Üdv! Az AJAX Login Widget++-hoz tud vki magyarítást? Csak mert néhol van, néhol nincs…
Köszi előre is!
Engem ezzel a pluginnal kapcsolatban az érdekelne, hogy hogyan lehetne beilleszteni postba vagy oldalba.
Amit találtam [insert-login] beillesztést az WordPress MU 2.9.1.1-nél nekem nem sikerül. Talán beállítási hiba talán más…
egy login-t miért kellene postba vagy pagebe beilleszteni? :o
A bejegyzésbe (bejegyzés = post) illesztést nem nagyon értem, illetve csak sejtem; folyamatos szövegben azt írja pl. és ehhez meg ahhoz itt kell belépni. Az itt kell belépni szóra teszel egy linket, ami a login helyre (oldal, vagy oldalsáv) mutat.
Az oldalsávba történő illesztésnél egyszerűen ahhoz a részhez, ahol a wp-register és a wp-logout van, kicseréled a
Meta
részt erre:
(Ezt egyébként szépen le is írja a bővítmény telepítési útmutatója).
Ugyanezen a helyen azt mondja az írás, ha nem használod a widgetet, akkor a sablon fájlban, az általad kívánt helyen a
PHP meghívást kell elhelyezni.
És ha már bejegyzést kért, akkor legyen teljes a kérése…
bekefitibor.
Most már Győző segítségével tudod a php kódot, ám azt bejegyzésbe nem, csak sablonba tudod használni. Ãm a WP most sem hagy cserben, van ennek is megoldása, csak telepítsd fel ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/exec-php/
és mehet a bejegyzésbe Győző által mutatott php kód.
A plugint korábban próbáltam, nekem remekül működik (mai napig is).
És ezzel adtál egy tippet…, van ahol nekem is jól fog jönni a bejegyzésben reg/belépés
egy login-t miért kellene postba vagy pagebe beilleszteni? :o
Mert nincs oldalsáv? de ez csak 1 tipp a sok közül...
Köszi Győző a leírást, nagyon hasznos, de igazából a Hitetlen féle exec-php-s megoldást kerestem, a plugint fel is tettem ezt a hibaüzenetet kaptam:
Fatal error: Call to undefined function add_ajax_login_widget() in …/wp-content/plugins/exec-php/includes/runtime.php(42) : eval()'d code on line 14
Aztán kipróbáltam az Inline PHP-t is (remélem jól értettem, hogy ugyanarra való) és ugyancsak egy hibaüzenet fogadott, amiből arra következtetek, hogy a pluginok jók lesznek, talán valami beállítási gond akadhatott, csak nem találom a megoldást - még.
Ja igen, a hibaüzenet ennél ez volt:
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /wp-content/plugins/inline-php/exec_php.php5(4) : eval()'d code on line 1
Manó kérdését megválaszolom, ha privátban kérdezi vagy indít rá egy új témát, esetleg egy relevánsban felteszi és odacsöppenek valahogy…
Kiderült, hogy a fenti MU-val nem megy a két plugin. Sőt az unfiltered mu sem fut vele.
Frissítetem a 2.9.2-re de ezzel se megy, mivel az unfiltered pluginok nem kompatibilisek. A wordpressben pedig nem szeretném kikapcsoloni közvetlenül a filtert, így egyszerűen kimásoltam a wp-login.php ból a két “body” közti részt és gyönyörűen működik. Biztonsági okokból jobb is így talán. Nem olyan puccos mint az ajaxos belépés, de legalább biztonságos és ugyanúgy működik be lehet szúrni post/page-ba.
Frissítetem a 2.9.2-re de ezzel se megy, mivel az unfiltered pluginok nem kompatibilisek. A wordpressben pedig nem szeretném kikapcsoloni közvetlenül a filtert, így egyszerűen kimásoltam a wp-login.php ból a két “body” közti részt és gyönyörűen működik. Biztonsági okokból jobb is így talán. Nem olyan puccos mint az ajaxos belépés, de legalább biztonságos és ugyanúgy működik be lehet szúrni post/page-ba.
Szia!
hasonló gonddal küzdök, mint Te és olvasva aa blogot úgy tűnik Neked sikerült megoldást találnod.
Én is azt szeretném ha egy oldalba lenne a bejelentkezés/regisztráció.
Próbálkoztam Én is sok mindennel de mindeig valami problémáma ütköztem.
- Theme my login ezzel az a baj, hogy használnunk kell egy egyedi fejlesztésű plugint, és ezzel összeakad. már próbálják javítani, de kérdéses a sikeressége.
