Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mely plugin teszi lehetővé, hogy címkéket adjunk a bejegyzésekhez - hasonlóan, mint itt - és honnan lehet letölteni.
A másik kérdésem szintén a címben szerepel. Hogyan oldottátok meg azt, hogy a fórum így illeszkedik az oldalba? Van erre egy plugin, amely lehetővé teszi különálló oldal “behúzását” a wp alá?
Kösz és BÚÉK!
Tegelésre az UltimateTagWarrior-t használom. Nagyon jó. Fórum,át kellett írnom a fórum dizájn fájljait, hogy ilyen legyen. Nem találtam olyan fórumot, ami pluginként megy.
Kösz Laci! Kipróbálom…
Épp a napokban telepítettem az Ultimate Tag Warrior-t, és ha nem a “?tag=” formátumú kiírást használom, hanem Base URL-t, akkor akadozik azzal a beállítással, hogy az egyes bejegyzések permalinkjei nem “?p=123” formátumú, hanem dátum és idő szerint jelennek meg. Úgy tűnik, vagy az egyiknek, vagy a másiknak feltétlenül rondának kell lennie (post permalinkek vs. tag-ek), mert a .htaccess-t mindketten felülírják (?). Van valami megoldás a kettő együttes használatára?
BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
Options +FollowSymLinks
# END WordPress
# Ultimate Tag Warrior
RewriteRule ^cimke/(.+)$ /index.php?tag=$1 [QSA,L]
Én ezt használom most.
Köszönöm, de sajnos így sem megy :[
Viszont van még egy UTW-s kérdésem:
azt hogyan lehet kiküszöbölni, hogy az ékezetes karakterrel kezdődő tag-eket ne az ABC végére helyezze?
Mégis sikerült, de kellett egy fél óra, hogy észrevegyem, a .htaccess-ben “cimke” volt, a Tag Options-nél viszont “tag”. Még egyszer köszi a segítséget!
(Az ikonom fölött pedig már “teg”-nek ejtem, amikor azt látom, hogy új tag vagyok :D)
Biztos, hogy nagy banalitást kérdezek: de hogy lehet oldalra kitenni ilyen tag-felhőket?
(Ennyi kontárságot nézzetek el egy bölcsésznek!) &
Innen töltsd le a plugint,
aktiváld a Pluginek menüpontban, állítsd be kényed-kedved szerint a Beállítások / Tags menüpontban, és ha bárhol elakadsz, itt helyben vagy itt nem helyben kérdezősködj.
Kösz. (Fél)siker. Az UTW-t már föltettem, és tageltem is, csak kitenni sidebarba nem tudtam. Érdekes módon kis bogyók csak a sidebarban vannak, a dátumban nincsenek. Csak azt kellene átkarakterkódolni? (Huhh) Próbáltam notepadben mindenfélével, de rosszabbnál rosszabb eredmények… &
Én most nem látok nálad tageket sehol, még bogyókkal sem. Sidebar-ba én ezzel a sorral tettem, és nem volt vele semmi gond (leszámítva, hogy az ékezetes karakterrel kezdődő szavakat az ABC végére pakolja):
Erre ügyelj még, ha állítasz a tagek URL-jének megjelenésén!
“Én most nem látok nálad tageket sehol, még bogyókkal sem.”
Mert egy másik blogon volt, de ez már mindegy.
Inkább azt mondd meg, mitől ilyen ormótlan nagy (ez már a tekercsen… )?
Nem lehet valahol állítani. Vagy a többi fog csökkenni, ha egyből lesz még egy másik poszt?
Juj, ez tényleg nem szép!
A Beállítások / Tags pontban van a Global Formatting Settings rész, itt tudod beállítani, milyen színűek és egymáshoz képest mekkora nagyságúak legyenek az egyes tag-ek. Ez utóbbi megadható fix mértékekkel és százalékosan egyaránt. Nálam 180% és 80% van, és elég pofás. Legelőször nálam is nagyobbak voltak egyébként. Ha átmenetileg is zavar, akkor szerintem állíts be a Most popular font size-nak egy fix alacsony értéket, és idővel változtatgasd, ahogyan növekszenek a betaggelt postjaid.
Köszi.
Pedig szerintem még néztem is ezt az opciót, mikor föltettem… Csak elfelejtettem. &
Előljáróban annyit, hogy még nem használtam a WordPresst.
Lehet benne wiki szerű “kereszt linkeléseket” csinálni az írásokban?
Arra gondolok pl. hogy az egyik írásban egy konkrét szóra linket rakok, ami egy másik írásra mutat. Legrosszabb esetben gondolom ezt direkt linkkel, ami az id-t tartalmazza megoldható, de ki lehet-e kerülni az id és valami emberibb formát alkalmazni …vagyis magát a szót(cimet) használni hivatkozásnak?
Érthető volt ez igy?
tehát hogy csak beírod a szót, és automatikusan linkel a megfelelő helyre?
Sziasztok. Azt hogyan tudom megoldani, hogy a megjelenített címkék előtt ki legyen írva az, hogy Címkék:? Illetve ikont hogyan tudok hozzáilleszteni?
Gondolom egyszerű kérdések ezek… csak nem nekem…
Köszönöm.
Sidebar-ban:
(Megjelenés / Smink szerkesztő / Sidebar)
Egyszerűen tegyél egy Címkék feliratot a
Bejegyzések alatt/fölött:
Én úgy csináltam, hogy a Beállítások / Tags menünek a Primary Content Tags részénél beírtam prefixnek, hogy 'Címkék:
’
Ikonokat nem tudom azon túl, hogy az előbb említett rész alatt van a Global Formatting Settings, és ott be lehet pipálgatni default ikonokat.
Igen. valami ilyesmit szeretnék. Illetve félautomatikus is jo lenne. Tehát ha valami tag-ek közé teszem, akkor linkeljen és ne kelljen hozzá ismernem a bejegyzés id-jét.
Bár azthiszem egy wiki és egy blog keresztezése lenne számomra a legmegfelelőbb. Nem ismer valaki ilyet?
Kösz bodr!