Copyright

Az oldalamon a témámnak ez a copyrightje: "This Blog is Powered by WordPress, The Theme Design can be found at gym wordpress templates with free credit.com sponsorship. ". Az aláhúzottak linkek. Azt szeretném kérdezni hogy ezt meg lehet-e, meg szabad-e változtatni a következőre: "Powered by WordPress! Design by gym wordpress templates with free credit.com sponsorship. "?

Minden fontos információ benne marad . szerintem változtasd meg . Tudod hol keresd ? :slight_smile:

Mivel a hivatkozást benne hagyod, szerintem nyugodtan módosíthatod a saláta-szöveget.

Itt van a baj, a footer tartalma kodolva van… Melékeltem a footert. Amugy kikodolnom sikerült, csak ha ennyire kódolva van nem merem módositani és nem tom a szöveget megváltoztatni csak eltüntetni, mert nem szerepel benne, el van rejtve…

Nem sikerült csatolnom az előbb a footert, most csatolom

Mi a téma neve , és a WP verziószáma? :slight_smile:

WP 2.8.6

Téma: living room lounge hoe074 kissé testreszabva :smiley:

van base64-es téma… inkább oda… amúgy püben elkdüldöm szívesen a dekódolt verziót…

Azt nem értem miért kell kódolni… Ha módosítóm a kódolt részben a copyrightet (a linkeket meghagyom csak a szöveget röviditem le) szerintetek nagy baj?

Narumi.Valamelyik úgy védi le a copyrightet, hogy módosítás után nem lesz elérhető a lapod (ha FTP-n visszamásolod a törölt copyright részt, akkor ismét elérhetővé válik)

hitetlen ennél van kissé gondolkodósabb megoldás :slight_smile:

Gondolkoztam én ezen a Copyrighton … ha már használom a valaki által elkészitett dolgot (képzetlen vagyok hozzá, én nem tudok olyat csinálni, nincs kedvem, lusta vagyok, stb, stb …), akkor én nem szedném le azt a linket. Aki tud valami komolyabb dolgot elkésziteni, megérdemli, hogy ott legyen a link. Ha én lennék képes egyedi dolgokat gyártani, én is ráirnám a nevemet. És nem esne jól, ha valaki leszedné.

Valamikor körülbelül azt írta ilyenkor kedves barátunk, Moshu: kerüljétek azokat a szemeteket, akik kódolt, rejtett részleteket illesztenek a sablonukba, ne használjátok őket, és minden közösségben, fórumon terjesszétek, hogy milyen g…k.2 alapvető gond is van (lehet) a kódolt részekkel:Az egyik az, hogy ellentétes a szabad szoftverek terjesztésének elvével, a WordPress szellemiségével; a WordPress soha, sehol nem használ “titkos”, “elkódolt” részeket.A másik az, hogy néhány szerző, nem elég, hogy kódolja, de tisztességtelen módon olyan linkeket helyez el, aminek sem az oldal gazdája, sem a keresőrobotok nem örvendenek.A kódolt footernek alapvetően 3 eltávolítási módját alkalmazzuk:

a.) Megkérjük a szerzőt, hogy távolítsa el (oldja fel) a kódolást. Van egy-két ismertebb szerző, aki az egyébként fizetős sablonját így teszi elérhetővé a nagyközönség számára a szponzorai kérésére. Általában csekély összegért postafordultával meg is teszik.b.) Sok sablon úgy működik, hogy nagyon egyszerűen meg lehet szabadulni a kódolt résztől: A feltelepített sablont a böngésző forrásnézetével nézzük meg, megkeressük a footer részt, kijelöljük, Ctrl+C-vel kimásoljuk, majd a sablon footer.php részébe Ctrl+V bemásoljuk, és elmentjük.c.) Hozzáértőbbek a kódolt részt (részeket) megkeresik, és kikódolják (elvileg kezdőknek is könnyedén mehet az interneten található online kódoló-dekódoló programokkal - Google a barátunk -, a gondot a többszörös kódolást szokta okozni, ilyenkor vagy hagyjuk a fenébe az egészet, vagy megkérünk egy járatosabb ismerőst…Bármelyik módszert is választjuk, bármennyire is nem elegáns dolog a kódolás (néha a dekódolás is), mi legyünk mindig annyira urak, hogy a szerzőre utaló linket, vagy megnevezést építsük be a footer-be, ne sajátítsuk ki magunknak a művet.

Ugyanúgy, ahogyan nem illő dolog eltávolítani a WordPress-hivatkozást (pár százan, programépítők, fordítók, designerek, stb. dolgoztak rajta ingyen, hogy mindenki számára elérhető, jól működő rendszert adjanak át), nem illik eltávolítani a sablon szerzőjét, még akkor sem nagyon, ha ő esetleg ilyen galádul védi a művét.

Ha pedig nyilvánvalóan kártékony linkkekkel, generált adatforgalommal “kódol el” bennünket, akkor inkább ne is használjuk azt a sablont! :wink:

nos igen. Gondoltam ezeket a gondolatokat a már említett topicban mindenki olvasta, mielőtt ide írt hozzászólás, de köszönet az összefoglalóért Győzőnek :slight_smile:

Akinek base64 mentesítési gondja van, forduljon hozzám bizalommal… Az irányelvek természetesen “kötelező” érvényűek: szerzőt/alkotót eltávolítani a forrásból legalább akkora bunkóság mint kódolni az elvileg nyílt/szabad/“ingyen van, használd bátran” sablonokat.

Az aki a WordPress linket kiszedi (főként “biztonsági okokból”, annak üzenem, hogy annak aki látott már WP-t az kb egy másodperc alatt megmondja, hogy WordPress-el készült-e a lap. Tehát ez nem ok…)

Igen fizetéssel eltávolítják a copyrightet, teljesen a sablonét is és a wp-jét is… De szerintem 10 euró az eltávolításért, meg ha más domainre teszem azt a sablont akkor vihetem a fenébe mert a másik domainre oldották fel…És tényleg könnyen észre lehet venni a wp-s oldalakat, ismerek egy jó pár fan oldalt ahol wp-t használnak cms-ként, de az oldalon nem irja sehol, hogy motor wp… De a forrásában nagyon könyen észrevehető, hogy wp…

vagy elég ha a mappastruktúrájába belenézel: /wp-admin és hoppá :slight_smile:

Ja igen… Amikor először töltöttem le a wp-t nem értettem, hogy a mappák nevében miért van a wp- előtag, most már értem :smiley: És azt az előtagot bizti senki nem fogja eltávolítani, feltéve ha nem akarja átnézni a teljes wp-t, hogy átjavítsa a kódba a neveket :lol: :lol: :lol:

Sziasztok!Nekem is gondom akadt a footer.php -val. Sokféle reklám link van benne, jó lenne megszabadulni tőlük.

Tudna nekem valaki segíteni, kikódolni az alábbi sablon footer.php-jét. Próbálkoztam a forráskód megtekintése után a másol beilleszt dologgal, de szétesik a sablon.sablon —> a link törölve, mert egy direkt letöltésre mutatottköszönöm szépen.Réka

Réka: milyen témával van gondod???

businessworld …