Igen, de annak csak oldal(=page) mintáknál(=template, !=theme) van jelentősége.
Fokoznám a mámort.
A bejegyzéshez felveszek egy mezőt. Az eddigi cat-ra szűrést lehet-e ezzel az extra mezővel bővíteni?
Például, most az adott oldalon csak a “kategória 1”-be tartozó bejegyzések jelennek meg. Ez remek. Most ezt egy kicsit tovább kellene szűrni, mert hozzáadtam egy “honap” mezőt és azt szeretném, hogy most csak a 8-as értékű bejegyzések jelenjenek meg.
Az igazi cél az lenne, hogy azok jelenjenek meg, ahol a honap mező = a jelenlegi dátum hónap értékével.
szerintem jobban jársz, ha ezt nem + mezővel hanem cimkével oldod meg…
Köszi, ez jó ötlet!
Végül is másképpen oldottam meg. Mivel a hónapok elég standard dolgok, létrehoztam 12 kategórát, Január…December, és a dátum hónapjával szűröm.
üdv mindenkinek
hasonló kérdés lenne, mint a topic címe.
már előre elnézést kérek, mert a wp-vel most kezdtem ismerkedni, így tudásom elég hiányos.
a gondom az, hogy megpróbáltam végigmenni az itt leírtakon, de vhogy semmit sem találok, vagy ha meg is találom, az nem azt csinálja…
megtaláltam a fent szereplő category.php vagy category-template.php és fogalmam sincs, hogyan tudnám megoldani, hogy egy (oldalak) létrehozott új oldal, aminek a tetejére írok 3 mondatot, az id1 kategória bejegyzéseit jelenítse meg a 2-3 mondat után.
melyik az az oldal, ami a kategóriák megjelenéséért felelős? melyikben kell kigyomlálni azokat az elemeket, amiket nem szeretném, hogy megjelenítsen az adott oldalban sablonként behívott kategória (gondolok itt dátum… nem kell)
A segítséget előre is köszönöm
benaja
Jól értem? Létre akarsz hozni olyan oldalakat, amelyek annyiban egyeznek meg a kategóriáiddal, hogy minden oldal pár bevezető mondata után a hozzátartozó kategória addigi bejegyzéseiből x darabot jelenít meg?
Az értelmét nem nagyon látom, de a kategória megjelenítését a wp_list_categories() függvény használatával lehet abajgatni.
Jól értem?
nos igen.. létrehoztam egy oldalt, amihez tartozik egy hírlevél. vagyis a hírlevél már fut egy ideje. szeretném a hírlevél összes hírét megjeleníteni a honlapon is. de ezek nagyrészt más oldalakról a témában összeszedett hírek. viszont a honlapon nem akarom, hogy mindig megjelenjen az összes bejegyzés, ami egyébként csak egy másik oldalnak a cikke + linkje. így a főoldalon kilistázom a többi kategória cikkeit és egy hírlevél oldalon jelenítem meg azt a folyamot, ami egyébként a hírlevélben is kiküldésre kerül.
az alapvető gondom, hogy mivel friss a wp iránti lelkesedésem, így még nem látom át a dolgokat. nem értem az oldalhoz kapcsolódó sablon működését. illetve az ebben a fórumban leírt dolgokat sem :) category-5.php (ebben mi van, mit alakítottam át erre, hol kell kiszednem azokat a megjelenéseket, mint dátum, vagy csak cím maradjon) arra rájöttem, ha category-id.php-t rakok a sajáttemplate könyvtárba, akkor az adott id-s kategória másként fog megjelenni, de hogy ez miként épül fel... az még nem megy :D
szóval a legjobb megoldás az lesz, hogy simán minden cikk hírlevél kategóriába tartozik és egy gombra rárakom a hírlevél kategóriát, azt meg olvastam vhol, hogy hogyan tudom egyediesíteni az lapokat. azt persze nem tudom, hogy a kategóriákat is lehet-e egyediesíteni, vagy csak a felvett oldalakat, de ezt majd megnézem. kezd egyre érthetetlenebb lenni amit írok... de ez csak a tudatlanságomból fakad...
pl. volt egy cikk, amiben le volt írva, hogyan lehet lépésről lépésre megoldani, hogy csak pl.30 szó, sor, nem tudom jelenjen meg a listázásnál, majd tovább..., minden megvolt, míg oda nem értem, hogy index/home php-ba és végem lett :)
de azért köszönöm, ezt megnézem
Hogy tudom különböző oldalaknál a kategóriák megjelenését beállítani?
Hova írom az adott kategória ID-jét?
oldalaknak nincs kategóriája.
Erre nincs valami egyszerűbb megoldás?
Énsem értem mit kell másolni meg hová… Olyan megoldás kell amivel admin flületről tudom vezérelni a dolgokat és nemkell szerkesztgetni a fájlokat.
