Automatikus frissítés hiba

Sziasztok,Olyan gondom lenne, hogy a nemrégiben telepített Wordpress blogomat képtelen vagyok automatikusan frissíteni. Értesített felül, hogy megjelent a 2.9.1-es verzió, gyorsan rá is kattintottam az automatikus frissítésre, megadom az SSH2 belépési adatokat, majd mindössze ennyit kapok válaszul:Frissítés letöltése innen: (http://hu.wordpress.org/wordpress-2.9.1-hu_HU.zip)Hiába várok nem történik több, és bármennyiszer próbálom újra, csak ennyi a válasz. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha a frissítés előtt az FTP-t választom ki. Bővítményeket sem tudok frissíteni és elég zavaró a dolog, mert ha már van ez a lehetőség, akkor jó lenne kihasználni és nem mindent kézzel frissítgetni. A szerver, amin fut saját, tehát mindenhez hozzáférek, de a fenn lévő másik Wordpress bloggal meg nem volt ilyen gond, amikor legutóbb néztem. Szóval minden ötletet/tippet/segítséget szívesen fogadok.Előre is köszönöm!

Nekem az lenne a problémám, hogy akár sablon, akár bővítmény feltöltésénél mindig ismeretlen hibát ír ki. A bővítmény kiegészítőnél nem hoz fel találatokat a leggyakoribb keresésekre, ahogy azt egy videóban láttam, de nagyon nem is érdekelne, csak tudnám mi az az ismeretlen hiba…Előre is köszönöm annak, aki válaszol.

A hibaüzenet nélküli hiba mindenképpen ismeretlen hiba, melynek nemigen tudjuk az okát anélkül, hogy az összes körülményt ismernék, de akkor sem mindig. :slight_smile:Gyaníthatóan valamelyik fájl sérült a feltöltés (telepítés) során; első körben az a javaslat, hogy a legfrissebb wordpress-t töltsd le, csomagold ki, és FTP-vel könyvtáranként told fel - írd felül a meglévő fájlokat. A tartalom a wp-content könyvtárban van, tehát nem kell aggódni, hogy az egyedi sablonbeállításaid ez miatt elvesznének.

Ha nem tartalmaz egyedi megoldásokat a .htacces fájl, akkor azt is lehet törölni. Az ilyen frissítés után érdemes beírni a böngésző keresősorába, hogy http://www.oldalad.hu /wp-admin/upgrade.php, majd belépni az admin felületre, és a beállításokat mégegyszer átfutni.Sokszor a könyvtárak, fájlok írási-olvasási jogával merül fel gond (CHMOD); ha nem vagy tisztában, hogy hol, melyiknek, micsoda, akkor telepítsd fel a wp-security scan bővítményt, kattints a Scanner-re, és szép színesen megmutatja, hogy mit és mire kell állítani (amit pl. a Total Commanderrel megtehetsz - ráállsz a kívánt könyvtárra, vagy fájlra, és a Fájl menüpont - Attributumo-ra kattintva beírod a Scan által mondott számot).Azt pedig külön érdemes megnézni, hogy létezik-e /wp-content/uploads könyvtár, és írható-e? És az Admin felület - Beállítások - Egyéb útvonalon ez be van-e írva elérési útként?

egyébként Győző elég jól leírta a megoldást. Győző hozzászólását annyival egészíteném ki hogy érdemes leírni valahová hogy milyen mappára fájlra milyen jogosultságot kell adni ha esetleg más hova is raksz wp-t akkor ne kelljen keresgélni. így feltöltés előtt belehet állítani a jogosultságokat és akkor nem lesznek gubancok. :smiley: ez meg a másik dolog én azt csináltam hogy a wp-t leszedtem kicsomagoltam és még ott helyben létrehoztam a fenti könyvtárakat is és úgy töltöttem fel a tárhelyre. :slight_smile:

Amikor nem jön a bővítmény keresésre válasz az olyankor van, ha a WordPress nem tud kifelé kommunkálni semmilyen HTTP wrapperen keresztül. Ilyen pl. CURL, vagy éppen az HTTP Socket (fsockopen).

Mindkettő PHP modul, ezeket kellene a tárhelyen engedélyeztetni, ha ingyenes tárhelyen vagy ott ezek nem lesznek elérhetőek…

Az alábbi problémával küzdök. A WP 2.9.2 verzió van fent, de mégis az alábbi üzenet jelenik meg az admin tetején.

Az automatikus WordPress frissítést nem sikerült befejezni - frissítést újra el kell végezni.Elsőként megpróbáltam teljesen frissíteni ftp-n keresztül, de az üzenet nem tűnik el. Ha a fenti linkre kattintva szeretném frissíteni, akkor ezt írja ki.Fatal error: Call to undefined function update_core() in /usr/home/web/c914621/honlapcime.hu/www/wp-admin/includes/class-wp-upgrader.php on line 793

Gondoltam telepítem a Wp security Scan-t, hátha megtalálom a hibát. A telepítés után az alábbi hibaüzenetet kaptam:Warning: array_keys() url=“http://www.egeszsegesforma.hu/wp-admin/function.array-keys”]function.array-keys[/url: The first argument should be an array in /usr/home/web/c914621/honlapcime.hu/www/wp-admin/includes/class-wp-upgrader.php on line 205

Sikeres bővítmény-telepítés: WP Security Scan 2.7.1.2.

