Sziasztok,
jól jönne most a segítség:
A YOAST beállításaival nagyon nem boldogulok, hozzáteszem nem is vagyok egy webguru, de ha valaki segítene elmagyarázni, hogyan kell jól megcsinálni a beállításokat, azt nagyon-nagyon megköszönném.
Üdv,
Gábor
Szia!
Én nem használom ezt a plugint, de itt (alul a link, a “Titles and Meta Settings:” címsor után) szerintem jó tippeket adnak! Képekkel mutatják a post, home, taxonomies stb beállításait, én is hasonlóan szoktam, csak egy másik pluginnal. (Így nem leszek “belső” duplikációk, amiről SENKI nem tudja, mennyi a megengedett), de ez egy elég optimális beállításnak tűnik, szerintem okés:
http://www.shoutmeloud.com/how-to-set-up-yoast-wordpress-seo-plugin-configuration.html
Az elv valahogy így néz ki:
Minden oldal indexelődjön -> KIVÉVE:
*címke nézet (follow -> azaz kövesse a linkeket az oldalon, csak magát az aloldalt ne indexelje be)
*kategória nézet (follow + ami nem első oldalt: tehát page/2 page/3 …stb az első oldali kategória nézet lehet index+follow a többi noindex és follow)
- author / arciheves stb listás oldalak…(Follow mehet ezekbe is, de noindex ben legyenek)
Mert így a generált listás oldalak (címke vagy kategória vagy archives) felsorolásai nem fordulnak elő indexelten, többször -> jelentősen csökken a belső duplikáció.
Ez alapján: https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=hu jutottam erre, mert itt pont ezt magyarázza a Google, hogy a belső duplikáció sem jó neki. Vagyis azt ajánlja, hogy kerüljük, a fenti beállításokkal ezek kerülve lesznek.
Ez a lényeg:
"
- Értse meg tartalomkezelő rendszerét: Ismerje meg, hogyan jelenik meg a tartalom az Ön webhelyén. A blogok, a fórumok és hasonló rendszerek gyakran több formátumban jelenítik meg ugyanazt a tartalmat. Egy blogbejegyzés megjelenhet például a blog kezdőlapján, egy archív oldalon, és más bejegyzésekkel együtt az ugyanazon címkét tartalmazó bejegyzések oldalán.
Köszönöm, nagyon sokat segítettél
Ha elakadok szólhatok még? Üdv, G
Szia!
Persze, írd meg ha kérdésed van.
Szia,
itt tartok most, innen hogyan tovabb?
Előre is koszonom
Snippet Editor![]()
Focus Keyword
Content Analysis
- [*]Bad SEO scoreNo focus keyword was set for this page. If you do not set a focus keyword, no score can be calculated.
[*]Ok SEO scoreThe meta description is under 120 characters, however up to 156 characters are available.
[*]Good SEO scoreThe text contains 336 words, this is more than the 300 word recommended minimum.
[*]Good SEO scoreThe page title is between the 40 character minimum and the recommended 70 character maximum.
[/list]