404-es hiba megtekintésnél és ékezet

Köszönöm moshu! Megvan. Bár a hiba ennél jóval banálisabb volt. Irtó ciki, de azért bevallom. Az elérési útvonal megadása után nem nyomtam entert, így nem rögzítette, mint a kulcsszavaknál. Ettől még pontosan azt csináltam amit DjZone írt, mert ő ott nem írta, hogy entert kell nyomni. :stuck_out_tongue: De a válaszod nélkül erre aligha jöttem volna rá. Szóval köszönöm! És most mentem fordítani! :slight_smile:

És akkor van egy magyar .mo a Branford theme-hez. :smiley:

Akinek kell, szívesen megosztom.

Bár a tabbed sectionben az ékezetek még mindig ? - ként jelennek meg. Hol kéne ezt átállítani?

Szia tyforhelp!

Köszönjük a felajánlásodat! :slight_smile:

A .po és .mo fájlt a saját weblapodra tedd fel, légyszíves, és add meg az elérhetőségét.

Aztán megvizslassuk :wink: aztat a tabbed sectionsot… :slight_smile:

Ennyi segítség után ez természetes. :slight_smile: (Már ha voltam elég ügyes, hogy használhatóra csináltam.)

Nem, nem úgy kell érteni.

Győző azt kérte, hogy töltsd fel a mo+po file-okat (pl. egy .zip fájlban) a tárhelyedre, és add meg hozzá a linket, hogy a dolgozó nép letölthesse onnan.

Így: http://pelda.hu/akarmi/tiedhu.zip

Amúgy, szerintem, változatlanul az a gubanc, hogy rossz karakterkódolással mentesz el fájlokat!

hu_HU.zip

Köszi a felvilágosítást. Remélem műxik.

Van tipped arra milyen fájlokat mentek el rossz karakterkódolással? Ui.elvileg utf8 minden. amit meg én kreálok, ott beállítottam.

A tabok az ui.tabs.php fájban vannak. Én ott akármit írok bé, az mind jól jelenik meg!

Mivel nálad csak ezzel kapcsolatos szöveg(ek)ben van rossz karakterkódolás… ebből arra következtetek, hogy valami sz@r szerkesztővel buherálod a fájlot, és NEM utf-8-cal mented el!

aha. ebben igazad lehet. a wordpad lehet … . kipróbalom notepad++ szal.

Köszi.

És bocsánat a bénázásért.

hozzátenném, mindent azzal írtam.

Wordpad - NO! NEVER - azaz soha!!!

Notepad*-ben viszont van afféle opció (Save as…) és akkor alul lehet választani “character encoding”-ot.

*a sima, mezei Notepad-ben, semmi plusz, plusz

ok. ujabb progi. :slight_smile:

Milyen újabb progi? a sima Notepad minden windóz masinán optt van indulásból.

All Programs > Accessories > Notepad

Egyébként, bár hgrg barátunk igen jó tanácsokat szok osztogatni, avval az “elméletével” viszont, hogy 2 (kettő) darab szerkesztő programmak baszkuráljunk egy fájlot - nagyon nem tudok egyet érteni. Főleg azért, mert én egy lusta öregember vagyok, és minden felesleges munkától irtózom: ennélfogva egyetlen szerkesztő programmal akarok mindent megoldani. És meg is teszem.

a vistaban nincs benne.

a ++ nem tudja ezt?

Eggyel több ok nem letölteni a Vistát :slight_smile:

Biztos tudja a ++ is, csak mindenki rosszul szokja béállítani… és aztán jönnek ide kérdezősködni, hogy mér nem láccanak az ékezetes bötűk.

Utólagos toldás. Megnéztem a netet… minden vindózban, visztát is beleértve van notepad. Viszont sok szerkesztőt, köztük a +±t is úgy hirdetnek, hogy “replacement”, azaz helyettesítő. Lehet, hogy ezek “kitúrják” a jó öreg Notepad-et a helyéről?

Én meg egy lusta öregasszony, úgyhogy maradjunk az egy programnál. :slight_smile: És inkább nem leszek lusta ezentúl a notepadet használni.

Mint ahogy nagy kényelmesen Vistás gépet vettem. :smiley:

a ++ is megoldotta, csak a Formátumban és nem a mentés máskéntben.

Örök hálám moshu! És tényleg bocs a sok bugyuta kérdésért!

Nincs bugyuta kérdés… mindnyájan voltunk kezdők valaha.

Örülök, hogy végre megoldódott és működik.

Szia Moshu!

Replacement, mivel alapértelmezett alkalmazásként beírja magát de parancssor notepad-al futtatható vagy aki csinál róla ikont a harddrive:windowssystem32notepad.exe -ről annak nagyon szépen/jól ottvan minden.

++t a highlighter miatt megszoktam. Habár inkább linux alatt dolgozom, ahol alapértelmezés legtöbb szerkesztőben az UTF8.A két program esete a tót marival sajnos fennáll erre nemtudok mit mondani. Sima notepadot anno HTML írogatásra nagyon jól használtam, de könnyen fáradó szemem sajna folyton eltévesztette benne a zárójel lezárásokat valamint az egyéb scripteknél használatos 2db’ és " megkülönböztetését stb…

Tehát végeremény: mindenki dolgozzon azzal amivel szeret, én ezt szoktam meg, elsősorban azért ezt ajánlgattam mert a hibát is itt fedeztem fel és azthittem ez a konverziós probléma mindenhol jelentkezik…

Node további kellemes blogolást/szerkesztgetést