Tudja valaki a megoldást? Köszönöm előre is.Réka

Most már végképp elintéztem az admin-t. Telepítettem a wp security scan-t és átállítottam a wp_ előtagot másra, mert ezt javasolta, ezután már kizártam magam a wp- adminból.Nincs megfelelő jogosultság az oldal megtekintéséhez.Nem tudok vissza sem lépni.Réka

Réka: próbáld meg a config php-ban átirni az előtagot. Hátha …


'Réka' wrote on '2010-03-20:
Most már végképp elintéztem az admin-t. Telepítettem a wp security scan-t és átállítottam a wp_ előtagot másra, mert ezt javasolta, ezután már kizártam magam a wp- adminból.
Persze, csak a wp_ előtagot a telepítés ELŐTT kell átírni :)


Vagy ha átírtad phpmyadminban MINDEN tábla módosítani kell.

A phpmyadminban át is írtam az összes táblát, utána be tudtam lépni a WP adminba. Viszont a frissítési üzenet még akkor is megmaradt. Ezért inkább mentettem mindent és újra telepítettem az egész oldalt. Így megoldódott a problémám és egy tapasztalattal gazdagabb lettem…:unsure:Réka

Az én tapasztalatom: legegyszerűbb, ha eleve más prefix-el telepíted… mondjuk nálam általában ilyen formátumú:

>randomrandom< :slight_smile:

Sziasztok!A wordpress 2.9.2 automatikus frissítésével van gondom. Ezt a hibaüzenetet kapom:Frissítés letöltése innét: (http://hu.wordpress.org/wordpress-2.9.2-hu_HU.zip).A frissítés kicsomagolása.Sikertelen fájl másolás: /wp-content/upgrade/wordpress-2.tmp/wordpress/wp-admin/update-core.phpTelepítési hibaMiért nem sikerül?Köszi a segítséget!

mert ingyenes tárhelyen próbálkozol.


'hitetlen' wrote on '2010-05-02:
mert ingyenes tárhelyen próbálkozol.


Nem ingyenes tárhelyem van!

Nincsenek a jogosultságok megfelelően beállítva. Vagyis ez annyit tesz, hogy az adott mappába nem tud másolni a wp ezért is mondja, hogy sikertelen másolás. Itt utána nézhetsz ezeknek a dolgoknak, valamint van egy security scan nevű bővítmény, amellyel leellenőrizheted, hogy jól állítottad e be az attribútumokat.

A security scan mindent megfelelőnek talált.

Mégis ismét ez a hibaüzenetet kapom:“Sikertelen fájl másolás: /wp-content/upgrade/wordpress-2.tmp/wordpress/wp-admin/update-core.php

Telepítési hiba”Sajnos nem vagyok járatos a WP-ben, meg a PHP és társaiban! Csak frissíteni szeretném.Köszönöm!

Sziasztok! Nekem autómatikus frissítés után nem jön be semmi csak egy tök fehér oldal:http://www.szentbekkalla.hu/blogger/index.phpHa felülírom a fájlokat a régi verzióval a bejegyzések megmaradnak? Miről készítsek másolatot? Esetleg a mysql adatbázisról?

thx

@gazsi: Frissíts kézzel@karesz1978: Ha bejön az admin exportáld a wp dolgait és frissíts kézzel.Kézi frissítésEsetleg próbáljatok meg kikapcsolni pár bővítményt, az is segíthet!


'karesz1978' wrote on '2010-05-13:Ha felülírom a fájlokat a régi verzióval a bejegyzések megmaradnak? Miről készítsek másolatot? Esetleg a mysql adatbázisról?Ha elmented az adatbázist, az csak nagyon okos dolog lesz!

Próbáld meg ftp-vel kinnről felülirni a file-okat.

Üdv Mindenkinek!

Én az alábbi érdekességet tapasztaltam, ingyenes és fizetős tárhelyen 2.9.2-ig egyszerűen tökéletesen frissítettem (automatikus frissítés), mind a WP-t mind a plugin-okat. Wp 3.0 hu-HU esetében, mind két tárhelyen automatikus frissítés esetén megadtam az FTP adatokat pontosan ( előtte WP admin felületen keresztül töltöttem fel plugin-t sikeresen) Majd frissítés, kb fél percig töltöget, majd egyszerűen le akarja tölteni csak a következő file-t: update-core.php . Letöltöm, megnyitom, üres az egész. Így maradt a kézi frissítés. Tudtok esetleg megoldást erre a jelenségre, hogy ne kézzel kelljen állandóan frissítgetni a WP-t. A válaszokat köszönöm.