[törölve, vaklárma] by Moderátor.
Sziasztok.
Szerintetek a legegyszerűbben hogyan tudom meg, hogy a frissíteni kívánt weblapon a már telepített pluginok futni fognak e? (ez a mostani frissítés ugye nem csak a fájlokat, hanem az adatbázist is átírja? Jól tudom? - tehát akkor az nem megoldás, hogy a tárhelyen-weblapon egy mappával beljebb tesztelgessek - mert az adatbázist is frissíteni fogja - visszaút meg ugye csak akkor van, ha volt mentés az adatbázisról etc.etc… - a sok mentéstől akarom megkímélni magam - ti ezt hogy csináljátok?)
EasyPHP telepítve van sajátgépre.
Minden nagyobb WP lépést így tesztelek.
Bevált…
hitetlen, teljes tárhely és adatbázis mentés.
Aztán pluginokat kikapcsolod, frissítesz és visszakapcsolod őket. Legalábbis így kellene. De én általában ilyen uccu neki, hadd szóljon jelleggel szoktam frissíteni és sosem volt még bajom belőle 
Jó, ok, de ez nem megoldás 30-40 weblapnál. 1-2-nél még elmegy...
Eleddig én is csak úgy tettem, ahogy te is mondtad (egy nagy globális mentést azért szoktam csinálni a Hostgator-on - de ezt máskor is megcsinálom) - de még ekkora verzióugrást nem "éltem" át, ezért érdeklődtem. Majd akkor azt hiszem megelégszek ismét csak a hostgator mentéssel. Amúgy nincs sok pluginom, csak a valóban szükséges alapok.
mano.
Na, az az, az kellene nekem is, ... ha lesz rá majd időm...
vagy ha tényleg alap pluginok akkor nézd meg a wporgon, hogy kompatibilisek e már a 2.8-al.Ha nagyon alap akkor elég valószínű. Amire ki van írva az oké, amire meg nincs azt én is saját gépen tesztelném.
Hát ez kiakadt az új verziótól: sorozatok-foruma.hu
a fene :mad:
Hogy-hogy kiakadt?
Elsírta magát? 
Frissítés letöltése innen: http://wordpress.org/wordpress-2.8.zip
A főrendszer frissítésének kicsomagolása…
Kicsomagolt fájlok ellenőrzése
Legfrissebb verzió telepítése
Adatbázis frissítése
és itt megállt - a telepítés kész szöveg már nem jön elő - így se admin, se weblap.
Up:
Egy jó hosszú idő után visszajött “magától”, a footer részben 2.8 verziót ír, de hibát is jelez a lap felső részében:
Az automatikus WordPress frissítést nem sikerült befejezni - kérlek próbáld újra.
Sajna ez ilyen “maszek” wordpress adatbázis, mert ez joomla volt korábban, és úgy lett ilyen olyan módszerekkel átkonvertálva a régi adatbázis a wordpress-re. Ki tudja mi a hiba ilyenkor…, annyi lehetőség előfordulhat
azon gondolkozok…, hogy mi van ha exportálom az egész lapot - majd új wordpress-re visszatöltöm. Elvileg akkor kapok egy szabályos-hivatalos wordpress adatbázist, nem? hmmm, csak elmélkedek itten…
De. Jó elméletnek tűnik, főleg, ha előbb downgrade-elsz, majd export-import. A régi biztosan meg fog maradni - talán …

És mit szólsz hozzá, ha azt mondom, hogy ne az “automata” frissítést használd?
tudom macerás, de meg lehet oldani:
letölt (wphu-ról csomagot)
kicsomagol ("otthon
")
feltölt (tárhelyre mindent kivéve wp-config-sample)
és lőn csuda.
Csak annyi lesz még, hogy az első admin bejelentkezésnél (mielőtt az admin dashboard(minek is fordítjuk ezt? vezérlőpult? :rolleyes: ) bejön) lesz egy kérés: frissítsd az adatbázist.
