Az oldalról az oldalhoz

No, remélem, ezen téma megnyitásáért nem leszek elküldve sétálni a Golgotára, nem volna trendi:D

(Volt ilyesmi valamerre? Nem találtam, s amúgy is csak ide passzolna kategorizálásilag. Ha van ilyen, hol-mi, s bocsi.)


  1. Ötletem & kérésem: lehessen utólagosan is szerkeszteni a fórumon tett hozzászólásokat.

    Alig nyitottam ki itt kis csipám, de már mocskos szpemmernek érzem magam. Más fórumoknál hozzászoktam, hogy amenyiben az enyém az utolsó beírás is, azt szerkesztve bővíthetem a mondanivalómat, ha nem így teszek, kivégzés általi halál.

    Olyan rossz, hogy mindig találok valamit az eredetileg általam felvetett WP-s probléma megoldásához, de azt újabb és újabb hozzászólásokban oszthatnám csak meg, ettől pedig rossz kislánynak érzem magam, a legújabb felfedezésem már emiatt nem merem odaírni:) Egy villanásnyi ideig láttam a Szerkesztés gombot, szerkesztettem is az adott írásom, elmenteni már nem engedte, mert nincs jogosultságom.


  2. Vélemény & kritika: Évek óta suttyomban mászkálok az oldalon és mindig tök jó probléma-megoldás párosokba ütköztem, örültem is, mint majom a farkának. Aki ezt freudi bizonyos irigységnek tudná be, jöjjön ki a hóra. Szánkózni:D Tehát szerintem nagyon jó az oldal, én megelégedéssel használom, a WordPress meg vitathatatlanul a világ jelenlegi (és jövőbeli:D) legjobb [s:1uzgbixm]blogmocija[/s:1uzgbixm] CMS-e, olyan kódja van, hogy még laikusként is élvezeti értéket ad, az egész felépítés páratlanul jól átgondolt, csak imádni lehet. A közösség szerintem a legjobb a többi hasonló tartalomkezelőjéhez képest [pl. joomlásoknál a kezdő júzerek néha eléggé alázva vannak, s sokszor jogtalanul (értsd: nem tök hülye kérdést tesznek fel, s a kereső is barátjuk) - bár ez jópár éves tapasztalat már, talán azóta javult, megjegyezendő azonban, hogy pl. a Novoportal vagy melyik nagyon rendes és felhasználóbarát]. Tehát részemről további ilyen sikeres és barátságos működést kívánok az oldalnak és segítőinek.:slight_smile:


  3. Kérdés: nem vagyok egy pro forma WP-s témákban, de szoktam pluginokat fordítgatni (mániákus vagyok, így esett, hogy habira pölö az IPB 2.8-nak is nekiestem, mint részeg a kerítésnek, hiába no, egy darab angol szótól is rosszul vagyok), jó hack-keket gyűjtögetni (ritkán gyártani), s ezeket majd saját oldalamon közzé is szándékozom tenni, de biztos van egy olyan hely, amely ezeket egyesíti WP esetén, ezzel biztosítva, hogy a közösséghez - jóval nagyobb eséllyel - eljussanak. Ti erre melyik oldalt ajánlanátok? WPMagazin?    Bocsi a hosszú irományért, nő vagyok, mert megérdemlem:)

Üdv a fórumon! Ezen az oldalon nem fogsz bántást kapni, mert sokat írsz :slight_smile: Sőt bejövős a stílusod, szóval részemről hajrá, mert megérdemled!De hogy a kérdésedre is válaszoljak… nyugodtan tedd közzé itt a fórumban a wp-s dolgaidat. Hidd el, ezért nem fog senki szólni, illetve, fog… maximum, hogy köszönöm :slight_smile:A szerkesztéses felvetésedre pedig keresek megoldást.Átállítottam. Most már tudod szerkeszteni a hozzászólásodat. :ph34r:

Óh, nagyon köszönöm:) Akkor megyek és gyorsan belerondítom az azóta tapasztaltakat a legutóbbi hozzászólásomba:) A pluginokat meg átnézem, melyik vállalható annyira, hogy közzétegyem, kicsit még csiszatolom őket, aztán feldobálgatom:) Ez lesz pár nap mondjuk, mert időm, mint tenger… az Alföldön, éljen soká a munka remek intézménye, hörr.

Hm, most akartam szerkeszteni hsz-t, minden klappol, csak a szerkesztés-gomb nincs se közel, se távol:D Nincs véletlen megadva neki egy időkorlát…? Azért gondolok erre, mert ha anno láttam, aztán polkorrekten elküldött melegebb éghajlatra jogtalanságomban, akkor esélyes, hogy lejárt közben egy időzár. Vagy hát én nem is tudom, csegíccség, I want my mommy, glugy-glugy:)Kieg: Hoppá, most elküldés után van szerkesztés-gomb. Na ez majd meg fog változni, a többieknél nincs.

de most tényleg ez a legfontosabb? :surrender:

Bizonyára vannak fontosabb dolgok is (pl. rákkutatás:), én ezt emeltem ki, mert praktikusnak találnám. Kíméli a szervert/adatbázist, a júzert, jobb a keresőnek, átláthatóbbá teszi a fórumot, stb-stb.

