Arhívum szerkesztése

Sziasztok!Még abszolút új vagyok a Wordpress rendszerben, és a következőre nem találok megoldást: egy újsághoz szeretnék weboldalt készíteni a Wordpress segítségével. Találtam is sablont hozzá, de a következőt nem tudom megcsinálni: az archivum menüt/widget-et kiraktam az oldalra, és ha rákattintok, akkor minden bejegyzést kilistáz, ami az adott hónapban történt. De én ezt nem szeretném: nekem az kellene, hogy csak az adott havi újság tartalmát listázná ki. A tartalmat létrehoznám minden hónapban a tesztek menüpontban, és nekem csak ezt kellene listáznia az Arhívumban. Hogyan lehetne ezt megcsinálni?Esetleg tudtok olyan sablont ajánlani, ami az újság kinézetben kedvelt, és a fenti problémámra megoldást kínál?Üdv

Itt van 60 darab sablon csak a magazin/hírlap témában, válogathatsz. :slight_smile:

Azt, amit szeretnél, pedig valószínüleg úgy tudod legegyszerűbben megvalósítani, hogy létrehozol egy kategóriát mondjuk “aktuális” névvel (vagy amit szeretenél), és utána csak azt a kategóriát listáztatod. Ha pedig azt akarod, hogy mindig csak a legutóbbi látszon, akkor limitálod a listázandó elemek számát 1-re.

Erről itt a codex-es leírás bővebben.Itt van két plugin is, amik ilyesmire jók, bár kicsit régiek, nem vagyok biztos benne, hogy még menni fognak:

Első

Második

(őszintén szólva szerintem ezekkel bonyolultabb, mint manuálisan beleírni a kódba)Mindkettőhöz van használati leírás (igaz angolul), de ha nagyon nem megy, akkor írd le, hogy hol akadtál el és segítek.

Nagyon szépen köszönöm! Át fogom nézni, hátha lesz köztük olyan, ami tetszik, és remélem, az archívumot is sikerül megoldanom. Ha nem, jelentkezem.


'SneakySnail' wrote on '2010-05-13:
Azt, amit szeretnél, pedig valószínüleg úgy tudod legegyszerűbben megvalósítani, hogy létrehozol egy kategóriát mondjuk "aktuális" névvel (vagy amit szeretenél), és utána csak azt a kategóriát listáztatod. Ha pedig azt akarod, hogy mindig csak a legutóbbi látszon, akkor limitálod a listázandó elemek számát 1-re.
Igen, lesz is egy (vagy kettő) kategória, újságok esetleg még tesztek néven.


Hol kell beállítani azt az Archívumban, hogy pl. csak az Újságok kategória látszódjon? nem találtam erre utaló lehetőséget (most a SwiftThemes van fenn próbának).

Amit küldtél Codex linket, az azt jelenti, hogy a kódokban kell beállítgatni a dolgokat?

Először is meg kell nézned az Újságok kategória ID-jét, mert az alapján tudod majd csak azt listázni. (az admin panel kategóriák menüjében ez megnézhető)Nem muszáj a kódban turkálni, ha pl valamelyik linkelt plugin működik, de nem olyan vészes dolog, mint amilyennek látszik.

Tulajdonképpen ezt a kis kódrészletet kell csak betenni a megfelelő helyre:Code:

  <?php

  global $post;

  $myposts = get_posts('numberposts=5&category=1');

  foreach($myposts as $post) :

  ?>

 • <a href="">


Ezzel elméletileg az 1-es ID-hez tartózó kategória bejegyzéseiből jeleníti meg az utolsó 5-öt.

Ahhoz, hogy az archivumban csak az a kategória látszódjon bele kell turkálni az archivumot megjelnítő php, vagy oldalrész kódjába, de ahhoz tudni kéne, hogy a sablon azt hogy jeleníti meg.

Az alábbi skint választottam, nem tudom, hogy ez WP viszonylatban mennyire tesztreszabható: http://themehybrid.c…rid-news/?p=133A feladat a következő lenne: lennének állandó oldalak, mint impresszum stb. Ezek feltöltése, elkészítésen nem gond.

Ami már inkább kérdéses:


 1. ha mélységben szeretném bővíteni a dolgokat, azt hogy lehet megvalósítani? Pl. Valami1 -> valami 1.1, valami 1.2, valami 1.3 -> ezeken belül meg fel lennének sorolva a témán belüli dolgok.


 2. Ez egy újságos dolog lenne. Havi újság. Minden hónapban lenne egy borító, ami a küldött skin szerint lenne. A főoldalon a váltakozó nagy képben lenne a borító (nekem álló kép lesz, nem tudom, az betehető-e oda, vagy csak a négyzetes képek, mint a mintában is van), alatta pedig a fő témák, mint a mintában. Ha rákattintok, akkor a részletezése jelenik meg. Ez eddig oké.  A kérdés, mint korábban is volt, hogy az arhívumban csak az adott havi újság tartalma látszódjon - ez megoldható-e? Tehát, ha frissítem az impresszumot, azt ne írja ki.

  Meg lenne egy olyan menüpont is, hogy magazinok. Itt csak a borítók látszódnának, ha rákattintok, akkor kiírja a tartalmát, úgy, mint a alapesetben a főoldalon.

  Lenne egy olyan menüpont, hogy cikkek ABC sorrendben. Ez úgy nézne ki, hogy Cikk neve, mellette, hogy mikor jelent meg, mellette a termékfotóval (mint a főoldalon) és az egész cím link lenne, esetleg egy rövid összefoglaló, és ha rákattintok, akkor az adott cikkre ugrik.

