Zárt közösségnek oldal (jelszóval védett tartalom + fórum plugin)

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, hogyan oldjam meg WP-vel a következő feladatot. (egyáltalán megoldható?)



Szeretnék egy társasház részére oldalt létrehozni, kész szoftverek segítségével. Alapnak megfelelne a WP, de csak úgy, hogy bizonyos tartalmakat csak regisztrált felhasználók láthassák.



Ezen felül egymással tudjanak a felhasználók (lakók) különböző témákban “beszélgetni” fórumozni.



A biztonság is fontos szempont. (mármint hogy regisztráció nélkül trükkössen ne lehessen a tartalmakat böngészni)



Ti hogy oldanátok meg a feladatot? Köszönöm a javaslatot, segítséget!



P.

Hello!

  • Egyes oldalak (akár csak egy rész) tartalma, csak belépett és regisztrált felhasználóknak: https://wordpress.org/plugins/eyes-only-user-access-shortcode/

  • Az alap WordPress-ben nem tudnak egymásnak üzenni a felhasználók.

  • Biztonság: Biztonságos a WordPress, ha a frissítések megtörténnek rendszeresen. Lehet fokozni egyszerűen bővítményekkel.

Ne haragudj, de amúgy ezen, hogy ne tudjanak egymásnak üzenni, hát mókás. Egy társasházban élők simán tudnak egymással beszélni. :) Vagy csak én nem értem a miértjét? :lol:

Köszi a választ!



Rosszil fogalmaztam. Nem úgy szeretném megoldani, hogy egymásnak üzenjenek, hanem közös felületen, mint pl. ezen az oldalon, fórum szerűen különboző témákhoz szóljanak hozzá.





Olyan társasház ez, ahol külön épülettömbök vannak, nem nagyon találkoznak egymással a lakók, közös téma meg lenne, ezért lehet megoldás egy netes fórum.



Bár ahogy nézem, ez az oldal is más megoldást talált, nem wp plugint…

Szia, igen jól látod,mi is egy fizetős fórum motort használunk.



De, ha gondolod barátkozz meg a bbPress megoldással, és hozzá a Private Groups bővítményt.

Köszi!



Az is lehet még megoldás, hogy “hangosan” gondolkodok, hogy postok lennének az egyes fórumtémák - vitaindító bejegyzés - és a posthoz való hozzászólások működnének egyfajta fórumként. Ilyenkor nekem mint oldal admin kell egyesével létrehozni a felhasználókat, vagy be tudnak regisztrálni maguk is? Ezt a részét nem ismerem a WP-nek.




Lehet így is, de káosz lenne és a bbpress jobb lehetőségeket kínál az egyes emberek “nyugtatására”.

A bbPress beépíthető már bővítményként is :itt

Amúgy már kezd összeállt az oldal, sokat segítettek a különböző pluginokkal való tapasztalatokról szóló részletesebb leírások. PhP ismeretem 0, így aztán vannak még hibák a működésben (pl az istenért nem akar jó méretű és elhelyezkedésű logót lenni a wp logo helyére a bejelentkezési fromon a Register plus redux)





Arra sem jöttem rá, hogy lehet azt megoldani, hogy bejelentkezés után a kezdőlapon találja magát a user. Most úgy van, hogy arra az oldalra(menüre) lép vissza, ahonnan előző bejelentkezéskor kilépett. Gondolom a böngésző jegyzi ezt meg…



Főleg ez akkor zavaró, hogy ha egy teljesen új user az első bejelentkezéskor a verérlőpulton találja magát, azt se tudja mit csináljon, ez már az az oldal amit látogatni szeretne? :slight_smile:

A látogatók (rangok/jogosultság szerint) átirányítása, be- és kilépéskor és egyéb szituációkba: https://wordpress.org/plugins/peters-login-redirect/



Ha egyik oldalon van egy link regisztrációhoz, akkor egyszerűbb ha új ablakba megnyíló linkként teszed be.

Sziasztok!



Ehhez a témához kapcsolódóan én olyat szeretnék létrehozni, hogy a weboldalon belül egy bizonyos oldal csak akkor legyen elérhető ha az illető belépett. Gondolok itt pontosan arra, hogy aki rákattint a www.tarsashaza.hu/belepes oldalra annak feljön egy ablak ami jelszót és felhasználónevet kér, ha ezeket helyesen megadja akkor beléphet magára az oldalra.





Van olyan bővítmény amivel ez megoldható?



Előre is köszönöm a segítséget.

wp-members

Köszönöm szépen a választ :slight_smile: