1 oldal több blog

Na most végkép elakadtam az export import-tal. Azt hittem egyszerű lesz Wp-ből WP-be importálni. De amikor az importnál azt választom, hogy “WordPress Bejegyzések, hozzászólások, saját mezők, oldalak és kategóriák importálása WordPress export fájlból” akkor azt írja ki: “Fel kell tölteni a WordPress eXtended RSS (WXR) fájlt és importálunk minden bejegyzés, oldalt, hozzászólást, saját mezőt, kategóriát ás címkét ebbe a blogba.” Én viszont az előbb xml file-t kaptam a másikból. Ugye az építés 2.6, az új már 2.7-es. Merjem tovább engedni?

Hogyan lehet megcsinálni, hogy egy Wordpress alatt az egyik oldalon egy másik WP is fusson?

Ha a kérdésed úgy szól pontosabban, hogy egy honlap alatt több wp lehet-e, és hogyan, akkor úgy, hogy:

1./ Használod a WordPressMU-t, ami - nagyon egyszerűsítve - egy wordpress - sok, különböző wp-blog, vagy2./ Létrehozol egy aldomaint, és telepítesz oda is egy másik WP-t, úgy, mint ahogyan a WordPress Magyarország a domain, és a Dokumentáció az aldomain, vagy3./ Létrehozol a WP gyökérkönyvtárában egy alkönyvtárat, amibe telepítesz egy másik WP-t, és az eredeti WP egyik menüpontját ráirányítod erre a másik WP-re, ahogyan azt láthatod a Szívorvos/Cardiologist -Pécs oldalon, ahol az English menüpont egy másik wp-re mutat.

Lényegében az a kérdés, hogyan tudok hivatkozni rá egyik oldal menüpontjaként.

Vagyis a harmadik verziót kérdezed:A wp-ben létrehozol egy oldalt, aminek az a neve, hogy “valami”. Azt szeretenéd, hogy a “valami” egy másik wp legyen.Pl. az EasyRedirect bővítményt telepíted, bekapcsolod, és a “valami” oldalra HTML-szerkesztővel beírod (a valami nevű alkönyvtárban pedig egy másik wp lakik)

Code:

[redirect http://www.domain.hu/valami 0]

Ezzel csak az a baj, hogy én beleintegrálni szeretném, így pedig egy teljesen új oldal nyílik meg. Én azt szeretném, ha a blogon belül jelenne meg ugyanúgy, ahogy a html aloldalak.

Elmondani nem tudod, hogy mit akarsz, akkor mi honnét tudnánk?


'charlie wrote:

Elmondani nem tudod' date=' hogy mit akarsz, akkor mi honnét tudnánk?[/quote']

Bocs, nem voltam elég érthető? A Wp-ben vannak bizonyos oldalak, amiket meg lehet benne írni. Na azt szeretném, hogy az egyik ilyen oldal egy másik blogra mutatna, de az eredeti blogon belül maradna, mint ha csak egy belső frame lenne. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. nem hiszem, hogy ha te nem érted, akkor velem lenne a baj.

Ha feltelepíted a blogot, van egy olyan oldal pl: Bővebben. Na mondjuk ennek a helyére kellene egy újabb blog. De úgy, hogy ne új ablakban, vagy a másik blog főlé nyíljon.

Szia BoGár!Meg kell, hogy mondjam, hogy Charlienak teljesen igaza van. Nem teljesen értem, hogy mit szeretnél.

Három megoldást tettem eléd, de annyit sem mondasz, hogy melyikhez áll közelebb, hogy tűz, vagy víz, hideg, vagy meleg.

Ha Charlie nem érti, akkor én biztosan nem… :slight_smile:Még egyre tudok tippelni, mielőtt feladom végleg: azt szeretnéd, ha a B blogod az A blog oldalában jelenjék meg, minden menüpontjával, fityfenéjével? Amolyan PiP (kép a képben megoldással?Azért kérdezem így, mert amit kérdezel a Bővebben menüponttal, az a harmadik megoldásom szerinti, mintha egy kinyitott legyező mellé tennél egy újabb kinyitott legyezőt, csak a külső szemlélő azt látja, hogy ez egy egybefüggő, baromi nagy legyező.

Győző, sajnos én azért nem választottam a felsorolt 3ból, mert azt meg én nem értettem. :smiley:

Szóval igen, lényegében azt szeretném, ha Blogban lenne, mondjuk egy olyan oldal, amin cikkek lennének, szintén WP motorral, wp alapon hajtva.Tehát felül a nagy blog, alatta egy kicsi alblog. Tehát az a kérdés, hogy oda be lehet-e illeszteni a másik blogot. Blog a blogban, vagy ahogy te írtad PIP. Persze nem lenne benne minden menüpont, azokat kiírtanám belőle, mert felesleges lenne mondjuk két naptár az oldalon. Esetleg le is rajzolhatom, úgy jobban meg tudom magyarázni.

Kedves BoGár!Akkor én rajzolok… :slight_smile:1./ Itt van egy menüsor, ami egy domain gyökérkönyvtárában lakozó WordPress:A pirossal jelölt menüpont (esetünkben az English) ennek a WordPressnek egyik oldala (page), mely oldalnak csak annyi a tartalma, hogyCode:

[redirect http://www.domain.hu/English 0]
2./ Amint látható (vagyis elképzelhető), a WordPress egy szokásos blogot (honlapot) szolgál ki, egyik menüpont egyik oldal egyik tartalommal, másik menüpont másik oldal másik tartalommal, stb., egészen addig, míg erre a - pirossal jelölt - English menüpontra nem kattint a látogató.

3./ Ennek a honlapnak a főkönyvtárában létrehoztam egy "english" nevü alkönyvtárat, amibe telepítettem egy újabb WordPresst, ugyanúgy, ahogyan azt általában kell.


Tehát, van egy WordPress, ami az internet felől a


h.tp://www.domain.hu címen,


és van egy másik, amelyik a


h.tp//www.domain.hu/english címen


érhető el.

Ebből látható, hogy két (vagy több), egymástól teljesen különböző (kinézetében is, tartalmában is, megoldásaiban is) más blog is létrehozható.

4./ Visszatérve arra, hogy a látogató a pirossal jelölt menüpontra (English) kattint, akkor az English oldalon elhelyezett tartalom átirányítja a másik WordPress által kiszolgált másik blogra, ami nálam - történetesen - a főblog angol nyelvű változata:Itt, értelemszerűen, a pirossal jelölt "Magyar" menüpont szintén csak egy oldal, melynek annyi a tartalma mindösszesen, hogy


Code:

[redirect http://www.domain.hu/ 0]
5./ Természetesen, az átirányítást nem csak bővítménnyel lehet megtenni, hanem, úgy is, hogy megkeresem a használt sablon - az általában a header.php-ban lakó - menuvel foglalkozó részét, és ott elhelyezem a kívánt menüpontot, pl. így:


Code:[*]English

Talán ennek csak annyi a hátránya, hogy egy sablonfrissítéskor eltarthat egy ideig, míg eszünkbe jut, hogy mit is variáltunk a sablonban... :)

Azt gondolom, hogy most majdnem arra adtam választ, amit kérdeztél, talán az a PiP egy kicsit zavaró lehet, én is csak kínomban kérdeztem. :)


Amikor Te válaszoltál rá, akkor a leírásod inkább erre a megoldásra mutatott, és kilóg a PiP belőle. ;)

A PiP alatt arra gondoltam, hogy olyan megoldást keresel, amikor a honlap egyik oldalára egy másik honlap van behívva, tehát a "Másik honlap" menüpontra kattintva a honlapodon megjelenik egy másik honlap egy frame-ben, ami történetesen egy WordPress által hajtott másik honlap.


És, mint tudjuk, a frame-ek használatát azért illik kerülnünk...

Na erre mondtam, hogy nekem ez nem megoldás, amit itt felvázoltál. Ezek szerint akkor az én problémámra nincs megoldás. :frowning:

Tényleg úgy néz ki, hogy amiként te elképzelted, az nincs. Ti. 1 WP blog installáció = egy [1] blog. Ezen nem nagyon lehet változtatni…Bár én sem értem, hogy amit FGY felvázolt (3), az miért nem jó? Merthogy

example.com/akarmi ránézésre lehet akár egy “Oldal” a fő WP-ben, de ugyanakkor lehet(ne) egy újabb WP az “akarmi” alkönyvtárban.

Csupán te tudod, hogy mi fut a háttérben, a látogató számára (ha kellőképpen meg van buherálva a kinézet) úgy néz ki, mintha csupán egy újabb Oldalra kattintott volna.Szóval, rajtad a sor, hogy elmagyarázd, miért nem jó!

Azért nem jó, mert az aloldalként kellene működni teljesen más sablonnal.

Ne haragudj, de egyre zavarosabb, amiket írsz…

Légy szíves, óvatosan használd az “oldal” szót - a WP-ben spéci jelentése van, és az “aloldalnak” szintén!

Oldal az, amikor az Írás menüben nem bejegyzést (postot) ír a dolgozó, hanem Oldalt. Az Oldalakat lehet szülő/gyermek (úgyismint: fő- és aloldal) hierarchiába rendezni.Namostmár, ha “teljesen más sablon” a cél, akkor meg éppenhogy a FGY/3 a megoldás. Próbáld meg nem a WP-t megerőszakolni, hogy a te prekoncepciódat adja elő nyögvenyelősen, hanem megtanulni, hogy miként lehet minden okosságát a magad javára alkalmazni…

moshu, de az nem megoldás, már az a másik wp-re rámászik, tehát a másik már nem látszik. nekem pedig az kell, hogy a WPben lévő Oldalként, (ahogy te is írod, nem post, hanem oldalként,) egy másik wp töltődjön be. mint ha frame-es lenne az oldal és a fejléc alatt egy új, egy másik WP menne. De úgy látom az írásaitokból, hogy ez nem kivitelezhető.Igen, teljesen másik sablon a cél, de nem egy teljesen új ablakban, hanem mint fentebb írtam, a másik Wp-n belül. De ha nagyon kell http://webzine.cjb.hu/wordpress Itt látható az oldal. Van egy oldal azon belül, Rólunk címmel, és egy másik Cikkek címmel. Na most azt szeretném, ha a Cikkek wp ugyanott jelenne meg, mint a Rólunk oldal.

Mi ez a rögeszme az “új ablakkal”? Ha új ablak… akkor azt te szabtad el.Az az egész felállítás már jól össze van kutyulva. Mindig az a baj a kezdő júzerekkel, hogy kiötölnek valami elképzelést (ez idáig jó, sőt…!), és aztán azt képzelik, hogy azt is kitalálták, miképpen fogja ezt a WP megcsinálni (na, ez nem jó!), és ekkor elkezdenek ‘technikai’ kérdéseket feszegetni az elképzelt technikai megoldás mentén.

99%-ban ez nem szokott működni.

Ehelyett inkább azt mondd el, mi legyen a végeredmény. Majd a hogyant megmondja valaki.Szóval, a te esetben például felejtsd el az oldal, oldalban blog és az összes kusza elképzelést!Azt mondd meg, mit akarsz látni a Cikkek nevű oldalon.

Áááá! Megértettem, feladom, kivitelezhetetlen, amit akarok. Vissza a frame-s HTML-hez, és majd az hivogatja be a különböző blog oldalakat, ahogy eddig is csináltam.

Hát… te tudod.

N.B. Az a fentebbi link már eleve mindenféle frame-ben van, és - csak a pontosság kedvéért - minden frame-es megoldás úgy sz@r, ahogy van…Én sejtem, hogy mi lenne a végcél, ámbátor lehet, hogy tévedek. Ha meggondolod, és elszánod magad, hogy leírod, MIT szeretnél elérni, akkor talán tudunk segíteni a HOGYANnal.Addig is kérdések, amiken érdemes elgondolkozni:
  1. Minek 2 WP install?
  2. Azon kívül, hogy a “cikkeket” tartalmazza, mi a célja a második blognak?
  3. Van-é olyan eset, amikor a látogató direktben a második (Cikkek) blogra megy? Vagy ennek tartalma mindig csak az első (fő) blogban lenne mutogatva?
  4. Mi lesz a fő blogban és ehhez hogyan viszonyul a "Cikkek"részleg?    Ilyenekről mesélj, ne a frame-es marhaságokról…

WordPressben megfelelően megcsinálva (témában ugye), lehet akár minden postnak, pagenak, kategóriának tökmás kinézete. Más CSS-el, más kinézettel.