Adatbázis gondok, elveszett adatok

A napokban volt egy kis technikai malőrünk (csináltam magamnak egy kis munkát), A vége az lett, hogy a teljes adatbázist törölnöm kellett és egy frissen lementett adatbázist kellett újra feltöltenem. Na igen ám, de a Buddypress és az ahhoz tartozó csoport fórum adatai nagy részt elvesztek, vagy is az adatbázis nem mentette el a teljes adatálomlányt. Többször is feltöltöttem a legutóbb lementett sql-t és az eredmény ugyan az lett, nem kaptam vissza az előzőnapi állapotot a fórum topikok és a megmaradt topikok bejegyzései javarészt elvesztek, nem kerültek bele az adatbázisba. Pedig a szükséges táblák ott vannak. Az achievement plugin jelvények is szinte lenullázódtak.Mi okozhatja ezt a hiányos adatmentést? Vagy szimplán csak nem tölti fel a teljes sql-t? Valakinek volt már hasonló problémája?

phpmyadminból mentettél?


'mano' wrote:
phpmyadminból mentettél?
A WordPress Database Backup plugint használom erre a célra, automatikus mentésre van állítva és az email címemre küldi napi szinten egyszer az adatbázis mentéseket. Folytatás lentebb.. :))

'Lazarevics' wrote:
Egyszerű, nem volt minden tábla kijelölve... Ez van. Ha nem tölt fel mindent, hibát kapsz - ha nem volt ilyen, akkor biza csak annyi volt lementve amennyi (nem minden)
Neked volt igazad! :) Közben rájöttem én is, hogy nem jelöli be automatikusan az új hozzáadott plugin-ek tábláit és ezért maradt le. Nem baj, ez is egy tanulságos nap volt. Megtanultam, hogy mielőtt cselekszem, alaposabban nézzek körül.. :)

Lenne egy igen égető problémám. Feltelepítettem a buddypresst és a buddypres teamplatest, sajnos a jenelgei témával nem tudtam összedolgozni, próblkoztam egy jó darabig, végül úgy döntöttem ez már meghaladja a képességeimet, így kikapcsolás után eltávolítottam őket. Igen ám, csakhogy azóta bárhova kattintok a menüben (oldalak) az oldalon, nem jön be semmi, csak hogyQuote:
Not Found

The requested URL /wp/akármi was not found on this server.
Eddig minden jó volt. A wp a wp mappába van rakva, azért ott keresi. Mi lehet a gond? Ha témát váltok ugyanúgy megmarad a probléma.

Megtoldom az eddigi hsz-emet, megpróbáltam egy pár nappal ezelőtti ftp-s mentésből csak a fő mappa filejait (tehát mappákat nem) átmásolni, és mostmár nem jön be semmi csak egy fehér oldal…

Nem a buddypresst és a buddypress templatest is a wp admin részéről tüntettem el a törlés opcióval (előtte kikapcsoltam őket)

Az adatbázishoz még egyáltalán nem nyúltam, arról sajnos mentésem sincs, meg semmim. (tervben volt).

Először az oldalak bolondultak csak meg, ekkor próbáltam ftp-n a pár nappal ezelőtti lemásolásból származó fileokat visszamásolni, csak a fő mappában lévő fileokat, a mappákat nem. Utána próbáltam a mappákat is, meg próbáltam mégegyszer átmásolni, de sajnos akármit teszek csak egy fehér oldal jön be a wordpress helyett (www.mlre.hu)

Sajnos így még próbálkozni sem nagyon tudok :S

@Dreamelf:

A témadindító hsz-hez:

Ha linuxos server-en vagy egyszerű cron-ba beállítani egy bash scriptet ami napi szinten kimenti az adatbázisod tartalmát, majd áthúzza egy külső tárhelyre…

Nagyon köszönöm a segítséget, de sajnos a .htaccest nem találom. A config filet lementettem, de már alapból abban a kódolásban volt amit te leírsz, így nem volt mit átalakítani :S

Reinstallnál az adatbázis (regisztrált tagok stb.) ugye nem fog elveszni? Ha jól emlékszem nem, de már semmiben nem vagyok biztos, annyira szeretném reinstall nélkül megoldani, nem is értem mitől keveredhetett így össze :S

A .htaccess a wordpress főkönyvtárában van. Ponttal kezdődik, azaz alapvetően rejtett fájl, nem mindenféle ftp programban látod alapból, csak abban, amiben beállítod a rejtett fájlok megjelenítését.

Total commanderrel nézem, de a wp főmappájában nem találok htaccesst, pedig (szerintem) látom a rejtett fileokat is. :S

Elnézést, ha az előző hsz-ben idéztem, mire észbe kaptam már nem tudtam szerkeszteni a hszemet. Hiába próbálkozom, nem jutok eredményre, így meg elég fuán néz ki szegény oldal. Nagyon jó lenne így megmenteni, de hiába keresgélek, nem nagyon találok megoldást.Újratelepíteném szívesen a wp-t, még a pluginekkel, témákkal is elmókuskálnék, az egyetlen amitől félek az a pár száz ember adata aki már regisztrált. Ha jól értem, akkor ha a config filet lementem, majd mindent letörlök a wp mappából és egy teljesen szűz wp-t odamásolok, de a régi config filet teszem vissza, akkor lesz egy gyakorlatilag szűz wp oldalam, de az eddigi adatbázis (felhasználók, jelszavak) megmaradnak teljesen ugye?

Hát azért az nem igazán úgy működik mert ugye ott van az adatbázisod is ha van hozzáférésed abból lelehet menteni az user adatokat.De azért én megkeresném azt a .htaccess mert szerintem is ott a gond.Ha nagy a gáz akkor próbáld menteni csak az usereket az adatbázisból.majd adatbázis törlés Wp ujjra telepítés.Persze mindenek megkezdése előtt mindenről mentést csinálni.

