örülök, hogy megoldódott 
Sziasztok!
Amit eddig csináltam:
Telepítettem az angol wp2.7-et egy fizetős tárhelyre.
Hozzátelepítettem a magyar fordítást.
Importáltam a wp.comról a blogomat.
feltöltöttem a themet és elkezdtem átdolgozni a CSS-t.
És látszólag minden jól működik. Valójában azonban van két komoly problémám.
az egyik, hogy a hosszú “ű” és “ő” betűk helyén kérdőjel van az importált anyagban és az újonnan írt tartalomban, kategória nevekben, stb.
De a nagyobbik hiba az, hogy a megjelenő felületen, ha megpróbálok “beljebb menni”, ráklikkelni bármilyen posztra, tartalomra az alábbi hibaüzenetet kapom:
Not Found
The requested URL /http:/example.com/sample-post/ was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.41 Server at example.com Port 80
A kategóriákra klikkelve pedig emiatt nem működik: http://example.comcategory/vegyes/ - vagyis hiányzik egy perjel.
Több témával is kipróbáltam, mindegyikben jelentkeztek ugyanezek a gondok.
Már áttúrtam a fórumot, kipróbáltam néhány nekem is hasznosnak tűnő tippet, de gyorsan vissza is csináltam, mert nekem nem működtek.
Előre is köszönök minden választ!
Hali a ?es probléma a file-jaid /szöveged karakterkódolásának összeférhetetlenségéből adódik.Magyarán tippem szerint a file-jaid Ansi a szöveged pedig UTF8as kódolású.Wp is az utf8at szereti… Kicsit már idegesítően sokadszorra írom be EZT a linket az Ansi-Utf8 konvertáláshoz :)…
Köszi a tippet! Megnéztem hexában, de én nem látom azt a hibát, amit írsz. De mivel életemben először látok ilyet, így lehet, hogy bennem van a hiba.
Gondolkodva a dolgon:
Wp-ből importáltam - utf8-at kell használjon az is.
És az abszolút friss beírásokban sem ismeri fel ezt a két betűt. Tehát a probléma nem az importálással jött.
vagy rosszul gondolom?
Közben azért ügyködöm, és a poszt-piszkozat-újra posztot próbálgatom. A helyzet a következő: a poszt piszkozat formájában megtekinthető, de látogatóként csak az üres oldalt látom a főcímmel és side barral. közzétéve hibaüzenet mindenhogyan.
Ja és firefox, IE - mindenhol ugyanúgy viselkedik.
Hm. legalábbis érdekes.
Nem nem a bejegyzésed karakterkódolása a probléma, hanem a megjelnítő témafile-jaidé category(-x.php), archive.php, index.php single.php ésatöbbi… bocsi, ezt nem írtam le. Az átírást pld notepad++al tudod elvégezni csak figyelj amikor átíállítod(Formátumban) arra a bizonyos 3karakterre… mert ha nem szeded ki akkor a "headers already sent by"al találkozhatsz 
Karakter-megjelenítés - sokadszorra: http://forum.word-press.hu/post/10166/#p10166
A többi gondod, szerintem az átköltöztetési hibából eredhet, ehhez javasolom törölni az új telepítést (adatbázist is), majd az alábbiakat gondosan követve áttelepíteni a régi blogodat: http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html
Kedes hgrg!
Igen,ezt már olvastam tőled valahol máshol. Végig is csináltam az összes wp-x.php fájllal és a téma phpéit is végignéztem hexában is notepad++ ban is. Mindenhol utf8 van, minden beállítás úgy van ahogy itt a fórumban olvasottak szerint lennie kell. Hexában pedig nem látom azokat a bizonyos hibás kódokat sehol. ez egyfelől.
másfelől
. Mert így most már úgy érzem kezd bezárulni a kör. Túl sok mindent kizártam már.
Bár továbbra is úgy gondolom, nem az importálással jött a hiba, de azt hiszem megfogadom Győző tanácsát és újra importálok.
Kedves Győző! Én vagyok az a fajta, aki már csak akkor kérdez, ha nagyon muszáj. Az összes kapcsolódó témát áttúrtam, többek közt a kereső segítségével, és átklikkelésekkel. Ãgy már az itt újra feltett linkeket is. Köszönöm! A tanácsod, mint említettem megfogadom. És bízom, hogy legalább ez működni fog.
Lecsupaszítottam mindent és teljesen elölről kezdtem. Ezúttal a magyar verziót.
Most viszont nem akar importálni. Szerinte meg kéne néznem hogy a szülő könyvtár írható-e. Megnéztem, írható. (0755) Én ugye .xml fájlt kaptam az exportálás során. ő viszont .wxr-t akar importálni. De emlékeim szerint ez tegnap is így volt és akkor működött.
Erre valami tipp?
Köszönöm.
Az admin részben engedélyezd az írás beállításoknál. Bár lehet, hogy az csak a bejegyzésekhez szól?
És inkább - ezek után - az eredeti angolt tedd fel, majd utána a /wp-content/languages könyvtárba a hu_HU fájlt, és persze a wp-config fájlba a wplang-ot.
