Bejegyzések oldala!

Szóval a problémám a következő: beállítottam egy statikus kezdőlapot az oldalamnak, valamint azt, hogy a bejegyzéseim a Blog nevű oldalon jelenjenek meg, ennek ellenére, amikor a Blog-ra kattintok a menüben nem jelenik meg az általam készített összes bejegyzés, hanem konkrétan csak az első!Mit lehet ilyenkor tenni?

A wp kategóriánként jeleníti meg a bejegyzéseket, tehát a blog menüre kattintva a blog kategóriák-kal megjelölt bejegyzéseid jelennek meg.

Tehát, akkor nem oldalt kell létrehoznom, hanem egy Blog nevű kategóriát és azt tegyem menübe?

Ezt én mind értem, de ha a beállítások olvasás menüpont alatt beállítom, hogy a blog oldalon jelenjenek meg a bejegyzéseim, akkor miért nem a kivonat jelenik meg hanem a teljes bejegyzés?


'Hannibal' wrote:
Tehát, akkor nem oldalt kell létrehoznom, hanem egy Blog nevű kategóriát és azt tegyem menübe?
Én inkább azt javasolnám, csinálj pár kísérletet, próbál megérezni a wp a szellemiségét, milyen zseniálisán, többféleképpen lehet megjeleníteni. Az alap filozófia, vannak az -oldalak, ezek általában statikusak, olyan tartalmak amik ritkán vagy egyáltalán nem változnak. Vannak a -bejegyzések amelyek időben követhetik egymást. Általában a bejegyzések sorjáznak az első oldalon, mivel az oldal határai végesek ezek eltűnnek, de menüvel (kategóriákkal) mindig megjeleníthetők. Kérdezem, van értelme statikusra csinálni az első oldalt, mikor valójában nem akarod, hogy az legyen :)

Nagyon sok olyan wp weboldalt lehet látni, ahol két sorban vannak a menük. Általában az egyik alatt -oldalak vannak, a másaik alatt -bejegyzések. Az utóbbiak pörögnek általában.

'zsilett' wrote:
A wp kategóriánként jeleníti meg a bejegyzéseket, tehát a blog menüre kattintva a blog kategóriák-kal megjelölt bejegyzéseid jelennek meg.
Ebben az eseteben nem!

Hannibál azt írta, hogy ő a Blog oldalt állította be, hogy ott jelenjenek meg a bejegyzései! Ezt biztosan, a wp-admin -> beállítások ->olvasás nál tette meg! Előtte pedig készítenie kellett egy Blog nevű oldalt. (page és nem post!) Tehát a Blog az egy oldal ebben az esetben és nem kategória!

Tehát egy oldalt állított be, hogy az legyen a bejegyzések megjelenítési helye:

Az oldal beállításoknál a > 1. A kezdőoldalon jelenjen meg , 2. statikus oldal kiválasztása, 2. pont : Bejegyzések oldalának kiválasztása: [legördülő menü]

Ha így csináltad, akkor a pl Blog oldal lett beállítva a bejegyzések listázásához.

Ebben az esetben pedig, ha van, akkor a home.php lesz a sablonja a Blog oldalon a bejegyzések listázásának.

Ha ilyen nincs, akkor az index.php következik, balról jobbra nézve a sablonok hierarchiáját. (Ő következik)

A rövid kivonatokat ezekben a sablon fájlokban tudja beállítani, a the_excerpt használatával a LOOP törzsében. (vagy "read more" + the_content kombinációval is kiváltható, ahogyan mondtátok)

Ezekben a sablonfájlokban kell keresni a hibát, ha valami nem jól működik!

Mert így, a Blog oldalon az összes bejegyzésnek listázódnia kell, nem csak a blog kategória alatti. (persze ez vagy a home.php, vagy az index.php ban lévő loop tól függ, ott mi van, van-e szűrés vagy egyedi query)

Erről van egy videó is, mert én így értelmeztem, hogy Hannibál ezt csinálta:http://en.support.wordpress.com/pages/front-page/A videóban - alul látható, az oldal alján- , a “Latest News” oldalt (Blog helyett, de ez mindegy, bármi lehet) elkészítette és ezt állította be a bejegyzések listázásaként, ami a menüben is megjelenik.

Igen, de én azt próbáltam elmondani, egy élő oldalon nem sok értelme van a statikus kezdő oldalnak.

Szeretném remélni, hogy nem akarsz helyettem gondolkozni. Egyébként, ha millió nem is, de számos oka van annak, hogy nem szerencsés a kezdő oldalnak statikus oldalt választani. De mivel a wp. demokratikus platform, meg van ennek is a választási lehetősége :slight_smile: Aztán meg nekem mihez van közöm, ahhoz neked semmi közöd nincsen :slight_smile:

Lőrincz András pontosan erre gondoltam köszönöm és a többieknek is! (Nehéz szülés volt de azért sikerült :D) Még egyszer köszönöm.

Lazarevics! Semmi közöd ahhoz mit írok, szállj le rólam.

