzászólás is dukálna talán. A magyar nyelv ilyen! Van, hogy a szavak konkrét jelentése alapján mást jelent a mondat, mint egyben - ezek az idiómák azt hiszem.

A Hostgatornál nincs valami Support, aki/ami segitene Neked a problémád megoldásában?? Mert a tárhelyekkel foglalkozó fórumrészben - úgy emlékszem - volt szó arról, hogy van ott valami ilyen … De mivel nekem csak magyar tárhelyem van, igy nem jegyeztem meg pontosan, hogy hol olvastam ezt.