Magyarul leforditva a dolgot…Úgy mint a joomlánál van a Szekció és a Kategória megoldás.
Menükhöz lehet rendelni a Kategória blog-szerű elrendezését. Ilyenkor blogszerűen jeleníti meg a kiválasztott Kategóriában található bejegyzéseket.
Itt sem lenne baj ha a kategória listát be lehetne tenni a menübe hogy menü alakja legyen…
na meg persze jó lenne ha nem jelenne meg minden egyes bejegyzés a főoldalon…
Erre van valamilyen plug-in vagy valamilyen más, fájl kókányolás mentes megoldás?
Mert ha elmegyek itthonról valaki máshoz mondjuk és onnan akarok írni a blogomba akkor ne kelljen már ftp kezelő szoftvereket leszednem hogy egy k…va bejegyzést tudjak írni…
Teccik érteni? :rolleyes:
nem teccik. :blink:
én ez a dolgot a redirect pluginnal tudtam kapásból megoldani, egy adott
oldalhoz linkeltem 1 adott kategóriát…)
@noorB nekem sem épp tiszta, hogy mit akarsz elkövetni… és ne feltétlen "mint a joomla-ban"al magyarázz mert spec. én soha életemben nem használtam… és mit takar számodra a “menü szerű” és társai? nem lehetne kissé közéérthetőbben megfogalmazni?
Arról nem is beszélve,hogy én még sose használtam FTP szoftvert bejegyzés íráshoz…nem is értem ezt,hogy miért kéne…
Erre nincs valami egyszerűbb megoldás?
Teccik érteni? :rolleyes:
Pontosan mire gondolsz, hogy minél legyen egyszerűbb megoldás?
Amit leírtál, az nem teljesen érthető, olyan, mintha a Joomla!-ból indultál volna ki, és nem a WordPress-ből. :)
Ha megnézed a WP szerkezetét, akkor gyakorlatilag bármit megcsinálhatsz vele amit említettél, csak nem annyira bonyolultan, ahogy leírtad.
Nem csak az oldalak lehetnek menü-szerűek, hanem a kategóriák is, és azok aloldalai, vagy alkategóriái is. Nézz meg pl. egy magazin típusú sablont (theme-et), és láthatod, hogy a logikus használatból adódóan olyan szerkezet hozható létre, hogy a fal adja a másikat (csak itt nem szekciónak és kategóriának hívjuk).
Ha elmész messzi távolba, akkor a WordPress esetén akár a mobilodról is írhatsz bejegyzést, vagy egy netkávézóból egy szem böngészővel is, vagy asztali alkalmazásból is. Nem kell semmit buherálni FTP-vel (sem).
Az FTP - általában - addig kell, amíg meg nem adod az oldaladnak azokat az egyedi, csak általad kívánt formáját, megjelenését, amellyel a célodat a legjobban eléred.
Van (lehet) ezek között egyedi függvény-elhelyezés, widget, vagy bővítmény beépítése, CSS átszabása, stb. {Lehet máshogyan is, admin felületről is a beépített kezelőkkel, csak van, amikor az FTP gyorsabb, vagy egyszerűbb.}
Ha valaki elbonyolítja az életét, és olyan egyedi megoldásokat akar, mint az eredeti kérdező, de nincs felkészülve hozzá, akkor bonyolultnak tűnik a magyarázat, pedig teljesen egyszerű az egész. :)
Tetszik érteni? :) :)
nagyjából értem…
nem nagyon csak nagyjából…
Mit nem lehet kedves segítők érteni azon hogy nem akarom azt: hogy ha írok egy bejegyzést (vagy 100-at vagy 1000-et) akkor ne jelenjen meg mind a főoldalon. Hanem a csak azon az oldalon (menüpontban) ahová be állítom. Vagyis be állítanám ha lenne ilyen lehetőség.
Megpróbálom ezt a redirect plugint. Aztán majd látjuk!
Köszöntem eddigi segítségeteket!
dehát NE bejegyzést írj, hanem oldalt. ennyi.
az alapoknak azért utánaolvashatnál, még akkor is ha nincs rá időd! :mellow:
Mit nem lehet kedves segítők érteni azon hogy nem akarom azt: hogy ha írok egy bejegyzést (vagy 100-at vagy 1000-et) akkor ne jelenjen meg mind a főoldalon. Hanem a csak azon az oldalon (menüpontban) ahová be állítom. Vagyis be állítanám ha lenne ilyen lehetőség.
http://forum.word-press.hu/topic/2590-menupontokba-is-lehessen-bejegyzest-kuldeni/page__view__findpost__p__22304
kedves mano!
ha 50 írást akarok egy dologról írni akkor nem fogok 50 oldalt létrehozni…
na mindegy majd megoldom valahogy.
kösz a segitséget