Klikk a gombra.
és betöltődik.
ennyi.
sok sikert.

hgrg! Miért is van baj a wp-config-sample feltöltéssel?
Semmi azonfelül, hogy fölösleges… másrészt kicsit biztonságmániákus vagyok és mi van, ha sikerül “filemódosításra” bírnia… hagyjuk…
tudom macerás, de meg lehet oldani:
:D
Nem, ez nem jött be - és fájlfelülírás után olyan bigyó, kérdés... frissítsd az adatbázist - ilyen sem volt. Mondjuk normálisan fut most a motor - kérdés, mit nem sikerült neki az adatbázisban frissíteni?
Mindegy - egy teljesen új WordPress-re kell átrakni a mentett xml fájlt, és kész.
Sziasztok.
Ti tujátok erre a választ?
Ha a tárhelyen - ahol a gyökérben egy WP-található -, egy mappával beljebb felteszek egy új WP-t, majd telepítéskor a mezőnevet vagy pontosan nem tudom hogy hívják - szóval az SQL telepítés részénél azonos ez: WP_akarmi, akkor ugye mivel már létezik ilyen tábla (vagy mező) előtag, ilyen esetben nem telepíti rá az új WordPress a nagy semmit, igaz? De befejeződik a telepítés? És majd elérhetővé válik ugyanaz az oldal, ami a gyökérben is megtalálható? Tehát nem törli le a régi mezőneveket?
Régebben Joomla-val ilyet sokat “szórakoztam” - és ott ez remekül működött.
Most arra vagyok kiváncsi, hogy az egyik “meghibásodott” blogomon, mi okozza a hibát - a fájlok vagy az adatbázis…, ezzel a tesztel az egyik hibát ki tudom szűrni, és ugye mivel ez esetben csak két hiba forrásom lehetséges, máris megtalálhatnám a hibát.
Még mindig ez a lap: sorozatok-foruma.hu - nem fejezte be a frissítést, és Admin > hozzászólások részében mindig csak a legutolsó hozzászólás olvasható-moderálható (+ ugyanezen az oldalon a footer rész is eltünt)
Ki szeretném kísérletezni - kizárásos játékkal -, hol a hiba.
Tehát valaki közületek telepített már működő weboldalra ugyanazokkal az adatokkal egy új WordPress-t? És olyankor mi történik?
ha a tábláknak más nevet adsz, persze hogy nem lesz semmi baja a többinek…
De mano. Épp ez az, hogy ugyanazt a nevet szeretném adni
- hogy a “tesztmappában” lássam, mi a hiba. (hiszen ott a fájlok már tuti nem lehetnek hibásak. Ergo: ha ott okés lesz az admin felületem, akkor a fájlok a hibásak - ha nem, akkor az adatbázisom a hibás)
a következő történik ilyenkor:
a már meglévő wp-d adatait használja az új telepítésed.
Tehát az összes linked stb-d annak megfelelő lesz…
Sziasztok!
Most telepítettem frissen a 2.8-at, és már elkezdtem testreszabni, írtam pár bejegyzést, stb. Van viszont egy sql mentésem egy régebbi (2.7.1) wp blogomról, amiből szeretném a bejegyzéseket és a hozzászólásokat átültetni a mostaniba. Hogyan tudom ezt megtenni?
- Csinálsz a mostani állapotról egy WordPress XML (WXR) exportot (mivel pár bejegyzés van, talán ez egyszerűbb).
- Phpmyadminban, célszerű egy TRUNCATE database(adatbázis kiürítése tábla törléssel), ezután beimportálod az SQL mentésed a 2.7.1-ről.
- meghívod a /wp-admin/upgrade.php -t
- végül beimportálod a 2.8-as WXR-t.
Tisztán sql alapon azért nem lehet megoldani, mivel félő, hogy másképpen ID ütközéseid lesznek (kategória, címke, bejegyzés, autosave, media, stb).