Egy párszor le meg felszedtem már a dolgokat. 
Amire eközben rájöttem, hogy az angol+magyar verziónak köszönhetem a ?-t az ő és ű helyén, tehát ezt kilőttem, mert ezt látom megoldhatatlanabbnak.
Az importálás még mindig nem megy, viszont azt gyanítom, hogy adatbázis ill. valami összehangolási hiba van. De még nem jöttem rá, hol. Ui. ebben a verzióban manuálisan készítem az adatbázist, az a+m félig automata és maga készíti.
Egyelőre itt tartok.
De végszükség esetén, ha a megjelenítés nem lesz baj, és csak az importon akadok fenn, akkor manuálisan importálok. cca 180 poszt. 
Köszönöm!
Úgy fest marad a manuális. 
Mert egyébként minden tökéletesen műxik! Megjelennek az oldalak, és nincsenek ? a betűk helyén.
Köszönöm a jó tanácsokat!
ui: Persze ha valaki tudja a megoldást az importra HÃLÃSAN veszem!!! (Csak el ne rontsa megint. )
Az RSS-en keresztüli importálásra ezt a részt olvasd el, hátha segít: http://forum.word-press.hu/post/9879/#p9879
Itt Moshu leírja, hogy miként lehet RSS-ből importálni egyszerűen.
Köszi a tippet, kipróbáltam. De az import kísérletet követően ugyanaz a hibaüzenet, mint a másik import módszernél.
Valami beállítás nem stimmel. 
De nem baj, azért nem kesergek. 
És ha rájönnék, szólok. 
Akkor most, hogy lezárjam a téma címét és mert lehet, hogy másoknak segít: megtaláltam a 404-es hiba okát. De kérem a szakikat ne nevessenek ki. (tök kezdő autodidakta vagyok. (kísérletezem, fórumok, gugli) )
Szóval azt a bakit találtam elkövetni, hogy a Beállítások/Közvetlen linkek fülön a beállításokat át akartam állítani egyedire. Mert hogy a felajánlott lehetőségek csak nem tetszenek. Először nem jó formátumban írtam be a kívánt struktúra kódját (ami így kellett volna kinézzen: /%akarmi%/), ez okozta a 404-es hibát. Majd amikor erre rájöttem, javítottam, nem vettem észre hogy alsó üzenetben ott van, hogy nekem kell manuálisan beírni a .htaccess fájlba. De amikor megtaláltam, beírtam a kapott if-modult, és már minden működött is. 
A ?-es betűk pedig egyértelműen a fantastico angol WP (+magyar fordítás) telepítésének következménye volt.
Amit viszont nem tudtam még mindig megoldni, az a wp.comról való import. Pedig ezzel is kismillió kísérletet csináltam, utánaolvastam, stb. De már nem is bánom.
Most a theme magyar nyelvtámogatására kéne találnom valamit.
Ékezetes szavak helyett ezt kapom: ?
Szép napot, jó WP-zést!
Amikor a sablont fordítod, akkor ne a word-del tedd! Használd a notepadxx-et, vagy a PSpad-et, és ügyelj arra, hogy UTF-8 karakterkódolást használjál akkor is, amikor átírod, akkor is, amikor elmented.
Most így, hogy már manuálisan “importáltam” a dolgokat, sikerült beleütköznöm a képfeltöltés ugyanilyen hibaüzenetébe. NA itt lett gyanús. a fórumon utánaolvasva megtudtam, hogy az engedély nem 755 hanem 777. A képfeltöltés működik is. De az importot most már nem tesztelem. 
Ezt csak úgy másoknak tanulságul.
Most már az én örömöm is kezd teljes lenni hgrg! 
Sokat segítettél Győző! Fogalmam sem volt hogy kezdjek hozzá. De így már bele is ástam magam a .mo és .po és pot fájlok és társaik rejtelmeibe. Köszönöm!
Hali!
A 777el nagyon vigyázz!!Engedélyezed a “világnak”, hogy írjanak a mappáidba! csak a feltöltés mappára rakd és oda is elég a 775 ha jól emlékszem.
Security Scan nevű pluginnal tudod ellenőrizni a helyes beállításokat:)
Tudtam én hogy jól értem ezt a dolgot!
Köszi azért, hogy megerősítettél.
775-tel is működik. Maradok ennél. Köszönöm!
A plugint meg beszerzem. 
Tudom, hogy ez itt már nagyon off, de hadd kérdezzem meg:
Nekiállnék poedittel dolgozni. Pontosan azt teszem amit itt olvastam, de poedit képtelen nekem alkotni egy .po fájlt, a potról nem is beszélve. Mi az amit elszúrok vajon? Nem talál fájlokat a megadott könyvtárban. Csak azt nem értem miért is nem.
Már a tutoriált is megnéztem, azt teszem amit mond, de akármilyen könyvtárat jelölök ki, soha nem talál semmit…
Ha a .pot file elmentésekor nem talált semmit, akkor próbáld megnyitni az elmentett file-t (poEditben), és mondjad neki: Catalog > Update from sources. Erre ki kellene szedje a megfelelően előkészített “stringeket”.