Yoko sablon

Sziasztok!
Jó-pár éve már próbálkoztam a wordpressel és nagyon meg is kedveltem szerettem. Most, hogy kiváltottam az őstermelőimet, gondoltam meglepem magam egy honlappal is. De úgy igazán, fizetős tárhelyen. Márciusi határidőt adtam magamnak. Remélem addig el is készülök :slight_smile: Még a kezdetekből emlékeztem egy sablonara. Valamiért nagyon megtetszett (talán a páfrányfenyő miatt). A neve: Yoko (“https://hu.wordpress.org/themes/yoko/”)

Sikerült is telepítenem, meg minden. Épp töltögettem a tartalmat, amikor is szemet szúrt, hogy valami nem stimmel a felülettel. Hamar rájöttem, hogy mi a gondom. A sablon alapból három hasábos kell hogy legyen. Jobb oldalt kéne lenni két oszlopnak (Sidebar 1, Sidebar 2). viszont bármit csinállok, ez a két oszlop widgettestül alul jelenik meg egymás alatt. :frowning:
Már sok mindent próbáltam. Bővítmények ki és bekapcsolása. Oldalak sablonmintájának váltogatása (1. alapértelmezett, 2. No sidebar) Megnéztem localhoston és ingyenes tárhelyen is, de semmi :frowning:

Minden ötletnek örülök és megköszönöm. Az ingyenes tárhelyen így néz ki:
https://kishalom24.000webhostapp.com/

Köszönet előre is:
z

Az ingyenes tárhely nem jó, korlátolt és ez is lehet hibák forrása. Amúgy amit linkeltél, hogy így néz ki, az hibákat is dob és baromi lassú.

Vagy a sablon rossz vagy rossz widget helyre tetted azt a naptárat.

Szia Tamás!

Köszönöm a választ. Közben megnéztem jó-pár sablont ami kicsit is hasonlított a Yoko-hoz. Vagyis jobb oldalt két sidebar, de amíg a képeken csodásan ott a jobb oldali két sidebár, nálam makacsul csak a jobb szélső, vagy még az se jelenik meg. Csak alul a lap alján. Egyenlőre úgy látom, feladom, mert minden próbálkozás zsákutca. Meg talán nem is annyira lényeges, legalább is az elején. Enélkül is van jó pár kérdés, ami fontosabb. Úgyhogy választottam másik sablont, amit ráadásul a WooCommerce is szeret. Ez a Storefront. És ha kettő sidebar nincs is, de az az egy legalább normálisan működik :slight_smile: Szóval okosabb nem lettem, de most pillanatnyilag tovább lépek, hogy a tartalmat fejlesszem, és a regisztrációs gondjaimmal foglalkozzak (nem küldi ki a regisztrálós emailt). Mindenesetre köszi a segítséget.

Megfelelően nagy méretű monitorral nézed egyáltalán? A responsive sablonoknak pont az a jellegzetessége, hogy lepakolják alulra az oldalsávot kisebb képernyőkön. Nyilván mást fogsz látni egy 15-ös laptopon, mint egy 24-es monitoron. Ha megnézed a css-ében a méreteket, akkor azokon tudsz majd módosítani. Ha akarsz.

Szia seonyar2008!

Már én is gondoltam erre. Gondolom sablonon belül kell nézni a css-t. De mit kell keresnem? Amúgy 15-ös monitorom van. Az ötlet jónak tűnik, csak mit kell átállítanom? :slight_smile:

Szép estét:

z

A felbontás fogja meghatározni, nem a kijelző mérete. :wink:

Hát megpróbáltam, de semmi. Egy öreg csotrogány 15-ös monitoron próbálkozom. Alap beállítás a 1024x768. Amin kísérleteztem az a 1280x960. Olyan picik voltak a betűk, hogy már nehezen látszódtak, de semmi. Nem igazán láttam komolyabb változást. Biztos, hogy itt is lehet finomítani, de nekem nem sikerült. Hát kifogytam az ötletből :slight_smile:

Szélesség értékeket, mint page, post-entry, sidebar (nem biztos ám, hogy pont így van elnevezve a sablonban). A böngészőben jobb klikk elem vizsgálatával tudod keresni, hogy éppen melyik elem az. Legjobb kiindulni a kisebb felbontásokból, ott látni, mi van elrejtve, minek megjelenítése van módosítva. Ezek a @media kezdetű részek.