Adott oldalon egy téma hírei

Igen, de annak csak oldal(=page) mintáknál(=template, !=theme) van jelentősége.

Fokoznám a mámort.

A bejegyzéshez felveszek egy mezőt. Az eddigi cat-ra szűrést lehet-e ezzel az extra mezővel bővíteni?

Például, most az adott oldalon csak a “kategória 1”-be tartozó bejegyzések jelennek meg. Ez remek. Most ezt egy kicsit tovább kellene szűrni, mert hozzáadtam egy “honap” mezőt és azt szeretném, hogy most csak a 8-as értékű bejegyzések jelenjenek meg.

Az igazi cél az lenne, hogy azok jelenjenek meg, ahol a honap mező = a jelenlegi dátum hónap értékével.

szerintem jobban jársz, ha ezt nem + mezővel hanem cimkével oldod meg…

'hgrg wrote:

szerintem jobban jársz' date=' ha ezt nem + mezővel hanem cimkével oldod meg...[/quote']

Köszi, ez jó ötlet!

Végül is másképpen oldottam meg. Mivel a hónapok elég standard dolgok, létrehoztam 12 kategórát, Január…December, és a dátum hónapjával szűröm.

üdv mindenkinek

hasonló kérdés lenne, mint a topic címe.

már előre elnézést kérek, mert a wp-vel most kezdtem ismerkedni, így tudásom elég hiányos.

a gondom az, hogy megpróbáltam végigmenni az itt leírtakon, de vhogy semmit sem találok, vagy ha meg is találom, az nem azt csinálja…

megtaláltam a fent szereplő category.php vagy category-template.php és fogalmam sincs, hogyan tudnám megoldani, hogy egy (oldalak) létrehozott új oldal, aminek a tetejére írok 3 mondatot, az id1 kategória bejegyzéseit jelenítse meg a 2-3 mondat után.

melyik az az oldal, ami a kategóriák megjelenéséért felelős? melyikben kell kigyomlálni azokat az elemeket, amiket nem szeretném, hogy megjelenítsen az adott oldalban sablonként behívott kategória (gondolok itt dátum… nem kell)

A segítséget előre is köszönöm

benaja

Jól értem? Létre akarsz hozni olyan oldalakat, amelyek annyiban egyeznek meg a kategóriáiddal, hogy minden oldal pár bevezető mondata után a hozzátartozó kategória addigi bejegyzéseiből x darabot jelenít meg?

Az értelmét nem nagyon látom, de a kategória megjelenítését a wp_list_categories() függvény használatával lehet abajgatni.

'Farkas wrote on '2009-10-25:

Jól értem?

nos igen.. létrehoztam egy oldalt, amihez tartozik egy hírlevél. vagyis a hírlevél már fut egy ideje. szeretném a hírlevél összes hírét megjeleníteni a honlapon is. de ezek nagyrészt más oldalakról a témában összeszedett hírek. viszont a honlapon nem akarom, hogy mindig megjelenjen az összes bejegyzés, ami egyébként csak egy másik oldalnak a cikke + linkje. így a főoldalon kilistázom a többi kategória cikkeit és egy hírlevél oldalon jelenítem meg azt a folyamot, ami egyébként a hírlevélben is kiküldésre kerül.

az alapvető gondom, hogy mivel friss a wp iránti lelkesedésem, így még nem látom át a dolgokat. nem értem az oldalhoz kapcsolódó sablon működését. illetve az ebben a fórumban leírt dolgokat sem :) category-5.php (ebben mi van, mit alakítottam át erre, hol kell kiszednem azokat a megjelenéseket, mint dátum, vagy csak cím maradjon) arra rájöttem, ha category-id.php-t rakok a sajáttemplate könyvtárba, akkor az adott id-s kategória másként fog megjelenni, de hogy ez miként épül fel... az még nem megy :D

szóval a legjobb megoldás az lesz, hogy simán minden cikk hírlevél kategóriába tartozik és egy gombra rárakom a hírlevél kategóriát, azt meg olvastam vhol, hogy hogyan tudom egyediesíteni az lapokat. azt persze nem tudom, hogy a kategóriákat is lehet-e egyediesíteni, vagy csak a felvett oldalakat, de ezt majd megnézem. kezd egyre érthetetlenebb lenni amit írok... de ez csak a tudatlanságomból fakad...

pl. volt egy cikk, amiben le volt írva, hogyan lehet lépésről lépésre megoldani, hogy csak pl.30 szó, sor, nem tudom jelenjen meg a listázásnál, majd tovább..., minden megvolt, míg oda nem értem, hogy index/home php-ba és végem lett :)

de azért köszönöm, ezt megnézem

Hogy tudom különböző oldalaknál a kategóriák megjelenését beállítani?

Hova írom az adott kategória ID-jét?

oldalaknak nincs kategóriája.

Erre nincs valami egyszerűbb megoldás?

Énsem értem mit kell másolni meg hová… Olyan megoldás kell amivel admin flületről tudom vezérelni a dolgokat és nemkell szerkesztgetni a fájlokat.

