Aldomain telepítés

Sziasztok

segítséget kérnék, hogy a következő telepítési igénynél hogyan kell eljárni?van egy élő WP oldalam. ez alatt több aldomain szeretnék létrehozni.

aldomain1.mydomain.hu

aldomain2.mydomain.hu

stb.

ha jól gondolom, mindegyik aldomainre külön wordpresst kell telepíteni, a kérdés, hogy mindhez kell-e saját adatbázis, vagy az elsődleges domain adatbázisát használják? ha van mód arra, hogy egy azon adatbázist használja az elsődleges és az aldomainek, arra mi a megoldás (multiple blog)előre is köszönöm a segítséget

Elég egy adatbázis is, ha mindegyik wp telepítés egy egyedi table prefix tagot kap.

De azért fontold meg, mert ha mindegyik elterebélyesedik, akkor bizony ez okozhat később lassulásokat.


'SneakySnail' wrote on '2010-05-11:
Elég egy adatbázis is, ha mindegyik wp telepítés egy egyedi table prefix tagot kap.


De azért fontold meg, mert ha mindegyik elterebélyesedik, akkor bizony ez okozhat később lassulásokat.
gyors kérdés még:


az aldomain WP-k wp-config.php-ban az eredeti adatbázis adatait kell megadnom? (user, pw)

Igen, minden adat ugyanaz lesz, csak ez az egy sor, ami változik telepítésenként:Code:

$table_prefix = 'wp_';

Amiből ugye "wp_" előtagot kell változtatgatni mindegyiknél.

Erre szerintem WordPress MU-t használj, arra ez tökéletes lesz és nem kell külön teleépítgetned. Vagy megvárom a wp 3-at abban már ez a funkció is benne lesz.


'SneakySnail' wrote on '2010-05-11:
Igen, minden adat ugyanaz lesz, csak ez az egy sor, ami változik telepítésenként:


Code:

$table_prefix = 'wp_';

Amiből ugye "wp_" előtagot kell változtatgatni mindegyiknél.

Sziasztok!


Mire kell "változtatgatni" a 'wp_' előtagot? És ezt az egy sort pontosan hova illesszem be a config.php fájlon belül?


Egyáltalán ez az előtag micsoda, ez is egy konkrét adat, mint az adatbázis hozzáférési információk? Honnan kellene tudnom, hogy mit írjak oda?


Létrehoztam egy aldomaint és oda is szeretném a WP- t telepíteni, de úgy,hogy a fődomainhez hozzárendelt adatbázist használja. Még nem telepítettem egyiket sem, várom válaszotok, köszönöm előre is!

Kedves Barbi_!Kicsit figyelmesebben olvasod az első hozzászólástól, akkor már rendben is van a válas nagy része. :slight_smile:A telepítéskor az adatbázis táblának van egy előtagja, ami egy névvel bír, alapesetben a WordPress wp_ nevet ajánl fel.

Esetedben az aldomainekhez passzolóan, beszédes nevet adjál ezeknek a tábla előtagoknak, pl.

wp_aldomain1_wp_aldomain2_wp_aldomain_stb_Az itteni 2. hozzászólás linkjén túl ajánlom elolvasni: http://wordpress.org/support/topic/how-do-i-setup-the-table-prefix-for-my-sql-database-for-wordpressKöszönöm, Győző!Látod, ilyenekkel vagyok elfoglalva vasárnap éjszaka, ezért nincs időm az eShop-ot tesztelni, de hamarosan arra is sort kerítek :slight_smile:

Nem baj Barbi_!Megtettem én; kijavítottam azt a súlyos hibát ami miatt nem működött a nagyrésze (nem fordult be az eshop-hu_HU.mo-ba), meg találtam még benne néhány hibát (amit megírtam, pl.: az 1$s egy összetartozó fogalom, nem szabad 1 $ s-re változtatni).Maradt benne néhány fordítatlan és bemásolt rész, valamint néhány fogalmat - valószínűleg nem láttad, hogy mikor és hol jelenik meg, vagy nincsenek közgazdasági szakismereteid - javítani kell.Összegezve: egy szép, nagy anyagot lefordítottál 100%-ig, ami használható is, de van rajta finomítani való (kb. 20%), de így is lehet már használni, ha valaki használja az eszét, akkor nem téved el, mert a lényeget azért beleadtad.Hamarosan a segítő oldalon a javított verziót a neved alatt közzéteszem (ha nincs ellene kifogásod - ha van, akkor is közzéteszem azzal, hogy Barbi_ munkája alapján… :slight_smile: ),


'Farkas wrote on '2011-05-16:
Hamarosan a segítő oldalon a javított verziót a neved alatt közzéteszem (ha nincs ellene kifogásod - ha van, akkor is közzéteszem azzal, hogy Barbi_ munkája alapján... :) ),
Ez pontosn hol is elérhető? Sajnos én is úgy jártam mint Barbi, megcsináltma fordítást, bemásoltam a .mo fájlt hova kell, aztán meg nem történt semmi, maradt minden angolul...

A WordPress alapfokon honlapon, de még nem tettem közzé, mert volt egy kis bibi az oldallal… :frowning:

Megtennéd, hogy átküldöd a fájlt MÜ-ben ha szépen megkérlek? :slight_smile: Tényleg sokat segítene rajtam.

Inkább fel fogom tenni, ha nem haragszol. Mást sem csinálhatnék, mint küldözgethetnék külön-külön kívánságra leveleket. :slight_smile:

Üdv!

Nekem az a problémám, hogy felrakom egy almappába a wp-t és miután feltelepítem, a domannev.hu után 2 per jel van: domannev.hu//aloldal. Néhányszor már csináltam domain almappára telepítést pár hónapja és akkor sikerült, azóta is fut tökéletesen az a projekt, de ezen a domain-en így jelenik meg a dolog. Valaki tapasztalt már ilyet? Mit ronthattam el? Lehet tárhely beállítás gond?

Véletlenül telepítéskor nem raktál az útvonalhoz mégegy / jelet? Az adminban az általános beállításokban ki tudod venni? Ha nem tudsz belépni az adminba akkor a phpmyadminban a site_url és home értéknél kell kivenni a / jelet.

A 2 / jelnél bejön az admin, de az oldal nem. Myadminban kivettem az egyik / jelet, de akkor meg egyik sem jön be. Nem kerülhetett sehol bele egy plusz per jel, már 3szor végigcsináltam. Nem értem.

Amikor kész a telepítés, a legelső belépésnél még 1 / jel van, de amint belép az aloldal elé 2/ jel kerül és nem tudok rájönni miért.

Megoldódott a hiba nagy nehezen.

Megosztanád a megoldást a nagyérdeművel? Hátha más is tanul belőle… :wink:

Igazából nem egy szép megoldás . A myadminban kivettem az egyik / jelet és elmentettem, eközben a wordpressben a beállításokban a honlapcímet és a wordpress címet javítottam, tehát ott is kivettem belőle az egyik / jelet és elmentettem ott is, persze hibát dobott, de amikor visszamentem egy oldalt, behozta vissza az admin felületet, de már az új címsorral ami a jó címsor. Ennyi a gányolós megoldásom :lol: A wordpress verzió egyébként egy régebbi volt, a 3.0, mert a tárhely nem volt képes újabbat futtatni.