A kiszolgáló nem található

A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) themehybrid.c…rid-news helyen.
egy teljes url-t légyszives…


'mano' wrote on '2010-06-15:
A kiszolgáló nem található


A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) themehybrid.c...rid-news helyen.


egy teljes url-t légyszives...
Bocs, tényleg. Nem is értem, hogy került így ide. A jó link:

http://themehybrid.com/demo/hybrid-news/

Azt hogy lehet megoldani, hogy ne látszódjon az, hogy ki írta a bejegyzét, mikor stb. Legalábbis, amikor csak a rövid összefoglalót listázza, akkor ne, de ha rákattintanak, akkor látszódhat - de ha akarom (főleg állandó oldalaknál, pl. cég adatok), akkor ott se látszódjon.

sablonban.

Admin > Sablon > Szerkesztő

remélem sikerül.


'hitetlen' wrote on '2010-06-15:
sablonban.


Admin > Sablon > Szerkesztő


remélem sikerül.
Melyik php melyik sorát, vagy egyáltalán milyen nevű bejegyzést keressek?

A szerzővel kapcsolatban: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/the_author


'Farkas wrote on '2010-06-15:
A szerzővel kapcsolatban: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/the_author
Sajnos nem jött össze a dolog. A Loop-on belül kell valamit megkeresnem? Találtam egy authors.php-t, abban kell esetleg kutakodnom?

'Farkas wrote on '2010-06-15:
A szerzővel kapcsolatban: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/the_author
Csak a linket akarja eltávolítani.

'daddybear' wrote:
Melyik php melyik sorát, vagy egyáltalán milyen nevű bejegyzést keressek?
Admin > Sablon > Szerkesztő


Fősablon (index.php)


Archívum (archive.php) - kategória, címke

keresel egy ilyet:

Code:

és törlöd.

Gondoltam, elég egyértelmű, hogy a szerzővel kapcsolatos dolgok egy helyen az adott linken megtalálhatóak, és amennyiben használni akarjuk őket, akkor beírjuk, ha nem, akkor kizárjuk. :wink: :slight_smile:Elnézést, valóban egy kicsit lehettem volna alaposabb is, bár hitetlen már megírta remekül.


'Farkas wrote on '2010-06-16:
Gondoltam, elég egyértelmű,
Most képzeld el, hogy ahhoz a codex oldalhoz még én sem értek, totál kínai az egész, pedig már pár éve szerkesztem a WP-t....


Na, most képzeld el, ha valaki ilyen kérdést ír vissza,

Quote:

Melyik php melyik sorát, vagy egyáltalán milyen nevű bejegyzést keressek?
az mit süt ki codex oldalból? :lol:

hitetlen:

“szerkesztem a WP”-t< az kicsit mást jelent első olvasatra :slight_smile:

aki akar az meg tudja használni a codex-et… akinek meg jó nélküle az ide jár másokat kérdezgetni mindenről. Ennyi… Aki meg elvetemült és sok ideje van az meg mehet codexet írni :slight_smile:


'hitetlen' wrote on '2010-06-16:
az mit süt ki codex oldalból? :lol:
Most még mit csináljak? Vágjak magamon hosszában eret? :) :)

Leírtam: "Elnézést, valóban egy kicsit lehettem volna alaposabb is, bár hitetlen már megírta remekül."

Amúgy pedig:

1. Te csak ne add itt a szerény, hozzá nem értőt. Ha jól tudom, akkor hasít egy-két WP-oldalad pár tízezerrel... :) :)

2. Az author tag a Codex nem legbonyolultabb része. Kb. olyan összehasonlító elemzés formája van a dolognak, azért mertem, bátorkodtam a linket berajzolni. Úgy látszik, tévedtem. Bonyolult. ;)

'Farkas wrote on '2010-06-16:
1. Te csak ne add itt a szerény, hozzá nem értőt. Ha jól tudom, akkor hasít egy-két WP-oldalad pár tízezerrel... :) :)
Az nem ugyanaz. Ahhoz, (látogatottság) semmi PHP kód tudás nem szükséges, "csak" tartalomépítés. Én mindig is tartalomépítőnek, és nem honlapépítőnek tartottam magam. Ezért is használjuk mi nem hozzértők a WordPress-t. Ellenkező eseten, ha a weblapépítés része érdekelne, nem itt lennék, hanem valami PHP fórumon :P

Akkor ezek szerint csak én szúrom ki 7 mérföldes távolságból a sorstársaimat (aki szintúgy nem értenek a kódokhoz). Na, akkor ehhez is értek. Plusz egy valami a számlámra írható :D

'hgrg'' wrote:
"szerkesztem a WP"-t< az kicsit mást jelent első olvasatra
Persze, én meg még nem mondtam? De webmester is vagyok, hiszen Cpanelt kezelek :lol: De ugye ezt senki nem veszi komolyan, és még is van benne valami féligazság

'hgrg'' wrote:
aki akar az meg tudja használni a codex-et..
De nem akaródzik

'Farkas wrote on '2010-06-16:
Most még mit csináljak? Vágjak magamon hosszában eret?
Csak ha videóra is vennéd, mostanában felfutóban vannak az ilyen horror weblapok :P

@hitetlen:

codex használat (jelen esetben) ennyiből állna:

notepad++ > megnyitsz egy sablon file-t CTRL-H copy paste a keresett tag (codex 1. sample) keresés fileokban.

keres

bumm

megtalálta

kitörli

elmenti

feltölti

ahhoz hogy valamit kitörölj (és megmondták h mit) nem kell tudni "péhápé"ul…