css módosítás

Szeretném a linkek színét átszinezni a weart.hu-n (ha valaki megnézi ronda kék színü) olyan szinüre mint amilyen a szöveg, csak maradjon aláhúzott. Ezt milyen parancsal oldahtom meg?Itt a css fájlom ha ez segít valakinek.

http://weart.hu/wp-content/themes/DeskSpace/style.cssu.i.: bocs h ennyit zavarok, igérem már nem lesz sok kérdésem


Code:

.valamilyenclass a {color: ...}

Saját készítésű sablonhoz kellene egy kis segítség. Hogyan tudnék egy képet úgy középre pozicionálni, hogy ne a böngészőablak két szélétől számítva jelenjen meg középen a kép, hanem bal oldalon legyen egy 295 pixel széles sáv üres területként, és a fennmaradó részhez képest legyen középen a kép?Tehát:||295 px sáv | ||(Megjegyzés: „||” a böngészőablak széleit jelöli)Egyszerűen nem bírok rájönni, hogyan lehetne megoldani… irritated.gif


Code:

text-align: center;

ez nem segit?

Quote:

text-align: center;


ez nem segit?

No de hogy csinálok elé egy 295 px-es sávot, amit nem vesz figyelembe a középre igazítás során?

divekkel.csinalsz egy divet a sávnak, egy divet a tartalomnak. aztán a kép igazításhoz a tartalmo divet adod meg parentnek, így abban fog igazítani.

Vávávávááá! Sikerült! Idáig csak egy divvel próbálkoztam, az nem ért el az agyamig, hogy esetleg kettővel kellene csinálni… Many thanks! :slight_smile:#Szerk.: Időközben annyit bütyköltem rajta, hogy meglett egy divből is…

Újabb kérdés: adott egy link, ami három szóból áll (konkrétan a blog címe). Hogyan lehetne megoldani azt, hogy az első szó mindegyik betűje különböző színű legyen?

span classokkal pld (Cím)

de az első betűre használhatod a first-letter pseudo elemet is ( itt találsz róla többet…

Figyelj : alapvetően ami elvi kérdés abban szívesen segít mindenki. Viszont alapszinten HTML/CSS-t kezdj el tanulni mert anélkül nem fog menni a sablongyártás/módosítás stb…

A WordPresst vagy úgy használod amilyen irányba elmegy mostanság: kattingatvatelepítesz/widgeteket ráncigálsz stb || vagy ha saját elgondolásaid/igényeid vannak akkor kódturkászol. Szerintem előbb-utóbb ígyis-úgyis rákényszerülsz :slight_smile:

Ezt a span-os megoldást ismerem, a probléma viszont az, hogy a linket a -ből nyerem, tehát változóból kellene valahogy kiszedni az URL-t és módosítani a megjelenést… Emiatt vagyok kicsit gondban.A HTML és CSS alapokkal köszönöm szépen, nincsen semmi gondom, nem hiszem, hogy olyan túl általánosat kérdeztem volna, ami minden második weboldalon le van írva, hogy hogyan kell csinálni. A saját készítésű sablon már majdnem teljesen kész, és még mindig valid, csak itt-ott szeretnék még egy-két dolgot beletenni, és nem mindenre tudom a megoldást, ezért kérdezősködöm néha. Nem kértem senkit, hogy állítsa össze helyettem a site-ot, vagy hogy gyártsatok le nekem egy sablont. Szerintem elég konkrét problémára kérdeztem rá. :rolleyes:

smile.gifokés, akkor biztos csak elnézted: a blogod nevét írja ki. Köze sincs URLhez.


linket így tudsz tenni:


Code:

<a href="" class="kek">

bővebben itt és itt

Talán jó helyre írok, de nem biztos. Tehát vannak a posztok alatt a Custom Fields. Oda beállítottam értékeket, meg is jelenítettem a posztban, de az a baj, hogy ha egyszerre kettőt (meg lehet, hogy csak egyet, akkor is) jelenít meg, akkor felsorolásként jeleníti meg, nekem meg nem jó az úgy. Behúzás vagy, meg ilyen kis pöttyök. És ugye az a két sor egy kód. Hogy tudnám megcsinálni, hogy vagy ne legyen behúzás+pötty, vagy ne legyen felsorolás?


Quote:

smile.gif


okés, akkor biztos csak elnézted: a blogod nevét írja ki. Köze sincs URLhez.

Igaz, nem jól fogalmaztam. Szóval a sablonban a következőképpen jelenítem meg a blog nevét linkké alakítva:


Code:

<a href="">

És valahogy ebben kellene megoldani, hogy a által kiadott szövegben minden betű különböző legyen, de az egész működjön linkként is, ahogy fentebb van.

Hát akkor a bloginfo helyére írd be a szöveget amit szeretnél :slight_smile: vagy csinálj php imagecreate-el képet…:rolleyes:

Hát, a bloginfo helyére manuálisan bepötyögni a blog nevét nem túl szép dolog, mert akkor a sablon más blognál nem használható, de kétségkívül megoldja a problémát… :slight_smile:

Add meg úgy és FIR-rel tegyél rá képet.

igen ezért javasoltam a másodikat… nem tudtam milyen célra készül a sablon :cool:

Hali! Tud valaki segíteni? Szeretném egy képpel kitapétázni a hátteret a jelenlegi fehér helyett. Hogy csináljam? Színt már sikerült változtatni, de a képpel nem jutok előrébb.

Code:

/* =structure */

body{background-color:#FFF;color:#444;font:1.4em/1.6 "Hoefler Text", "Georgia", Georgia, serif, sans-serif;margin:0;padding:0}

#wrapper{padding:0;margin:0 auto;width:800px;position:relative;display:block}


Code:

background: url('kepnev.jpg');

mögé még jöhet az elhelyezésre (ismétlés, nyújtás stb) vonatkozó szabály...


w3cs

Ezt már próbáltam mindenféle felállásban, de a képet sehogy nem tölti be. Csak a színt tudtam eddig úgy átírni, hogy valami változás történjen. A képet feltoltam már ftp-n, ha ez lenne a kérdés…:slight_smile:

nos a kép urlje nagyon nem mindegy.

Tehát megadhatod abszolut: http://blogod/wp-content/themes/sablon/images/kep.jpg

vagy relativ

images/kepek.jpg modon is