Uraim!Szétültetlek benneteket, ha sokat szívóztok egymással! :slight_smile:Beszéljétek meg privátban, de ne offoljátok szét a Fórumot.Uff! :wink:

Sziasztok!Új vagyok, de remélem, hogy a problémámmal jó helyre írok! :o

Szóval: A bejegyzéseket beállítottam admin felületen, hogy 10 bejegyzés után legyen oldaltörés.

A gondom, hogy fizetős tárhelyen lévő oldalon simán működik, de ingyenes tárhelyeknél ha a lapozást választja valaki, akkor visszadob a főoldalra.

Kérdésem, hogy itt is kell/lehet valamit változtani valahol, hogy ingyenes helyen is működjön? (pl. gondolok itt hasonlóra, mint az admin oldalnál Firefox-on nem jön be, de ha a function.php-t kicsit szerkesztjük, akkor megjelenik Firefox alatt is a bejeletkező oldal/

!tt a ingyenes oldal linkje:

http://mudanzasmalaga.atw.huui: több sablonnal is kipróbáltam mind fizetős, mind ingyenes tárhelyen.

Tapasztalat, hogy azoknál a sablonoknál, ahol “csak” 'Előre és Hátra" opcióval lapoz, az működik, de ahol oldalszámozást (1,2,3,…stb) használ a sablon, ott nem, ott nem lehet csak az aktuális oldalban olvasni, máskülönben visszatesz.

.htaccess file tartalma?


'hgrg' wrote:
.htaccess file tartalma?
Az nincs. /az atw.hu szerintem nem engedélyezi/


bár hozzáteszem, hogy a letöltött 3.4.2-es verziókban sem volt /sem spanyol, sem a magyarban..../.

Ingyenes tárhelyek általában nem engedélyezik. A letöltöttben nincs benne, mert, tudtommal, a telepítéskor hozza létre a rendszer.Nekem sajátgépen volt hasonló problémám amit úgy oldottam meg, hogy a sablonból kitöröltem a beépített lapozót és átírtam egy egyszerű előre hátra lapozóra. Lehetséges, hogy a wp-pagenavi bővítmény is megoldja a problémát, ha ragaszkodsz az oldalszámokhoz (bár vagy 10 éve nem használtam ingyenes tárhelyet, így biztos nem vagyok benne).


'garrotter' wrote:
Ingyenes tárhelyek általában nem engedélyezik. A letöltöttben nincs benne, mert, tudtommal, a telepítéskor hozza létre a rendszer.

Nekem sajátgépen volt hasonló problémám amit úgy oldottam meg, hogy a sablonból kitöröltem a beépített lapozót és átírtam egy egyszerű előre hátra lapozóra. Lehetséges, hogy a wp-pagenavi bővítmény is megoldja a problémát, ha ragaszkodsz az oldalszámokhoz (bár vagy 10 éve nem használtam ingyenes tárhelyet, így biztos nem vagyok benne).
Köszönöm a válaszod! mondjuk ezt írtam, hogy pont ezt tapasztaltam, az olyan sablonoknál, ahol csak előre-hátra lapozás van, az működik, de a számozott nem! :(


Próbáltam egy pagenav sort beírni a sablon fájlba, de ettől sem lett jobb.


Esetleg kaphatnék némi infót, hogy hol mit kell átírnom, hogy egyszerűen Előre-Hátra lapozzon? ideiglenesen ez is megoldás lehet, bár ettől még nem értem, hogy fizetősön működnek dolgok, ingyenes tárhelyeknél meg nem..../tudom, van még mit tanulnom / ;)

wp-pagenavi: felraktam és úgy tűnik, hogy saját postjaimat tördeli, de mások commentjeit nem… :frowning: /a commenteknél az oldaltörés távábbra sem működik, a wp-pagenavit be sem hozza, marad a sajátja…/

Ingyenes tárhelyen elég sok minden le van korlátozva (általában). Ezért sem javasoltak még kísérletezésekre sem, mert sok dolog nem pont úgy működik, mint egy fizetős tárhelyen.Konkrét sablon ismeret nélkül:

a sablonod index.php-ban (és category.php-ban és archive.php-ban és home.php-ban) meg kell keresni a lapozást végző részt. Kiszedni a régit és betenni a next_posts_link és previous_post_link függvényeket (vagy a posts_nav_link függvényt ízlés szerint).Codex oldalak mintákkal: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/next_posts_link http://codex.wordpress.org/Function_Reference/previous_posts_link http://codex.wordpress.org/Function_Reference/posts_nav_link(Esetleg a működő sablonból másold ki az adott részt és azt illeszd be.)

Talán érthetőbb, ha leírom a probléma itt van:


A wp-pagenav ezt hozza létre:/így működik a sját postoknál/Page 1 of 4

1

2

3

4

»
A sablon lapozója ezt:/ez nem működik mások hozzászólásainál/
« Anterior

1

…

9

10

11
Talán ezt segítség annak, aki segíteni tudna. Valahogy úgy érzem, hogy erre felé kell kereskednem....