Sziasztok!
Valószínűleg nem egyedül vagyok zöldfülű a biztonság tekintetében, ezért azt kérdezem, kérem Tőletek, hogy segítsetek összeszedni azokat a pluginokat, eszközöket, módszereket, amivel legalább az alapbiztonságot megadhatjuk az oldalainknak.
Pl. azzal mit kezdjek, hogy ha beírom a böngészőbe az “oldalam.hu/wp-content/uploads/2011/” sort, ne listázza ki a tartalmát?
Bár, ahogy látom, a hoppare-n is ki lehet listázni
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv, Okostobi
- Rendeszeresen telepítsd a legfrissebb wp verziót (frissítések elvégzése)
- Készíts a fájlokról is és az adatbázisról is mentést, minden frissítés előtt
- Csak a legszükségesebb bővítményeket telepítsd fel és azokat is frissítsed, ha úgy alakul
- Egyedi felhasználói neved és jelszód legyen (amit sehol nem használsz), lehetőleg ne legyen túl egyszerű egyik sem
- Használj Login LockDown -t, hogy a belépési próbálkozásokat kordában tartasad
- Nem mentesed el az FTP jelszavadat, csak max akkro, ha mester jelszót hazsnálsz és sftp -t
- Lehetőleg csak te férj hozzá az FTP - hez stb
- Érdems lehet wp security scanner-el végignézni az oldalt
- Olvasd el ezt és lehetőleg tartsd is be, amit itt írnak: http://codex.wordpre…ening_WordPress
- Olvass el minden oldalt “Wordpress Biztonság”, Biztonságosabb wordpress…stb szavakra kereseve a neten
…
stb
Továbbá az egyik legfontosabb: Megbízható szolgáltatónál helyezd el az oldalad, ne OlcsóJános putir masináján.
Üdv syska, és persze mindenki :D!
Jelenleg nekem nem esedékes, de a HostGatort milyennek találod ?
Lehet későbbiekben, csinálnék egy olyan oldalt ahol nem kell paranoid módon védenem az anonimitásom, és esetleg őket venném igénybe mert, költség kímélőbb mint a “banánszgt.-ek”.
- OK, mindig frissítem.
- A WordPress Database Backup-pal heti mentéseket végzek, ez elegendő? Illetve ezzel elegendő?
- Frissek a bővítményeim, csak azok vannak, amiket használok is.
- Felhasználónév-jelszó OK, egyedi, csak ott használom.
- Theme My Login van fenn, 5 kísérlet van beállítva.
- Talán itt van gondom, TotalC-ben használom az FTP-t.
- Tudomásom szerint csak én férek hozzá
- Ezt még nem tettem meg, de akkor most ez jön
- Csiszolgatom az angolomat
- Ami itt íródott a fórumban, olvasgattam, persze rengeteg homályos folt van, főleg amikor PHP-ul beszélgettek
és a Hostgator-nál vagyok.
Köszönöm!
Esetleg arra valami megoldás, hogy ne lehessen listázni a wp-content könyvtárat? Most próbáltam a mappa levédését jelszóval, (Password Protect Directories) ekkor elvileg azt kellene kapnom, hogy kéri a felhasználónevet és jelszót, amit beállítottam, e helyett 404-et kapok, ráadásul, ami abban a könyvtárban van, egyáltalán nem érhető el, arra is 404 jön.
A legnagyobb gond az szokott lenni, hogy tárolja elég sok ember a jelszavait TC-ben. Én semmit nem tárolok így, mondjuk nekem macem van és a kulcskarika eléréssel én biztonságosan tárolom a jelszavaim. Macen pl. a forklift amit a TC alternatívája (ami jobb mondjuk), nem is ad azt hiszem lehetőséget arra, hogy eltároljam a jelszavakat. Windows alatt hozzá kell ahhoz szokni, hogy a jelszavakat nem tároljuk a gépen, vagy kifejezetten erre kitalált szoftver segítségével. Szerintem talán windows alatt a papír és a ceruza a legjobb megoldás. És egy ideig én is inkább ezt választottam. De szerencsére már mactértem.
Ez jóóó!
Ãtlátható, értelmes!