Adott oldalon egy téma hírei

Moderátor wrote:

Ne idézz feleslegesen!

Ezt most nem pontosan értem, hogy ezt hová kell beírni. Vagy különböző sablonokat kell létrehozni és oda? Vagyis annyi page.php, page2.php fájlt jkell létrehoznom, ahány oldalt szeretnék különböző tartalmakkal?

Hello!

Keresek megoldást a következő problémára:

A WP-ben ugye vannak a bejegyzések, amik szépen megjelennek mondjuk a fő oldalon. Olyan megoldást keresek, ahol több oldalon jelennek meg a bejegyzések. Például van egy oldal, ahol a kategóris 1-hez tartozó bejegyzések jelennek meg. A másik oldalon pedig a Kategória 2 -höz tartozó bejegyzések.

Meg lehet ezt oldani (remélem)?

Még annyit kiegészítésnek, hogy a fő oldalon is csak egy adott kategória jelenjen meg, mondjuk a hírek, de a többi nem.

Így visszaolvasva elég zavaros, esetleg egy példa:

Van 3 menüpont. Az elsőre kattintva mondjuk a hírek jelennek meg, azok a bejegyzések, melyeknek a kategóriája hírek. A másik menüre kattintva csak azok a bejegyzések jelennek meg, melyek mondjuk az új termékek kategóriába tartoznak és így tovább.

Köszi

Tamás

Nem így?

“Például van egy oldal, ahol a kategória1 -hez tartozó bejegyzések jelennek meg. A másik oldalon pedig a kategória2 -höz tartozó bejegyzések.”

A téma…, már majdnem a sablon…, legalább is én annak olvastam ki, ám szerintem te kategóriára gondolsz…

Igen, közben kiegészítettem és javítottam a WP szóhasználatával.

Kedves Tamás!

A kérését meglehet oldani egy kicsit bonyolultabban is, hogy külön oldalakat hoz létre, és egy egyszerű wp db lekéréssel szabályozza az oldalakhoz a kategóriák listázását.

Például:

Quote:

<?php query_posts("showposts=50&cat=5");

while (have_posts()) : the_post();

?>

Így a különböző oldalaknál lehet beállítani a kategóriák megjelenését.

Ha további kérdése van írjon e-mail-t vagy msn-en

Szervusz Tamás!

Igen, annyi page-1.php, page-x.php-t hozol létre, amennyi tartalmat szeretnél. Vagyis, az eredeti oldaladat klónozod, és annyi a változás, hogy a belében a kategóriák szerint változik a lekérdezés.

Természetesen, az eredeti oldalban is átírod a lekérdezést, hogy az is más legyen.

Köszi, és a WP honan tudja, hogy vannak más sablonok is?

Köszi, erre közben rájöttem, hogy megadom belül a template nevét és akkor magától észreveszi. Okos smile.gif.

Tamás!

Ezek nem más sablonok (a wp-ben a sablon = theme, skin, stb.), hanem a sablonon belül másik oldalak. Lehet, hogy a sablonodban van olyan (szok .enni néha :)), hogy linkek oldala, vagy archívum oldal, tehát, más is, mint az oldal. Onnan is leshetsz.

Pontosan. Ügyes és nagyon gyors vagy. :smiley: :smiley:

Én nem értem - bár nem is próbáltam - de elméletben sem értem, hogy hívom meg a page-x.php-t…

Hozzáadok egy új oldalt… (vagy nem?), majd itt a bejegyzés szerkesztésekor automatikusan (!) megjelenik jobb oldalt a “Sablon” fül alatt a page-x.php?

Tuti nem jó fele logikázok…

Oldalaknál oldal sablonok vannak. http://bit.ly/ntcW2 Kategóriáknál van úgy amit mondasz, hogy category-ID.php. Ám jól fele logikázol csak még nem teljes a kép. Csak egy kis szikra kell neked. :slight_smile:

“Oldalaknál oldal sablonok vannak. http://bit.ly/ntcW2” - naaa, ez már beugrott, vili! :smiley:

ambrits kérdésének megértését majd máskorra hagyom…, vagy netán annyi is elég, amit most már megértettem, csak csupán ekkor az a lényeg, hogy a fent említett php kódot rakom a fájlba? :rolleyes: aham… [hitetlen erősen koncentrálva gondolkodik]

Rakjuk össze akkor. :slight_smile: Vannak nekünk az oldalaink, amelyeknek tudunk létrehozni egy sablont. Ez vili te is mondtad. Ezeket használhatjuk, mondjuk tegyük fel archívumnak. Vagy ahogy a neve is mondja ez egy sablon, írunk valamit egy oldalba akkor ott lesz a szöveg de alatta felette ott lesz a script vagy akármi amit rakunk az oldal sablonunkba. De ha nem irunk semmit de ugy publikáljuk az oldalt, hogy jobb oldalt kiválasztjuk az oldal sablont, akkor csak a script lesz ott. Ennyit róluk.

Kategóriák: létrehozunk a category.php alapján egy category-ID.php-ét. Az ID annak a kategóriának az ID-je amit máshogy szeretnénk megjeleníteni. Tegyük fel van 5 kategóriánk de azok között van egy hírek kategória. Azt szeretnénk elérni, hogy ne jelenjen meg csak a bejegyzés címe amikor listázva van. Ebben az esetben ugye mondjuk kivesszük a content-et vagy az excpert-et és minden olyat ami nem kell és csak a title hagyjuk meg ugye a permalinket.(ezt most igy nagyon nagy vonalakban mondtam) Tehát mindkét esetben a cél az, hogy ne úgy nézzen ki mint a többi csak kicsit más az eljárás. Remélem érthető. (mondjuk nem hiszem, mert nem tudok túl jól magyarázni :smiley: )

Köszönet Bárdi Péternek, sikerült megoldani. Még kell egy kicsit a formázással játszani, hogy teljesen úgy nézzen ki, mint a “nem szűrt” oldal, de működik.

Aham…, csak…

a category-ID.php létrehozom, módosítom - felrakom FTP-n… és ezt a WP motor automatikusan felismeri? Tehát ezek után a példádnál maradva a hírek kategória már olyan lesz, ahogy azt a category-HIREK-ID.php megmondja neki? Mást nem is kell tenni? :rolleyes:

nem egészen :slight_smile:

Az ID felirat nem statikus. az a kategória azonosítója (ID-je), amiből megállapítja a wp, h melyikre vonatkozik :slight_smile:

tehát 5ös IDjű kategóriához category-5.php tartozik (id-t az állapotsorból tudod legegyszerűbben megnézni mikor kategória szerkeszésénél ráviszed az adott kategórialinkre a kurzort :slight_smile:

Az ID-et értem hgrg, lehet, a példám félreérhető volt, helyesen: category-ID.php

ahham így jó

Ha így kezdődik a file:

<?php

/*

Template Name: sablonneve

*/

?>

Akkor be fogja emelni és az oldal szerkesztésnél a tulajdonságoknál a “Sablon” comboban már ki is választható.