Köszönöm a segítséget!

Azt hittem az adatbázisból nem lehet külön-külön mentegetni a dolgokat. Az userek lennének a legfontosabbak, nomeg azért az sem lenne baj, ha a cikkek megmaradnának. A configban benne van a felhasználói név és a jelszó, gondolom ezzel el tudom érni az adatbázist is. Hiába próbáltam a TC-vel nézegetni a WP mappájában és a gyökérkönyvtárban sem találtam .htaccess-t. A fura, hogy egy ezer éves régi mappába ami egyáltalán nem is kapcsolódik az oldalhoz ott talált, de a wp-hez aminek köze lenne abban semmit nem lelt, szóval ebből arra gyanakodom, hogy nem a beállítással van a hiba.

Kíváncsiságból egy másik mappába feltettem egy frissen letöltött WP-t. Ha ebbe belemásolom az eddigi config file-t, akkor ugyanazt kapom megnyitom, hogy xy.hu/ujwordpress/index.php és semmi nem jön be, csak egy nagy fehérség bármit is próbálok. Ellenben amint kitörlöm a config file-t akkor már ha alapból az indexre megyek kihozza, hogy nem található configurációs file, szóval legalább valami megjelenik, de ha azt bemásolom, akkor teljesen nulla.

Innentől aztán végképp vége az ötleteimnek, mivel az adatbázisokhoz egyáltalán nem értek. Valami tipp esetleg?

Kezd azzal, hogy előveszed a tárhelyszolgáltatódtól kapott levelet. Abban tuti benne van, hogy hol és hogyan éred el az adatbázist. Ami a configban van, azt te hoztad létre.

Az adatbázis kezelőfelületét (phpMyAdmin) a szolgáltatótól kapott adatokkal éred el.

Az adatbázisod és az adatbázis kezelőd elérése nem ugyanaz. Utóbbin belül eléred az előbbit. Fordítva nem működik.

Amit feltétlenül exportálnod kellene, az a post, postmeta, user, usermeta táblák.Nem csoda, hogy ugyanúgy nem látsz semmit, A wp-config.php-nak ezt kell tenni, ha feltöltesz egy akármilyen könyvtárba egy wp-t és hozzá egy meglévő wp-hez készített (vagy generált) config fájlt, akkor azt az adatbázist kapcsolja össze az elérési útvonallal, ami benne van a fájlban. Tehát ha A honlaphoz van egy configod és teszel egy másik wp-t B könyvtárba az A honlap config fájljával, akkor a B útvomalon is azt látod, amit az A-n.Egyébként egyáltalán engedélyezi a szolgáltatód az egyedi htaccess fájlok használatát?

Megkértem azt, aki eddig csinálta az adott lapot, hogy küldje el, de sajnos ő sem tudja, úgyhogy írok a szolgáltatónak, vagy próbálok utánajárni mi lehet az adatbázis kezelőm elérési útja ( Nordtelekom).Én úgy olvastam itt a fórumon az újratelepítésre rákeresve, hogy elég csak letörölni a fileokat és a config filet átmásolni 1:1-ben, ha nem akarjuk az adatbázist is nulláról újraépíteni, ezért hittem azt, hogy működni fog.Nem tudom, hogy engedélyezi-e, amíg ez a buddypresses, meg egyéb pluginos crach be nem ütött minden jól működött, ezért úgy gondolom, hogy nagyon nem lehettek tiltva a dolgok :slight_smile:Próbáltam angol oldalakon is keresgélni, de nem sok okosat találtam, pedig az ottani fórumban is keresgéltem, szóval úgy érzem a weboldal sajnos a jelen formájában menthetetlen, (pedig de jó lenne ha nem így lenne :frowning: ) így ha jól gondolom az adatbázis egyes (vagy teljes) részeit le kell mentenem a kezelőből, majd friss wp-t feltenni, utána visszamásolni mindent és örülni ugye?

Továbbjutottam a dologgal, kaptam választ a Nordtelekomtól, telefonon a support egyenlő volt a 0-val, semmit nem akartak mondani, e-mailen szerencsére válaszoltak, de nem túl nyerő a dolog:Tisztelt Ügyfelünk!

Az adatbázishoz nincsen belépési felület. Ha el szeretnék érni, akkor a phpmyadmin-t kellene telepíteni, és úgy el tudják érni.Köszönettel,

Nordtelekom irodaInnentől gondolom még bonyolultabb a helyzet.

Ne hülyéskedj, ez 2012-ben siralmas…

Ahogy látom adnak egy x méretű tárhelyet, ami nyilvánvalóan osztott tárhely. A szerveroldali dolgokhoz neked, az ügyfélenk, leginkább akkor van közöd, ha saját szervered van.

Kérj egy biztonsági mentést - állítólag (a honlapjuk szerint) van napi szintű. Abban benne kell, hogy legyen az adatbázis tartalma is.Bár így nem lesz egyszerű, ha nem férsz hozzá. Akkor ezek szerint, ha nulláról akarod újratelepíteni, tőlük kell kérni az adatbázis kiürítését.Ui. Ilyen szolgáltatásért a 16 + nyárfa baromi sok…

Nem is mennék olyan szolgáltatóhoz ahol nincs az adatbázishoz belépési felület.

Szerintem meg nem mindenképp szükséges hogy legyen beállított pma.

Legalább oda rakod ahova akarod, csak ne legyen kívülről bárkinek elérhető…

Miből áll egy phpmyadmin 'telepítése'?

felmásolod a file-okat

beírod a config.inc.php-ba (ha jól emlékszem így hívják)

a kapcsolódási adataidat.

megnézed böngészőből…