A Szabályzat szövegét valaki (rajtam kívül) elolvasta?

… csak, mert tele van nyelvtani [s:2dw2187y]hibákkal[/s:2dw2187y] bravúrokkal.

Pl.? :wink:

Nézzünk pár példát, de most csak átfutok a szövegen gyorsan.

Nagyon sok helyen nem megfelelő a központozás, a mondatok tagolása. Durvább hibákból alább egy kis ízelítő.

Quote:

1.1 Mielőtt felteszed a kérdésed, használd a keresőt. A kérdésed vagy felvetett témád már lehet hogy meg lett oldva, beszélve.
A macska meg fel lett mászva a fára… :) Ez a szenvedő szerkezet sokszor előfordul, végül is ez a legkevésbé durva hiba az összes közül.

Quote:

2.4 Légy rendes az újakkal. Ne kergesd el őket mert nem olvasták el a fórum etikettet. Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy buták vagy csacskák. Emlékszel a WordPress-szel való első lépéseidre? (Első alkalom figyelmeztetés, második kitiltás)
-val, -vel rag teljes hasonulása.

Quote:

2.6 Mást lebutázni, vagy egyéb módon kellemetlen helyzetbe hozni azért mert most kezd ismerkedni a WordPress-szel, azonnali kizárást von maga után.
Mint az előző.

Quote:

6.3 Amennyiben a legutolsó hozzászólásra válaszolsz, akkor a hozzászólást ne idézd! Ha a hozzászólás egy bizonyos részére akarsz válaszolni, akkor az idézetben csak azt a részt hagyd meg.
Hiányzik az „n”. Nem irány-, hanem helyhatározó kell ide.

Quote:

1.6 Ha hibát vétettél a hozzászólásban, használd a „Javít” funkciót. Válaszolni a saját kérdésedre nem kívánatos a fórumon.
Ez nem helyesírási hiba. Ez balgaság. Rájövök valamire, ami mást is érdekelhet, de ne válaszoljam meg a fórumon saját kérdésemet? Enyhén szólva: zsákutca.

Kedves kgyt!Mikor olvastad utoljára a Szabályzatot? :slight_smile: :slight_smile:Bár a Szabályzat nem arra való, hogy olvasgassuk, hanem arra, hogy betartsuk, mégis köszönjük szépen a figyelmeztetést! :slight_smile:A Szabályzat egyébként egy őskövület, ami valahonnan átmenekítésre került, meg egy kis aktualizálásra. Ez a rész amolyan nemszeretem rész mindenkinél, hát hordozza is a nyomokat magán…Annak különösen örülünk, hogy egy újabb nyelvőrt köszönthetünk személyedben a Fórumon; Manó, Efrud és én kellően háklisak vagyunk édes anyanyelvünkre. A fórumgazda Patai Laci, és a hajcsár DjZoNe meg el is várja tőlünk.Üdvözlet a fedélzeten, érezd magad jól, és segítsd a nyelvápolási törekvéseinket Te is!


'Farkas wrote on '2010-01-13:
Mikor olvastad utoljára a Szabályzatot? :) :)

Rendszeresen olvasgatom esténként… :lol:


'Farkas wrote on '2010-01-13:
Bár a Szabályzat nem arra való, hogy olvasgassuk, hanem arra, hogy betartsuk, mégis köszönjük szépen a figyelmeztetést! :)

Természetesen azért olvasgatom, hogy okuljak és egyre jobb forumozó váljék belőlem. ;)


'Farkas wrote on '2010-01-13:

[…]


Annak különösen örülünk, hogy egy újabb nyelvőrt köszönthetünk személyedben a Fórumon; Manó, Efrud és én kellően háklisak vagyunk édes anyanyelvünkre. A fórumgazda Patai Laci, és a hajcsár DjZoNe meg el is várja tőlünk.
'Farkas wrote on '2010-01-13:
Üdvözlet a fedélzeten, érezd magad jól, és segítsd a nyelvápolási törekvéseinket Te is!

Köszönöm a kedves fogadtatást, igyekszem ehhez tartani magamat.

Kedves kgyt .Igazad van (bisztos).

Ide az emberek segítséget kérni járnak, nem a szabályzatot olvasgatni.

Szerintem ez a szabályzat is más nyelvből fordítódott (sebtiben) és ezért vannak benne nem magyaros mondatok (de nem az a lényeg mert érthető :wink: )

Sok helyen (itt is meg máshol is) nem helyesek a fordítások :o

(én pl. nyelvtanból 2-es voltam , és?)

U.i.:Adjak szőrszálat?

U.u.i.:Ennyi baj volna ebben a kis országban? (akkor, hurrá! :slight_smile: )

Persze, persze… Nem kötekedésből írtam a fentieket, hanem jobbítás mián. (Ha lehetek kissé modoros.) :stuck_out_tongue:

őő ez akárhogy veszem kötekedés :slight_smile: legfeljebb jó szándékkal…

Ok. Legyen jobbító szándékú kötekedés. :slight_smile: Velem lehet egyezkedni.

