készítesz 1 oldalt pl. Belföld néven,
és csinálsz 1 kategóriát is Belföld néven.
Feltöltöd a Redirect plugint innen: http://wordpress.org/extend/plugins/redirection/screenshots/
Majd a Belföld oldalt átlinkeled Belföld kategóriára. Ãgy ha a Belföld oldalra kattint valaki,
akkor a Belföld kategória cikkei jönnek be.
És hogy pl. a Belföld kategória cikkei ne legyenek a főoldalon láthatók,
arra itt van at Advanced Category Excluder.
http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/
lehet, hogy én értelmezlek félre, de nem arról van szó, hogy
- főoldalon egy/több kategória hírei ne jelenjenek meg?
- avagy a főoldalon csak egy bizonyos kategória hírei jelenjenek meg?!
A kérdésem:
megjelenítettem az oldalon a kategória X cikkeit, mellette a sidebaron megjelenítettem egy kiemelt cikkek listáját, amit úgy oldottam meg, hogy pl 4 kategóriába rendezem a cikkeket és amelyik fontos, azokat berakom a fontos kategóriába IS (ez az 5.) és megjelenítem az index.php-vel (csak ezt a fontos kategóriát).
Ha megjelenítem a kategóriákat categor.php, vagy archive.php-vel, akkor a fenti példában megjelennek az X cikkek, de a sidebaron nem akarom, csak azokat a fontos(kategória fontos) cikkek listáját megjeleníteni, amik ebben az X kategóriában nincsenek benne.
fontos kategória=1, a többi= 2,3,4,5
index.php: query_…'cat=1'
category-2: query_…'cat=2' sidebar-2: query_…'cat=1,-2' -így megjelenik az összes fontos kivéve azok, amiket egyébként is megjelenítettem az oldalon
archive.php: ez ugye az összes nem definiált kategória (pl. csak a 2,3 ra csináltam category-2, category-3.php fájlt) megjelenítője, itt mit csinálok? itt nincs query_… az oldalon, a sidebaron viszont kellene egy query_…'cat=1' és vmi, ami az aktuális kategória id-jét kiszűri.
és egy kis összefoglaló, ha más nem magamnak a query_… dolgairól
elé ha beillesztjük a
sort, akkor ezzel tudjuk elvégezni a lekérdezés szűrését.
a cat=id,id,id a megfelelő kategóriák megjelenítése ha -id, akkor ez a kategória kivétele. pl. cat=1,2,-3,-4 az 1,2 megjelenítése, 3,4 letiltása
az showposts=1 a mennyi postot jelenítsen meg a loopban (miket tanultam.. hihetetlen)
(a loop az a ciklus, az a folyamat amiben folyamatosan megjelenik a benne meghívott tartalom, addig, amíg azt vmivel le nem korlátozzuk pl. showpost, vagy el nem fogy pl.5cikk van, ennyi jelenik meg. ha a loopba a cikk meghívásánál meghívjuk a címet, szerzőt, kis ikonokat, a tartalmat, kategóriát bmit .. reklámot, akkor minden egyes megjelenítendő elemnél ezeket jeleníti meg, amíg a loopnak vége nincs.) - ez miért érdekes? mert ha minden 4. cikk után szeretnénk reklámot mondjuk, vagy szeretnénk 2 cikk teljes kiírását képpel, szerzővel bmivel és utána 5 cikket csak címmel, meg alatta 2 hasábban 4-4 cikket az 5,6 kategóriákból, akkor ezeket külön loopban kell meghívni. (1.loop showposts=4 - reklám 2.loop showposts=4... vagy 1.loop showposts=2 - 2.loop showposts=5 - 3.loop showposts=8&cat=5,6) a különböző query_post utáni feltételeket & jellel választjuk el. ami még fontos, az offset parancs, amivel ki lehet hagyni megadott számú cikket, bejegyzést.
A 4-4 cikkes reklámos esetben 1.loop showposts=4 - reklám 2.loop showposts=4&offset=4... - így 4 cikk megjelenik, majd reklám, majd nem megint az első 4 cikk, hanem az 5-8ig) Tudomásom szerint a megadott feltételeknek megfelelően (tehát vagy az összes, vagy leszűrt kategóriákból, az összes cikket egybe rakja és ennek a sorrendjéből csúsztatja el az offsettel, de ezt lehet próbálgatni)
Ha vki tud még egyéb parancsot, ne habozzon és ossza meg velem. Jah és a kérdésemre is ha tudja a választ.
bocs, hogy hosszú voltam, de így egyberakva nem találtam magyarul, és ha más nem jó lesz nekem, ha elfelejteném.