Sziasztok.
Yoast SEO fut a honlapomon.
Sitemap index xml készült és felküldtem a Search Consol-ba annak rendje módja szerint.
.
A statikus oldalakhoz (pages) eredetileg Meta Robots “index” beállítást rendeltem a Post Types beállításoknál a Yoast SEO-ban.
Közben rájöttem, hogy semmi értelme az impresszum, kapcsolat, stb oldalakat megjeleníteni, amikor gugliban rákeresnek a honlap nevére. Jelenleg ugyanis a honlap neve alatti 8 bekezdésben 4 oldal és 4 cikk kivonata jelenik meg.
Ezért az oldalaknál átváltottam “no index”-re és mentettem a módosításokat a Yoast SEO-ban.
10 nappal később megnéztem a Google Search Console -omat, de még mindíg azt jelzi, hogy az oldaltérképen (sitemap) lévő 6 page mindegyike indexelt, holott elvileg,- a kiírt feldolgozás dátuma alapján - hetente feldolgozza a változásokat, tehát már nem kellene indexeltnek lennie
Magán az oldaltérképen semmilyen változtatást nem eszközöltem.
Körülbelül mennyi idő múlva tünnek el az oldalaim a keresési eredményekből? Van valakinek erről ötlete, tapasztalata?
Előre is köszönöm.
Egy weboldalnál talán a legfontosabb a kapcsolat rész és annak indexelése. Az impresszum is szerintem fontos, ha engem kérdezel.
A google index-eknek akár hónapok is kellenek. Ha úgy érzed, hogy gyorsan el kell tűnniük, akkor a search console-ban tudsz url címeket törölni.
Nekem volt olyan oldalam, ami elég szívósan adta magát, párszor jelezni kellett mire törlődött a googliból
Miért fontos a kapcsolat rész (oldal), indexelése?
Az oldal megléte nyilván fontos, ezért tettem jól elérhető részre, de az oldalon található szöveg. ( Az itt található nyomtatvány kitöltésével küldhet nekünk üzenetet) nem tartalmaz olyan érdemi információt amely érdemes lenne a megjelenítésre a google keresésnél ( gondoltam én.)
Esetleg más oka van,hogy érdemes ennek ellenére is indexelni? Seo vagy...? Még kezdő vagyok, ezért minden információt hasznosítani tudok.
Köszönöm,
aKerdező
Gondolom, a Kapcsolat oldalon nem csak egyetlen kapcsolati űrlap lakozik, hanem név, cím, telefonszám, elérhetőség, nyitva tartás, stb. is.
Ezek - szerintem - valóban fontos adatok, még ha nem is napi, heti indexre teszi az ember. Ha csak egy árva űrlap fityag rajta, akkor valóban annyira felesleges, mint pápának az ő fütyije. 
Gondolj bele, hogy árajánlatot akarsz kérni, akkor se keresgeted a dolgokat. Az enyémen térkép telefonszám, gps koordináta, űrlap is van
Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólását!
Nem kereskedelmi oldal vagyok, nem árulok semmilyen terméket, még közvetve sem.
Oldalam egy magánblog, blogmagazin, amely kizárólag a virtuális térben létezik.
A “kapcsolat” menü kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a cikkekkel kapcsolatos kommenteken túl, az oldal egészével
összefüggő - esetleges és nem publikus - üzenetek küldésének lehetősége is nyitva álljon az olvasóim előtt.
Szép hétvégét!
Debizony!
Éppen az árajánlat kérésnél keresik a legtöbb adatot; minden kicsi adat fontos lehet, már az előre történő tájékozódásnál is. Annál a honlapnál, ahol pl. nem lehet tudni könnyen, hogy ki a tulajdonos, üzemeltető, vagy nincs ÁSZF (általános szerződési feltételek), pontos címek, elérhetőségek, kapcsolati adatok, azok el sem jutnak a tudatomban annyira sem, hogy ajánlatot kérjek tőlük.
Minél több adat szedhető össze, minél jobban megismerhetem a szóba jöhető eladókat, annál jobb az esélyük az ajánlatkérésnek, és minél több az ajánlatkérés, annál nagyobb a merítési esély.
Én is gy gondolom, csak nem jól fogalmaztam. Az már probléma, ha keresgetni kell, mert rontja a megbízhatóságot és az összképet.
Egy magánblognál ott van a lényege, hogy új téma ajánlások stb könnyebbé válik. Ha csak teljesen magán, azt meg csak a bennfentesek nézik…
Bocsika! Valamiért egy hozzászólásodat átugrottam, nem láttam, nem észlelte,
Valóban, ha egy teljesen magánoldalról, zártkörű közösségről van szó, akik azért jelennek meg a neten, hogy hallassák a hangjukat, de elsősorban egymásnak, ott máshogyan kell értelmezni az egészet.