Yoast Seo beállítása

Sziasztok,

jól jönne most a segítség:

A YOAST beállításaival nagyon nem boldogulok, hozzáteszem nem is vagyok egy webguru, de ha valaki segítene elmagyarázni, hogyan kell jól megcsinálni a beállításokat, azt nagyon-nagyon megköszönném.

Üdv,

Gábor

Szia!

Én nem használom ezt a plugint, de itt (alul a link, a “Titles and Meta Settings:” címsor után) szerintem jó tippeket adnak! Képekkel mutatják a post, home, taxonomies stb beállításait, én is hasonlóan szoktam, csak egy másik pluginnal. (Így nem leszek “belső” duplikációk, amiről SENKI nem tudja, mennyi a megengedett), de ez egy elég optimális beállításnak tűnik, szerintem okés:

http://www.shoutmeloud.com/how-to-set-up-yoast-wordpress-seo-plugin-configuration.html

Az elv valahogy így néz ki:

Minden oldal indexelődjön -> KIVÉVE:

*címke nézet (follow -> azaz kövesse a linkeket az oldalon, csak magát az aloldalt ne indexelje be)

*kategória nézet (follow + ami nem első oldalt: tehát page/2 page/3 …stb az első oldali kategória nézet lehet index+follow a többi noindex és follow)

• author / arciheves stb listás oldalak…(Follow mehet ezekbe is, de noindex ben legyenek)

Mert így a generált listás oldalak (címke vagy kategória vagy archives) felsorolásai nem fordulnak elő indexelten, többször -> jelentősen csökken a belső duplikáció.

Ez alapján: https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=hu jutottam erre, mert itt pont ezt magyarázza a Google, hogy a belső duplikáció sem jó neki. Vagyis azt ajánlja, hogy kerüljük, a fenti beállításokkal ezek kerülve lesznek.

Ez a lényeg:

"
  • Értse meg tartalomkezelő rendszerét: Ismerje meg, hogyan jelenik meg a tartalom az Ön webhelyén. A blogok, a fórumok és hasonló rendszerek gyakran több formátumban jelenítik meg ugyanazt a tartalmat. Egy blogbejegyzés megjelenhet például a blog kezdőlapján, egy archív oldalon, és más bejegyzésekkel együtt az ugyanazon címkét tartalmazó bejegyzések oldalán.
"

Köszönöm, nagyon sokat segítettél :slight_smile: Ha elakadok szólhatok még? Üdv, G

Szia!

Persze, írd meg ha kérdésed van.

Szia,

itt tartok most, innen hogyan tovabb?

Előre is koszonom

Snippet Editor

rólam - Orosz Gábor ceremóniamester, esküvőmenedzser

eskuvomenedzser.com/example-post/

Orosz Gábor Ceremóniamester. Mindig Veletek, mindig Értetek! Élmény-Garancia-Elegancia.

Focus Keyword

Content Analysis

[*]Bad SEO scoreNo focus keyword was set for this page. If you do not set a focus keyword, no score can be calculated.
    [*]Ok SEO scoreThe meta description is under 120 characters, however up to 156 characters are available.
    [*]Good SEO scoreThe text contains 336 words, this is more than the 300 word recommended minimum.
    [*]Good SEO scoreThe page title is between the 40 character minimum and the recommended 70 character maximum.
    [/list]