Magyarul leforditva a dolgot…Úgy mint a joomlánál van a Szekció és a Kategória megoldás.

Menükhöz lehet rendelni a Kategória blog-szerű elrendezését. Ilyenkor blogszerűen jeleníti meg a kiválasztott Kategóriában található bejegyzéseket.

Itt sem lenne baj ha a kategória listát be lehetne tenni a menübe hogy menü alakja legyen…

na meg persze jó lenne ha nem jelenne meg minden egyes bejegyzés a főoldalon…

Erre van valamilyen plug-in vagy valamilyen más, fájl kókányolás mentes megoldás?

Mert ha elmegyek itthonról valaki máshoz mondjuk és onnan akarok írni a blogomba akkor ne kelljen már ftp kezelő szoftvereket leszednem hogy egy k…va bejegyzést tudjak írni…

Teccik érteni? :rolleyes:

nem teccik. :blink:

én ez a dolgot a redirect pluginnal tudtam kapásból megoldani, egy adott

oldalhoz linkeltem 1 adott kategóriát…)

@noorB nekem sem épp tiszta, hogy mit akarsz elkövetni… és ne feltétlen "mint a joomla-ban"al magyarázz mert spec. én soha életemben nem használtam… és mit takar számodra a “menü szerű” és társai? nem lehetne kissé közéérthetőbben megfogalmazni?

Arról nem is beszélve,hogy én még sose használtam FTP szoftvert bejegyzés íráshoz…nem is értem ezt,hogy miért kéne…

'NoorB' wrote on '2009-11-11:

Erre nincs valami egyszerűbb megoldás?

Teccik érteni? :rolleyes:

Pontosan mire gondolsz, hogy minél legyen egyszerűbb megoldás?

Amit leírtál, az nem teljesen érthető, olyan, mintha a Joomla!-ból indultál volna ki, és nem a WordPress-ből. :)

Ha megnézed a WP szerkezetét, akkor gyakorlatilag bármit megcsinálhatsz vele amit említettél, csak nem annyira bonyolultan, ahogy leírtad.

Nem csak az oldalak lehetnek menü-szerűek, hanem a kategóriák is, és azok aloldalai, vagy alkategóriái is. Nézz meg pl. egy magazin típusú sablont (theme-et), és láthatod, hogy a logikus használatból adódóan olyan szerkezet hozható létre, hogy a fal adja a másikat (csak itt nem szekciónak és kategóriának hívjuk).

Ha elmész messzi távolba, akkor a WordPress esetén akár a mobilodról is írhatsz bejegyzést, vagy egy netkávézóból egy szem böngészővel is, vagy asztali alkalmazásból is. Nem kell semmit buherálni FTP-vel (sem).

Az FTP - általában - addig kell, amíg meg nem adod az oldaladnak azokat az egyedi, csak általad kívánt formáját, megjelenését, amellyel a célodat a legjobban eléred.

Van (lehet) ezek között egyedi függvény-elhelyezés, widget, vagy bővítmény beépítése, CSS átszabása, stb. {Lehet máshogyan is, admin felületről is a beépített kezelőkkel, csak van, amikor az FTP gyorsabb, vagy egyszerűbb.}

Ha valaki elbonyolítja az életét, és olyan egyedi megoldásokat akar, mint az eredeti kérdező, de nincs felkészülve hozzá, akkor bonyolultnak tűnik a magyarázat, pedig teljesen egyszerű az egész. :)

Tetszik érteni? :) :)

nagyjából értem… :slight_smile: nem nagyon csak nagyjából…

Mit nem lehet kedves segítők érteni azon hogy nem akarom azt: hogy ha írok egy bejegyzést (vagy 100-at vagy 1000-et) akkor ne jelenjen meg mind a főoldalon. Hanem a csak azon az oldalon (menüpontban) ahová be állítom. Vagyis be állítanám ha lenne ilyen lehetőség.

Megpróbálom ezt a redirect plugint. Aztán majd látjuk!

Köszöntem eddigi segítségeteket!

dehát NE bejegyzést írj, hanem oldalt. ennyi.

az alapoknak azért utánaolvashatnál, még akkor is ha nincs rá időd! :mellow:

'NoorB' wrote on '2009-11-11:

Mit nem lehet kedves segítők érteni azon hogy nem akarom azt: hogy ha írok egy bejegyzést (vagy 100-at vagy 1000-et) akkor ne jelenjen meg mind a főoldalon. Hanem a csak azon az oldalon (menüpontban) ahová be állítom. Vagyis be állítanám ha lenne ilyen lehetőség.

http://forum.word-press.hu/topic/2590-menupontokba-is-lehessen-bejegyzest-kuldeni/page__view__findpost__p__22304

kedves mano!

ha 50 írást akarok egy dologról írni akkor nem fogok 50 oldalt létrehozni…

na mindegy majd megoldom valahogy.

kösz a segitséget