- Ajax login… nem tudom hogy kell oldalba betenni, nem akar összejönni.
- amit Te csináltál, wp-login tartalma másol oldalba az is jó megoldásnk tűnik, de pontosan mit kell kimásolni? mert közöttit nem értelmezi ha egy oldalba illesztem be.
Köszi előre is a segítséget.
Üdv.
L
Wp.3.0
2. Ajax login... nem tudom hogy kell oldalba betenni, nem akar összejönni.
Ha valóban a
hívja be a plugin-funkciót, akkor az a legegyszerűbb, ha készítesz mondjuk egy login-page.php nevű sablonfilet, ami ugyanazt tartalmazza, mint a page.php - persze előtte ott van, hogy
/*
Template Name: Login oldal
*/
?>
-, csak a
helyére a
sort másolod be. Ezután Új oldal írása, üresen hagyod az oldal szövegtestét és Sablonmintához kiválasztod a "Login oldal"-t.
Köszönöm!
Nagy neheze úgy tűnik összejön, csak ezzel is 1 probléma van. a Regisztrálásnál a wp ablakot hozza be.
L.
Köszönöm!
Nagy neheze úgy tűnik összejön, csak ezzel is 1 probléma van. a Regisztrálásnál a wp ablakot hozza be.
L.
Pedig ez megy az egyedi fejlesztésű pluginnel is csak tényleg az a baj, hogy az elfelejtett jelszóhoz és a regisztrációhoz a wp-alap ablakot hozza be és az nem szép. Erre tud vk. valamilyen megolást?
L.
http//teszt1.webinariumok.hu
az gyedi plugin a névjegy menüpont alatt
Mivel AJAX Login Widget, lehet, hogy nem widgetként használva a wp-signupra nincs kihatással, azon kívül, hogy megjeleníti a linket. 
Miért, mit kellene behoznia a te elképzeléseid szerint?
Szerintem - most, ahogy nézem - az újonnan gyártott oldalsablonodból kimaradt a
(Sem a body, sem a html nincs lezárva, és gondolom így a
is hiányzik. Néhány plugin erre nagyon háklis, az AJAX-osok meg főleg. Lehet, hogy menne a popup, ha kitakarítanád a kódot - pl. /* */, ilyesmi - meg megcsinálnád rendesen a sablonfájlt. Persze ez csak tipp.)
a theme my login az jó lett volna, mert ott oldalon belül maradt szépen kiteszi a regisztrációs sablont a saját stílusában stb… de az meg összeakad a saját pluginnnel. (ezt próbálják javítani, de valmilyen olyan gond van hogy mindkettő ugyanzon logika alapján kap el egy eseményt, és ha az egyik elkapja akkor a másik már másik már nem tudja.Most ennek az átprogramozásával küzdenek…
A superslider-login szintén nagyon szép lenne, de ennek is az a problémája, hogy ha nem töltök ki egy kötelező mezőt regisztrációkor akkor a wp alap regisztrációs képernyő jön be.
Nos megrendelői kérés, hogy az ablakon belül stílus maradjon és ne a wp-s jöjjön be. ;(
ok a footer-es részt nézem … de az volt a baj hogy nem talátam wp_content()-et egy értműen, hanem csak egy if -en belül és onnan vettem ki a content értéket és tetem be a helyére a kódot de ezek szerint nem a legjobb megoldás ez
L.
Köszönöm a segítséget, MŰKÖDIK!
- változtattam a php kódod és ezt szírtam be the_content feltétel vizsgálat lé és így müxik, ablakon belül marad az elfelejtett jelszó kéréssel és egy elfogadható ablakot ad fel a regisztrációkor. csak nem veszi figyelembe(de ezt még tesztelem), hogy a register-plusnál azt adom meg hogy a felhasználó adhasson magának jelszót.
L.
Örülök, hogy sikerült.
Igen, az nekem is furcsa volt, hogy bekéri két mezőben a jelszót, aztán ott van alatta, hogy a jelszót emailben küldi el… Ez viszont nem tudom, miért lehet, mert egyik plugint sem használom. Majd a nálamnál okosabbak megmondják… 
Üdv Ismét!
Van valakinek az ajax login widget++ magyar fordítása?
vagy ha nincs akkor hol tudom ezt megtenni?
(van egy langs könyvtár és abban van amit power point nak ismer fel de értelemszerűen nem az… )
meg .mo kiterjesztésőű és GEttetext message catalog típus fájlok, gondolom ezeket kell átírni, de milyen szerkesztővel?
L.