Én pedig teljesen komolyan gondoltam, és nem tekintem kötekedésnek.Csak azért kérdeztem, mert mire újra beírt, addigra (talán közben) javítottam az észrevételezett hibákat, meg amiért nem szólt, azokat is.Rozi! Azért kaptál kettest, mert biztosan cserfeskedtél a nyelvtanórán… :slight_smile: A tantónéni meg nem volt pedagógus.

Alakul. :slight_smile:

Quote:

1.1 Mielőtt felteszed a kérdésed, használd a keresőt. A kérdésed vagy felvetett témád már lehet hogy megoldást nyert, vagy beszéltünk már róla.
Szerintem:


A kérdésedre vagy felvetett témádra lehet, hogy már született megoldás, vagy beszéltünk róla.

Quote:

1.2 Kérjük, a megfelelő fórumba helyezd a megnyitni kívánt témát. Amennyiben nem így teszel, át lesz helyezve, vagy ha már van ilyen téma, törölve lesz.
Szerintem:


Amennyiben nem így teszel, az általad indított témát áthelyezzük a megfelelő helyre, vagy ha már létezik a téma, töröljük a tiédet.

Quote:

2.3 Adj visszajelzést. Ha valaki segített neked a kérdésed megválaszolásában, jelezz vissza, hogy működött-e vagy sem.
Nem kell az „e”. (Helyes: működött, vagy sem, esetleg működött-e)

Quote:

2.4 Légy rendes az újakkal. Ne kergesd el őket, mert nem olvasták el a fórum szabályzatát. Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy buták, esetleg csacskák. Emlékszel a WordPress-szel való első lépéseidre? (Első alkalom figyelmeztetés, második kitiltás.)

[…]

2.6 Mást lebutázni, vagy egyéb módon kellemetlen helyzetbe hozni azért, mert most kezd ismerkedni a WordPress-szel, azonnali kizárást vonhat maga után.
Vesszőhiányok.

Quote:

2.7 Ha valaki bemutat egy oldalt, szigorúan tilost azt fikázni, leszólni, ha nem tetszik, akkor írd le hogy miért, inkább tanácsot adj. Vagy ne reagálj rá. (Első alkalom figyelmeztetés, második kitiltás)
Szerintem:


Ha valaki bemutat egy oldalt, szigorúan tilost azt fikázni, leszólni. Ha nem tetszik, akkor írd le hogy miért. Inkább tanácsot adj, vagy ne reagálj rá.

Quote:

2.8 Csak azért ne regisztrálj, hogy utána ne szólj hozzá egy témához sem! A nulla hozzászólással rendelkező felhasználók, a regisztráció időpontjától számított 1 hónapon belül törölve lesznek.
Szerintem:


Ha nem akarsz hozzászólni semmihez, akkor ne regisztrálj! Azon felhasználókat, aki a regisztráció időpontjától számított egy hónapon belül nem szólnak hozzá valamely témához, töröljük.

Quote:

3.4 Az aláírásban nem helyezhetőek el zavaró képek.
Hiányzik a többesszám jele.

Quote:

3.6 VIP tag, vagy a feletti jogosultsággal rendelkező tagok, bármilyen aláírást készíthetnek. Rájuk az 3.1, 3.2 és 3.3 -es pont nem vonatkozik.
Szerintem:


A minimum VIP jogosultsággal rendelkező tagok (szinte) bármilyen aláírást készíthetnek. Rájuk ennek a résznek az első három pontja nem vonatkozik.

A „szigorúan tiltott” résznél (4.1, 4.2, 4.4) vesszőhiányok vannak.

Quote:

4.6 Ne hirdess más webfejlesztéssel foglalkozó cégeket és weblapokat!
Miért van ott ez a szó?

A 4.7-nél a mondatkezdő betűket verzállal kéne írni.

A 7.0 végére kettőspont kellene, a 7.x-nél (pontos)vessző, a 7.13-nál pont. A mondatok közepén vesszők hiányoznak.

Most egyelőre ennyit találtam… :D

Időd az van, úgy látom… :slight_smile:A felvetett, nyilvánvaló hibákat majd javítani fogom, a stilisztikai vitákba nem mennék bele; van ami direkt úgy van, ahogy van. Majd amikor megnézed, és látod, hogy nem változott, és még mindig böki a csőrödet, akkor hangosan olvasd fel magadnak - úgy tagolva, ahogyan az írásjelek mutatják - és rá fogsz jönni, hogy más a jelentése kicsit, mint általában várnánk.Ha lesz időnk, ezt is megfaragjuk, bár meg kell mondani, hogy nem a fórumszabályzat Nobel díjig történő csiszolgatása a legfontosabb feladatunk, mégha oly' fontos is. :wink:

Tégy belátásod szerint…

Ezt a topicot már régen olvastam. Nem gondoltam, hogy nyelvtan óra lett belőle :slight_smile: